6. Politisk deltagelse Flashcards

1
Q

Hvad undersøger Bond (2012), hvad er metoden, og hvad er fund?

A

Undersøger hvordan sociale beskeder på Facebook påvirker brugernes valgdeltagelse i USA Metode: Eksperiment med 6,3 millioner Facebook-brugere i USA. Brugerne blev tilfældigt inddelt i tre grupper: En kontrolgruppe, der ikke modtog nogen beskedEn gruppe, der modtog en informationsbesked om valgetEn gruppe, der modtog en social besked, der viste billeder af venner, der allerede havde stemt.Måler derefter effekt af ​​de forskellige beskeder, på brugernes sandsynlighed for at klikke på en “Jeg har stemt”-knap, søge efter valgsteder og rent faktisk stemme ved valget.Fund: Sociale beskeder på øgede både brugernes tilbøjelighed til at klikke på knappen “Jeg har stemt” og til at stemme ved valget. Effekten af ​​de sociale beskeder var betydeligt større end effekten af ​​informationsbeskederne, hvilket tyder på, at det at se billeder af venner, der allerede havde stemt, havde en motiverende efekt.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Hvad undersøger Robertson (2023) “Users choose to engage with more partisan news than they are exposed to on Google Search”, hvad er metoden, og hvad er fund?

A

Forskningsspørgsmål: Hvad er forholdet mellem brugernes valg af nyhedskilder og den algoritmiske præsentation af nyheder på Google Søgning? Metode: Brugerundersøgelser der via browserextension indsamler respondenters onlineaktivitet. “Eksponering” som de webadresser, brugerne ser på en platform, og “Engagement” som de webadresser, brugerne interagerer med. Undersøgte derefter forskelle i partiskhed og upålidelighed af nyhedskilder mellem eksponering og engagement. Fund: Brugerne vælger generelt at interagere med mere partiske nyheder, end de bliver eksponeret for i Googles søgeresultater. Mønsteret var konsistent på tværs af data indsamlet i 2018 og 2020. Konkluderer, at brugernes valg spiller en vigtig rolle i dannelsen af ​​deres nyhedsforbrug.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Hvad undersøger Theocharis & Lowe (2016), hvad er metoden, og hvad er fund?

A

Undersøger om Facebook øger den politiske deltagelse Metode: Felteksperiment i Grækenland 2011-2012. 200 personer mellem 18-35 år, der ikke havde en Facebook-konto udvalgt.Opdelt i treatmentgruppe, der skulle oprette og vedligeholde en Facebook-konto i et år, eller en kontrolgruppe, der ikke oprettede konto.Forfatterne målte derefter effekten af ​​Facebook-brug på deltagernes selvrapporterede politiske deltagelse i både online- og offline-aktiviteter.Fund: Facebook-brug førte ikke til øget politisk deltagelse. Svag, men ikke-signifikant, negativ effekt af Facebook-brug på den rapporterede deltagelse i politiske aktiviteter.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

På baggrund af Zhuravskaya (2020): Hvad adskiller sociale medier og internettet fra de traditionelle offline medier.

A

To primære forskelle: Lave adgangsbarrierer Mindsker gatekeeping og giver nye aktører indflydelse. Sværere at styre nyheds/informationsstrømmenAfhængighed af brugergenereret indhold. Fremmer koordinering mellem mennesker og gør det lettere at organisere kollektive handlinger som protester

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Zhuravskaya (2020): Hvilke afhængige mål fokuserer de på, og hvad er effekter af sociale medier og internettet på dem?

A

Valgdeltagelse og Politisk Støtte Internettet og sociale medier har bidraget til populistiske partiers succes i Europa og reduceret den politiske støtte til regerende partier i umodne demokratier og semi-autoritære regimer Protester Sociale medier letter protester og førte i Rusland til en stigning i sandsynligheden for protester og antallet af deltagereXenofobi Udbredelsen af ​​VK i Rusland øgede forekomsten af ​​hadforbrydelser i byer med et højt niveau af nationalistisk stemning Politikernes Adfærd Politikere bliver mere aktive på Facebook, når deres vælgere får adgang til 3G. Fører til øget interaktion mellem politikere og vælgere online, men kan også fortrænge offline politisk indsatsAutokratiske Regimers Strategie Digital censur er delvist effektivt, og manipulation af information, for eksempel ved at distrahere brugere eller manipulere søgeresultater, kan være mere effektiv end direkte censur

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly