اختلالات اضطرابی Flashcards

1
Q

اختلالات اضطرابی
اختلالات اضطرابی را می توان خانواده ای تشکیل شده از اختلالات روانی مرتبط با یکدیگر اما متمایز از هم دانست که شامل 5 اختلال اصلی هستند.
(1)

A
1-  اختلال وحشت زدگی 
2- آگورافوبیا
3- فوبیای خاص
4- اختلال اضطراب اجتماعی (فوبیای اجتماعی)
5- اختلال اضطراب تعمیم یافته
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

تردید چندانی وجود ندارد که (1) باعث مستعد شدن فرد برای ابتلا به حالات اضطرابی پاتولوژیک (مرضی) می شود. با این حال، شواهد به وضوح نشان می دهند که (2) و (3) نیز جزو علل مهم هستند. بنابراین، مطالعه اختلالات اضطرابی فرصتی منحصر به فرد برای درک رابطه بین طبیعت و تربیت در ایجاد اختلالات روانی فراهم می¬آورد.

A

1-ژن های غیرعادی (آنرمال)
2-رویدادهای تروماتیک
3-استرس زندگی

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

اضطراب نرمال
مشخصه اصلی اضطراب معمولاً یک (1) است که اکثر مواقع با علایم و سمپتوم هایی مثل سردرد، عرق کردن، تپش سریع قلب، گرفتگی در قفسه سینه، ناراحتی مختصر در معده، عدم آرامش و بیقراری (ناتوانی در بی قراری و آرام نشستن یا ایستادن) که همگی نشان داده می شوند.

A

1-احساس مبهم، ناخوشایند و فراگیر

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

ترس و اضطراب: مقایسه
ترس عبارت است از (1) که در اثر تعارض به وجود نیامده است. اما اضطراب عبارت است از (2).
اضطراب به یک object (3) و ترس به یک object(4) ربط داده می شد.
تفکیک ترس از اضطراب ممکن است دشوار باشد زیرا ترس توسط یک object ناخودآگاه، واپس رانده و داخلی که به یک object دیگر در دنیای خارجی جابجا شده است ((5)) نیز ممکن است به وجود بیاید.
تفاوت پسیکولوژیک اصلی بین این دو واکنش هیجانی (6) بودن ترس و (7) بودن اضطراب است.

A

1-پاسخ به یک تهدید شناخته شده، خارجی و معین
2-واکنش به یک تهدید ناشناخته، درونی، مبهم یا تعارضی
3-واپس رانده و ناخودآگاه
4- شناخته شده و خارجی
5-جابجایی
6-ناگهانی
7-موذیانه

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

استرس و اضطراب
اینکه یک رویداد استرس زا محسوب می شود یا نه به ماهیت آن رویداد و به منابع ( امکانات و توانایی ها) مکانیسم های دفاعی و مقابله ای فرد وابسته است. در همه اینها (1) نقش دارد. (1) یک انتزاع جمعی برای فرایندی است که توسط آن فرد (2) یا (3) را ادراک می کند. و در واکنش به آنها اقدام می کند.
کسانی که ایگوی آنها به طور صحیح عمل می کند، هم با دنیای خارج و هم با دنیای داخل در یک تعادل سازگارانه قرار دارند اگر ایگو درست عمل نکند و اگر عدم تعادل ناشی از این عملکرد صحیح برای مدتی طولانی ادامه یابد. فرد (4) را تجربه خواهد کرد.
عدم تعادل خارجی بین نیروهای وارده از دنیای خارج و ایگو است. عدم تعادل بین تکانه های فرد (مثلاً تکانه های پرخاشگری، جنسی و وابستگی) با وجدان اوست. (5)، چه خارجی و چه داخلی، باعث ایجاد مناقشه (تعارض) می شود. تعارض های خارجی معمولاً (6) و تعارض های داخلی تعارض با هم ترکیب می شوند.

A
1-ایگو
2-رویدادهای خارجی
3-سایق های درونی 
4-اضطراب مزمن 
5-عدم تعادل
6-میان فردی
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

سمپتوم های اضطراب
تجربه اضطراب دو عنصر دارد: 1- فرد از حس های فیزیولوژیک (مثلاً تپش قلب و عرق کردن) آگاهی دارد. 2- می داند که عصبی شده است یا ترسیده است.
احساس خجالت یا شرم می تواند اضطراب را افزایش دهد.
اضطراب معمولاً باعث سردرگمی و تحریف ادراک (1) می شود و معنای رویدادها را عوض می کند.
یک جنبه مهم هیجان ها، تاثیر آنها در فیلتر کردن توجه یا (2) است. افراد مضطرب، در تلاش برای متقاعد کردن خود و با دیگران درباره این موضوع که ترسشان منطقی و موجه است معمولاً بعضی محرک های درون محیط را انتخاب می کنند و به آنها توجه می کنند و بعضی دیگر را نادیده می گیرند.
از طرف دیگر، اگر از طریق (3) به خودشان اطمینان خاطر و قوت قلب اشتباه بدهند اضطراب ممکن است کاهش یابد و آنها اقدامات ایمنی لازم را به عمل نیاورند.

A

1-زمان، مکان و شخص
2-توجه انتخابی
3-تفکر گزینشی

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

اضطراب پاتولوژیک (مرضی ، بیمارگون)
نرخ شیوع
از هر چهار نفر یک نفر معیارهای تشخیصی برای حداقل یک اختلال اضطرابی را برآورده می کند و نرخ شیوع 12 ماهه این اختلالات 17.7 درصد است. احتمال ابتلا به اختلالات اضطرابی در (1) بیشتر از (2) است (30.5 درصد نرخ شیوع تمام عمری در مقابل 19.2 درصد) با بالاتر رفتن سطح اجتماعی – اقتصادی از نرخ شیوع اختلالات اضطرابی کاسته می شود.
نظریه های روان تحلیلی
فروید نهایتاً به این نتیجه رسید که اضطراب (3) حضور خطر در ضمیر ناخودآگاه است. چنین به نظر می رسید که اضطراب نتیجه ی مناقشه روانی بین آرزوهای ناخودآگاه جنسی یا پرخاشگری و تهدیدهای مرتبط با آنها از طرف (4) یا واقعیت خارجی است. در پاسخ به این سیگنال، (5) مکانیسم های دفاعی را بسیج می کرد تا مانع از ورود افکار و احساسات غیرقابل قبول به داخل ضمیر ناخودآگاه شود. فروید بعدها اعلام کرد که اضطراب است که باعث واپس رانی می شود نه این که برخلاف باور قبلی او واپس رانی باعث اضطراب بشود.
چنین کشف شده است که (6) در واکنش ترس نقش دارد بدون آنکه از دفاع خودآگاه کمک بگیرد. این موضوع عقیده ی فروید را که میگفتت واکنش های اضطرابی یک (7) دارد تایید می کند.

A
1-زنان
2-مردان
3-علامت یا سیگنال
4-سوپرایگو
5-ایگو
6-آمیگدالا (بادامه)
7-سیستم حافظه ای ناخودآگاه
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

از دیدگاه روان پویایی (سایکودینامیک) هدف از درمان الزاماً این نیست که همه اضطراب ها از بین برود، بلکه هدف روان درمانی (1) است.
از اضطراب به عنوان یک سیگنال یا علامت برای کندوکاو در مناقشه یا (2) که علت پیدایش اضطراب بوده است استفاده شود.
با این که داروهای مختلف ممکن است بتوانند سمپتوم های آن را ببخشند، قادر نیستند که در خود آن رویدادهای زندگی یا شرایط و عوامل درونی مرتبط با آنها که در به وجود آمدن اضطراب نقش داشته اند تاثیر بگذارند.
در ابتدایی ترین مرحله رشد تجزبه اضطراب ممکن است حضور داشته باشد این اضطراب از بن (3) ریشه می گیرد که مبادا (4) شود.زیرا واکنش هایی که دیگران به فرد نشان می دهند به اندازه کافی قوت قلب دهنده و تاییدکننده نیستند اضطراب (5) ممکن است با این احساس در ارتباط باشد که self از سوی یک نیروی خارجی بدخواه و کینه توز مورد تهاجم قرار گرفته است و ممکن است از بین برود. یک منبع دیگر اضطراب زمانی است که کودک می ترسد که عزیزان خود با تایید و تاکید والدین یا یک object محبوب را از دست بدهد. نظریه ی (6) به فاز ادیپی رشد در بچه ها ربط داده می شود. در فاز ادیپی یکی از والدین، معمولاً پدر در تخیلات کودک ممکن است به اندام های تناسلی یا سایر قسمتهای بدن پسر کوچک صدمه برساند. در بالاترین سطح رشد، اضطراب (7) به احساس گناه ناشی از براورده نساختن استانداردهای اخلاقی رفتار، که از والدین کسب شده است ربط داده می شود.

A
1-افزایش آستانه تحمل اضطراب
2-تعارض پشت پرده ای
3-ترس
4-self بشکند و تجزیه  
5-تعقیب و گریز
6-اضطراب اختگی
7-سوپرایگو
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
9
Q

نظریه های رفتارگرا
نظریه های رفتارگرا یا نظریه های یادگیری درباره اضطراب می گویند که اضطراب (1) است.
در نظریه (2)، باور بر این است که در اثر تقلید کردن از اضطراب اطرافیان، مثلاً تقلید از والدین مضطرب، ممکن است در کودک یک پاسخ اضطراب تشکیل شود.

A

1-یک پاسخ شرطی شده به یک محرک محیطی خاص

2-یادگیری اجتماعی

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
10
Q

نظریه های اگزیستانسیال
مفهوم اصلی در نظریه اگزیستانسیال این است که انسان ها احساس می کنند در یک دنیای (1) زندگی می کنند اضطراب واکنش این افراد به خلأیی است که احساس می کنند در وجود (existence) و معنا (meaning) حضور دارد.

A

1-بی معنا و بی هدف

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
11
Q

سهم علوم بیولوژیک
سیستم عصبی خودمختار باعث ایجاد بعضی سمپتوم ها می شود. از جمله، سمپتوم های (1) یا قلبی – عروقی (مثلاً (2)، افزایش ضربان قلب)، عضلانی (مثلاً سردرد)، معده ای – روده ای (مثلاً اسهال) و تنفسی ((3)، افزایش تعداد نفس ها).
نوروترانسمیترها: سه نوروترانسمیتر اصلی مرتبط با اضطراب عبارتند از (4).

A

1-کاردیواسکولار
2-تاکی کاردیا
3-تاکی بنه آ
4-نوراپی نفرین، سروتونین و گابا

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
12
Q

نوراپی نفرین
سمپتوم های مرضی که بیماران مبتلا به اختلالات اضطرابی تجربه می کنند. مثلاً حملات وحشتزدگی، بی خوابی، واکنش از جا پریدن و برانگیختگی بیش از حد سیستم عصبی مرکزی جزو مشخصات اصلی افزایش عملکرد (1) هستند. نظریه کلی درباره نقش نوراپی نفرین در اختلالات اضطرابی این است که سیستم (1) بیماران مبتلا به این اختلالات ممکن است خوب تنظیم نشده باشد و گاهی فعالیت های انفجاری داشته باشد. اجسام سلولی سیستم (1) عمدتاً در (2) در پل های خلفی قرار دارند.

A

1-نوروآدرنرژیک

2-لوکوس سرولئوس

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
13
Q

تحریک کردن (1) (منطقه مومینه) باعث ایجاد پاسخ ترس در حیوانات می شود و (2) همان منطقه توانایی پریمات ها (میمون های نخستی) برای تشکیل دادن پاسخ ترس را با مانع مواجه می کند یا آن را به طور کامل مسدود می سازد.
بسیاری از انواع استرس باعث افزایش تولید و ترشح (3) می شوند. از (3) برای به حرکت درآوردن و بازسازی ذخایر انرژی و کمک به افزایش (4) ، گوش به زنگی، (5) متمرکز و تشکیل خاطره، بازداری رشد و سیستم تولید مثل و مهارکردن پاسخ دستگاه ایمنی استفاده می شود.

A
1- لوکوس سرولئوس
2-تخریب
3-کورتیزول
4-برانگیختگی
5-توجه
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
14
Q

در افراد مبتلا به PTSD، عملکرد (1) مختل شده است. در بیماران مبتلا به اختلال وحشت زدگی، کند شدن پاسخ دهی ACTH، به عامل (2) در بعضی مطالعات نشان داده شده است و بعضی دیگر مطالعات چنین فرایندی را نشان نداده اند.

A

1-محورHPA (هیپوتالاموس، هیپوفیز، آدرنال)

2-CRF (عامل آزادکننده کورتیکوتروپین)

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
15
Q

سرتونین
شناسایی تعداد زیادی از انواع گیرندهای سرتونین باعث شده است تحقیقات زیادی درباره نقش سروتونین در ایجاد اختلالات روانی انجام گیرد. انواع مختلف استرس حاد به افزایش یک نوع مونوآمین به نام 5-HT در کورتکس پریفرانتال، نوکلئوس کومنتس، (1) و (2) می شود. ** تحقیق درباره این ارتباط ابتدا در اثر این مشاهده به وجود آمد که (3) در بعضی از اختلالات اضطرابی اثر درمانی دارند.
و همین موضوع می تواند دلیلی باشد دال بر این که بین (4) و (5) رابطه وجود دارد.
(6) (روان گردانها) و (7) سروتونرژیک مثل LSD و MDMA (اکستازی) در مصرف کنندگان این مواد احتمالاً باعث ایجاد شدن اختلالات اضطرابی حاد و مزمن هر دو می شوند.

A
1-آمیگدالا (بادامه)
2-هیپوتالاموس جانبی
3-آنتی دپرسانت های سروتونرژیک
4-سروتونین
5-اضطراب
6-هالوسینوژن ها
7-استیمولانت ها (محرک های)
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
16
Q

گابا (GABA)
آنچه بیشتراز همه نقش گابا در اختلالات اضطرابی را ساپورت می کند، مؤثر بودن بدون چون و چرای (1) در درمان بعضی از انواع اختلالات اضطرابی است.
بنزودیازپین های بر سر قدرت، مثل آلپرازولام (Xanax) و (Clonapam) در درمان اختلال وحشت زدگی موثر واقع می شوند.
مطالعات fMRI، مثل PET اسکن، SEPCT، EEG در بیماران مبتلا به اختلالات اضطرابی انواع مختلفی از نابهنجاری در کورتکس فرانتال، مناطق پس سری و گیجگاهی و در یک مطالعه درباره اختلال وحشت زدگی(اختلال پنیک)، شکنج ** را نشان داده اند. چندین مطالعه MRI نشان داده اند که هسته کودیت (هسته دم دار) در ایجاد اختلال وسواسی – اجباری ممکن است نقش داشته باشد. مطالعات fMRIنشان داده اند که در آمیگدالای مغز بیماران مبتلا به اختلال استرس پس از ترما (PTSD)، (1) مشاهده می شود.
تفسیر احتیاط آمیز این یافته ها چنین است: یعنی بیماران مبتلا به اختلالات اضطرابی یک عارضه پانولوژیک در (3) دارند و این عارضه ممکن است علت به وجود آمدن سمپتوم های اختلالات اضطرابی باشد.

A

1-بنزودیازپین ها
2-افزایش
3-عملکرد مغزی

17
Q

مطالعات ژنتیک
مطالعات ژنتیک، شواهدی مستقیم دال بر این ارائه داده اند که اختلالات اضطرابی، حداقل تا اندازه ای در اثر عوامل ژنتیک به وجود می آیند. نقش (1) به عنوان یک عامل مستعد کننده برای ابتلا به اختلالات اضطرابی به رسمیت شناخته شده است.
ملاحظات نورآناتومیک
لوکوس سرلئوس و هسته های رافه آکسون های خود را عمدتاً به سیستم (2) و (3) می فرستند.

A

1-وراثت
2-لیمبیک
3-کورتکس مغزی

18
Q

سیستم لیمبیک
سیستم لیمبیک، علاوه بر این که حاوی عصب های (1) و (2) است، حاوی مقادیر زیادی (3) نیز هست.
درباره دو موضوع در سیستم لیمبیک تحقیقات زیادی شده است: افزایش فعالیت در گذرگاه دیواره ای هیپوکامپی که ممکن است به اضطراب منجر شود و سینگولیت ژیروس (شکنج حلقوی) که به نظر می رسد به طرزی خاص در ایجاد اختلال وسواسی – اجباری نقش داشته باشد.

A

1-نورآدرنرژیک
2-سروتونرژیک
3-گیرنده های GABAA

19
Q

کورتکس مغزی (قشر مخ)
(1) ظاهراً به عنوان منطقه ایجادکننده اختلالات اضطرابی شناخته شده است. این ارتباط تا اندازه ای بر اساس این مشاهده به دست آمده است که بین سمپتوم های بالینی و علایم فیزیولوژیک بعضی بیماران مبتلا به (2) و بیماران مبتلا به اختلال وسواسی – اجباری شباهت هایی وجود دارد.

A

1-کورتکس گیجگاهی

2-صرع لب گیجگاهی

20
Q

يكي از نظريات روانپويشي در مبحث اضطراب، نگرش (١) يا (٢) است. اتوفنيكل اين مبحث را ارائه داد كه ممكن است اضطراب هراس گونه خود را در پس نگرشها و الگوهاي رفتاري اي پنهان كند كه نمايانگر نوعي انكار است (انكار خطرناك بودن شيء يا موقعيت ترس آور)
براي مثال، فرد بجاي اينكه از موقعيتي (نظير ارتفاع) بترسد، به مقابله با آن مي رود و چترباز مي شود.
از نظر فرويد:
هراس (٣) است.
اختلال اضطراب تعميم يافته ناشي از (٤) است.
فرويد هراس (هيستري اضطرابي) را نتيجه تعارض هايي مي دانست كه حول يك (٥) در كودك شكل گرفته اند.

A
١- پادهراسانه
٢- گرايش هاي ضدفوبي
٣- ترس تغييريافته اختگي
٤- تعارض هاي حل نشده ناخودآگاه
٥- موقعيت اوديپي حل نشده
21
Q

طبق ديدگاه روانكاوي، هراس نوعي (١) و اضطراب ناشي از (٢) است ولي فرويد ريشه هراس را در (٣) مي دانست.

A

١- مكانيزم دفاعي در برابر تعارض ها
٢- عدم حل عقده اوديپ
٣- عقده اوديپ

22
Q

رويكرد عصي شناختي، اختلال هاي اضطرابي را ناشي از (١) و (٢) مي داند.

A

١- كاهش عملكرد گابا

٢- افزايش فعاليت نوراپي نفرين

23
Q

فرويد هراس (هيستري اضطراب) را نتيجه تعارض هايي مي دانست كه حول يك موقعيت اديپي حل نشده كودكي، شكل گرفته اند و به دليل آنكه سائق جنسي در بزرگسالي همچنان ويژگي محارم قدرتمند خود را حفظ مي كند، برانگيختگي جنسي باعث ايجاد اضطرابي مي شود كه مشخصا (١) است. بنابراين كاركرد فوبي (٢) است.

A

١- ترس از اختگي

٢- تغيير مسير انگيزه جنسي

24
Q

اختلال دلبستگي واكنشي، وابستگي هاي بيمارگونه ي دوران كودكي است كه از آن به عنوان (١) ياد مي شود. وجه تمايز اين اختلال عبارتست از (٢):

A

١- افسردگي هاي دوران كودكي

٢- آشفتگي هاي شديد در برقراري روابط با ديگران