TEMA 2 Flashcards
1. Qui dirigeix l’acció del Govern i coordina les funcions dels altres membres del Govern. a) El ministre de la Presidència. b) El president del Govern. c) El Consell de ministres. d) La Comissió General de Secretaris d’Estat i Subsecretaris.
a) El ministre de la Presidència.b) El president del Govern.
c) El Consell de ministres.
d) La Comissió General de Secretaris d’Estat i Subsecretaris.
2. El Govern exerceix: a) La funció legislativa i la potestat reglamentària d’acord amb la Constitució i les lleis. b) La funció executiva i la potestat legislativa d’acord amb la Constitució i les lleis. c) La funció executiva i la potestat reglamentària d’acord amb la Constitució i les lleis. d) La funció executiva i la potestat reglamentària i administrativa d’acord amb la Constitució i les lleis.
a) La funció legislativa i la potestat reglamentària d’acord amb la Constitució i les lleis.
b) La funció executiva i la potestat legislativa d’acord amb la Constitució i les lleis.c) La funció executiva i la potestat reglamentària d’acord amb la Constitució i les lleis.
d) La funció executiva i la potestat reglamentària i administrativa d’acord amb la Constitució i les lleis.
3. El candidat a la Presidència del Govern el proposa a) El president del Congrés, prèvia consulta al rei i als representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària. b) El president del Congrés, prèvia consulta amb els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària. c) El rei, prèvia consulta als portaveus dels grups polítics que varen concórrer a les eleccions. d) El rei, prèvia consulta amb els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària.
a) El president del Congrés, prèvia consulta al rei i als representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària.
b) El president del Congrés, prèvia consulta amb els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària.
c) El rei, prèvia consulta als portaveus dels grups polítics que varen concórrer a les eleccions.d) El rei, prèvia consulta amb els representants designats pels grups polítics amb representació parlamentària.
4. El candidat a la Presidència del Govern que s’ha proposat d’acord amb el que preveu l’article 99.1 de la Constitució: a) Exposarà al rei el programa polític del Govern que vulgui formar. b) Exposarà davant les Corts Generals el programa polític del Govern que vulgui formar. c) Exposarà al Congrés del Diputats el programa polític del Govern que vulgui formar. d) Exposarà davant la Mesa de les cambres el programa polític del Govern que vulgui formar.
a) Exposarà al rei el programa polític del Govern que vulgui formar.
b) Exposarà davant les Corts Generals el programa polític del Govern que vulgui formar.c) Exposarà al Congrés del Diputats el programa polític del Govern que vulgui formar.
d) Exposarà davant la Mesa de les cambres el programa polític del Govern que vulgui formar.
5. El candidat a la Presidència del Govern que s’ha proposat d’acord amb el que preveu l’article 99.1 de la Constitució: a) Demanarà la confiança del poble espanyol. b) Demanarà la confiança de les Corts Generals. c) Demanarà la confiança del Congrés dels Diputats. d) Demanarà la confiança del seu grup parlamentari.
a) Demanarà la confiança del poble espanyol.
b) Demanarà la confiança de les Corts Generals.c) Demanarà la confiança del Congrés dels Diputats.
d) Demanarà la confiança del seu grup parlamentari.
6. En segona votació, d’acord amb el que preveu l’article 99 de la Constitució, la confiança al candidat a la Presidència del Govern, s’entén atorgada amb: a) Amb la majoria absoluta dels membres del Congrés dels Diputats. b) Amb la majoria simple dels membres del Congrés dels Diputats. c) Amb la majoria de dos terços dels membres del Congrés dels Diputats. d) Amb la majoria de tres cinquenes parts dels membres del Congrés dels Diputats.
a) Amb la majoria absoluta dels membres del Congrés dels Diputats.b) Amb la majoria simple dels membres del Congrés dels Diputats.
c) Amb la majoria de dos terços dels membres del Congrés dels Diputats.
d) Amb la majoria de tres cinquenes parts dels membres del Congrés dels Diputats.
7. Si en segona votació, el candidat a la Presidència del Govern no obté la confiança del Congrés dels Diputats: a) El rei nomenarà president del Govern al representant del grup parlamentari amb major representació en el Congrés dels Diputats. b) Es dissoldran les cambres i es convocaran noves eleccions. c) Es tramitaran propostes successives en la forma que preveu la Constitució. d) Es durà a terme una tercera i darrera votació i la confiança s’entén atorgada si obté la majoria dels vots dels membres presents en el Congrés dels Diputats.
a) El rei nomenarà president del Govern al representant del grup parlamentari amb major representació en el Congrés dels Diputats.
b) Es dissoldran les cambres i es convocaran noves eleccions.c) Es tramitaran propostes successives en la forma que preveu la Constitució.
d) Es durà a terme una tercera i darrera votació i la confiança s’entén atorgada si obté la majoria dels vots dels membres presents en el Congrés dels Diputats.
8. Els membres del Govern distints del president son nomenats i separats: a) Pel president del Congrés dels Diputats. b) Pel rei. c) Pel president del Govern. d) Pel Consell de Ministres.
a) Pel president del Congrés dels Diputats.b) Pel rei.
c) Pel president del Govern.
d) Pel Consell de Ministres.
9. D’acord amb l’article 101 de la Constitució, el Govern cessa: a) Per incapacitat del president. b) Després de la convocatòria d’eleccions generals. c) Després de la celebració d’eleccions generals. d) Després de la proclamació dels resultats electorals.
a) Per incapacitat del president.
b) Després de la convocatòria d’eleccions generals.c) Després de la celebració d’eleccions generals.
d) Després de la proclamació dels resultats electorals.
10. En l’exercici de les seves funcions, l’acusació per traïció o per qualsevol delicte contra la seguretat de l’Estat dels membres del Govern: a) Ha de ser aprovada per la majoria absoluta de les Corts Generals. b) Ha de ser aprovada per la majoria absoluta del Congrés dels Diputats. c) Ha de ser plantejada per la majoria absoluta de les Corts Generals. d) Ha de ser aprovada per la majoria simple del Congrés dels Diputats.
a) Ha de ser aprovada per la majoria absoluta de les Corts Generals.b) Ha de ser aprovada per la majoria absoluta del Congrés dels Diputats.
c) Ha de ser plantejada per la majoria absoluta de les Corts Generals.
d) Ha de ser aprovada per la majoria simple del Congrés dels Diputats.
11. De conformitat amb l’article 103 de la Constitució, l’Administració serveix els interessos generals: a) Amb tolerància. b) Amb eficiència. c) Amb objectivitat. d) Amb eficàcia.
a) Amb tolerància.
b) Amb eficiència.c) Amb objectivitat.
d) Amb eficàcia.
12. L’Administració pública actua: a) Amb submissió plena a la Constitució, a la llei i al dret. b) Amb submissió plena a la llei i al dret. c) Amb la única submissió a la llei i al dret. d) Amb submissió plena a la Constitució.
a) Amb submissió plena a la Constitució, a la llei i al dret.b) Amb submissió plena a la llei i al dret.
c) Amb la única submissió a la llei i al dret.
d) Amb submissió plena a la Constitució.
13. De conformitat amb l’article 103 de la Constitució, es regularan per llei: a) El règim de nomenaments dels funcionaris públics. b) Totes les respostes són correctes. c) Les peculiaritats del sistema sanitari del personal laboral. d) El sistema d’incompatibilitats i les garanties per a la imparcialitat en l’exercici de les seves funcions dels funcionaris publics.
a) El règim de nomenaments dels funcionaris públics.
b) Totes les respostes són correctes.
c) Les peculiaritats del sistema sanitari del personal laboral.d) El sistema d’incompatibilitats i les garanties per a la imparcialitat en l’exercici de les seves funcions dels funcionaris pűblics.
14. Les forces i cossos de seguretat tenen com a missió: a) Garantir la sobirania i independència de la nació. b) Garantir la seguretat de les institucions. c) Totes les respostes són correctes. d) Protegir el lliure exercici dels drets i de les llibertats.
a) Garantir la sobirania i independència de la nació.
b) Garantir la seguretat de les institucions.
c) Totes les respostes són correctes.d) Protegir el lliure exercici dels drets i de les llibertats.
15. Senyalau la resposta correcta. D’acord amb l’article 105 de la Constitució, la llei regularà: a) El procediment a través del qual han de fer-se els actes administratius, amb garantia, quan sigui procedent, de l’audiència de l’interessat. b) El procediment a través del qual han de fer-se els actes administratius, amb garantia, en tots els supòsits, de l’audiència de l’interessat. c) El procediment a través del qual han de fer-se els actes legislatius, amb garantia, en tots les supòsits, de l’audiència de l’interessat. d) El procediment a través del qual han de fer-se els actes que afectin als ciutadans, amb garantia, quan sigui procedent, de l’audiència de l’interessat.
a) El procediment a través del qual han de fer-se els actes administratius, amb garantia, quan sigui procedent, de l’audiència de l’interessat.
b) El procediment a través del qual han de fer-se els actes administratius, amb garantia, en tots els supòsits, de l’audiència de l’interessat.
c) El procediment a través del qual han de fer-se els actes legislatius, amb garantia, en tots les supòsits, de l’audiència de l’interessat.
d) El procediment a través del qual han de fer-se els actes que afectin als ciutadans, amb garantia, quan sigui procedent, de l’audiència de l’interessat.
16. Senyalau la resposta correcta. D’acord amb l’article 105 de la Constitució, la llei regularà: a) La audiència dels ciutadans i dels empresaris en el procediment d’elaboració de les disposicions administratives que els afectin. b) L’audiència dels ciutadans directament o a través de les organitzacions i associacions reconegudes per la llei en el procediment d’elaboració de les disposicions administratives que els afectin. c) La audiència dels ciutadans en el procediment d’elaboració de tot tipus de disposicions administratives. d) La audiència dels empresaris en el procediment d’elaboració de les disposicions administratives que els afectin.
a) La audiència dels ciutadans i dels empresaris en el procediment d’elaboració de les disposicions administratives que els afectin.b) L’audiència dels ciutadans directament o a través de les organitzacions i associacions reconegudes per la llei en el procediment d’elaboració de les disposicions administratives que els afectin.
c) La audiència dels ciutadans en el procediment d’elaboració de tot tipus de disposicions administratives.
d) La audiència dels empresaris en el procediment d’elaboració de les disposicions administratives que els afectin.
17. La llei regularà l’accés dels ciutadans als arxius i els registres administratius: a) Llevat del que afecti la seguretat i la defensa de l’Estat. b) Llevat del que afecti la indagació dels delictes. c) Llevat del que afecti la intimitat de les persones. d) Totes les respostes anteriors són correctes.
a) Llevat del que afecti la seguretat i la defensa de l’Estat.
b) Llevat del que afecti la indagació dels delictes.
c) Llevat del que afecti la intimitat de les persones.d) Totes les respostes anteriors són correctes.
18. Qui té dret a ser indemnitzats per qualsevol lesió que pateixin en qualsevol dels seus béns i drets com a conseqüència del funcionament dels serveis públics? a) Els ciutadans. b) Els particulars. c) Els ciutadans i les empreses. d) Els funcionaris públics.
a) Els ciutadans.b) Els particulars.
c) Els ciutadans i les empreses.
d) Els funcionaris públics.
19. Els particulars tenen dret a ser indemnitzats per qualsevol lesió que pateixin en qualsevol dels seus béns i drets com a conseqüència del funcionament dels serveis públics: a) En els termes establerts per una llei orgànica. b) Mitjançant la reclamació corresponent. c) Llevat dels casos de força major. d) Totes les respostes anteriors són correctes.
a) En els termes establerts per una llei orgànica.
b) Mitjançant la reclamació corresponent.c) Llevat dels casos de força major.
d) Totes les respostes anteriors són correctes.
20. La Constitució regula l’òrgan consultiu suprem del Govern: a) A l’article 99. b) A l’article 103. c) A l’article 106. d) A l’article 107.
a) A l’article 99.
b) A l’article 103.
c) A l’article 106.d) A l’article 107.
21. Correspon establir el programa polític del Govern: a) A les Corts Generals. b) Al president del Govern. c) Al Consell de Ministres. d) Al president del Congrés dels Diputats.
a) A les Corts Generals.b) Al president del Govern.
c) Al Consell de Ministres.
d) Al president del Congrés dels Diputats.
22. Al president del Govern li correspon plantejar davant el Congrés dels Diputats la qüestió de confiança: a) Prèvia deliberació del Consell d’Estat. b) Prèvia autorització del Consell d’Estat. c) Prèvia deliberació del Consell de Ministres. d) Prèvia autorització del Consell de Ministres.
a) Prèvia deliberació del Consell d’Estat.
b) Prèvia autorització del Consell d’Estat.c) Prèvia deliberació del Consell de Ministres.
d) Prèvia autorització del Consell de Ministres.
23. Correspon dirigir la política de defensa i, respecte de les forces armades, exercir les funcions que preveu la legislació reguladora de la defensa nacional i de l’organització militar: a) Al Consell de Ministres. b) Al president del Govern. c) A les Corts Generals. d) Al rei.
a) Al Consell de Ministres.b) Al president del Govern.
c) A les Corts Generals.
d) Al rei.
24. Correspon crear, modificar i suprimir, per reial decret, els departaments ministerials, així com les secretaries d’Estat: a) Al president del Govern. b) Al rei. c) Al Consell de ministres. d) Al Congrés dels Diputats.
a) Al president del Govern.
b) Al rei.
c) Al Consell de ministres.
d) Al Congrés dels Diputats.
25. Correspon resoldre els conflictes d’atribucions que puguin sorgir entre els diferents ministeris: a) Al ministre de la Presidència. b) A la Comissió General de Secretaris d’Estat i Subsecretaris. c) Al Consell de Ministres. d) Al president del Govern.
a) Al ministre de la Presidència.
b) A la Comissió General de Secretaris d’Estat i Subsecretaris.
c) Al Consell de Ministres.d) Al president del Govern.
26. L’aprovació dels projectes de llei correspon: a) Als ministres. b) Al president del Govern. c) Al Consell de Ministres. d) Al ministre de la Presidència.
a) Als ministres.
b) Al president del Govern.c) Al Consell de Ministres.
d) Al ministre de la Presidència.
27. El Projecte de Llei de pressuposts generals de l’Estat ´és aprovat: a) Pel ministre de la Presidència. b) Pel president del Govern. c) Pel Consell de Ministres. d) Pels ministres.
a) Pel ministre de la Presidència.
b) Pel president del Govern.c) Pel Consell de Ministres.
d) Pels ministres.
28. Emetre deute públic o contreure crèdit, quan hagi estat autoritzat per una llei, és una competència que correspon: a) A cada un dels ministres. b) Al ministre competent en matèria d’hisenda. c) Al Consell de Ministres. d) Al president del Govern.
a) A cada un dels ministres.
b) Al ministre competent en matèria d’hisenda.c) Al Consell de Ministres.
d) Al president del Govern.
29. Correspon resoldre els assumptes que afecten més d'un ministeri i no requereixen ser elevats al Consell de Ministres: a) Al Consell d’Estat. b) A la Comissió General de Secretaris i Subsecretaris. c) Al ministre de la Presidència. d) A les comissions delegades del Govern.
a) Al Consell d’Estat.
b) A la Comissió General de Secretaris i Subsecretaris.
c) Al ministre de la Presidència.d) A les comissions delegades del Govern.
30. La remissió de les convocatòries als diferents membres del Consell de ministres, de les comissions delegades del Govern i de la Comissió; General de Secretaris d'Estat i Subsecretaris, correspon: a) Al ministre de la Presidència. b) Al Secretariat del Govern. c) Al Subsecretari d’Estat de Presidència. d) Al president de la Comissió General de Secretaris d’Estat i Subsecretaris.
a) Al ministre de la Presidència.b) Al Secretariat del Govern.
c) Al Subsecretari d’Estat de Presidència.
d) Al president de la Comissió General de Secretaris d’Estat i Subsecretaris.
31. Actua com a secretari del Consell de Ministres: a) El vicepresident del Govern. b) El ministre d’Afers Exteriors. c) El ministre de la Presidència. d) El Secretari d’Estat de la Vicepresidència del Govern.
a) El vicepresident del Govern.
b) El ministre d’Afers Exteriors.c) El ministre de la Presidència.
d) El Secretari d’Estat de la Vicepresidència del Govern.