Capitolul 11-DISPOZITII TRANZITORII, DE MODIFICARE SI FINALE Flashcards

0
Q

Desemnarea autoritatilor de concurenta ale statelor membre

A

1) Statele membre isi desemneaza autoritatea sau autoritatile de concurenta responsabile cu aplicarea articolelor 81 si 82 din tratat astfel incat dispozitiile prezentului regulament sa fie efectiv respectate. Masurile necesare pentru a conferi autoritatilor in cauza competenta de a aplica aceste articole sunt luate pana la 1 mai 2004. Autoritatile desemnate pot include instante.
(2) Atunci cand punerea in aplicare a dreptului comunitar al concurentei este incredintata autoritatilor administrative si judiciare nationale, statele membre pot acorda diferite competente si functii acestor autoritati nationale, fie administrative, fie judiciare.
(3) Efectele articolului 11 alineatul (6) se aplica autoritatilor desemnate de statele membre, inclusiv instantelor care exercita functii privind pregatirea si adoptarea tipurilor de decizii prevazute la articolul 5. Efectele articolului 11 alineatul (6) nu se aplica instantelor in masura in care acestea actioneaza ca instante de recurs in privinta tipurilor de decizii prevazute la articolul 5.
(4) Fara a aduce atingere alineatului (3), in statele membre in care, pentru adoptarea anumitor tipuri de decizii prevazute la articolul 5, o autoritate introduce o actiune la o autoritate judiciara care este separata si diferita de autoritatea responsabila cu investigatia si cu conditia respectarii conditiilor prezentului alineat, efectele articolului 11 alineatul (6) se limiteaza la autoritatea responsabila cu investigatia, care isi retrage actiunea la autoritatea judiciara atunci cand Comisia initiaza o procedura. Aceasta retragere pune capat efectiv procedurii nationale.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
1
Q

Dispozitii tranzitorii

A

1) Cererile prezentate Comisiei in temeiul articolului 2 din Regulamentul nr. 17, notificarile facute in temeiul articolelor 4 si 5 din acest regulament si cererile si notificarile corespondente facute in temeiul regulamentelor (CEE) nr. 1017/68, (CEE) nr. 4056/86 si (CEE) nr. 3975/87 sunt caduce de la data aplicarii prezentului regulament.
(2) Actele de procedura efectuate in temeiul Regulamentului nr. 17 si al regulamentelor (CEE) nr. 1017/68, (CEE) nr. 4056/86 si (CEE) nr. 3975/87 raman in vigoare in scopul aplicarii prezentului regulament.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Intrarea in vigoare

A

Prezentul regulament intra in vigoare in a douazecea zi de la data publicarii in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene.
Se aplica de la 1 mai 2004.
Prezentul regulament este obligatoriu in toate elementele sale si se aplica direct in toate statele membre.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly