Tema 8: El Pla de Govern com a eina de planificació. Plans departamentals i plans sectorials: definició i característiques. Flashcards

1
Q

Què és el Pla de Govern?

A

El Pla de Govern és el principal instrument de planificació estratègica de la Generalitat de Catalunya, concebut per orientar l’acció governamental i facilitar el retiment de comptes envers la ciutadania. Tanmateix, en la realitat, la seva utilitat s’ha vist limitada.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

En què ha col·laborat ivàlua amb el Pla de Govern?

A

Per encàrrec de la Direcció General de Coordinació Departamental, Ivàlua ha dut a terme un assessorament que comprèn una diagnosi per entendre dels factors que limiten la utilitat d’aquesta eina de planificació, així com una proposta de millora.

Aquest treball ha comportat la revisió de literatura, basada en experiències internacionals, i la interlocució amb agents clau i amb experiència en planificació estratègica.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Què són els Plans departamentals i sectorials?

A

Després del Pla de Govern —que “defineix els objectius i les actuacions més rellevants que preveu dur a terme el Govern de la Generalitat durant la legislatura” —, seguit pel pressupost —que assigna recursos en funció d’aquestes prioritats—, els Plans departamentals concreten les actuacions que es desenvoluparan per tal d’assolir-les i les vinculen amb l’acció ordinària dels departaments.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly