TEMA 9 Flashcards
1. Segons l’article 16 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, quines són les funcions del secretari d’un òrgan col·legiat? a) Únicament garantir que les regles de constitució dels òrgans es compleixen adequadament. b) Vetlar per la legalitat formal i material de les actuacions de l’òrgan col·legiat, certificar les actuacions d’aquest i garantir que els procediments i regles de constitució i adopció d’acords són respectades. c) Establir els procediments que s’han de seguir per adoptar acords. d) Només assistir a les sessions dels òrgans col·legiats.
a) Únicament garantir que les regles de constitució dels òrgans es compleixen adequadament.b) Vetlar per la legalitat formal i material de les actuacions de l’òrgan col·legiat, certificar les actuacions d’aquest i garantir que els procediments i regles de constitució i adopció d’acords són respectades.
c) Establir els procediments que s’han de seguir per adoptar acords.
d) Només assistir a les sessions dels òrgans col·legiats.
2. Qui pot sol·licitar al secretari d’un òrgan col·legiat l’expedició de la certificació dels acords? a) Els qui acreditin la titularitat d’un interès legítim. b) Qualsevol persona. c) Ningú. d) Només els membres de l’òrgan.
a) Els qui acreditin la titularitat d’un interès legítim.
b) Qualsevol persona.
c) Ningú.
d) Només els membres de l’òrgan
3. Senyalau la resposta correcta. Segons el que disposa l’article 18 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, a l’acta de la sessió d’un òrgan col·legiat s’ha d’incloure: a) Només els assistents i el contingut dels acords adoptats. b) Els assistents, l’ordre del dia de la reunió, les circumstàncies del lloc i temps en què s’ha celebrat, els punts principals de les deliberacions, així com el contingut dels acords adoptats. c) Únicament l’ordre del dia i el contingut dels acords adoptats. d) Només els assistents i les circumstàncies del lloc i temps en què s’ha celebrat.
a) Només els assistents i el contingut dels acords adoptats.b) Els assistents, l’ordre del dia de la reunió, les circumstàncies del lloc i temps en què s’ha celebrat, els punts principals de les deliberacions, així com el contingut dels acords adoptats.
c) Únicament l’ordre del dia i el contingut dels acords adoptats.
d) Només els assistents i les circumstàncies del lloc i temps en què s’ha celebrat.
4. Senyalau la resposta correcta respecte de l’acta de cada sessió: a) S’ha d’aprovar a la mateixa reunió. b) Només es pot aprovar a la reunió següent. c) Pot aprovar-se a la mateixa reunió o a la següent immediata d) S’ha d’aprovar a la darrera reunió.
a) S’ha d’aprovar a la mateixa reunió.
b) Només es pot aprovar a la reunió següent.c) Pot aprovar-se a la mateixa reunió o a la següent immediata
d) S’ha d’aprovar a la darrera reunió.
5. Quina de les funcions següents no correspon al president dels òrgans col·legiats de l’Administració general de l’Estat i de les entitats de dret públic vinculades o que en depenen? a) Visar les actes i les certificacions dels acords de l’òrgan. b) Assegurar el compliment de les lleis. c) Acordar la convocatòria de les sessions ordinàries i extraordinàries i la fixació de l’ordre del dia, tenint en compte, si escau, les peticions dels altres membres, sempre que hagin estat formulades amb la suficient antelació. d) Expedir certificacions de les consultes, dels dictàmens i dels acords aprovats.
a) Visar les actes i les certificacions dels acords de l’òrgan.
b) Assegurar el compliment de les lleis.
c) Acordar la convocatòria de les sessions ordinàries i extraordinàries i la fixació de l’ordre del dia, tenint en compte, si escau, les peticions dels altres membres, sempre que hagin estat formulades amb la suficient antelació.d) Expedir certificacions de les consultes, dels dictàmens i dels acords aprovats.
6. Quina de les funcions següents no correspon al secretari dels òrgans col·legiats de l’Administració general de l’Estat i de les entitats de dret públic vinculades o que en depenen? a) Exercir la representació de l’òrgan. b) Expedir certificacions de les consultes, dels dictàmens i dels acords aprovats. c) Preparar el despatx dels afers, i redactar i autoritzar les actes de les sessions. d) Rebre els actes de comunicació dels membres amb l’òrgan, siguin notificacions, peticions de dades, rectificacions o qualsevol altra classe d’escrits dels quals hagi de tenir coneixement.
a) Exercir la representació de l’òrgan.
b) Expedir certificacions de les consultes, dels dictàmens i dels acords aprovats.
c) Preparar el despatx dels afers, i redactar i autoritzar les actes de les sessions.
d) Rebre els actes de comunicació dels membres amb l’òrgan, siguin notificacions, peticions de dades, rectificacions o qualsevol altra classe d’escrits dels quals hagi de tenir coneixement.
7. Senyalau la resposta incorrecta. Segons l’article 19 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, els membres dels òrgans col·legiats de l’Administració general de l’Estat i de les entitats de dret públic vinculades o que en depenen: a) Han de rebre, amb una antelació mínima de dos dies, la convocatòria que contengui l’ordre del dia de les reunions. b) Han d’obtenir la informació necessària per complir les funcions assignades. c) Han de participar als debats de les sessions. d) Han de rebre, amb una antelació mínima d’una setmana, la convocatòria que contengui l’ordre del dia de les reunions.
a) Han de rebre, amb una antelació mínima de dos dies, la convocatòria que contengui l’ordre del dia de les reunions.
b) Han d’obtenir la informació necessària per complir les funcions assignades.
c) Han de participar als debats de les sessions.d) Han de rebre, amb una antelació mínima d’una setmana, la convocatòria que contengui l’ordre del dia de les reunions.
8. En quins casos els membres titulars de l’òrgan col·legiat de l’Administració general de l’Estat i de les entitats de dret públic vinculades o dependents han de ser substituïts pels seus suplents, si n’hi ha? a) En casos d’absència o de malaltia. b) Sempre que ho sol·licitin. c) Quan ho sol·licitin les organitzacions representatives. d) En general, encara que no hi hagi causa justificada.
a) En casos d’absència o de malaltia.
b) Sempre que ho sol·licitin.
c) Quan ho sol·licitin les organitzacions representatives.
d) En general, encara que no hi hagi causa justificada.
9. Si alguna disposició atribueix la competència a una administració, sense especificar l’òrgan que l’ha d’exercir, s’entén que la facultat d’instruir i de resoldre els expedients correspon: a) Als òrgans superiors competents per raó de la matèria. b) Als òrgans inferiors competents per raó de la matèria i el territori. c) Als òrgans inferiors que tenguin competència únicament per raó del territori. d) Als òrgans superiors competents per raó del territori i la matèria.
a) Als òrgans superiors competents per raó de la matèria.b) Als òrgans inferiors competents per raó de la matèria i el territori.
c) Als òrgans inferiors que tenguin competència únicament per raó del territori.
d) Als òrgans superiors competents per raó del territori i la matèria.`
10. A qui poden delegar els òrgans de les diferents administracions públiques l’exercici de les competències que tenguin atribuïdes? a) En altres òrgans de la mateixa administració, encara que no siguin jeràrquicament dependents, o en els organismes públics o entitats de dret públic vinculats o dependents d’aquelles. b) En altres òrgans de la mateixa administració, sempre que siguin jeràrquicament dependents. c) Sempre en òrgans d’una altra administració. d) Només en els organismes públics o entitats de dret públic vinculats o dependents d’aquelles.
a) En altres òrgans de la mateixa administració, encara que no siguin jeràrquicament dependents, o en els organismes públics o entitats de dret públic vinculats o dependents d’aquelles.
b) En altres òrgans de la mateixa administració, sempre que siguin jeràrquicament dependents.
c) Sempre en òrgans d’una altra administració.
d) Només en els organismes públics o entitats de dret públic vinculats o dependents d’aquelles.
11. On s’ha de publicar la delegació de competències i la revocació d’aquestes? a) Únicament en el Butlletí Oficial de l’Estat. b) Únicament en el butlletí de la comunitat autònoma o al de la província. c) En el Butlletí Oficial de l’Estat, en el de la comunitat autònoma o en el de la província, segons l’administració a què pertanyi l’òrgan delegant, i l’àmbit territorial de competència d’aquest. d) No cal publicar-la.
a) Únicament en el Butlletí Oficial de l’Estat.
b) Únicament en el butlletí de la comunitat autònoma o al de la província.c) En el Butlletí Oficial de l’Estat, en el de la comunitat autònoma o en el de la província, segons l’administració a què pertanyi l’òrgan delegant, i l’àmbit territorial de competència d’aquest.
d) No cal publicar-la.
12. Senyalau la resposta incorrecta en relació amb la delegació de competències: a) Les resolucions administratives que s’adoptin per delegació han d’indicar expressament aquesta circumstància i es consideren dictades per l’òrgan delegant. b) Llevat d’autorització expressa d’una llei, no es poden delegar les competències que s’exerceixin per delegació. c) La delegació no és revocable en cap cas per l’òrgan que l’hagi conferida. d) L’acord de delegació d’aquelles competències atribuïdes a òrgans col·legiats, per a l’exercici de les quals es requereixi un quòrum o majoria especial, s’ha d’adoptar observant, en qualsevol cas, aquest quòrum o majoria.
a) Les resolucions administratives que s’adoptin per delegació han d’indicar expressament aquesta circumstància i es consideren dictades per l’òrgan delegant.
b) Llevat d’autorització expressa d’una llei, no es poden delegar les competències que s’exerceixin per delegació.c) La delegació no és revocable en cap cas per l’òrgan que l’hagi conferida.
d) L’acord de delegació d’aquelles competències atribuïdes a òrgans col·legiats, per a l’exercici de les quals es requereixi un quòrum o majoria especial, s’ha d’adoptar observant, en qualsevol cas, aquest quòrum o majoria.
13. En quins casos la realització d’activitats de caràcter material o tècnic de la competència dels òrgans administratius o de les entitats de dret públic es pot encarregar a altres òrgans o entitats de dret públic de la mateixa administració o d’una altra? a) Sempre que entre les seves competències estiguin aquestes activitats, per raons d’eficàcia o quan no es posseeixin els mitjans tècnics idonis per exercir-les. b) Sempre que entre les seves competències estiguin aquestes activitats, per raons d’eficàcia, encara que es posseeixin els mitjans tècnics idonis per exercir-les. c) Per raons tècniques i sempre que no es posseeixin els mitjans per exercir-les. d) Sempre per raons d’eficiència i d’eficàcia.
a) Sempre que entre les seves competències estiguin aquestes activitats, per raons d’eficàcia o quan no es posseeixin els mitjans tècnics idonis per exercir-les.
b) Sempre que entre les seves competències estiguin aquestes activitats, per raons d’eficàcia, encara que es posseeixin els mitjans tècnics idonis per exercir-les.
c) Per raons tècniques i sempre que no es posseeixin els mitjans per exercir-les.
d) Sempre per raons d’eficiència i d’eficàcia.
14. On s’ha de publicar l’encàrrec de gestió entre òrgans i entitats de dret públic de diferents administracions? a) Únicament en el Butlletí Oficial de l’Estat. b) Únicament en el butlletí de la comunitat autònoma o en el de la província. c) En el Butlletí Oficial de l’Estat, en el de la comunitat autònoma o en el de la província, segons l’administració a què pertanyi l’òrgan que efectua l’encàrrec, excepte en el cas de la gestió ordinària dels serveis de les comunitats autònomes per part de les diputacions provincials o, si s’escau, cabildos o consells insulars, que es regeix per la legislació de règim local. d) No cal publicar-la.
a) Únicament en el Butlletí Oficial de l’Estat.
b) Únicament en el butlletí de la comunitat autònoma o en el de la província.c) En el Butlletí Oficial de l’Estat, en el de la comunitat autònoma o en el de la província, segons l’administració a què pertanyi l’òrgan que efectua l’encàrrec, excepte en el cas de la gestió ordinària dels serveis de les comunitats autònomes per part de les diputacions provincials o, si s’escau, cabildos o consells insulars, que es regeix per la legislació de règim local.
d) No cal publicar-la.
15. Senyalau la resposta incorrecta en relació amb la suplència que preveu l’article 13 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic: a) Si no es designa cap suplent, la competència de l’òrgan administratiu l’ha d’exercir qui designi l’òrgan administratiu immediat superior de qui depengui. b) La suplència no implica l’alteració de la competència. c) Els titulars dels òrgans administratius poden ser suplents temporalment en els casos de vacant, absència o malaltia, així com en els casos en què hagi estat declarada la seva abstenció o recusació. d) Perquè sigui vàlida, és necessari publicar-la.
a) Si no es designa cap suplent, la competència de l’òrgan administratiu l’ha d’exercir qui designi l’òrgan administratiu immediat superior de qui depengui.
b) La suplència no implica l’alteració de la competència.
c) Els titulars dels òrgans administratius poden ser suplents temporalment en els casos de vacant, absència o malaltia, així com en els casos en què hagi estat declarada la seva abstenció o recusació.d) Perquè sigui vàlida, és necessari publicar-la.
16. Què ha de fer l’òrgan administratiu que es consideri incompetent per resoldre un afer? a) Ha de remetre directament les actuacions a l’òrgan que consideri competent i ha de notificar aquesta circumstància als interessats. b) Ha de remetre, a través d’un jeràrquic superior, les actuacions a l’òrgan que consideri competent. c) Ha de remetre directament les actuacions a l’òrgan que consideri competent, sense necessitat de notificar aquesta circumstància als interessats. d) Ha de dictar una resolució en què es declari incompetent i l’ha de notificar als interessats.
a) Ha de remetre directament les actuacions a l’òrgan que consideri competent i ha de notificar aquesta circumstància als interessats.
b) Ha de remetre, a través d’un jeràrquic superior, les actuacions a l’òrgan que consideri competent.
c) Ha de remetre directament les actuacions a l’òrgan que consideri competent, sense necessitat de notificar aquesta circumstància als interessats.
d) Ha de dictar una resolució en què es declari incompetent i l’ha de notificar als interessats.
17. Senyalau la resposta correcta en relació amb la competència: a) Els interessats, tant si són part en el procediment com si no, poden adreçar-se a l’òrgan que estigui coneixent d’un afer perquè declini la seva competència i remeti les actuacions a l’òrgan competent. b) Els conflictes d’atribucions només es poden suscitar entre òrgans d’una mateixa administració no relacionats jeràrquicament, i pel que fa a afers sobre els quals no hagi finalitzat el procediment administratiu. c) Els interessats no es poden adreçar a l’òrgan que considerin competent perquè requereixi la inhibició al que conegui de l’afer. d) Els conflictes d’atribucions només es poden suscitar entre òrgans d’una mateixa administració que estiguin relacionats jeràrquicament, i respecte a afers sobre els quals hagi finalitzat el procediment administratiu.
a) Els interessats, tant si són part en el procediment com si no, poden adreçar-se a l’òrgan que estigui coneixent d’un afer perquè declini la seva competència i remeti les actuacions a l’òrgan competent.b) Els conflictes d’atribucions només es poden suscitar entre òrgans d’una mateixa administració no relacionats jeràrquicament, i pel que fa a afers sobre els quals no hagi finalitzat el procediment administratiu.
c) Els interessats no es poden adreçar a l’òrgan que considerin competent perquè requereixi la inhibició al que conegui de l’afer.
d) Els conflictes d’atribucions només es poden suscitar entre òrgans d’una mateixa administració que estiguin relacionats jeràrquicament, i respecte a afers sobre els quals hagi finalitzat el procediment administratiu.
18. Senyalau la resposta incorrecta. Els convenis que subscriguin les administracions públiques, els organismes públics i les entitats de dret públic vinculats o dependents i les universitats públiques han d’incloure: a) El règim de recursos. b) Els subjectes que subscriuen el conveni i la capacitat jurídica amb què actua cadascuna de les parts. c) El règim de modificació del conveni. d) L’objecte del conveni i les actuacions que ha de dur a terme cada subjecte per al seu compliment, amb indicació, si s’escau, la titularitat dels resultats obtinguts.
a) El règim de recursos.
b) Els subjectes que subscriuen el conveni i la capacitat jurídica amb què actua cadascuna de les parts.
c) El règim de modificació del conveni.
d) L’objecte del conveni i les actuacions que ha de dur a terme cada subjecte per al seu compliment, amb indicació, si s’escau, la titularitat dels resultats obtinguts.
19. Senyalau la resposta correcta en relació amb el termini de vigència d’un conveni d’acord amb la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic: a) No pot ser superior a quatre anys, llevat que normativament es prevegi un termini superior. b) En cap cas no pot ser superior a quatre anys. c) No pot ser superior a 5 anys, llevat que es prevegi normativament un termini superior. d) No pot ser superior a 3 anys.
a) No pot ser superior a quatre anys, llevat que normativament es prevegi un termini superior.
b) En cap cas no pot ser superior a quatre anys.
c) No pot ser superior a 5 anys, llevat que es prevegi normativament un termini superior.
d) No pot ser superior a 3 anys.
20. Quina de les causes següents no preveu l’article 51 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, com una causa de resolució d’un conveni? a) El transcurs del termini de vigència del conveni sense que s’hagi acordat la pròrroga del conveni. b) L’acord unànime de tots els signants. c) L’incompliment de les obligacions i els compromisos assumits per part d’algun dels signants. d) La renúncia verbal per part d’algun dels signants.
a) El transcurs del termini de vigència del conveni sense que s’hagi acordat la pròrroga del conveni.
b) L’acord unànime de tots els signants.
c) L’incompliment de les obligacions i els compromisos assumits per part d’algun dels signants.d) La renúncia verbal per part d’algun dels signants.
21. En l’àmbit de l’Administració general de l’Estat, la designació de suplent es pot efectuar: a) En els reials decrets d’estructura orgànica bàsica dels departaments ministerials o en els estatuts dels seus organismes públics i entitats vinculats o dependents segons correspongui. b) Únicament en els estatuts dels seus organismes públics i entitats vinculats o dependents segons correspongui. c) En les resolucions del Govern. d) Mitjançant una llei.
a) En els reials decrets d’estructura orgànica bàsica dels departaments ministerials o en els estatuts dels seus organismes públics i entitats vinculats o dependents segons correspongui.
b) Únicament en els estatuts dels seus organismes públics i entitats vinculats o dependents segons correspongui.
c) En les resolucions del Govern.
d) Mitjançant una llei.
22. Segons l’article 6 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, els òrgans administratius poden dirigir les activitats dels seus òrgans jeràrquicament dependents mitjançant: a) Instruccions i circulars. b) Circulars. c) Instruccions i ordres de servei. d) Reglaments.
a) Instruccions i circulars.
b) Circulars.c) Instruccions i ordres de servei.
d) Reglaments.`
23. Quan s’han de publicar en el butlletí oficial que correspongui les instruccions i les ordres de servei, de conformitat amb l’article 6 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic? a) Quan una disposició específica ho estableixi així, o quan es consideri convenient per raó dels destinataris o dels efectes que es puguin produir, sense perjudici de la seva difusió d’acord amb el que preveu la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. b) Sempre. c) Mai. d) Només quan una disposició específica ho estableixi així.
a) Quan una disposició específica ho estableixi així, o quan es consideri convenient per raó dels destinataris o dels efectes que es puguin produir, sense perjudici de la seva difusió d’acord amb el que preveu la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.
b) Sempre.
c) Mai.
d) Només quan una disposició específica ho estableixi així.
24. Segons l’article 7 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, l’administració consultiva es pot articular mitjançant òrgans específics dotats d’autonomia orgànica i funcional respecte a l’administració activa, o a través dels serveis d’aquesta última que presten assistència jurídica. Senyalau la resposta correcta en relació amb aquests serveis: a) No poden estar subjectes a dependència jeràrquica, ja sigui orgànica o funcional. b) Poden estar subjectes a dependència jeràrquica. c) Només poden estar subjectes a dependència jeràrquica funcional. d) Només poden estar subjectes a dependència jeràrquica orgànica.
a) No poden estar subjectes a dependència jeràrquica, ja sigui orgànica o funcional.
b) Poden estar subjectes a dependència jeràrquica.
c) Només poden estar subjectes a dependència jeràrquica funcional.
d) Només poden estar subjectes a dependència jeràrquica orgànica.
25. Senyalau la resposta correcta. L’article 47.1 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, estableix que: a) Són convenis els acords amb efectes jurídics adoptats per les administracions públiques, els organismes públics i les entitats de dret públic vinculats o dependents o les universitats públiques entre si o amb subjectes de dret privat per a una finalitat comuna. b) No tenen la consideració de convenis, els protocols generals d’actuació o instruments similars que comportin meres declaracions d’intenció de contingut general o que expressin la voluntat de les administracions i parts subscriptores per actuar amb un objectiu comú, sempre que no suposin la formalització de compromisos jurídics concrets i exigibles. c) Els convenis no poden tenir per objecte prestacions pròpies dels contractes. En aquest cas, la seva naturalesa i règim jurídic s’han d’ajustar al que preveu la legislació de contractes del sector públic. d) Totes les respostes són correctes.
a) Són convenis els acords amb efectes jurídics adoptats per les administracions públiques, els organismes públics i les entitats de dret públic vinculats o dependents o les universitats públiques entre si o amb subjectes de dret privat per a una finalitat comuna.
b) No tenen la consideració de convenis, els protocols generals d’actuació o instruments similars que comportin meres declaracions d’intenció de contingut general o que expressin la voluntat de les administracions i parts subscriptores per actuar amb un objectiu comú, sempre que no suposin la formalització de compromisos jurídics concrets i exigibles.
c) Els convenis no poden tenir per objecte prestacions pròpies dels contractes. En aquest cas, la seva naturalesa i règim jurídic s’han d’ajustar al que preveu la legislació de contractes del sector públic.d) Totes les respostes són correctes.
26. Quins requisits es requereixen per crear un òrgan administratiu d’acord amb la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic? a) Delimitar les seves funcions i competències. b) Determinar la forma d’integració en l’Administració pública de què es tracti i la seva dependència jeràrquica. c) Dotar dels crèdits necessaris per posar-lo en marxa i en funcionament. d) Totes les respostes són correctes.
a) Delimitar les seves funcions i competències.
b) Determinar la forma d’integració en l’Administració pública de què es tracti i la seva dependència jeràrquica.
c) Dotar dels crèdits necessaris per posar-lo en marxa i en funcionament.d) Totes les respostes són correctes.
27. Segons la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, en els casos prevists com a motius d’abstenció, els interessats poden promoure la recusació: a) En qualsevol moment de la tramitació del procediment. b) En qualsevol moment anterior al tràmit d’audiència. c) En qualsevol moment anterior a la proposta de resolució. d) En qualsevol moment anterior a l’inici del procediment.
a) En qualsevol moment de la tramitació del procediment.
b) En qualsevol moment anterior al tràmit d’audiència.
c) En qualsevol moment anterior a la proposta de resolució.
d) En qualsevol moment anterior a l’inici del procediment.
28. Segons la Llei 40/2015 , d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, les administracions públiques han de respectar en la seva actuació i relacions els principis següents (senyalau la resposta incorrecta): a) Eficiència en l’assignació i la utilització dels recursos públics. b) Servei efectiu als ciutadans. c) Participació, discrecionalitat i transparència de l’actuació administrativa. d) Responsabilitat per la gestió pública.
a) Eficiència en l’assignació i la utilització dels recursos públics.
b) Servei efectiu als ciutadans.c) Participació, discrecionalitat i transparència de l’actuació administrativa.
d) Responsabilitat per la gestió pública.
29. En relació amb els òrgans col·legiats i d’acord amb la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, no pot ser objecte de deliberació o acord cap assumpte que no figuri inclòs en l’ordre del dia: a) Llevat que hi assisteixi la majoria dels membres de l’òrgan col·legiat i es declari la urgència de l’assumpte pel vot favorable de tots els presents. b) Llevat que hi assisteixin tots els membres de l’òrgan col·legiat i es declari la urgència de l’assumpte pel vot favorable de tots ells. c) Llevat que hi assisteixi la majoria dels membres de l’òrgan col·legiat i es declari la urgència de l’assumpte pel vot favorable de la majoria dels presents. d) Llevat que hi assisteixin tots els membres de l’òrgan col·legiat i sigui declarada la urgència de l’assumpte pel vot favorable de la majoria.
a) Llevat que hi assisteixi la majoria dels membres de l’òrgan col·legiat i es declari la urgència de l’assumpte pel vot favorable de tots els presents.
b) Llevat que hi assisteixin tots els membres de l’òrgan col·legiat i es declari la urgència de l’assumpte pel vot favorable de tots ells.
c) Llevat que hi assisteixi la majoria dels membres de l’òrgan col·legiat i es declari la urgència de l’assumpte pel vot favorable de la majoria dels presents.d) Llevat que hi assisteixin tots els membres de l’òrgan col·legiat i sigui declarada la urgència de l’assumpte pel vot favorable de la majoria.
30. D’acord amb l’article 9.5 de la Llei 40/2015, d’1 d’octubre, de règim jurídic del sector públic, si la norma reguladora d’un procediment preveu, com a tràmit preceptiu, l’emissió d’un dictamen o informe (senyalau l’opció correcta): a) No es pot delegar la competència per resoldre aquest procediment en cap cas. b) Només es pot delegar després d’haver-se emès l’informe o el dictamen preceptiu si no és vinculant. c) No es pot delegar la competència per resoldre aquest procediment una vegada que s’hagi emès el dictamen o informe preceptiu. d) Només es pot delegar la competència per resoldre aquest procediment una vegada que s’hagi emès el dictamen o informe preceptiu si és vinculant.
a) No es pot delegar la competència per resoldre aquest procediment en cap cas.
b) Només es pot delegar després d’haver-se emès l’informe o el dictamen preceptiu si no és vinculant.c) No es pot delegar la competència per resoldre aquest procediment una vegada que s’hagi emès el dictamen o informe preceptiu.
d) Només es pot delegar la competència per resoldre aquest procediment una vegada que s’hagi emès el dictamen o informe preceptiu si és vinculant.