Myndighedens sagsforberedelse samt partshøring Flashcards

1
Q

U 1969.513 ”Minkfarmen”

Officialprincippet

A
  • Angående påbud om nedlæggelse af minkfarm pga. lugt- og fugtgener for de omkringboende.
  • Der lå imidlertid 9 minkfarme i området, og påbuddet var truffet på grundlag af oplysninger om ulemperne v. disse 9 farme, men der var ikke konkrete oplysninger, som kunne antages at hidrøre fra netop den minkfarm, der havde fået påbud.
  • Man skulle således have foretaget undersøgelser af den konkrete farm, % udstede påbud på baggrund af generelle undersøgelser.
  • Sagen var således utilstrækkeligt oplyst, og påbuddet var ugyldigt.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

U 1977.495 ”Esbjerg Taxa”

Officialprincippet

A
  • Tilvejebringelse af oplysninger til brug for afgørelsen efterlod tvivl om forvaltningen havde været i stand til at udøve et samlet skøn over ansøgerens egnethed til at komme i betragtning v. meddelelse af hyrevognsbevilling.
  • Forvaltningen havde tilsidesat officialprincippet, da de kun havde indhentet ensidige oplysninger fra Esbjerg Taxa – som var en konkurrent – og ikke fra ansøgeren (heller ikke overholdt vejledningspligt…)
  • Det førte til, at afgørelsen blev tilsidesat.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

U 1991.791 Ø ”Virksomheds miljøundersøgelser”

Oplysninger fra sagens parter

A

♣ Ikke hjemmel til udgiftskrævende undersøgelser. Virksomhed lå ikke inde med de krævede oplysninger. Et sådant pålæg krævede klarere hjemmel. Økonomiske udgifterne ved at skaffe disse oplysninger var større end miljømæssige konsekvenser ved ikke komme videre.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

U 2000.2088 V ”Den glemte part”

Partshøring

A
  • Tre naboer påklager kommunes byggetilladelse til statsamtet, idet de vil føle sig generet af skygge- og indblikgener. Statsamtet erklærer uden at orientere eller inddrage grundejeren tilladelsen ugyldig og pålægger herved kommunen at foretage fysisk eller retlig lovliggørelse. Ved sin undladelse af at underrette grundejeren herom har statsamtet handlet i strid med forvaltningslovens § 19 eller grundsætningen i denne bestemmelse.
  • Statsamtets afgørelse er derfor ugyldig.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly