آگورافوبیا Flashcards
آگورافوبیا به ترس یا اضطراب درباره مکان هایی اشاره دارد که (1) ممکن است (2) باشد. آگورافوبیا ممکن است (3) نوع فوبیاها باشد.
آگورافوبیا تقریبا همیشه بعد از وخیم تر شدن وضعیت بیماران مبتلا به (4) در آنها به وجود می آید. با اینکه آگورافوبیا تقریبا همیشه با (4) همراه است، DSM-5 آگورافوبیا را به عنوان یک عارضه جداگانه طبقه بندی کرده است که ممکن است با (4) همراه باشد یا ممکن است با آن همراه نباشد.
1-فرار از آنها
2-دشوار
3-زمین گیر کننده ترین
4-اختلال وحشت زدگی
نرخ شیوع
حدود نیمی از بیماران مبتلا به آگورافوبیا (1) نیز دارند. در بسیاری موارد شروع آگورافوبیا بعداز وقوع یک (2) است.
1-اختلال وحشت زدگی
2-رویداد تروماتیک
تشخیص و ویژگی های بالینی DSM-5 پنج گروه رویداد را معرفی کرده است که حداقل و موقعیت از میان آنها باید در فرد ترس یا اضطراب شدید به وجود بیاورند: 1- استفاده از (1) 2- قرار گرفتن در (2) 3- قرار گرفتن در (3) 4- قرار گرفتن در ازدحام مردم یا در (4). 5- (5) در بیرون از خانه.
1-وسایل نقلیه عمومی (اتوبوس، قطار، اتومبیل، هواپیما).
2-مکان های باز (پارک، مراکز خرید، پارکینگ های عمومی).
3-فضاهای بسته (مغازه، آسانسور، سالن تئاتر یا سینما).
4-صف
5-تنها رفتن و تنها بودن
تشخیص افتراقی
فوبیای خاص. نوع موقعیتی: اگر ترس، اضطراب یا اجتناب به (1) موقعیت های آگورافوبیک محدود باشد، به جای آگورافوبیا، فوبیای خاص از نوع (2) باید دیاگنوز شود.
1-فقط یکی از
2-فرعی موقعیتی
تشخیص افتراقی
اختلال اضطراب جدایی
در اختلال اضطراب جدایی، افکار فرد درباره (1) هستند (یعنی والدین یا سایر عزیزان دلبسته) در حالی که در آگورافوبیا، کانون تمرکز سمپتوم های شبه – وحشت زدگی یا سایر سمپتوم های زمین گیر کننده یا خجالت در موقعیت های ترسناک هستند.
1-افراد زندگی و محیط خانه
تشخیص افتراقی
اختلال اضطراب اجتماعی.
در اختلال اضطراب اجتماعی ، کانون تمرکز فرد روی (1) و (2) قرار دارد.
1-ترس
2-ارزیابی منفی از سوی دیگران
تشخیص افتراقی
اختلال وحشت زدگی
وقتی معیارهای لازم برای اختلال وحشت زدگی برآورده شده اند، در صورتی که رفتارهای اجتنابی مرتبط با حملات وحشت زدگی فقط (1) را پوشش می دهند نه (2)، آگورافوبیا نباید دیاگنور شود.
اختلال استرس حاد (ASD) و اختلال استرس پس از تروما (PTSD). اگر ترس، اضطراب، یا (3) محدود باشند و اگر رفتار اجتنابی فقط به یک موقعیت آگورافوبیک محدود شود نه دو یا چند موقعیت آگورافوبیک، نمی توان درمانجو را مبتلا به آگورافوبیا دیاگنوز کرد.
1-یک موقعیت آگورافوبیک
2-دو یا چند موقعیت آگورافوبیک
3-اجتناب به محرک های یادآورنده تروما
اختلال افسردگی عمده.
در اختلال افسردگی عمده، فرد ممکن است به علت بی علاقگی (بی شور و شوقی)، کمبود انرژی، عزت نفس پایین و آنهدونیا، (1) امتناع کند و نباید او را مبتلا به آگورافوبیا دیگنوز کرد.
1-از ترک کردن خانه
سایر عارضه های پزشکی
فقط زمانی می توان فرد در مبتلا به آگورافوبیا اعلام کرد که ترس یا اجتناب فرد (1) از آن چیزی باشد که با عارضه های پزشکی مرتبط هستند.
1-به وضوح افراطی تر
درمان آگورافوبیا
دارو درمانی (مشابه دارودرمانی حملات وحشت زدگی)
روان درمانی
روان درمانی حمایت گرانه
در روان درمانی حمایت گرانه از مفاهیم سایکودینامیک و اتحاد تراپوتیک استفاده می شود تا (1) تقویت شود.
روان درمانی بینش – محور
در روان درمانی بینش – محور، هدف این است که بیمار درباره (2) خود (3) به دست آورد و بداند که اگر این مناقشات حل و فصل نشوند ممکن است به صورت (4) بروز کنند.
1-مقابله سازگارانه
2-مناقشات پسیکولوژیک
3-بصیرت
4-رفتارهای ناسازگارانه (سمپتومیک)
رفتاردرمانی
در رفتار درمانی فرضیه اصلی این است که برای ایجاد تغییر به (1) یا آگاهی از (2) نیازی نیست. تکنیک های رفتاردرمانی عبارتند از تقویت مثبت و منفی، حساسیت زدایی سیستماتیک، غرقه سازی، انفجار، در معرض قراردهی تدریجی، پیش گیری از پاسخ، توقف فکر، تکنیک های ریلکسیشن، روان درمانی کنترل وحشت زدگی، خودنظارتی و هیپنوتیزم.
1-بصیرت
2-علل پشت پرده
شناخت درمانی
این نوع درمان، کوتاه مدت و تعاملی است به درمانجو (1) داده می شود که او باید در فاصله بین جلسات انجام دهد و فرضیه ها و شناخت های تحریف شده خود را تصحیح کند. کانون تمرکز بر مقابله با و امتحان کردن موقعیت هایی است که (2) و (3) مرتبط با آن را باعث می شوند.
1-تکالیف خانگی
2-اضطراب میان فردی
3-افسردگی خفیف