اثر ویتامین ها بر روی عملکرد دستگاه عصبی Flashcards
ویتامین B1 ((1)) : کاهش ویتامین B1 به طور غالب در افراد الکی دیده می شود و منجر به (2) می شود که مهمترین عارضه آن (3) می باشد.
كمبود ويتامين B1 مصرف گلوكز در مغز را به شدت كاهش مي دهد
در بيماري (٤) كه مربوط به كمبود شديد اين ويتامين است برخي اختلالات نظير نارسايي در حافظه و تكلم، تشويش و افسردگي، بي دقتي، افزايش حساسيت در بربر درد و صدا و توهمات لامسه (پارستزي) ديده مي شود كه به (٢) شهرت دارند.
1- تیامین
2- سندرم کوروساکف
3- فراموشی پیش گستر عمیق
ویتامین B3 ((1)) : کاهش این ویتامین باعث بیماری (2) می شود که همراه با جنون, هذیان، افسردگی، کند ذهنی، اضطراب و اختلال در (3) می باشد.
1- اسید نیکوتینیک یا نیاسین
2- پلاگر
3- حافظه کوتاه مدت
ویتامین B5 ((1)) : ویتامین B5 برای ساخت (2) (گلوکوکورتیکوئید) که مهترین کورتیکواستروئید تولید شده توسط قشر غده فوق کلیه می باشد، لازم می باشد. (2) اصلی ترین هورمون استرس در بدن می باشد که تولید آن در پاسخ به استرس های فیزیکی و روانی افزایش می یابد و سعی می نماید مقاومت در برابر استرس را افزایش دهد. البته باید توجه داشت که این افزایش مقاومت به قیمت تضعیف رشد، تولید مثل و سیستم ایمنی (دفاعی) بدن به دست می آید. با این توضیحات می توان بیان داشت که کاهش ویتامین B5 به واسطه کاهش کوتیزول باعث (3) می گردد. کاهش این ویتامین همچنین باعث بروز (4) نیز می گردد.
1- اسید پانتوتینک
2- کورتیزول
3- کاهش مقاومت بدن در برابر استرس
4- توهمات لامسه ای
ویتامین B9 ((1)) : این ویتامین برای ساخت (2) در مغز لازم می باشد، با توجه به اینکه کاهش (2) باعث بروز افسردگی، مشکل در به خواب رفتن و توهم می شود، می توان انتظار داشت که کاهش ویتامین B9 بواسطه کاهش (2) اختلالات فوق را در بدن ایجاد نماید.
1-اسید فولیک
2- سروتونین
ویتامین B12 ((1)) : ویتامین B12 برای (2) در اطراف نورون ها لازم می باشد. بنابراین کاهش ویتامین B12 باعث تخریب غلاف میلین می گردد که باعث بروز (3) می گردد. در بیماری مالتیپل اسکلروزیس (MS) نیز غلاف میلین تخریب می گردد ولی علت این تخریب کاهش ویتامین B12 نمی باشد. بیماری MS یک بیماری خود ایمنی می باشد که در آن سیستم ایمنی بدن به غلاف میلین نورون ها حمله کرده و باعث نابودی آنها می شود. این بیماری حالت پیشرونده دارد و علائم آن برحسب محل و شدت آسیب مغزی ایجاد شده متفاوت می باشد.
1- سیانو کوبالامین
2- ساخت غلاف میلین
3- اختلالات حسی و حرکتی
ویتامین C ((1)) : کاهش ویتامین C باعث بیماری (2) می شود که همراه با (3) و (4) می باشد.
1- اسید اسکوربیک
2- اسکوروی
3- خستگی
4- کاهش توان عصبی عضلانی
كمبود ويتامين B2 (١):
باعث (٢) مي گردد.
١- ريبوفلاوين
٢- اختلالات پوستي
ويتامين D:
بطور غيرمستقيم با جذب (١) و (٢) در كاركرد مغز دخالت دارد.
١- كلسيم
٢- فسفر