Uresničevanje politike podjetja in njena kontrola Flashcards

1
Q

V čem je smisel planiranja?

A

Smisel planiranja je V NJEGOVI URESNIČITVI. Do dejanske uresničitve izbrane PP pride v resnici in dokončno šele v temeljnih izvedbenih procesih podjetja, ko uresničuje podjetje s politiko opredeljeno poslanstvo, smotre in cilje. Šele ko podjetje uspešno posluje, lahko rečemo da uspešno uresničuje svojo politiko.

Za uresničevanje PP štejemo njeno realizacijo na ravni strateškega managementa. Uresničevanje spada neposredno v procese strateškega, posredno pa v procese izvedbenega managementa.

Uresničitveni procesi so kompleksni in strokovno zahtevni, vključenih je več različnih ljudi, razviti morajo ustrezne sisteme motiviranja, dobra informiranost in organiziranost.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Kontrola uresničevanja PP

A

vgrajena v strateško kontrolo

  • gre za kontrolo oziroma preverjanje ustreznosti opredeljene PP glede na nepredvidene spremembe v okolju in znotraj podjetja ter glede na spremembe pri ključnih udeležencih podjetja in njihovih interesih.
  • spremlja celoten proces snovanja, oblikovanja in izbire PP ter skrbi za potrebno prilagajanje oblikovane PP nepredvidenim spremembam njenih izhodišč in interesov udeležencev podjetja.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly