2. Hvad går viralt? Applied social data science - Upworthy Archive Flashcards

1
Q

Hvad er Upworthy arkivet?

A

Et arkiv fra onlinemediet Upworthy, som består af de interne A/B tests som de udførte på deres Facebookside.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Hvad er argumentet og forskningsspørgsmålet i Robertson (2023)?

A

Argument: Mennesker er psykologisk hardcoded til i højere grad at reagerer på negativ stimuli, og de vægter negative informationer højere end positive. Forskningsspørgsmål: Om brugen af negativt sprog, øger consumption rate af nyheder (CTR, Click Through Rate). Kigger også på ”high and low-arousal negative words”, for at se om high arousal følelser som fx vrede og frygt har anderledes effekt.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Hvad er argumentet og forskningsspørgsmålet i Hopkins (2023)?

A

Argument: Sociale identiteter er blevet mere fremtrædende i amerikansk mediedækning, hvilket har politiske konsekvenser, såsom øget polarisering og påvirkning af gruppers repræsentation. Forskningsspørgsmål: H1: Mediedækning af sociale identiteter er steget over tid, især for race/etnicitet, køn/seksualitet og politik. Gælder for alle platforme og medier, og er ikke udelukkende drevet af eksterne begivenheder. H2: Styrker tilstedeværelsen af sociale identiteter engagement rate? Opslag med identitetsrelateret indhold har højere niveauer af ekspressivt og socialt engagement (likes og delinger) end dem uden, både på Twitter og Facebook

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Hvilke (afhængige og uafhængige) variable fra Upworthy bruges i Robertson (2023) og Hopkins (2023), for at teste. hypoteserne?

A

Robertson (2023) Afhængig variabel (Y): Click-through rate (CTR) for de forskellige artikler Uafhængige variable (X): Overskriftens andel af positive/negative ord, dens kompleksitet og længde. Hopkins (2023) Afhængig variabel (Y): Sandsynlighed for at klikke på en overskrift Uafhængige variable (X): Om en overskrift indeholder referencer til en social identitet (Gender/Political/Race/Religion)

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Hvad dækker “attention economy” over?

A

Attention economy: Social medie platformenes kamp om at indfange og moneterisere brugernes opmærksomhed. Kan gøres via fx personaliserede algoritmer og designvalg.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Hvordan hænger attention economy sammen med moralitet, på sociale medier?

A

Moralsk og følelsesladet indhold tiltrækker mere opmærksomhed, pga menneskelig evolution. Individer og grupper der vil tiltrække opmærksomhed kan derfor poste mere af denne slags indhold. Moralsk indhold går ofte viralt på sociale medier, og moralsk adfærd på disse platforme har lavere omkostninger. Sociale medier fungerer derfor som accelerant for eksisterende moralske dynamikker - Kan forstærke både negative aspekter og konflikt mellem grupper, men også positive aspekter som social støtte og kollektiv handling.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly