TEMA 19 Flashcards
1. La normativa sobre prevenció de riscs laborals queda constituïda: a) Per la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals. b) Per la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals, i les disposicions de desenvolupament o complementàries. c) Per la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals, les disposicions de desenvolupament o complementàries i les normes internacionals. d) Per la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals, les disposicions de desenvolupament o complementàries, i totes aquelles altres normes legals o convencionals que contenguin prescripcions relatives a l’adopció de mesures preventives en l’àmbit laboral.
a) Per la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals.
b) Per la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals, i les disposicions de desenvolupament o complementàries.
c) Per la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals, les disposicions de desenvolupament o complementàries i les normes internacionals.d) Per la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals, les disposicions de desenvolupament o complementàries, i totes aquelles altres normes legals o convencionals que contenguin prescripcions relatives a l’adopció de mesures preventives en l’àmbit laboral.
2. La Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals, té com a objecte: a) Millorar les condicions laborals de les persones treballadores. b) Promoure la seguretat i la salut de les persones treballadores. c) Disposar les mesures preventives adequades als llocs de feina. d) Establir la forma d’avaluació dels riscs als llocs de feina.
a) Millorar les condicions laborals de les persones treballadores.b) Promoure la seguretat i la salut de les persones treballadores.
c) Disposar les mesures preventives adequades als llocs de feina.
d) Establir la forma d’avaluació dels riscs als llocs de feina.
3. Les disposicions de caràcter laboral que conté la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals tenen el caràcter: a) De dret necessari mínim indisponible, i poden ser millorades i desenvolupades en els convenis col·lectius. b) De dret mínim indisponible, però no es poden desenvolupar amb els convenis col·lectius. c) No tenen caràcter de dret mínim. d) Tenen caràcter de màxim de dret.
a) De dret necessari mínim indisponible, i poden ser millorades i desenvolupades en els convenis col·lectius
b) De dret mínim indisponible, però no es poden desenvolupar amb els convenis col·lectius.
c) No tenen caràcter de dret mínim.
d) Tenen caràcter de màxim de dret.
4. La Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals, és aplicable en l’àmbit de: a) Policia, seguretat i resguard duaner. b) Les relacions laborals regulades per la Llei de l’Estatut dels treballadors i en les relacions de caràcter administratiu o estatutari del personal al servei de les administracions públiques. c) Serveis operatius de protecció civil i peritatge forense en els casos de risc greu, catàstrofe i calamitat pública. d) Forces armades i activitats militars de la Guàrdia Civil.
a) Policia, seguretat i resguard duaner.b) Les relacions laborals regulades per la Llei de l’Estatut dels treballadors i en les relacions de caràcter administratiu o estatutari del personal al servei de les administracions públiques.
c) Serveis operatius de protecció civil i peritatge forense en els casos de risc greu, catàstrofe i calamitat pública.
d) Forces armades i activitats militars de la Guàrdia Civil.
5. D’acord amb l’article 4 de la Llei de prevenció de riscs laborals, el risc laboral és: a) Les malalties, patologies o lesions sofertes amb motiu o ocasió del treball. b) El conjunt d’activitats o mesures adoptades o previstes en totes les fases d’activitat de l’empresa. c) La possibilitat que un treballador pateixi un determinat dany derivat del treball. d) Qualsevol màquina, aparell, instrument o instal·lació que s’utilitza en el treball.
a) Les malalties, patologies o lesions sofertes amb motiu o ocasió del treball.
b) El conjunt d’activitats o mesures adoptades o previstes en totes les fases d’activitat de l’empresa.c) La possibilitat que un treballador pateixi un determinat dany derivat del treball.
d) Qualsevol màquina, aparell, instrument o instal·lació que s’utilitza en el treball.
6. La Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals, no és aplicable en les activitats les particularitats de les quals ho impedeixin en l’àmbit de les funcions públiques de: a) Policia, seguretat i resguard duaner. b) Serveis operatius de protecció civil, peritatge forense en els casos de risc greu, catàstrofe i calamitat pública. c) Forces armades i activitats militars de la Guàrdia Civil. d) Totes les respostes són correctes.
a) Policia, seguretat i resguard duaner.
b) Serveis operatius de protecció civil, peritatge forense en els casos de risc greu, catàstrofe i calamitat pública.
c) Forces armades i activitats militars de la Guàrdia Civil.d) Totes les respostes són correctes.
7. Quina és la definició de danys derivats del treball segons la Llei de prevenció de riscs laborals? a) Els problemes de salut relacionats per una causa amb les condicions de treball. b) Les malalties, patologies o lesions sofertes amb motiu o ocasió del treball. c) Qualsevol alteració de la salut relacionada, causada o agreujada per les condicions de treball. d) Les lesions corporals i psíquiques que el treballador pateixi amb ocasió o per conseqüència del treball.
a) Els problemes de salut relacionats per una causa amb les condicions de treball.b) Les malalties, patologies o lesions sofertes amb motiu o ocasió del treball.
c) Qualsevol alteració de la salut relacionada, causada o agreujada per les condicions de treball.
d) Les lesions corporals i psíquiques que el treballador pateixi amb ocasió o per conseqüència del treball.
8. Quina és la definició de prevenció segons la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals? a) El conjunt d’activitats o mesures adoptades o previstes en totes les fases de l’activitat de l’empresa amb la finalitat d’evitar o disminuir els riscs derivats del treball. b) El conjunt de mitjans disponibles per ajudar en el desenvolupament de la tasca laboral. c) El conjunt de mitjans auxiliars i equips de protecció individual. d) Els procediments de feina i les normatives derivades.
a) El conjunt d’activitats o mesures adoptades o previstes en totes les fases de l’activitat de l’empresa amb la finalitat d’evitar o disminuir els riscs derivats del treball.
b) El conjunt de mitjans disponibles per ajudar en el desenvolupament de la tasca laboral.
c) El conjunt de mitjans auxiliars i equips de protecció individual.
d) Els procediments de feina i les normatives derivades.
9. Quina és la definició de risc laboral segons la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals? a) És el focus d’emissió de gasos i vapors. b) És la casualitat que una persona treballadora pateixi un accident. c) És la gravetat d’un dany a la salut. d) És la possibilitat que un treballador pateixi un determinat dany derivat del treball.
a) És el focus d’emissió de gasos i vapors.
b) És la casualitat que una persona treballadora pateixi un accident.
c) És la gravetat d’un dany a la salut.d) És la possibilitat que un treballador pateixi un determinat dany derivat del treball.
10. Per qualificar un risc laboral des del punt de vista de la gravetat s’ha de valorar conjuntament: a) El grau d’afectació a la persona treballadora. b) La probabilitat que es produeixi el dany i la seva severitat. c) Només es valora la severitat. d) La probabilitat que hi hagi patiment físic i no psicològic.
a) El grau d’afectació a la persona treballadora.b) La probabilitat que es produeixi el dany i la seva severitat.
c) Només es valora la severitat.
d) La probabilitat que hi hagi patiment físic i no psicològic.
11. Quina és la definició de risc laboral greu i imminent segons la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals? a) És aquell en el qual les conseqüències i el dany tenen lloc a curt termini. b) És el fet en el qual la gravetat fa que el risc sigui impossible de prevenir. c) És aquell que racionalment es materialitza en un futur immediat i pugui suposar un dany greu per a la salut de la persona treballadora. d) És la situació inesperada que té conseqüències greus per a la seguretat i la salut dels treballadors.
a) És aquell en el qual les conseqüències i el dany tenen lloc a curt termini.
b) És el fet en el qual la gravetat fa que el risc sigui impossible de prevenir.c) És aquell que racionalment es materialitza en un futur immediat i pugui suposar un dany greu per a la salut de la persona treballadora.
d) És la situació inesperada que té conseqüències greus per a la seguretat i la salut dels treballadors.
12. Quina és la definició d’equip de treball segons la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals? a) És qualsevol màquina, aparell, instrument o instal·lació utilitzada en el treball. b) És tot aparell amb el qual es desenvolupa el treball diari. c) És tot sistema amb el qual es desenvolupa el treball. d) Són les instal·lacions dels centres de treball.
a) És qualsevol màquina, aparell, instrument o instal·lació utilitzada en el treball.
b) És tot aparell amb el qual es desenvolupa el treball diari.
c) És tot sistema amb el qual es desenvolupa el treball.
d) Són les instal·lacions dels centres de treball.
13. Quina és la definició de condició de treball segons la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals? a) Són totes les circumstàncies derivades del treball. b) És la situació més habitual a l’entorn laboral. c) Són les característiques inherents al desenvolupament de la tasca diària. d) És qualsevol característica del treball que pugui tenir una influència significativa en la generació de riscs per a la seguretat i la salut del treballador o treballadora.
a) Són totes les circumstàncies derivades del treball.
b) És la situació més habitual a l’entorn laboral.
c) Són les característiques inherents al desenvolupament de la tasca diària.d) És qualsevol característica del treball que pugui tenir una influència significativa en la generació de riscs per a la seguretat i la salut del treballador o treballadora.
14. Quina és la definició d’equip de protecció individual segons la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals? a) És tot aquell equipament destinat a protegir la seguretat i la salut del personal. b) És qualsevol equip destinat a ser portat o subjectat pel treballador o treballadora perquè el protegeixi d’un o de diversos riscs que en puguin amenaçar la seguretat o la salut en el treball, com també qualsevol complement o accessori destinat a aquesta finalitat. c) És qualsevol element que protegeix d’un risc laboral a diversos treballadors. d) És tot sistema de subjecció individual amb la finalitat d’evitar les caigudes a nivell.
a) És tot aquell equipament destinat a protegir la seguretat i la salut del personal.b) És qualsevol equip destinat a ser portat o subjectat pel treballador o treballadora perquè el protegeixi d’un o de diversos riscs que en puguin amenaçar la seguretat o la salut en el treball, com també qualsevol complement o accessori destinat a aquesta finalitat.
c) És qualsevol element que protegeix d’un risc laboral a diversos treballadors.
d) És tot sistema de subjecció individual amb la finalitat d’evitar les caigudes a nivell.
15. La política en matèria de prevenció de riscs laborals té l’objectiu de: a) Promoure la millora de les condicions de treball a fi d’elevar el nivell de protecció de la seguretat i la salut dels treballadors en el treball. b) Millorar les condicions salarials i socials dels treballadors afiliats a la seguretat social. c) Aconseguir unes condicions dignes de treball. d) Respectar la salut dels treballadors en el treball amb l’adopció de mesures preventives.
a) Promoure la millora de les condicions de treball a fi d’elevar el nivell de protecció de la seguretat i la salut dels treballadors en el treball.
b) Millorar les condicions salarials i socials dels treballadors afiliats a la seguretat social.
c) Aconseguir unes condicions dignes de treball.
d) Respectar la salut dels treballadors en el treball amb l’adopció de mesures preventives.
16. Les administracions públiques competents en matèria laboral han de dur a terme les funcions de: a) Promoció de la seguretat i assessorament jurídic en el seu àmbit d’aplicació. b) Prevenció dels accidents laborals i les malalties professionals. c) Promoció de la prevenció, assessorament tècnic, vigilància i control del compliment pels subjectes compresos en el seu àmbit d’aplicació de la normativa de prevenció de riscs laborals, i sanció de les infraccions en cas necessari. d) Sanció de les infraccions administratives.
a) Promoció de la seguretat i assessorament jurídic en el seu àmbit d’aplicació.
b) Prevenció dels accidents laborals i les malalties professionals.c) Promoció de la prevenció, assessorament tècnic, vigilància i control del compliment pels subjectes compresos en el seu àmbit d’aplicació de la normativa de prevenció de riscs laborals, i sanció de les infraccions en cas necessari.
d) Sanció de les infraccions administratives.
💡
17. Amb relació a l’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball (anteriorment, Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball), quina no és una funció d’aquest organisme: a) Suport tècnic i col·laboració amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social. b) Promoció i, si escau, realització d’activitats de formació, informació, investigació, estudi i divulgació en matèria de prevenció de riscs laborals. c) Assessorament tècnic en l’elaboració de la normativa legal i en el desenvolupament de la normalització, tant en l’àmbit nacional com internacional. d) Vigilància del compliment de la normativa sobre prevenció de riscs laborals.
a) Suport tècnic i col·laboració amb la Inspecció de Treball i Seguretat Social.
b) Promoció i, si escau, realització d’activitats de formació, informació, investigació, estudi i divulgació en matèria de prevenció de riscs laborals.
c) Assessorament tècnic en l’elaboració de la normativa legal i en el desenvolupament de la normalització, tant en l’àmbit nacional com internacional.d) Vigilància del compliment de la normativa sobre prevenció de riscs laborals.
18. D’acord amb la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals, la funció de la Inspecció de Treball i Seguretat Social és: a) Desenvolupar la normativa que incideix en les condicions de treball. b) En cap cas pot ordenar la paralització immediata de treballs quan hi hagi risc greu i imminent per a la seguretat i salut del personal. c) Vigilar i controlar el compliment de la normativa en prevenció de riscs laborals. d) Només té funcions en concepte de sancions en temes relatius a la seguretat social.
a) Desenvolupar la normativa que incideix en les condicions de treball.
b) En cap cas pot ordenar la paralització immediata de treballs quan hi hagi risc greu i imminent per a la seguretat i salut del personal.c) Vigilar i controlar el compliment de la normativa en prevenció de riscs laborals.
d) Només té funcions en concepte de sancions en temes relatius a la seguretat social.
19. És un principi bàsic de la política de prevenció de riscs laborals a) La participació d’empresaris i de treballadors, mitjançant les organitzacions empresarials i sindicals més representatives, en la planificació, la programació, l’organització i el control de la gestió relacionades amb la millora de les condicions de treball i la protecció de la seguretat i la salut dels treballadors. b) L’elaboració de normativa laboral. c) La conciliació de la vida familiar i laboral. d) Només la millora de les condicions de treball.
a) La participació d’empresaris i de treballadors, mitjançant les organitzacions empresarials i sindicals més representatives, en la planificació, la programació, l’organització i el control de la gestió relacionades amb la millora de les condicions de treball i la protecció de la seguretat i la salut dels treballadors.
b) L’elaboració de normativa laboral.
c) La conciliació de la vida familiar i laboral.
d) Només la millora de les condicions de treball.
20. L’article 14 de la Llei de prevenció de riscs laborals estableix: a) Que quan s’hagi produït un dany per a la salut (física o psíquica) s’ha d’investigar. b) Que l’empresari ha de garantir la seguretat i la salut dels treballadors en tots els aspectes relacionats amb el treball. c) Que com a acció preventiva s’ha de promocionar la salut. d) Que s’ha d’atenuar el treball monòton i repetitiu.
a) Que quan s’hagi produït un dany per a la salut (física o psíquica) s’ha d’investigar.b) Que l’empresari ha de garantir la seguretat i la salut dels treballadors en tots els aspectes relacionats amb el treball.
c) Que com a acció preventiva s’ha de promocionar la salut.
d) Que s’ha d’atenuar el treball monòton i repetitiu.
21. Senyalau la resposta correcta amb relació al pla de prevenció de riscs laborals: a) L’han de dur a terme les empreses de més de cinquanta treballadors. b) Les empreses, segons el nombre de treballadors i la naturalesa i perillositat de les activitats realitzades, poden dur a terme el pla de prevenció de riscs laborals de forma simplificada. c) L’han de dur a terme aquelles empreses de més de cent treballadors. d) Les empreses, segons el nombre de treballadors i la naturalesa i perillositat de les activitats realitzades, poden dur a terme el pla de prevenció de riscs laborals de forma extensa.
a) L’han de dur a terme les empreses de més de cinquanta treballadors.b) Les empreses, segons el nombre de treballadors i la naturalesa i perillositat de les activitats realitzades, poden dur a terme el pla de prevenció de riscs laborals de forma simplificada.
c) L’han de dur a terme aquelles empreses de més de cent treballadors.
d) Les empreses, segons el nombre de treballadors i la naturalesa i perillositat de les activitats realitzades, poden dur a terme el pla de prevenció de riscs laborals de forma extensa.
22. L’article 15 de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals, estableix que: a) L’empresari no ha de tenir en compte la capacitació professional dels treballadors. b) Les empreses de més de 150 empleats han de disposar de pla d’emergències. c) El disseny del lloc de treball no es té en compte en la prevenció de riscs laborals. d) L’empresari ha d’aplicar els principis de l’acció preventiva.
a) L’empresari no ha de tenir en compte la capacitació professional dels treballadors.
b) Les empreses de més de 150 empleats han de disposar de pla d’emergències.
c) El disseny del lloc de treball no es té en compte en la prevenció de riscs laborals.d) L’empresari ha d’aplicar els principis de l’acció preventiva.
23. El principi de substituir el que sigui perillós pel que comporti poc perill o no en comporti cap és: a) Un principi de l’acció preventiva. b) Una acció de l’estudi inicial. c) Un cas aplicable als productes químics. d) No és un principi de l’acció preventiva.
a) Un principi de l’acció preventiva.
b) Una acció de l’estudi inicial.
c) Un cas aplicable als productes químics.
d) No és un principi de l’acció preventiva.
24. D’acord amb l’article 16 de la Llei de prevenció de riscs laborals, quan s’hagi produït un dany per a la salut dels treballadors, l’empresari: a) Ha de fer un nou pla de prevenció que inclogui els danys dels treballadors. b) Ha de portar a terme una investigació sobre el cas, a fi de detectar les causes dels fets. c) Ha de comunicar els fets a la Fiscalia. d) Ha de portar a terme el seguiment de l’activitat preventiva a fi de perfeccionar de manera contínua les activitats d’identificació.
a) Ha de fer un nou pla de prevenció que inclogui els danys dels treballadors.b) Ha de portar a terme una investigació sobre el cas, a fi de detectar les causes dels fets.
c) Ha de comunicar els fets a la Fiscalia.
d) Ha de portar a terme el seguiment de l’activitat preventiva a fi de perfeccionar de manera contínua les activitats d’identificació.
25. L’article 17 de la Llei 31/1995, de 8 de novembre, de prevenció de riscs laborals diu que: a) L’empresari ha de proporcionar als empleats només equips de protecció individual. b) L’empresari ha de vetlar perquè es faci un ús efectiu dels equips de protecció individual. c) L’empresari ha de proporcionar als empleats equips de protecció individual adequats per a l’exercici de les seves funcions i vetlar perquè se’n faci un ús efectiu quan sigui necessari. d) Són necessaris els equips de treball i els equips de protecció individual.
a) L’empresari ha de proporcionar als empleats només equips de protecció individual.
b) L’empresari ha de vetlar perquè es faci un ús efectiu dels equips de protecció individual.c) L’empresari ha de proporcionar als empleats equips de protecció individual adequats per a l’exercici de les seves funcions i vetlar perquè se’n faci un ús efectiu quan sigui necessari.
d) Són necessaris els equips de treball i els equips de protecció individual.
26. D’acord amb l’article 18 de la Llei de prevenció de riscs laborals, l’empresari ha d’adoptar les mesures adequades perquè els treballadors rebin totes les informacions necessàries en relació amb: a) Els drets laborals que els corresponen. b) Les obligacions en referència a la prevenció de riscs laborals. c) Els riscs, les mesures i les activitats de protecció i prevenció i les mesures adoptades. d) L’empresari no té cap obligació d’informar els treballadors.
a) Els drets laborals que els corresponen.
b) Les obligacions en referència a la prevenció de riscs laborals.c) Els riscs, les mesures i les activitats de protecció i prevenció i les mesures adoptades.
d) L’empresari no té cap obligació d’informar els treballadors.
27. La informació a la qual es refereix l’article 18 de la Llei de prevenció de riscs laborals estableix que: a) Si hi ha representants dels treballadors, l’ha de proporcionar l’empresari als treballadors a través dels representants; no obstant això, s’ha d’informar directament cada treballador dels riscs específics que afecten el seu lloc de treball o funció i de les mesures de protecció i prevenció aplicables als riscs. b) L’empresari únicament l’ha de donar als representants dels treballadors, els quals la faran arribar als treballadors. c) L’empresari sempre l’ha de donar als treballadors sense tenir haver de passar pels representants dels treballadors. d) La informació s’estableix en l’article 23 de la Llei de prevenció de riscs laborals.
a) Si hi ha representants dels treballadors, l’ha de proporcionar l’empresari als treballadors a través dels representants; no obstant això, s’ha d’informar directament cada treballador dels riscs específics que afecten el seu lloc de treball o funció i de les mesures de protecció i prevenció aplicables als riscs.
b) L’empresari únicament l’ha de donar als representants dels treballadors, els quals la faran arribar als treballadors.
c) L’empresari sempre l’ha de donar als treballadors sense tenir haver de passar pels representants dels treballadors.
d) La informació s’estableix en l’article 23 de la Llei de prevenció de riscs laborals.
28. La formació en l’àmbit de la prevenció de riscs laborals ha de ser: a) Voluntària per a l’empresari, però obligatòria per al personal. b) Voluntària per a l’empresari i voluntària per al personal. c) L’empresari ha de garantir per a tot el personal la formació teòrica i pràctica en matèria preventiva. d) La formació no s’ha de centrar específicament en el lloc de treball o la funció del personal.
a) Voluntària per a l’empresari, però obligatòria per al personal.
b) Voluntària per a l’empresari i voluntària per al personal.c) L’empresari ha de garantir per a tot el personal la formació teòrica i pràctica en matèria preventiva.
d) La formació no s’ha de centrar específicament en el lloc de treball o la funció del personal.
29. La formació en matèria preventiva de riscs laborals s’ha d’impartir: a) Dins la jornada laboral, sempre que sigui possible, o si no fos possible en altres hores, descomptant-les de la jornada laboral. b) Fora de la jornada laboral. c) Un pla de formació no específic. d) El cost anirà sempre a càrrec del personal.
a) Dins la jornada laboral, sempre que sigui possible, o si no fos possible en altres hores, descomptant-les de la jornada laboral.
b) Fora de la jornada laboral.
c) Un pla de formació no específic.
d) El cost anirà sempre a càrrec del personal.
30. Indicau l’afirmació correcta en relació amb les situacions d’emergència: a) Sobre les mesures d’emergència, l’empresari no n’ha de fer res perquè és competència exclusiva dels serveis d’emergència de la comunitat autònoma. b) L’empresari encarregarà sempre a una empresa l’avaluació de les situacions d’emergència, independentment de les dimensions i l’activitat de l’empresa i de la presència de persones alienes a aquesta. c) Les situacions d’emergència queden fora de les obligacions de l’empresari que estableix la Llei de prevenció de riscs laborals. d) L’empresari, tenint en compte les dimensions i l’activitat de l’empresa, així com la possible presència de persones alienes, ha d’analitzar les possibles situacions d’emergència i adoptar les mesures necessàries en matèria de primers auxilis, lluita contra incendis i evacuació dels treballadors.
a) Sobre les mesures d’emergència, l’empresari no n’ha de fer res perquè és competència exclusiva dels serveis d’emergència de la comunitat autònoma.
b) L’empresari encarregarà sempre a una empresa l’avaluació de les situacions d’emergència, independentment de les dimensions i l’activitat de l’empresa i de la presència de persones alienes a aquesta.
c) Les situacions d’emergència queden fora de les obligacions de l’empresari que estableix la Llei de prevenció de riscs laborals.d) L’empresari, tenint en compte les dimensions i l’activitat de l’empresa, així com la possible presència de persones alienes, ha d’analitzar les possibles situacions d’emergència i adoptar les mesures necessàries en matèria de primers auxilis, lluita contra incendis i evacuació dels treballadors.