Capitolul 8- AUDIERI SI SECRETUL PROFESIONAL Flashcards

0
Q

Secretul profesional

A

1) Fara a aduce atingere articolelor 12 si 15, informatiile colectate in temeiul articolelor 17-22 se folosesc doar pentru scopul in care au fost obtinute.
(2) Fara a se aduce atingere schimbului si utilizarii informatiilor prevazute la articolele 11, 12, 14, 15 si 27, Comisia si autoritatile de concurenta ale statelor membre, functionarii acestora, reprezentantii oficiali si alte persoane care lucreaza sub controlul acestor autoritati, precum si reprezentantii oficiali si functionarii altor autoritati ale statelor membre nu divulga informatiile obtinute sau schimbate in temeiul prezentului regulament, si care, prin natura lor, sunt protejate de secretul profesional. Aceasta obligatie se aplica de asemenea tuturor reprezentantilor si expertilor statelor membre care participa la intrunirile Comitetului consultativ in temeiul articolului 14.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
1
Q

Audierea partilor, a autorilor plangerii si a altor terti

A

1) Inainte de adoptarea deciziilor prevazute la articolele 7, 8, 23 si la articolul 24 alineatul (2), Comisia acorda intreprinderilor si asociatiilor de intreprinderi care fac obiectul procedurilor desfasurate de Comisie ocazia de a-si exprima punctul de vedere cu privire la obiectiunile formulate de Comisie. Comisia isi fundamenteaza deciziile doar pe obiectiunile asupra carora partile in cauza au putut prezenta comentarii. Autorii plangerii sunt implicati indeaproape in proceduri.
(2) Drepturile la aparare ale partilor in cauza sunt pe deplin garantate in cadrul procedurilor. Acestea au dreptul de acces la dosarul Comisiei, sub rezerva interesului legitim al intreprinderilor de a-si proteja secretele de afaceri. Dreptul de acces la dosar nu include accesul la informatiile confidentiale si documentele interne ale Comisiei sau ale autoritatilor de concurenta ale statelor membre. In special, dreptul de acces nu include accesul la corespondenta dintre Comisie si autoritatile de concurenta ale statelor membre sau dintre acestea din urma, inclusiv documentele intocmite in temeiul articolelor 11 si 14. Nici o dispozitie din prezentul alineat nu impiedica Comisia sa divulge si sa utilizeze informatiile necesare pentru a dovedi o incalcare.
(3) In cazul in care Comisia considera ca este necesar, poate audia de asemenea alte persoane fizice sau juridice. Cererile de audiere ale acestor persoane se aproba daca acestea demonstreaza suficient interes. Autoritatile de concurenta ale statelor membre pot de asemenea solicita Comisiei sa audieze si alte persoane fizice sau juridice.
(4) Atunci cand Comisia intentioneaza sa adopte o decizie in temeiul articolului 9 sau al articolului 10, aceasta publica un rezumat al cauzei si continutul esential al angajamentelor sau al actiunii viitoare propuse. Tertii interesati pot sa-si prezinte observatiile intr-un termen stabilit de Comisie in publicarea efectuata si care nu poate fi mai mic de o luna. Publicarea ia in considerare interesul legitim al intreprinderilor in protejarea secretului lor de afaceri.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly