LES 27: Parkeren (3) Flashcards

1
Q

Zone met parkeerschijf

A

Borden zone met beperkte parkeertijd
Dit bord geeft het begin en einde aan van een zone met beperkte parkeertijd. Zo een zone wordt ook blauwe zone genoemd.

Wanneer
Binnen deze zone moeten alle bestuurders van een auto, op werkdagen, de parkeerschijf gebruiken als ze hun auto parkeren. Je moet het doen van maandag tot en met zaterdag, tussen 9 en 18 uur, tenzij het anders is vermeld op het bord. De parkeerschijf moet je duidelijk zichtbaar achter de voorruit leggen.

Hoe de tijd aanduiden op een schijf?
Op de parkeerschijf plaats je het pijltje op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. (Let op de voorbeelden in het filmpje). Je mag dan twee uur parkeren, te tellen vanaf het tijdstip dat het pijltje aangeeft. Behalve als een verkeersbord een andere tijd aangeeft. Daarna moet je de auto verplaatsen en dus niet de tijd op de parkeerschijf veranderen.

Parkeerschijf buiten een zone
Let op: vaak moet ook buiten een blauwe zone, de parkeerschijf gebruikt worden.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Zone 3.5 ton

A

Parkeren toegestaan voor bepaalde voertuigen Er zijn ook andere parkeerzones, zoals deze. Dit bord betekent dat parkeren toegestaan is voor voertuigen met een Maximaal Toegelaten Massa van 3,5 ton of minder. Een personenauto mag daar dus parkeren.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Parkeermeters en automaat

A

Op heel wat plaatsen staan parkeerautomaten of parkeermeters. Je moet daar het tarrief betalen dat op de automaat of op meter staat vermeld. Is het toestel defect, dan gebruik je de parkeerschijf.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

In- en uitstappen

A

Uitstappen
Voor je uitstapt moet je: de handrem optrekken; alle ramen en het open dak sluiten; je schakelt de motor uit; neemt de sleutel uit het contact; en je sluit de deuren zodra je bent uitgestapt.

De auto verlaten
De wagen verlaten doe je in de richting van de achterkant van de auto. Zo heb je zicht op het achteropkomend verkeer. (Let op de examentips in het filmpje.)

Instappen
Wil je instappen, dan ga je langs de voorzijde naar de auto. Zo heb je zicht op het achteropkomend verkeer.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Tijd

A

Een defecte auto mag maximaal 24 uur op de openbare weg blijven staan. Een reclamevoertuig mag maximaal 3 uur op de openbare weg blijven staan. Een voertuig langs de openbare weg te koop aanbieden, is verboden.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly