Legislació en matèria d'aigües Flashcards

1
Q

A quin article de l’EAC s’estableix que correspon a la Generalitat, en matèria d’aigües que pertanyin a conques hidrogràfiques intracomunitàries, la competència exclusiva?

A - La Generalitat no té la competència exclusiva en matèria d’aigües.
B - 117
C - 144
D - La Generalitat té competència executiva en matèria d’aigües.

A

B - 117

+ La Constitució espanyola de 1978 també atribueix a l’Estat la competència exclusiva sobre la legislació bàsica sobre protecció del medi ambient, sens perjudici de les facultats de les comunitats autònomes d’establir normes addicionals de protecció, així com sobre les obres públiques d’interès general o la realització de les quals afecti més d’una comunitat autònoma.

++ L’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 2006 estableix, en el seu article 117 que correspon a la Generalitat, en matèria d’aigües que pertanyin a conques hidrogràfiques intracomunitàries, la competència exclusiva.

+++ L’Estatut d’Autonomia de Catalunya de 2006 també estableix que la Generalitat, en els termes que estableix la legislació estatal, assumeix competències executives sobre el domini públic hidràulic i les obres d’interès general. En els mateixos termes, li correspon la participació en la planificació i la programació de les obres d’interès general.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Quina d’aquestes feines no correspon als ens locals en matèria d’aigües?

A - L’abastament d’aigua potable
B - El clavegueram
C - El tractament d’aigües residuals
D - L’establiment de normes de protecció de les zones inundables.

A

D - L’establiment de normes de protecció de les zones inundables.
Correspon a la Generalitat. A, B i C sí corresponen als ens locals.

+ D’altra banda, el mateix Text refós de la legislació en matèria d’aigües de Catalunya estableix que corresponen als ens locals les competències relatives a l’abastament d’aigua potable, el clavegueram i el tractament d’aigües residuals, el control sanitari de les aigües residuals i l’exercici de les funcions que la mateixa norma els atribueix, com ara la participació en l’elaboració dels instruments de la planificació hidrològica, la col·laboració en la gestió de les instal·lacions que integren les xarxes bàsiques d’abastament i l’explotació de les activitats i serveis de lleure que es puguin establir al domini públic hidràulic i a les zones de servitud i de policia de les lleres públiques dels rius o embassaments.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Entre quines conques es troba la Tordera?

A - El Ter i el Besos.
B - El Besos i el Daró.
C - El Fluvià i el Ter.
D - La Muga i el Fluvià.

A

A - El Ter i el Besos.

+ Conques hidrogràfiques internes, que són les corresponents als rius Muga, Fluvià, Ter, Daró, Tordera, Besòs, Llobregat, Foix, Gaià, Francolí i Riudecanyes, i les de totes les rieres costaneres entre la frontera amb França i el desguàs del riu Sénia. Constitueixen el Districte de Conca Hidrogràfica o Fluvial de Catalunya. L’Administració hidràulica competent és l’Agència Catalana de l’Aigua.

++ Conques hidrogràfiques intercomunitàries, integrades per la part catalana de les conques dels rius Ebre i Garona i de la demarcació hidrogràfica del Xúquer, en els termes establerts per la legislació vigent. L’organisme de conca de les conques de l’Ebre i del Garona és la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, i l’organisme de conca de la demarcació hidrogràfica del Xúquer és la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Quina conca es troba al nord de la conca del Ter?

A - La Muga.
B - El Fluvià.
C - El Besos.
D - El Daró.

A

B - El Fluvià.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Quina conca es troba l’est de la conca del Francolí?

A - L’Ebre
B - L’Anoia.
C - El Gaià.
D - El Foix.

A

C - El Gaià.

Ja de pas:

+ En el detall de funcions que fa el Reglament del Cos d’Agents Rurals, aprovat pel Decret 266/2007, de 4 de desembre, les funcions relacionades amb les aigües es troben dins de l’àmbit material dels espais naturals protegits i de la biodiversitat. Com a funcions bàsiques, s’hi estableixen la vigilància, el control i la inspecció de les aigües continentals, especialment de les captacions, el canvi de curs de rius i el manteniment de cabdals, de les afectacions i actuacions sobre el domini públic hidràulic i de les seves zones de policia i servitud, així com dels ecosistemes vinculats al cicle hidrològic i les aigües costaneres associades, de les zones de protecció costanera i el domini públic maritimoterrestre, en col·laboració amb els òrgans o organismes competents en la matèria.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Quin tipus d’entitat és l’ACA?

A - De dret privat, amb personalitat jurídica pròpia.
B - De dret privat, sense personalitat jurídica pròpia.
C - De dret públic subjecta al dret privat, sense personalitat jurídica pròpia
D - De dret públic subjecta al dret privat, amb personalitat jurídica pròpia.

A

D - De dret públic subjecta al dret privat, amb personalitat jurídica pròpia.

+ L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) és l’Administració hidràulica de la Generalitat de Catalunya i, com a tal, és l’autoritat que exerceix les competències de la Generalitat en matèria d’aigües i d’obres hidràuliques. És una Entitat de dret públic subjecta al dret privat, amb personalitat jurídica pròpia, adscrita al Departament competent en matèria d’aigües.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

Què és una llera?

A - És la zona per on passa l’aigua, el riu.
B - És el terreny que queda cobert per l’aigua en les màximes crescudes ordinàries.
C - Les faixes laterals de les lleres públiques situades per sobre del nivell d’aigües baixes
D - Zona de cinc metres d’amplada d’ús públic.

A

B - És el terreny que queda cobert per l’aigua en les màximes crescudes ordinàries.

C és la ribera. D és la zona de servitud.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

Quina amplada té la zona de policia?

A - 100 m a partir de la llera.
B - 5 m a partir de la llera.
C - 100 m a partir de la zona de servitud.
D - 5 m a partir de la zona de servitud.

A

A - 100 m a partir de la llera.

La zona de servitud són 5 m a partir de la llera.

+ Riberes i marges: les faixes laterals de les lleres públiques situades per sobre del nivell d’aigües baixes i per marges els terrenys que confronten amb les lleres. Els marges dels terrenys que confronten amb aquestes lleres estan subjectes en tota la seva extensió longitudinal:

o A una zona de servitud de cinc metres d’amplada per a ús públic, amb les finalitats de protecció de l’ecosistema fluvial i del domini públic hidràulic, pas públic de vianants i per al desenvolupament dels serveis de vigilància, conservació i salvament, llevat que per raons ambientals o de seguretat l’Administració hidràulica competent consideri convenient la seva limitació i varat i amarratge d’embarcacions de forma ocasional i en cas de necessitat.

o A una zona de policia de cent metres d’amplada, en què es condicionarà l’ús del sòl i les activitats que s’hi desenvolupin, amb la de preservar l’estat del domini públic hidràulic, prevenir el deteriorament dels ecosistemes aquàtics, contribuint a millorar-los, i protegir el règim dels corrents en avingudes, afavorint la funció dels terrenys confrontants amb les lleres en la laminació de cabals i càrrega sòlida transportada.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
9
Q

Quin és el període de retorn que han d’assolir les aigües que marquen la zona inundable?

A - 50 anys.
B - 100 anys.
C - 500 anys.
D - 1000 anys.

A

C - 500 anys.

+ Es considera zona inundable els terrenys que puguin resultar inundats pels nivells teòrics que assolirien les aigües a les avingudes el període estadístic de retorn de les quals sigui de 500 anys, atenent estudis geomorfològics, hidrològics i hidràulics, així com de sèries d’avingudes històriques i documents o evidències històriques de les mateixes als llacs, llacunes, embassaments, rius o rierols.

++ Zona de flux preferent: unió de la zona o les zones on es concentra preferentment el flux durant les riuades, i la zona on, en riuades amb període estadístic de retorn de 100 anys, es puguin produir greus danys sobre les persones i els béns.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
10
Q

Què no forma part del domini públic hidràulic?

A - Les aigües continentals, tant les superficials com les subterrànies renovables, amb independència del temps de renovació.
B - Les aigües procedents de la dessalinització d’aigua de mar.
C - Els aqüífers, als efectes dels actes de disposició o d’afecció dels recursos hidràulics.
D - La zona inundable de període de retorn de 500 anys.

A

D - La zona inundable de període de retorn de 500 anys.

Una part queda fora del domini públic hidràulic.

+ Constitueix el domini públic hidràulic de l’Estat, amb les excepcions que expressament estableix la Llei d’Aigües:

a) Les aigües continentals, tant les superficials com les subterrànies renovables, amb independència del temps de renovació.
b) Les lleres de corrents naturals, continus o discontinus.
c) Els llits dels llacs i de les llacunes i els dels embassaments superficials en les lleres públiques.
d) Els aqüífers, als efectes dels actes de disposició o d’afecció dels recursos hidràulics.
e) Les aigües procedents de la dessalinització d’aigua de mar.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
11
Q

Què es pot fer a la zona de servitud?

A - Plantar-hi arbres.
B - Talar-hi arbres.
C - Plantar-hi hortalises.
D - Construir-hi un embarcador.

A

C - Plantar-hi hortalises.
B requereix autorització. I D, per contruir-se, hauria de ser necessari per a l’ús del domini públic hidràulic o per a la seva conservació i restauració.

+ Les persones propietàries d’aquestes zones de servitud poden sembrar-hi lliurement i plantar-hi espècies no arbòries, sempre que no deteriorin l’ecosistema fluvial ni hi impedeixin el pas. Les tales o les plantacions d’espècies arbòries que s’hi facin requereixen autorització de l’Administració hidràulica competent. Amb caràcter general no s’hi podrà realitzar cap tipus de construcció, llevat que resulti convenient o necessària per a l’ús del domini públic hidràulic o per a la seva conservació i restauració. Per raons topogràfiques, hidrogràfiques, o si ho exigissin les característiques de la concessió d’un aprofitament hidràulic, podrà modificar-se la zona de servitud. La modificació es farà per causes justificades d’exigència de l’ús públic, prèvia la tramitació d’un expedient en què s’escoltarà la persona propietària del terreny i, si escau, la titular de la concessió, determinant-se la corresponent indemnització d’acord amb la legislació d’expropiació forçosa, si escau.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
12
Q

Què no es pot fer a les aigües superficials?

A - Construir-hi represes amb pedres.
B - Abeurar el bestiar.
C - Banyar-se.
D - Pescar.

A

A - Construir-hi represes amb pedres.

+ Tothom pot, sense necessitat d’autorització administrativa i de conformitat amb el que disposin les lleis i reglaments, fer servir de les aigües superficials, mentre discorrin per les seves vies naturals, per beure, banyar-se i altres usos domèstics, així com per abeurar el bestiar. Aquests usos comuns s’han de dur a terme de manera que no es produeixi una alteració de la qualitat i el cabal de les aigües. Quan es tracti d’aigües que circulin per llits artificials tindran, a més, les limitacions derivades de la protecció de l’aqüeducte.

++ Pel que fa a la pesca continental, es regula per la legislació general del medi ambient i per la seva legislació específica.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
13
Q

Quina és la dimensió màxima de la barca a partir de la qual cal una assegurança contra danys a tercers?

A - Només cal una declaració responsable per navegar.
B - Eslora superior a 4 m.
C - Eslora superior a 2 m.
D - No cal cap tipus d’assegurança ni declaració responsable per a navegar en aigües continentals on es permet el bany.

A

B - Eslora superior a 4 m.

+ La pràctica de la navegació requereix la presentació d’una declaració responsable davant de l’Administració hidràulica competent. No obstant això, a les zones confrontants a les platges naturals dels rius, llacs, llacunes o embassaments on no estigués expressament prohibit el bany, no caldrà cap tipus de declaració responsable per a l’ús de mitjans de flotació que, per la seva mida i característiques, puguin ser considerats com a complementaris del bany.

++ Les persones que presentin declaracions responsables per navegar responen que les seves embarcacions compleixin amb la legislació vigent quant a estabilitat, elements de seguretat de què han de disposar i bon estat de conservació d’aquelles i aquests. Les embarcacions de propulsió de motor o vela amb eslora superior a 4 metres han d’estar assegurades contra danys a tercers mitjançant la pòlissa d’assegurança corresponent. La declaració responsable de navegació, sigui quin sigui el termini, no té validesa fora del període de vigència de la pòlissa. Per a la resta de les embarcacions, queda a criteri de l’Administració hidràulica competent l’exigència d’assegurança.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
14
Q

Què cal presentar per al pasturatge en del domini públic hidràulic?

A - Res, és un espai d’ús públic.
B - Una declaració responsable.
C - Una memòria i una declaració responsable.
D - Una comunicació.

A

C - Una memòria i una declaració responsable.

+ Per al pasturatge en del domini públic hidràulic caldrà presentar una declaració responsable, acompanyada d’una memòria i serà sotmesa a període d’informació pública i valoració de l’Administració hidràulica competent. Aquestes declaracions permetran l’exercici de l’activitat per un termini màxim de dos anys, i llevat que l’Administració ho consideri necessari per a una millor explotació, no suposa l’exercici de l’activitat amb caràcter exclusiu.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
15
Q

La utilització o aprofitament pels particulars de les lleres i marges o dels béns situats en aquests requerirà la prèvia autorització administrativa. Per quin període màxim es poden atorgar aquestes autoritzacions per a establiments de banys o zones recreatives i esportives a les vies públiques o les seves zones de policia?

A - Màxim 10 anys.
B - Màxim 15 anys.
C - Màxim 20 anys.
D - Màxim 25 anys.

A

D - Màxim 25 anys.

+ En l’atorgament d’autoritzacions per a aprofitaments d’àrids, vegetació arbòria o arbustiva, establiment de ponts o passarel·les, embarcadors i instal·lacions per a banys públics, es considera la possible incidència ecològica desfavorable, i s’han d’exigir les garanties adequades per a la restitució del medi.

++ Les sol·licituds per a sembres, plantacions i tallada d’arbres en terrenys de domini públic hidràulic, concretaran l’extensió superficial de la sembra o plantació en hectàrees, els límits, el tipus d’arbrat i la densitat. Les autoritzacions per a sembres i plantacions s’atorgaran per un termini màxim igual al del cicle vegetatiu de l’espècie corresponent

++ Les autoritzacions per a establiments de banys o zones recreatives i esportives a les vies públiques o les seves zones de policia s’atorgaran per un màxim de 25 anys.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
16
Q

La utilització o aprofitament pels particulars de les lleres i marges o dels béns situats en aquests requerirà la prèvia autorització administrativa. Per quin període màxim es poden atorgar autoritzacions per a sembres i plantacions?

A - Màxim 20 anys.
B - Màxim 25 anys.
C - Igual al cicle vegetatiu de la plantació.
D - Igual a dos cicles vegetatius de la plantació.

A

C - Igual al cicle vegetatiu de la plantació.

+ En l’atorgament d’autoritzacions per a aprofitaments d’àrids, vegetació arbòria o arbustiva, establiment de ponts o passarel·les, embarcadors i instal·lacions per a banys públics, es considera la possible incidència ecològica desfavorable, i s’han d’exigir les garanties adequades per a la restitució del medi.

++ Les sol·licituds per a sembres, plantacions i tallada d’arbres en terrenys de domini públic hidràulic, concretaran l’extensió superficial de la sembra o plantació en hectàrees, els límits, el tipus d’arbrat i la densitat. Les autoritzacions per a sembres i plantacions s’atorgaran per un termini màxim igual al del cicle vegetatiu de l’espècie corresponent

++ Les autoritzacions per a establiments de banys o zones recreatives i esportives a les vies públiques o les seves zones de policia s’atorgaran per un màxim de 25 anys.

17
Q

La utilització o aprofitament pels particulars de les lleres i marges o dels béns situats en aquests requerirà la prèvia autorització administrativa. Per quin període màxim es poden atorgar autoritzacions per extraccions d’àrids a terrenys de domini públic que no pretenguin l’ús exclusiu d’un tram?

A - 1 any amb pròrroga d’un altre any justificada.
B - 1 any improrrogable.
C - 2 anys amb pròrroga d’un any justificada.
D - 2 anys improrrogables.

A

A - 1 any amb pròrroga d’un altre any justificada.

+ En l’atorgament d’autoritzacions per a aprofitaments d’àrids, vegetació arbòria o arbustiva, establiment de ponts o passarel·les, embarcadors i instal·lacions per a banys públics, es considera la possible incidència ecològica desfavorable, i s’han d’exigir les garanties adequades per a la restitució del medi.

++ Les extraccions d’àrids a terrenys de domini públic que no pretenguin l’ús exclusiu d’un tram requeriran autorització administrativa. El termini pel qual s’atorguin aquestes autoritzacions serà proporcionat al volum de l’extracció, sense que pugui excedir un any, i pot ser prorrogat per un altre any prèvia petició justificada.

18
Q

Amb quina antelació s’ha de demanar autorització per fer acampades col·lectives en zona de policia de lleres públiques?

A - 15 dies.
B - 1 més.
C - No es pot acampar en zona de policia de lleres públiques.
D - No cal autorització però sí comunicació.

A

B - 1 més.

+ Per realitzar qualsevol tipus de construcció a zona de policia de lleres, s’exigirà l’autorització prèvia a l’Administració hidràulica competent, llevat que estiguin previstos en figures d’ordenament urbanístic o plans d’obres de l’Administració que hagin estat informats favorablement per l’Administració hidràulica competent.

++ Les acampades col·lectives en zona de policia de lleres públiques que, d’acord amb la legislació vigent, necessitin autorització dels organismes competents en matèria de regulació de campaments turístics, hauran de ser autoritzades per l’Administració hidràulica competent, prèvia la corresponent petició formulada per la persona interessada, almenys amb un mes d’antelació a la data en què es vulgui iniciar l’acampada. Aquesta autorització ha d’assenyalar les limitacions a què s’ha de subjectar l’acampada, pel que fa als riscos per a la seguretat de les persones o de contaminació de les aigües per abocaments de residus sòlids o líquids.

19
Q

La persona propietària d’una finca pot aprofitar les aigües pluvials que hi discorrin i les estancades, dins dels seus límits. Quin és la quantitat màxima d’aigua que es pot fer servir a l’any a un camp procedent de deus i aigües subterrànies?

A - Màxim 3.000 m3.
B - Màxim 5.000 m3.
C - Màxim 6.000 m3.
D - Màxim 7.000 m3.

A

D - Màxim 7.000 m3.
Si el volum anual a derivar fos superior a 7.000 metres cúbics, és sotmès a concessió administrativa.

+ La persona propietària d’una finca pot aprofitar les aigües pluvials que hi discorrin i les estancades, dins dels seus límits, sense més limitacions que les que estableix la Llei d’Aigües i les que derivin del respecte als drets de tercers i de la prohibició de l’abús del dret. En un camp es poden fer servir aigües procedents de deus i aigües subterrànies quan el volum anual total no ultrapassi els 7.000 metres cúbics.

++ Hi ha l’obligació a comunicar aquest aprofitament a l’Administració hidràulica competent les característiques de la utilització que es pretén, a efectes administratius de control, estadístics i d’inscripció en el Registre d’Aigües, indicant el cabal màxim instantani, el volum màxim anual i el volum màxim mensual derivats, finalitat de la derivació i descripció de les obres a realitzar per a la derivació. Si s’ha d’obrir un pou en zona de policia, caldrà, en tot cas, sol·licitar autorització de l’Administració hidràulica competent per obrir-lo.

+++ Qualsevol ús privatiu de les aigües no inclòs en l’apartat anterior requereix la concessió administrativa.

20
Q

Les concessions s’atorguen tenint en compte l’explotació racional conjunta dels recursos superficials i subterranis, sense que el títol concessional garanteixi la disponibilitat dels cabals concedits. Quants anys pot durar una concessió per a abastament de població en favor de les Entitats locals a les conques internes de Catalunya?

A - 25 anys.
B - 50 anys.
C - 75 anys.
D - 80 anys.

A

B - 50 anys.

+ Totes les concessions s’han d’atorgar d’acord amb les previsions dels plans hidrològics, amb caràcter temporal i amb un termini no superior a setanta-cinc anys. A les conques internes de Catalunya la durada de les concessions es limita a un màxim de cinquanta anys en les concessions per a abastament de població en favor de les Entitats locals i de 25 anys en la resta de casos. L’atorgament és discrecional, però qualsevol resolució ha de ser motivada i s’ha d’adoptar en funció de l’interès públic.

21
Q

Quin és el termini de l’autorització per a la investigació d’‘aigües subterrànies?

A - 1 any.
B - 2 anys.
C - 3 anys.
D - 4 anys.

A

B - 2 anys.

+ La investigació d’aigües subterrànies requereix autorització prèvia de l’Administració hidràulica competent, excepte per a les captacions sotmeses als usos privatius per disposició legal amb caràcter general. El termini de l’autorització no pot excedir dos anys i l’atorgament comporta la declaració d’utilitat pública a l’efecte de l’ocupació temporal dels terrenys necessaris per dur a terme les tasques.

22
Q

Es consideren abocaments els que es realitzin directament o indirectament a les aigües continentals, així com a la resta del domini públic hidràulic, sigui quin sigui el procediment o tècnica utilitzada. Quin d’aquests és un abocament indirecte?

A - Un abocament a un aqüífer.
B - Un abocament a un riu.
C - Un abocament a un col·lector.
D - Un abocament a un embassament.

A

C - Un abocament a un col·lector.

+ Són abocaments directes l’emissió directa de contaminants a les aigües continentals o a qualsevol altre element del domini públic hidràulic, així com la descàrrega de contaminants a l’aigua subterrània mitjançant injecció sense percolació a través del sòl o del subsòl.

+ Són abocaments indirectes tant els realitzats en aigües superficials a través d’assarbs, xarxes de col·lectors de recollida d’aigües residuals o d’aigües pluvials o per qualsevol altre mitjà de desguàs, o qualsevol altre element del domini públic hidràulic, així com els realitzats en aigües subterrànies mitjançant filtració a través del terra o del subsòl.

23
Q

Quin és el termini màxim de vigència de les autoritzacions d’abocament que emet l’Administració hidràulica competent?

A - 5 anys.
B - 6 anys.
C - 10 anys.
D - 12 anys.

A

A - 5 anys.

+ Les autoritzacions d’abocament les emetrà l’Administració hidràulica competent, i tenen un termini màxim de vigència de cinc anys, i s’entenen renovades per terminis successius d’igual durada a l’autoritzat, sempre que l’abocament no sigui causa d’incompliment de les normes de qualitat ambiental exigibles a cada moment. La renovació no impedeix que quan es donin altres circumstàncies, l’Administració hidràulica competent procedeixi a revisar-lo. En aquest darrer cas, es notificarà al titular amb sis mesos d’antelació. Quan l’abocament pugui donar lloc a la infiltració o l’emmagatzemament de substàncies susceptibles de contaminar els aqüífers o les aigües subterrànies, només es pot autoritzar si l’estudi hidrogeològic previ en demostra la innocuïtat.

24
Q

Quina d’aquestes és una infracció administrativa lleu?

A - Les accions o omissions que causin danys als béns del domini públic hidràulic, sempre que la valoració d’aquells estigui compresa entre 3.000 i 15.000 euros.
B - Les accions o omissions que causin danys als béns del domini públic hidràulic, sempre que la valoració d’aquells estigui compresa entre 15.000 i 150.000 euros.
C - Les accions o omissions que causin danys als béns del domini públic hidràulic, sempre que la valoració d’aquells superi els 150.000 euros.
D - Les accions o omissions que causin danys als béns del domini públic hidràulic, sempre que la valoració d’aquells no superi els 3.000 euros.

A

D - Les accions o omissions que causin danys als béns del domini públic hidràulic, sempre que la valoració d’aquells no superi els 3.000 euros.

A és menys greu.
B és greu.
C és molt greu.

25
Q

A qui correspon sancionar les infraccions molt greus de les conques internes de Catalunya?

A - A l’ACA
B - Al Conseller del departament corresponent.
C - Al Govern de la Generalitat.
D - Al Consell de Ministres.

A

C - Al Govern de la Generalitat.

+ El procediment sancionador s’incoa per l’Administració hidràulica competent l’organisme de conca, d’ofici o com a conseqüència d’ordre superior o denúncia. La sanció de les infraccions lleus i menys greus correspon a l’Administració hidràulica competent. És competència de la persona titular del ministeri o de la conselleria competent en matèria d’aigües la sanció de les infraccions greus, en funció si són aigües conques compartides o bé conques internes de Catalunya, i quedarà reservada al Consell de Ministres o al Consell de Govern de la Generalitat la imposició de multa per infraccions molt greus, en funció si són aigües conques compartides o bé conques internes de Catalunya.