AKTIVITETSFAGET Flashcards

1
Q

På hvilken måte kan erfaringer som du har gjort i forbindelse med de teaterfaglige aktivitetene i aktivitetsfag styrke din yrkesutøvelse som sosionom?

A

Erfaringer fra teaterfaglige aktiviteter i aktivitetsfag kan styrke yrkesutøvelsen som sosionom på flere måter:
1. Empati og perspektivtaking: Teater kan bidra til å utvikle evnen til å sette seg inn i andres situasjoner, noe som er viktig i sosialt arbeid når man skal forstå ulike klienters livssituasjoner og behov.
2. Kommunikasjon og uttrykk: Teaterøvelser fremmer effektiv kommunikasjon, både verbalt og non-verbalt. Dette kan være nyttig i møte med mennesker i sårbare situasjoner, der tydelig og sensitiv kommunikasjon er avgjørende.
3. Kreativ problemløsning: Teater involverer ofte improvisasjon og kreativ tenkning, noe som kan hjelpe sosionomer med å finne nye, fleksible løsninger på utfordringer i arbeidet med klienter.
4. Bygging av relasjoner: Gjennom teateraktiviteter kan man utvikle ferdigheter i å skape tillit og samarbeide med andre, noe som er essensielt i relasjonsarbeid som sosionom.

Oppsummert:

Teaterfaglige aktiviteter kan styrke empati, kommunikasjon, kreativitet og relasjonsbygging, som alle er viktige ferdigheter i yrkesutøvelsen som sosionom.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

I pensumboken Musikk, ungdom og deltakelse står det: Utgangspunktet for denne boken er en overbevisning om at musikk og musikkaktiviteter er et relasjonsbyggende verktøy. Musikken har et potensial i det forebyggende arbeidet på flere måter. Gi eksempler!

A

Musikk og musikkaktiviteter kan være et effektivt relasjonsbyggende verktøy i det forebyggende arbeidet på flere måter:
1. Skape felleskap: Musikkaktiviteter som kor eller band kan bidra til å bygge fellesskap og samarbeid blant ungdom, noe som styrker sosiale relasjoner og forebygger isolasjon.
2. Uttrykke følelser: Musikk gir ungdom en kanal for å uttrykke følelser og tanker, noe som kan fremme emosjonell regulering og bidra til å redusere risiko for psykiske utfordringer.
3. Øke mestringsfølelse: Å lære et instrument eller delta i musikkprosjekter kan gi ungdom en følelse av mestring og selvverd, noe som kan motvirke negative sosialiseringsprosesser.
4. Engasjere ungdom i positiv aktivitet: Musikkaktiviteter kan fungere som en alternativ arena til destruktiv atferd, ved å tilby struktur og positivt engasjement.

Oppsummert:

Musikk kan bygge relasjoner, uttrykke følelser, styrke mestring og engasjere ungdom i positive aktiviteter, noe som har forebyggende effekt på psykiske og sosiale utfordringer.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly