Les 7 Makelaars Flashcards

1
Q

Wat zijn makelaars in de context van sportrecht?

A

Makelaars zijn natuurlijke personen of rechtspersonen die als tussenpersoon optreden tussen sporters en andere partijen, zoals werkgevers (clubs) en eventueel andere sporters. Ze zijn betrokken bij meer dan alleen arbeidsbemiddeling en kunnen diensten aanbieden op het gebied van fiscale en juridische zaken, het regelen van transfers en contracten, het organiseren van evenementen zoals wedstrijden en persconferenties, reclame en sportpromotie, en geschillenbeslechting.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Bestaat er een algemene juridische definitie van makelaars in de sport?

A

Nee, er bestaat geen algemene juridische definitie van makelaars in de sport. De specifieke taken en verantwoordelijkheden van makelaars kunnen variëren afhankelijk van de context en de regels die van toepassing zijn in de betreffende sportorganisatie.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Hoe wordt de rol van makelaars gereguleerd in Vlaanderen?

A

In Vlaanderen worden de activiteiten van makelaars gereguleerd door het “Decreet en Besluit van de Vlaamse Regering betreffende private arbeidsbemiddeling” van 10 december 2010. Makelaars worden beschouwd als private arbeidsbemiddelaars en zijn onderhevig aan deze regelgeving.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Welke sportorganisaties en regels zijn betrokken bij de regulering van makelaars in de sport?

A

: In de sportsector zijn er verschillende regels en regelgevende instanties die betrokken zijn bij de regulering van makelaars, waaronder:

FIFA-reglementen
KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond) regels
Pro League regels
Elk van deze instanties kan specifieke regels en voorschriften hebben met betrekking tot de activiteiten en verantwoordelijkheden van makelaars in de sport.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Wat was de Europese context van de zaak Piau en wat waren de belangrijkste kwesties?

A

De zaak Piau betrof een beroep tot nietigverklaring van de beschikking van de Europese Commissie van 15 april 2002. Het draaide om de klachten van Piau en Multiplayers International Denmark tegen de FIFA-regelgeving met betrekking tot spelersmakelaars. De belangrijkste kwesties waren of deze regelgeving in strijd was met de Europese verdragen, met name artikel 49 (vrij verkeer van diensten) en de mededingingsregels (artikelen 81 en 82) van het EG-Verdrag. Het onderzoek van de Europese Commissie was gericht op de reglementering van de activiteit van spelersmakelaars in de context van de Europese wetgeving.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Wat waren de belangrijkste vaststellingen van de Europese Commissie met betrekking tot het FIFA-reglement in de zaak PIAU?

A

De Europese Commissie stelde vast dat het FIFA-reglement van 2001 de volgende elementen bevatte:

Een verplichte makelaarslicentie.
Het beroep van spelersmakelaar was voorbehouden aan natuurlijke personen.
Er was een vereiste van een onbesproken reputatie.
Een schriftelijk examen met meerkeuzevragen was verplicht.
Er moest een verplichte beroepsaansprakelijkheidsverzekering of een bankgarantie van 100.000 CHF zijn.
Er was een verplichte schriftelijke overeenkomst tussen de makelaar en de speler, met een maximale looptijd van twee maanden en vermelding van de beloning voor de makelaar.
Er werden sancties opgelegd voor spelers, clubs en makelaars.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

Wat was het oordeel van het Gerecht van Eerste Aanleg (GEA) in de zaak PIAU, met betrekking tot de bevoegdheid van FIFA?

A

Het Gerecht van Eerste Aanleg oordeelde dat FIFA, als een privé-instantie, in het kader van het onderhavige geding alleen kon worden onderzocht voor zover haar regelgevende bevoegdheid de mededingingsregels raakte. De rechterlijke toets beperkte zich tot de mededingingsrechtelijke aspecten van de zaak, zonder te beoordelen of FIFA als privé-organisatie het recht had om dergelijke regels op te stellen. De focus lag op het mededingingsaspect van de zaak.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

Wat was het centrale argument van FIFA met betrekking tot de regelgeving voor spelersmakelaars?

A

FIFA argumenteerde dat de activiteit van spelersmakelaar werd beschouwd als een “economische activiteit van dienstverrichting” die geen verband hield met de specificiteit van de sport. Dit was een belangrijk argument om hun bevoegdheid in deze kwestie te rechtvaardigen.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
9
Q

Wat was het resultaat van de zaak PIAU in termen van bevoegdheid en regelgeving voor spelersmakelaars?

A

: Het resultaat van de zaak PIAU was dat FIFA’s regelgeving met betrekking tot spelersmakelaars kon worden beoordeeld in het kader van mededingingsregels. Het GEA beperkte zich tot mededingingsrechtelijke toetsing en oordeelde dat de regelgeving van FIFA op dit specifieke gebied kon worden onderzocht. Dit had betrekking op de mededingingsaspecten van de zaak en niet op de bredere kwestie van de regelgevende bevoegdheid van FIFA als privé-organisatie.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
10
Q

Wat waren enkele van de meest restrictieve bepalingen in het FIFA-reglement in de zaak PIAU en waarom werden ze ingetrokken?

A

Enkele van de meest restrictieve bepalingen in het FIFA-reglement werden ingetrokken omdat ze als belemmerend werden beschouwd voor de toegang tot het beroep van spelersmakelaar en een ongunstige invloed op de mededinging hadden. Het meest beperkende element was de verplichte licentie. Deze bepalingen werden ingetrokken na beoordeling van hun effecten op de mededinging en andere factoren.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
11
Q

: Waarom werd de verplichte licentie voor spelersmakelaars als problematisch beschouwd?

A

De verplichte licentie voor spelersmakelaars werd als problematisch beschouwd omdat deze de toegang tot het beroep van spelersmakelaar belemmerde en een potentieel ongunstige invloed op de mededinging had. Daarom werd de verplichte licentie als een beperking beschouwd die alleen aanvaardbaar zou zijn als aan de voorwaarden van het derde lid van artikel 81 EG was voldaan, waardoor het reglement in aanmerking zou kunnen komen voor een ontheffing.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
12
Q

Waarom concludeerde het Gerecht van Eerste Aanleg (GEA) dat de verplichte licentie eerder een kwalitatieve selectie was dan een kwantitatieve beperking van de toegang tot het beroep?

A

: Het Gerecht van Eerste Aanleg (GEA) concludeerde dat de verplichte licentie eerder een kwalitatieve selectie was dan een kwantitatieve beperking van de toegang tot het beroep van spelersmakelaar. Dit kwam omdat er nagenoeg geen nationale regelgeving was over makelaars en er geen collectieve organisatie van spelersmakelaars bestond. De licentie had als doel de professionalisering van het beroep te garanderen en spelers te beschermen.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
13
Q

Waarom werd de beschuldiging van misbruik van machtspositie (artikel 82 EG) tegen FIFA in de zaak PIAU afgewezen?

A

De beschuldiging van misbruik van machtspositie tegen FIFA (artikel 82 EG) werd afgewezen omdat de Europese Commissie aanvankelijk stelde dat FIFA niet actief was op de markt van advisering van spelers. Echter, het Gerecht van Eerste Aanleg (GEA) oordeelde dat FIFA wel degelijk een collectieve machtspositie op de markt van diensten van spelersmakelaars bezat als een emanatie van de clubs. Desondanks concludeerde het GEA dat er geen sprake was van misbruik van deze machtspositie door FIFA in deze zaak.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
14
Q

Wat is de definitie van private arbeidsbemiddeling volgens het Decreet inzake Private arbeidsbemiddeling?

A

Private arbeidsbemiddeling wordt gedefinieerd als “activiteiten uitgeoefend door een tussenpersoon die erop gericht zijn werknemers bij te staan bij het zoeken van een nieuwe tewerkstelling of werkgevers bij het zoeken van werknemers.” Dit omvat onder andere sportmakelaars.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
15
Q

Welke vereisten waren er voor sportmakelaars volgens de Vlaamse wetgeving tot eind 2010?

A

Tot eind 2010 moesten sportmakelaars voldoen aan de volgende vereisten:

Voorafgaande erkenning door de overheid was vereist.
Er was een vereiste van professionele deskundigheid, zoals minimaal 5 jaar beroepservaring of een masterdiploma en minimaal 3 jaar beroepservaring.
Er was een maximum commissieloon vastgesteld, dat wettelijk was geregeld en begrensd op maximaal 7% van het voorziene totale bruto jaarinkomen van de betaalde sportbeoefenaar.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
16
Q

Wat waren enkele van de wijzigingen in de Vlaamse wetgeving met betrekking tot sportmakelaars sinds 2011?

A

Sinds 2011 zijn enkele wijzigingen in de Vlaamse wetgeving met betrekking tot sportmakelaars doorgevoerd, waaronder:

Het afschaffen van de voorafgaande vergunningplicht (erkenning) voor sportmakelaars.
Het berekenen van het commissieloon voor bemiddeling van een betaalde sportbeoefenaar op basis van het voorziene totale brutojaarinkomen van de sportbeoefenaar voor de totale duur van zijn contract.
Het behouden van de deskundigheidsvoorwaarde, zoals minimaal 5 jaar beroepservaring of een masterdiploma met minimaal 3 jaar beroepservaring.
17
Q

Wat waren de belangrijkste verstrengingen in de Vlaamse wetgeving met betrekking tot sportmakelaars sinds juli 2019?

A

De belangrijkste verstrengingen in de Vlaamse wetgeving met betrekking tot sportmakelaars sinds juli 2019 waren:

De invoering van een registratieplicht om te weten wie actief is als sportmakelaar in Vlaanderen.
De eis van een borgsom of bankgarantie van 25.000 euro voorafgaand aan de activiteit als sportmakelaar.
Het verbod op private arbeidsbemiddeling voor sporters onder de 15 jaar, wat betekent dat makelaars niet kunnen werken met sporters onder deze leeftijd en geen vergoeding kunnen ontvangen voor hun diensten voor sporters in de leeftijdscategorie 15-18 jaar.
18
Q

Wat is de definitie van een “Intermediary” volgens de FIFA-regelgeving?

A

Een “Intermediary” wordt gedefinieerd als “een natuurlijke of rechtspersoon die, tegen betaling of gratis, spelers en/of clubs vertegenwoordigt in onderhandelingen met het oog op het sluiten van een arbeidsovereenkomst of clubs vertegenwoordigt in onderhandelingen met het oog op het sluiten van een transferovereenkomst.”

19
Q

at zijn enkele van de regels en vereisten voor Intermediaries volgens de FIFA-regelgeving?

A

Enkele regels en vereisten voor Intermediaries volgens de FIFA-regelgeving zijn:

Geen examen/licentie meer vereist.
Een Intermediary Declaration moet worden ingediend.
Registratie is verplicht.
Een Representation contract moet worden opgesteld.
Transparantie van vergoedingen is vereist.
Aanbeveling voor maximale vergoeding van makelaars: 3% van het bruto salaris van de speler.
Geen vergoeding toegestaan bij transfers van minderjarige spelers.
Geen belangenconflicten zijn toegestaan.
Sancties worden opgelegd via nationale bonden, mogelijk via FIFA wereldwijd.
20
Q

Wat zijn enkele van de nieuwe regels en vereisten voor “Football Agents” volgens de FIFA-regelgeving vanaf 1 oktober 2023?

A

Enkele van de nieuwe regels en vereisten voor “Football Agents” volgens de FIFA-regelgeving vanaf 1 oktober 2023 zijn:

Opnieuw (FIFA) examen en licentie zijn vereist.
Het opstellen van een Representation contract is verplicht.
Een agent kan slechts één partij vertegenwoordigen, met uitzondering van de combinatie van speler en nieuwe club.
Er zijn caps op de vergoedingen, afhankelijk van voor welke partij de agent optreedt en het loon van de speler.
Er is een mechanisme genaamd "clearing house" in ontwikkeling om betalingen te controleren, inclusief makelaarsvergoedingen.
21
Q

Wat gebeurde er op 1 oktober 2023 met betrekking tot de FIFA-regelgeving over makelaars en tussenpersonen?

A

Op 1 oktober 2023 traden nieuwe FIFA-regels in werking voor “Football Agents” die opnieuw examens en licenties vereisen. Dit leidde echter tot chaos vanwege juridische betwistingen in verschillende landen, zoals in Duitsland, waar de toepassing van de FIFA-bepalingen werd opgeschort voor transacties met een link naar de Duitse markt.

22
Q

Wat waren enkele van de juridische procedures die voortkwamen uit de nieuwe FIFA-regels voor makelaars in Duitsland?

A

Er waren twee belangrijke prejudiciële procedures in Duitsland met betrekking tot de nieuwe FIFA-regels voor makelaars:

C-209/23 FT & RRC Sports t. FIFA (Landgericht Mainz): Dit betrof de verenigbaarheid van het reglement met mededingingsrecht.
C-428/23 ROGON t. Duitse voetbalbond (Bundesgerichtshof): Dit ging over de toepasbaarheid van de mecamedina-test op het FIFA-reglement.
23
Q

Wat was het standpunt van het CAS (TAS) met betrekking tot de nieuwe FIFA-regels voor makelaars in relatie tot het Europese mededingingsrecht?

A

Het CAS (TAS) oordeelde op 24 juli 2023 dat het FIFA-reglement conform was met het Europese mededingingsrecht. Het CAS stelde dat de beperkingen die in het reglement werden opgelegd, noodzakelijk waren voor de goede organisatie van de transfermarkt.

24
Q

: Hoe heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) gereageerd op de FIFA-regels met betrekking tot makelaars en tussenpersonen?

A

De Belgische voetbalbond (KBVB) nam tot eind september 2023 grotendeels de FIFA Regulations on Working with Intermediaries over in hun reglement, Boek B, titel 8. Sinds 1 juli 2020 voerde de voetbalbond echter enkele verstrengingen door, waaronder een verbod op dubbele vertegenwoordiging en de oprichting van een clearing departement voor registratie en goedkeuring van transacties. Vanaf 1 oktober 2023 nam de KBVB de nieuwe FIFA-regels over, met enkele strengere bepalingen, afhankelijk van overheidsvoorschriften.