1. Introduktion til sociale medier og politik Flashcards

1
Q

Hvilke (demokratiske) forventninger var der til online livet tilbage i 00erne?

A

Papacharissi: Overordnet vil det øge politiske deltagelse og styrke demokratiet. Hun finder at størstedelen af samtalerne på nettet er civile og høflige, opfordrer til virtuel politisk diskussion og bidrager til den offentlige sfæres trivsel.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Hvad fremhæver Tucker (2017), ift. mulighederne og begrænsninger for sociale medier, med henblik på at fremme demokrati?

A

Sociale medier har givet en stemme til marginaliserede grupper, og sociale medier kan være brugbare for prodemokratiske stemmer i demokratier, og antidemokratiske stemmer i autokratier. Sociale medier kan både bruges til at fremme demokrati, men også til at censurere sine fjender i autokratier.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Hvordan kan autokrater bruge sociale medier?

A

Fear - True aktivister med fængsling eller værre, hvis de bruger online platforme mod styret. Friction - Gør det svært at anvende platforme; Firewalls, slowdowns, shutdowns, blokering osv. Flooding - Anvender online platforme til egen fordel, ved at dyrke eget narrativ gennem propaganda, troll farms osv.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Hvad undersøger og finder Papachrissi (2004)?

A
  • Undersøger niveauet af civiliseret adfærd, i 287 ”political news” diskussionstråde. Adskiller begrebet ”civility” fra ”politeness”, da forfatteren mener at online politiske diskussioner godt kan være fremmende for demokratiet selvom de er ”unpolite”, så længe de er ”civil” (Da en del af demokratiet jo går ud på ophedede debatter med uenige parter). - Størstedelen af beskeder hverken impolite eller uncivil (Til sammen udgjorde de kun 30%) - Finder forskel mellem brug af politeness og civility: Selvom en samtale er passioneret, ophedet eller endda fornærmende, er det ikke ensbetydende med at den er uncivil.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Hvad er ifølge Barbera (2020) fordele og ulemper, ved at bruge social medie data, til forskning i political science?

A
  • Data fra sociale medier giver stort sample (og nogle gange stor repræsentativitet), mulighed for sammenligning på tværs af lande/aktører p.g.a homogenitet i data, og mulighed for at følge trends og udviklinger over tid. Derudover findes mange af adfærdsmønstrene på nettet, også i virkeligheden – og derfor nemt at studere med social media data. - Dog mulighed for bias, selvselektion, overskridelse af privatlivet, uforklarede black-box problemer ift. mediernes interne algoritmer, eventuel forskel i online VS offline adfærd, og etiske problemer ifbm eksperimenter der manipulerer brugernes indhold/feed eller lignende.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Hvad er de overordnede konklusioner fra Pew Research artiklen (2022)?

A

● Over 19 lande undersøgt, siger en median på 57% at sociale medier primært har været godt for demokratiet, mens 35% siger det var dårligt● USA er stor outlier, kun 34% synes det er godt, og 64% siger det var dårligt.● Over 19 lande synes en median på 85% at adgang til internettet og sociale medier har gjort det nemmere at manipulere med falsk information og rygter.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly