TEMA 14 Flashcards
1.Indiqui la normativa en la qual s’estableixen les premisses fonamentals de la normativa pressupostària local a) Ordre EHA/3565/2008, de 3 de desembre, per la qual s’aprova l’estructura dels pressupostos de les Entitats Locals. b) Llei 7/1985, de 2 de abril, reguladora de les bases del règim local. c) RD 500/1990, de 20 d’abril, pel qual es desenvolupa el Capítol Primer del Títol Sisè de la Llei 39/1988, de 26 de desembre, reguladora de les Hisendes Locals en matèria de pressupostos. d) Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de maig, pel qual s’aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.
a) Ordre EHA/3565/2008, de 3 de desembre, per la qual s’aprova l’estructura dels pressupostos de les Entitats Locals.b) Llei 7/1985, de 2 de abril, reguladora de les bases del règim local.
c) RD 500/1990, de 20 d’abril, pel qual es desenvolupa el Capítol Primer del Títol Sisè de la Llei 39/1988, de 26 de desembre, reguladora de les Hisendes Locals en matèria de pressupostos.
d) Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de maig, pel qual s’aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals.
2.S’estableix com una de les premisses fonamentals a) L’aprovació d’un pressupost anual per part del Ple de la Corporació. b) La inclusió en el projecte de pressupost anual de totes les previsions d’ingressos i despeses de l’exercici. c) La aprovació d’unes Bases d’Execució per les quals es regirà el Pressupost General de la Corporació, quant a l’aprovació, execució i liquidació del pressupost. d) L’existència d’un pressupost únic integrat pel de la pròpia entitat i els dels seus organismes autònoms dependents i empreses municipals participades íntegrament per l’entitat local.
a) L’aprovació d’un pressupost anual per part del Ple de la Corporació.
b) La inclusió en el projecte de pressupost anual de totes les previsions d’ingressos i despeses de l’exercici.
c) La aprovació d’unes Bases d’Execució per les quals es regirà el Pressupost General de la Corporació, quant a l’aprovació, execució i liquidació del pressupost. d) L’existència d’un pressupost únic integrat pel de la pròpia entitat i els dels seus organismes autònoms dependents i empreses municipals participades íntegrament per l’entitat local.
3.El Pressupost General d’una Entitat Local constitueix l’expressió xifrada, conjunta i sistemàtica de: a) El total de despeses i ingressos que es preveu liquidar durant l’exercici pressupostari, a partir de l’experiència d’exercicis pressupostaris anteriors. b) Les operacions d’endeutament a curt termini (pòlisses de crèdit) i a llarg termini (préstecs) que es preveu subscriure durant l’exercici pressupostari per part de l’entitat local, dels organismes autònoms dependents i de les empreses municipals participades íntegrament per l’entitat local. c) Les obligacions que com a màxim es podran reconèixer i els drets que es preveu liquidar per l’Entitat Local i els seus Organismes Autònoms i les previsions d’ingressos i despeses de les Societats Mercantils el capital social de les quals pertany íntegrament a l’Entitat Local. d) Les obligacions que com a màxim es podran reconèixer i els drets que es preveu liquidar per l’Entitat Local i els seus Organismes Autònoms i les previsions d’ingressos i despeses de les Societats Mercantils participades per l’entitat local en més d’un 50% del seu capital social.
a) El total de despeses i ingressos que es preveu liquidar durant l’exercici pressupostari, a partir de l’experiència d’exercicis pressupostaris anteriors.
b) Les operacions d’endeutament a curt termini (pòlisses de crèdit) i a llarg termini (préstecs) que es preveu subscriure durant l’exercici pressupostari per part de l’entitat local, dels organismes autònoms dependents i de les empreses municipals participades íntegrament per l’entitat local. c) Les obligacions que com a màxim es podran reconèixer i els drets que es preveu liquidar per l’Entitat Local i els seus Organismes Autònoms i les previsions d’ingressos i despeses de les Societats Mercantils el capital social de les quals pertany íntegrament a l’Entitat Local.
d) Les obligacions que com a màxim es podran reconèixer i els drets que es preveu liquidar per l’Entitat Local i els seus Organismes Autònoms i les previsions d’ingressos i despeses de les Societats Mercantils participades per l’entitat local en més d’un 50% del seu capital social.
4.El principi d’anualitat suposa: a) Que el pressupost coincideixi amb l’any natural i que se li imputin els drets liquidats de qualsevol període i les obligacions reconegudes durant el mateix període de l’exercici pressupostari. b) Que el pressupost coincideixi amb l’any natural i que se li imputin els drets liquidats i les obligacions reconegudes del propi exercici pressupostari. c) Que la vigència del pressupost sigui d’un any a comptar des de l’endemà de la inserció en el BOIB del pressupost definitivament aprovat pel Ple de la Corporació. d) Que el pressupost tingui una durada de dotze mesos i que se li imputin els drets liquidats i les obligacions reconegudes derivats del propi exercici pressupostari.
a) Que el pressupost coincideixi amb l’any natural i que se li imputin els drets liquidats de qualsevol període i les obligacions reconegudes durant el mateix període de l’exercici pressupostari.b) Que el pressupost coincideixi amb l’any natural i que se li imputin els drets liquidats i les obligacions reconegudes del propi exercici pressupostari.
c) Que la vigència del pressupost sigui d’un any a comptar des de l’endemà de la inserció en el BOIB del pressupost definitivament aprovat pel Ple de la Corporació.
d) Que el pressupost tingui una durada de dotze mesos i que se li imputin els drets liquidats i les obligacions reconegudes derivats del propi exercici pressupostari.
5.Què implica el principi d’universalitat? a) Que el Pressupost de la Corporació recull totes les obligacions que com a màxim pot reconèixer i els drets que preveu liquidar durant l’exercici pressupostari. b) Que el Pressupost General integra el pressupost de la pròpia Entitat Local i el dels Organismes Autònoms de caràcter administratiu, comercial, industrial i financer, dependents d’aquesta. c) Que el Pressupost General integra el pressupost de la pròpia Entitat Local i el dels Organismes Autònoms i els estats de previsió d’ingressos i despeses de les societats mercantils participades íntegrament per l’entitat local. d) Que el Pressupost General integra el pressupost de la pròpia Entitat Local i el dels Organismes Autònoms i els estats de previsió d’ingressos i despeses de les societats mercantils amb capital social participat en més del 50% per l’Entitat Local.
a) Que el Pressupost de la Corporació recull totes les obligacions que com a màxim pot reconèixer i els drets que preveu liquidar durant l’exercici pressupostari.
b) Que el Pressupost General integra el pressupost de la pròpia Entitat Local i el dels Organismes Autònoms de caràcter administratiu, comercial, industrial i financer, dependents d’aquesta.
c) Que el Pressupost General integra el pressupost de la pròpia Entitat Local i el dels Organismes Autònoms i els estats de previsió d’ingressos i despeses de les societats mercantils participades íntegrament per l’entitat local.
d) Que el Pressupost General integra el pressupost de la pròpia Entitat Local i el dels Organismes Autònoms i els estats de previsió d’ingressos i despeses de les societats mercantils amb capital social participat en més del 50% per l’Entitat Local.
6.El principi d’unitat de una caixa suposa que a) Els drets liquidats per operacions corrents es destinaran a finançar les obligacions reconegudes per operacions corrents. b) Els recursos de les Entitats Locals, dels Organismes Autònoms i de les Societats Municipals es destinaran a satisfer, sense excepció, el conjunt de les obligacions que com a màxim es podran reconèixer. c) Els drets liquidats de les partides de finançament afectat es destinaran a satisfer el conjunt de les obligacions reconegudes.. d) Els recursos de les Entitats Locals, dels Organismes Autònoms i de les Societats Municipals es destinaran a satisfer el conjunt de les obligacions que com a màxim es podran reconèixer, excepte en el cas d’ingressos específics afectats a fins determinats.
a) Els drets liquidats per operacions corrents es destinaran a finançar les obligacions reconegudes per operacions corrents.
b) Els recursos de les Entitats Locals, dels Organismes Autònoms i de les Societats Municipals es destinaran a satisfer, sense excepció, el conjunt de les obligacions que com a màxim es podran reconèixer.
c) Els drets liquidats de les partides de finançament afectat es destinaran a satisfer el conjunt de les obligacions reconegudes..d) Els recursos de les Entitats Locals, dels Organismes Autònoms i de les Societats Municipals es destinaran a satisfer el conjunt de les obligacions que com a màxim es podran reconèixer, excepte en el cas d’ingressos específics afectats a fins determinats.
7.El principi d’equilibri pressupostari suposa que a) Tots els pressupostos que integren el Pressupost General hauran d’aprovar-se sense dèficit inicial. b) El Pressupost General de l’Entitat Local, en el seu conjunt, ha d’estar equilibrat. c) L’equilibri pressupostari obliga al fet que, en atenció al que es disposa en la Llei orgànica 2/2017, d’Estabilitat Pressupostària, la liquidació del Pressupost General aprovat, presenti superàvit. d) Els pressupostos de les societats mercantils el capital social de les quals estigui participat al 100% per l’Entitat Local, presentin un benefici inicial.
a) Tots els pressupostos que integren el Pressupost General hauran d’aprovar-se sense dèficit inicial.
b) El Pressupost General de l’Entitat Local, en el seu conjunt, ha d’estar equilibrat.
c) L’equilibri pressupostari obliga al fet que, en atenció al que es disposa en la Llei orgànica 2/2017, d’Estabilitat Pressupostària, la liquidació del Pressupost General aprovat, presenti superàvit.
d) Els pressupostos de les societats mercantils el capital social de les quals estigui participat al 100% per l’Entitat Local, presentin un benefici inicial.
8.El principi de publicitat del pressupost implica que a) El Pressupost General definitivament aprovat serà inserit en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma amb antelació al 31 de desembre. b) El Pressupost General inicialment aprovat s’exposarà al públic, previ anunci en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma, durant el termini d’un mes perquè els interessats puguin examinar-lo i presentar al·legacions a aquest. c) El Pressupost General definitivament aprovat entrarà en vigor, en l’exercici corresponent, una vegada publicat en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma. d) En atenció al que es disposa en la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de Transparència, accés a la informació pública i bon govern, la Corporació municipal podrà substituir la publicació de l’aprovació inicial del Pressupost General en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma, per la publicació d’aquesta aprovació inicial en el Portal de Transparència de la pàgina web municipal.
a) El Pressupost General definitivament aprovat serà inserit en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma amb antelació al 31 de desembre.
b) El Pressupost General inicialment aprovat s’exposarà al públic, previ anunci en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma, durant el termini d’un mes perquè els interessats puguin examinar-lo i presentar al·legacions a aquest. c) El Pressupost General definitivament aprovat entrarà en vigor, en l’exercici corresponent, una vegada publicat en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma.
d) En atenció al que es disposa en la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de Transparència, accés a la informació pública i bon govern, la Corporació municipal podrà substituir la publicació de l’aprovació inicial del Pressupost General en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma, per la publicació d’aquesta aprovació inicial en el Portal de Transparència de la pàgina web municipal.
9.Una modificació del pressupost mitjançant la generació de crèdit per un ingrés de naturalesa no tributària pot finançar-se mitjançant a) El reemborsament de préstecs concedits per l'Entitat Local. b) La subscripció d'una operació de préstec a llarg termini destinada a finançar una inversió no prevista. c) La liquidació complementària d'una Taxa de recollida de residus d'un habitatge destinat al turisme vacacional. d) La subscripció d'una pòlissa de crèdit a curt termini per a cobrir un dèficit transitori de tresoreria.
a) El reemborsament de préstecs concedits per l'Entitat Local.
b) La subscripció d’una operació de préstec a llarg termini destinada a finançar una inversió no prevista.
c) La liquidació complementària d’una Taxa de recollida de residus d’un habitatge destinat al turisme vacacional.
d) La subscripció d’una pòlissa de crèdit a curt termini per a cobrir un dèficit transitori de tresoreria.
10.Per a realitzar una ampliació de crèdit del pressupost es requerirà a) L'aprovació de l'expedient d'ampliació de crèdit mitjançant l'adopció d'un acord per part del Ple municipal. b) Que els recursos afectats procedeixin d'una operació d'endeutament a llarg termini. c) Que l'aplicació pressupostària ampliable i l'ingrés afectat es relacionin expressament en les Bases d'Execució del pressupost definitivament aprovat. d) Que l'import efectivament recaptat en concepte de l'ingrés afectat sigui igual a l'import previst en el pressupost definitivament aprovat.
a) L’aprovació de l’expedient d’ampliació de crèdit mitjançant l’adopció d’un acord per part del Ple municipal.
b) Que els recursos afectats procedeixin d’una operació d’endeutament a llarg termini. c) Que l'aplicació pressupostària ampliable i l'ingrés afectat es relacionin expressament en les Bases d'Execució del pressupost definitivament aprovat.
d) Que l’import efectivament recaptat en concepte de l’ingrés afectat sigui igual a l’import previst en el pressupost definitivament aprovat.
11.En la tramitació d’un expedient d’Incorporació de Romanents de Crèdit, es podran incorporar a) Les obligacions reconegudes aprovades pels òrgans competents de la Corporació amb antelació al 31 de desembre de cada exercici pressupostari. b) Les transferències de crèdit aprovades en l'últim trimestre de l'exercici pressupostari. c) Els crèdits per operacions corrents disponibles al 31 de desembre. d) Tots els suplements de crèdit aprovats durant l'exercici pressupostari.
a) Les obligacions reconegudes aprovades pels òrgans competents de la Corporació amb antelació al 31 de desembre de cada exercici pressupostari.
b) Les transferències de crèdit aprovades en l’últim trimestre de l’exercici pressupostari.
c) Els crèdits per operacions corrents disponibles al 31 de desembre.
d) Tots els suplements de crèdit aprovats durant l’exercici pressupostari.
12.La competència per a la disposició i l'autorització de despeses de caràcter pluriennal correspondrà a) Al Ple municipal quan la seva durada sigui superior a quatre anys i l'import acumulat de totes les anualitats superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost del primer exercici de la plurianualitat b) A l'Alcalde quan la seva durada sigui superior a quatre anys i l'import acumulat de totes les anualitats no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost del primer exercici de la plurianualitat. c) A l'Alcalde quan la seva durada sigui inferior a quatre anys i l'import acumulat de totes les anualitats superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost del primer exercici de la plurianualitat. d) Al Ple municipal quan la seva durada sigui inferior a quatre anys i l'import acumulat de totes les anualitats superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost del primer exercici de la plurianualitat.
a) Al Ple municipal quan la seva durada sigui superior a quatre anys i l’import acumulat de totes les anualitats superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost del primer exercici de la plurianualitat
b) A l’Alcalde quan la seva durada sigui superior a quatre anys i l’import acumulat de totes les anualitats no superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost del primer exercici de la plurianualitat.
c) A l’Alcalde quan la seva durada sigui inferior a quatre anys i l’import acumulat de totes les anualitats superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost del primer exercici de la plurianualitat. d) Al Ple municipal quan la seva durada sigui inferior a quatre anys i l'import acumulat de totes les anualitats superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost del primer exercici de la plurianualitat.
13.La competència per a la concertació d'operacions d'endeutament a curt termini competeix al Batle quan a) L'import acumulat de les operacions vives, inclosa la nova operació d'endeutament, no supera el 15% dels recursos corrents del pressupost actual. b) L'import acumulat de les operacions vives, inclosa la nova operació d'endeutament, no supera el 15% dels recursos corrents liquidats en l'exercici pressupostari anterior. c) L'import acumulat de les operacions vives, inclosa la nova operació d'endeutament, no supera el 25% dels recursos corrents liquidats en l'exercici pressupostari anterior. d) L'import acumulat de les operacions vives, inclosa la nova operació d'endeutament, en cap cas suposa un límit a l'autorització per part de l'Alcalde de la nova operació d'endeutament.
a) L’import acumulat de les operacions vives, inclosa la nova operació d’endeutament, no supera el 15% dels recursos corrents del pressupost actual. b) L'import acumulat de les operacions vives, inclosa la nova operació d'endeutament, no supera el 15% dels recursos corrents liquidats en l'exercici pressupostari anterior.
c) L’import acumulat de les operacions vives, inclosa la nova operació d’endeutament, no supera el 25% dels recursos corrents liquidats en l’exercici pressupostari anterior.
d) L’import acumulat de les operacions vives, inclosa la nova operació d’endeutament, en cap cas suposa un límit a l’autorització per part de l’Alcalde de la nova operació d’endeutament.
14.La competència per a la concertació d'operacions d'endeutament a llarg termini previstes en el pressupost competeix al Ple de la Corporació quan a) L'import acumulat de les operacions d'endeutament a llarg termini dins de cada exercici econòmic no supera el 15% dels recursos corrents liquidats en l'exercici pressupostari anterior. b) L'import acumulat de les operacions d'endeutament a llarg termini dins de cada exercici econòmic no supera el 10% dels recursos de caràcter ordinari previstos en el pressupost aprovat. c) L'import acumulat de les operacions d'endeutament a llarg termini dins de cada exercici econòmic no podrà superar l'import previst per al capítol d'inversions del pressupost actual. d) L'import acumulat de les operacions d'endeutament a llarg termini dins de cada exercici econòmic supera el 10% dels recursos de caràcter ordinari previstos en el pressupost aprovat.
a) L’import acumulat de les operacions d’endeutament a llarg termini dins de cada exercici econòmic no supera el 15% dels recursos corrents liquidats en l’exercici pressupostari anterior.
b) L’import acumulat de les operacions d’endeutament a llarg termini dins de cada exercici econòmic no supera el 10% dels recursos de caràcter ordinari previstos en el pressupost aprovat.
c) L’import acumulat de les operacions d’endeutament a llarg termini dins de cada exercici econòmic no podrà superar l’import previst per al capítol d’inversions del pressupost actual.d) L'import acumulat de les operacions d'endeutament a llarg termini dins de cada exercici econòmic supera el 10% dels recursos de caràcter ordinari previstos en el pressupost aprovat.
15.Dels següents pressupostos, quin d'ells no s'integrarà en el Pressupost General de l'Entitat Local? a) El pressupost d'un organisme autònom per a la gestió i recaptació dels tributs municipals. b) El pressupost d'una societat mercantil el capital social de la qual està participat en un 75% per l'Entitat Local. c) El pressupost d'un Consorci adscrit a la Entitat Local per al foment de l'ocupació local. d) El pressupost d'una societat mercantil el capital social de la qual estigui íntegrament participat per l'Entitat Local.
a) El pressupost d’un organisme autònom per a la gestió i recaptació dels tributs municipals.b) El pressupost d'una societat mercantil el capital social de la qual està participat en un 75% per l'Entitat Local.
c) El pressupost d’un Consorci adscrit a la Entitat Local per al foment de l’ocupació local.
d) El pressupost d’una societat mercantil el capital social de la qual estigui íntegrament participat per l’Entitat Local.
16.Indiqui quin límit opera per als crèdits de les partides del pressupost de despeses. a) El límit quantitatiu; import que com a màxim es pot gastar. b) El límit qualitatiu; destí o finalitat del crèdit pressupostari . c) El límit temporal; determinat pel propi principi d'anualitat del pressupost . d) Els límits quantitatiu, qualitatiu i temporal en el seu conjunt.
a) El límit quantitatiu; import que com a màxim es pot gastar.
b) El límit qualitatiu; destí o finalitat del crèdit pressupostari .
c) El límit temporal; determinat pel propi principi d’anualitat del pressupost .d) Els límits quantitatiu, qualitatiu i temporal en el seu conjunt.
17.L'elaboració del Pressupost General d'una Entitat Local es realitza sota un criteri a) Jurídic, en atenció als compromisos legals-contractuals adquirits o que es preveu adquirir (contractes, préstecs, pactes, …), normativa tributària d'aplicació, concessions administratives. b) De caixa, a partir del corrent real de cobraments i pagaments que es preveu liquidar i reconèixer. c) De la meritació econòmica, d'acord amb el que disposa la comptabilitat econòmic-patrimonial. d) Tributari, d'acord amb el que disposen les ordenances fiscals.
a) Jurídic, en atenció als compromisos legals-contractuals adquirits o que es preveu adquirir (contractes, préstecs, pactes, …), normativa tributària d'aplicació, concessions administratives.
b) De caixa, a partir del corrent real de cobraments i pagaments que es preveu liquidar i reconèixer.
c) De la meritació econòmica, d’acord amb el que disposa la comptabilitat econòmic-patrimonial.
d) Tributari, d’acord amb el que disposen les ordenances fiscals.
18.El pressupost d'ingressos de l'Entitat Local té caràcter estimatiu, això implica que a) L'estimació de l'ingrés previst es realitza a partir de la informació històrica disponible. b) La xifra d'ingrés pressupostada suposa un topall en l'import d'ingrés anual. c) Els drets que es reconeguin en l'exercici poden ser superiors als continguts en el pressupost definitivament aprovat. d) En cas que els drets liquidats en l'exercici siguin superiors als continguts en el pressupost aprovat, haurà d'incorporar-se el preceptiu informe de l'Interventor municipal.
a) L’estimació de l’ingrés previst es realitza a partir de la informació històrica disponible.
b) La xifra d’ingrés pressupostada suposa un topall en l’import d’ingrés anual.c) Els drets que es reconeguin en l'exercici poden ser superiors als continguts en el pressupost definitivament aprovat.
d) En cas que els drets liquidats en l’exercici siguin superiors als continguts en el pressupost aprovat, haurà d’incorporar-se el preceptiu informe de l’Interventor municipal.
19.De la següent documentació referida a l'Entitat local, indiqui quina d'elles no es requereix la seva incorporació al Pressupost General. a) Estat de consolidació del pressupost. b) Bases d'execució del pressupost. c) Document amb la projecció de l'estat d'ingressos i despeses del Pressupost General per als pròxims anys. d) Document Annex amb les inversions previstes en l'exercici.
a) Estat de consolidació del pressupost.
b) Bases d’execució del pressupost.c) Document amb la projecció de l'estat d'ingressos i despeses del Pressupost General per als pròxims anys.
d) Document Annex amb les inversions previstes en l’exercici.
20.Com es classifica el pressupost de despeses? a) Mitjançant una classificació Orgànica, per Programes i Econòmica. b) Mitjançant una classificació Econòmica. c) Mitjançant una classificació conjunta per Programes i Econòmica. d) Mitjançant una classificació Orgànica i Econòmica.
a) Mitjançant una classificació Orgànica, per Programes i Econòmica.
b) Mitjançant una classificació Econòmica.
c) Mitjançant una classificació conjunta per Programes i Econòmica.
d) Mitjançant una classificació Orgànica i Econòmica.
21.Com es classifica el pressupost d'ingressos? a) D'idèntica manera que el pressupost de despeses. b) Mitjançant una classificació Orgànica. c) Mitjançant una classificació Econòmica. d) Mitjançant una classificació Orgànica i Econòmica.
a) D’idèntica manera que el pressupost de despeses.
b) Mitjançant una classificació Orgànica.
c) Mitjançant una classificació Econòmica.d) Mitjançant una classificació Orgànica i Econòmica.
22.A quin òrgan o departament municipal li correspon la formació del Pressupost General? a) A la Junta de Govern Local. b) Al Director dels Serveis Econòmics municipals. c) Al President de la Corporació Local. d) Al Ple de la Corporació.
a) A la Junta de Govern Local.
b) Al Director dels Serveis Econòmics municipals.c) Al President de la Corporació Local.
d) Al Ple de la Corporació.
Art. 168 del TRLRHL
23.Contra l'acord d'aprovació definitiva del Pressupost General, podrà interposar-se? a) Recurs Contenciós Administratiu. b) Recurs davant el Tribunal Economicoadministratiu Regional de les Illes Balears. c) Recurs davant el Tribunal de Comptes. d) Recurs de Reposició previ al Recurs Contenciós Administratiu.
a) Recurs Contenciós Administratiu.
b) Recurs davant el Tribunal Economicoadministratiu Regional de les Illes Balears.
c) Recurs davant el Tribunal de Comptes.
d) Recurs de Reposició previ al Recurs Contenciós Administratiu.
24.Podrà adquirir-se un compromís de despesa de caràcter pluriennal en el següent cas: a) Per a atendre els acords recollits en el Pacte de Funcionaris relatius a increments de remuneracions al cos de funcionaris municipals. b) Per a atendre les càrregues financeres dels deutes de l'entitat local i dels seus organismes autònoms. c) Per a atendre els compromisos econòmics adquirits amb els acords de la carrera professional. d) Per a atendre el contracte per a la compra d'un vehicle motobomba per al parc de bombers municipal.
a) Per a atendre els acords recollits en el Pacte de Funcionaris relatius a increments de remuneracions al cos de funcionaris municipals.b) Per a atendre les càrregues financeres dels deutes de l'entitat local i dels seus organismes autònoms.
c) Per a atendre els compromisos econòmics adquirits amb els acords de la carrera professional.
d) Per a atendre el contracte per a la compra d’un vehicle motobomba per al parc de bombers municipal.
25.Podran donar-se baixes per anul·lació de crèdits en els següents casos: a) Mitjançant informe previ motivat subscrit per la Direcció dels Serveis Econòmics municipals. b) A petició del responsable de l'Àrea gestora del crèdit pressupostari. c) Per no estar al 31 de desembre afecte al compliment d'obligacions ja reconegudes. d) Per incloure’ls en l'expedient d'incorporació de crèdits a l'exercici pressupostari següent.
a) Mitjançant informe previ motivat subscrit per la Direcció dels Serveis Econòmics municipals.
b) A petició del responsable de l’Àrea gestora del crèdit pressupostari.c) Per no estar al 31 de desembre afecte al compliment d'obligacions ja reconegudes.
d) Per incloure’ls en l’expedient d’incorporació de crèdits a l’exercici pressupostari següent.
26.Sempre que existeixin recursos financers disponibles, podran incorporar-se als corresponents crèdits del pressupost de despeses de l'exercici immediat següent a) Els crèdits pressupostaris per operacions de capital. b) Les retencions de crèdit dels crèdits pressupostaris per operacions corrents. c) Les modificacions de crèdit que hagin estat concedides o autoritzades al llarg de l'exercici pressupostari. d) Tots els crèdits disponibles a la finalització de l'exercici pressupostari.
a) Els crèdits pressupostaris per operacions de capital.
b) Les retencions de crèdit dels crèdits pressupostaris per operacions corrents.
c) Les modificacions de crèdit que hagin estat concedides o autoritzades al llarg de l’exercici pressupostari.
d) Tots els crèdits disponibles a la finalització de l’exercici pressupostari.
Los créditos por operaciones de capital [artículo 163.1.c), LRHL]
27.El Compte General format per la Intervenció Municipal serà sotmesa a informe per part de: a) La Junta de Govern Local. b) La Comissió Informativa d'Assumptes Generals. c) El Tresorer municipal, d'acord amb el que disposa l'RD 128/2018, de 16 de març, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris d'Administració Local amb habilitació de caràcter nacional. d) La Comissió Especial de Comptes de l'Entitat Local.
a) La Junta de Govern Local.
b) La Comissió Informativa d’Assumptes Generals.
c) El Tresorer municipal, d’acord amb el que disposa l’RD 128/2018, de 16 de març, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris d’Administració Local amb habilitació de caràcter nacional.d) La Comissió Especial de Comptes de l'Entitat Local.
28.En quin moment deurà el Compte General ser sotmesa a Informe: a) L'endemà de la seva formació per la Intervenció municipal. b) En el termini de 15 dies hàbils a comptar des de l'endemà de la seva formació per la Intervenció municipal. c) Abans del dia 1 de juny de cada any. d) No existeix un termini determinat per a ser sotmesa a informe.
a) L’endemà de la seva formació per la Intervenció municipal.
b) En el termini de 15 dies hàbils a comptar des de l’endemà de la seva formació per la Intervenció municipal.c) Abans del dia 1 de juny de cada any.
d) No existeix un termini determinat per a ser sotmesa a informe.
29.De les següents polítiques de despesa, quina d'elles s'inclou en l'Àrea de Producció de Béns i Serveis de Caràcter Preferent? a) Transport públic. b) Esports. c) Comerç i turisme. d) Serveis socials i promoció social.
a) Transport públic.b) Esports.
c) Comerç i turisme.
d) Serveis socials i promoció social.
30.La política de despesa de Benestar Comunitari es troba inclosa dins de l'Àrea de despesa de: a) Serveis públics bàsics b) Actuacions de protecció i promoció social. c) Actuacions de caràcter general d) Actuacions de caràcter econòmic.
a) Serveis públics bàsics
b) Actuacions de protecció i promoció social.
c) Actuacions de caràcter general
d) Actuacions de caràcter econòmic.