TPP Flashcards

1
Q

Otázka č.1
Základné zásady trestného konania

jednotlivé zásady, ich rozdelenie, význam v jednotlivých etapách trestného konania

A
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

**Otázka č. 2
Neprípustnosť trestného stíhania, Posudzovanie predbežných otázok v trestnom konaní.
**
dôvody neprípustnosti stíhania, ich porovnanie, následky

A

§ 9 Neprípustnosť trestného stíhania
(1)
Trestné stíhanie nemožno začať (vec policajt alebo prokurátor uznesením odloží) , a ak už bolo začaté, nemožno v ňom pokračovať a musí byť zastavené (uznesenie o zastavení trestného stíhania)

a) ak je trestné stíhanie premlčané (doživotie 30r,zlocin min 10 20r, ostatné zlociny 10,5 precin min 3 roky, precin 3)

b) ak ide o osobu, ktorá je vyňatá z pôsobnosti orgánov činných v trestnom konaní a súdu, alebo o osobu, na ktorej stíhanie je potrebný súhlas, ak taký súhlas nebol oprávneným orgánom daný (procesnoprávna exempcia)

c) ak ide o osobu, ktorá pre nedostatok veku nie je trestne zodpovedná, (trestná zodpovednosť +14r, sexuálne TČ +15r)

d) proti tomu, kto zomrel alebo bol vyhlásený za mŕtveho (smrť sa preukazuje úmrtným listom)

e) ak ide o osobu, proti ktorej sa skoršie stíhanie** pre ten istý skutok** skončilo právoplatným rozsudkom súdu alebo bolo právoplatne zastavené, podmienečne zastavené a obvinený sa osvedčil alebo sa skončilo schválením zmieru a zastavením trestného stíhania, ak rozhodnutie nebolo v predpísanom konaní zrušené (prekážka už rozhodnutej veci, res iudicatea)

f) ak je trestné stíhanie podmienené súhlasom poškodeného a nebol súhlas daný alebo bol vzatý späť, alebo

g) ak tak ustanovuje medzinárodná zmluva (Dohovor o odovzdávaní odsúdených osôb)

Posudzovanie predbežných otázok v trestnom konaní.

Predbežnou (prejudiciálnou) otázkou v trestnom konaní je otázka, ktorá nie je vlastným predmetom konania, jej vyriešenie je však predpokladom rozhodnutia o ňom. Predbežnými môžu byť otázky z akéhokoľvek odvetvia hmotného alebo procesného práva. (pr. trestný čin zneužívania právomoci verejn. činiteľa, či bol v čase spáchania TČ verejným činiteľom)

OČTK a trestné súdy posudzujú prejudiciálnu otázku samostatne, ak o nej je právoplatné rozhodnutie súdu, Ústaveného súdu, Súdneho dvora EÚ, inak sú takýmto rozhodnutím viazané.

Nie sú oprávnené samostatne riešiť otázky

týkajúce sa osobného stavu. (otázky rozvodu, manželstva)

o kt. patrí rozhodovať Súdnemu dvoru EÚ

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

3. Pôsobnosť a príslušnosť súdov v trestnom konaní

vecná, miestna príslušnosť, pôsobnosť špecializovaného trestného súdu, spory o príslušnosť, vylúčenie, spojenie veci, príslušnosť súdu na úkony pred začatím trestného konania a v prípravnom konaní s ohľadom na zákonnosť úkonov

A

súdom sa rozumie okresný súd, krajský súd, Špecializovaný trestný súd a Najvyšší súd Slovenskej republiky

A. vecne príslušným na konanie v prvom stupni je okresný súd ak tento zákon neustanovuje inak.

vecne príslušným na konanie v prvom stupni je MS BA I, MS KE, OS BB, OS TN, OS TT, OS PO, OS ZA (teda okresné súdy resp. mestské súdy (KE,BA) pre obvod Krajského súdu) ak sa jedná o trestné činy:

  • obzvlášt závažný zločin pri ktorom je stanovená ** dolná hranica** trestnej sadzby minimálne 12 rokov
  • trestné činy spáchané organizovanou skupinou, zločineckou skupinou, teroristitckou skupinou.

Odvolacím súdom je krajský súd a najvyšší súd.

**trestné činy vojakov ** v prvom stupni (MS BA, OS BB, OS PO)

Krajským súdom sa na účely tohto zákona rozumie aj Špecializovaný trestný súd.

B. Pôsobnosť špecializovaného trestného súdu na konanie v prvom stupni je zákonom
taxatívne vymedzená na trestné činy:
* úkladná vražda
* machinácie pri VO a verejnej dražbe
* korupčné trestné činy (volebná, športová, nepriama, príjmanie úplatku,)
* ak je spôsobená škoda 25000x malej škody (6.650.000 Eur) aj trestné činy proti majetku podľa štvrtej hlavy (krádež, lúpež, sprenevera,podvod, poisťovací podvod, kapitálový podvod, subvenčný podvod) * podľa piatej hlavy (trestné činy proti mene, daňové trestné činy)
* poškodzovanie finančných záujmov EÚ
* trestný čin zneužívania právomoci verejného činiteľa (v umýsle spôsobiť inému škodu, zadovážiť sebe alebo inému neoprávnený prospech)
* trestné činy zosnovania a podporovania zločineckej skupiny

C. Miestna príslušnosť
konanie vykonáva súd v ktorého obvode bol trestný čín spáchaný, ak nie je možné zistiť miesto kde bol trestný konanie vykonáva súd v obvode ktorého má obvinený bydlisko, pracuje alebo sa zdržiava, ak nie je možné ani to zitiť konania sa vedie v obvode, kde trestný čin vyšiel najavo.

Ak je daná príslušnosť niekoľkých súdov, koná súd na ktorom prokurátor podal obžalobu.

D. spory o príslušnosť

v prípade sporu o príslušnosť súdu rozhoduje spor o príslušnosť najbližšie spoločne nadriadený súd, najbližšie spoločne nadriadený súd okresných súdov je súd krajský, najbližšie nadriadený súd Špecializovaného súdu je Najvyšší súd SR. V prípade sporu o príslušnosť medzi prokuratúrou a Európskou prokuratúrou rieši Najvyšší súd SR.

E.Vylúčenie a spojenie veci

spoločné konanie je konanie o všetkých trestných činoch toho istého obvineného alebo o konanie o viacerých obvinených o trestných činoch kt. spolu súvisia

vylučením veci sa sleduje urýchlenie konania al. z iných dôležitých dôvodov možno v spoločnom konani o niektorom z trestných činov jedného obvineného alebo pri viacerých obvinených o trestných činoch kt. spolu súvisiac vylúčiť na samostatné konanie. Vylúćenie nemá vplyv na príslušnosť súdu, môže však vec postúpiť.

spojením veci môže súd spojiť na spoločné prejednanie a rozhodnutie veci v ktorých boli podané samostatné obžaloby ak boli splnené podmienky na spoločné konanie.

F. úkony pred začatím trestného konania a v prípravnom konaní s ohľadom na zákonnosť úkonov

na úkony pred začatím trestného konania a v prípravnom konaní je príslušný súd, ktorý je príslušný na konanie o obžalobe. Ak je takých súdov viac, koná súd v ktorého obvode je činný prokurátor, ktorý podal návrh.

Na vydanie príkazu sledovania osob a veci utajovaným spôsobom bude príslušny súd v obvode ktorého sa nachádza súd ktorý by bol príslušný na konanie o obžalobe.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Otázka č. 4
Obvinený v trestnom konaní

postavenie obvineného v konaní, základné práva a povinnosti a možnosti ich uplatnenia v štádiách trestného konania

A

A. postavenie obvineného v konaní

ten kto je podozrivý zo spáchania trestného činu možno považovať za obvineného až vtedy ak voči nemu bolo vznesené obvinenie.

obvinenie - aj je na podklade trestného oznámenia dostatočne odôvodnený záver, že trestný čin spáchala určitá osoba, policaj vydá uznesenie o vznesení obvinenia, kt. ihneď oznámi obvinenému a do 48 hod oznámi prokurátorovi + ak je obvinený sudca, exekútor, notár aj Ministrovi spravodlivosti, ak je obvinený advokát aj Slovenskej advokátskej komore.

voči uznesenie o vznesení obvinenia može obvinený podať sťažnosť

ak je obvineným sudca môže uznesenie o vznesení obvinenia vydať len generálny prokurátor, uznesenie do 48 hod doručí Ministrovi spravodlivosti

nikto nemôže byť stíhaný ako obvinený inak než zo zákonných dôvodov a spôsobom ako to ustanovuje zákon.

každý voči ktorému sa vedie trestné konania považuje sa za nevinného kým súd nevysloví právoplatným odsudzujúcim rozsudkom jeho vinu (prezumpcia neviny)

B. základné práva a povinnosti

Poučenie obvineného Ako obvinený máte právo vypovedať alebo odoprieť vypovedať. K priznaniu vás nikto nemože nútitť. Máte právo zvoliť si obhájcu, Ak nemáte prostriedky na zaplatenie obájcu, máte právo žiadať, aby vám bol obhajca ustanovený. Máte právo žiadať aby sa obhájca zúčastnil na vašom výsluchu a bez jeho prítomnosti nevypovedať.

Práva obvineného

**1. právo vypovedať alebo odporieť vypovedať

vyjadriť sa ku všetkým skutočnostiam kt. sa mu kladú za vinu. od začiatku konania proti svojej osobe a dôkazom o nich

**2. Právo uplatňovať dôkazy **
Obvinený môže už na začiatku konania pred súdom prvého stupňa uplatniť všetky dôkazy, ktoré sú mu známe a ktoré navrhne vykonať.

3. Právo zvoliť s obhájcu
každý voči komu sa vedie trestné konanie má právo na obhajobu
obajcom (povinným, zvoleným, ustanoveným) môže byť len advokát
advokát sa môže dať zastúpiť advokátskym koncipientom ak s stým obvinený súhlasí (v prípravnom konaní - do podania obžaloby o prečine a zločinem s výnimkou obzvlášť závažného zločinu) (v konaní pred súdom len o prečinoch) účinky zastupovania obhajcom nastávajú doručením splnomocnenia konajúcemu orgánu činnému v trestnom konaní.

Obvinený sa môže vzťah práva na obhájcu (v prípade povinného zastúpenia v konaní za trestný čin obzvlášť závažného zločinu)

4. Právo na bezplatnú obhajovu alebo obhajobu za zníženú odmenu.

Obvinený, ktorý nemá dostatočné prostriedky na úhradu trov obhajoby, má nárok na bezplatnú obhajobu alebo na obhajobu za zníženú odmenu; nárok na bezplatnú obhajobu alebo obhajobu za zníženú odmenu musí obvinený preukázať najneskôr pri rozhodovaní o náhrade trov trestného konania a ak ide o ustanovenie obhajcu podľa § 40 ods. 2, najneskôr do 30 dní po tom, čo mu bolo doručené opatrenie o ustanovení obhajcu,

5. Právo konzultovať s obhájocom bez prítomnosti tretej osoby (výnika telefonát s obhájocom, obvinený sa nemôže s obhájocom radiť počas svojej výpovede ako na otázky odpovedať)

6. Právo byť poučený a o svojich právach a významu priznania sa

Orgány činné v trestnom konaní a súd sú povinné vždy obvineného o jeho právach poučiť (v písomnej forme a táto skutočnosť sa vyznačuje v zápisnici) vrátane významu priznania a poskytnúť mu plnú možnosť na ich uplatnenie,

ak obvinený jeho zákonný zástupca, podozrivá osoba … vyhlási že neovláda jazyk v ktorom sa konanie vedie, má právo na tlmočníka a prekladateľa.

C. možnosti ich uplatnenia v štádiách trestného konania

  1. Práva obvineného v prípravnom konaní
  • právo účasti obvineného na vyšetrovacích úkonoch
  • právo obvineného klásť otázky svedkovi v rámci jeho výsluchu
  • právo účasti obhájcu na úkonoch, kt. výsledky môžu byť v konaní pred súdom použité ako dôkazy
  • právo byť oboznámený s miesto a časom vykonania úkony
  • právo obvineného na účasť obhájcu pri svojom výsluchu

(účasť obvineného a obhájcu vo vyšetrovaní a skrátenom vyšetrovaní)
policajt môze povoliť účasť obvineného na vyšetrovacích úkonoch a umožniť mu klásť otázky vypočúvaným svedkom (ak nemá obhájcu a je dôvodný predpoklad, že takýto úkon nebude možné vykonať pred súdom)

obhajca má právo zúčastniť sa na úkonoch, ktorých výsledok môže v trestnom konaní byť použitý ako dôkaz v konaní pred súdom (výnimka ak takýto úkon je nemožné odložiť). Policajt má povinnosť obhájcu predom informovať o mieste a čase úkonu.

Výsluch obvineného, ktorý trvá na prítomnosti obhájcu možno vykonať len za účasti obhájcu.

právo obvineného (zadržaného,zatknutého) vyrozumieť rodinného príslušníka o zadržaní, zatknutí

právo maloletého vyrozumieť zákonného zástupcu o zadržaní, zatknutí

právo cuzdinca vyrozumieť konzulárny úrad svojho štátu

právo obvineného byť oboznámený so skutkom ktorý sa mu kladie za vinu a s jeho právnou kvalifikáciou, vyjadriť sa k obvineniu a uviesť skutočnosti ktoré obvinenie zoslabujú alebo vyvracajú.

Práva pri zadržaní / zatknutí

zadržanie (krátkodobé obmedzenie slobody účelom ktorého je zabezpečiť rozhodnutie o tom, či má byť obvinený vzatý do väzby alebo u osoby pristihnutej pri čine najmä zaistenie dôkazov o spáchanom trestnom čine.)

zatknutie - na návrh prokurátora rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie / predsedu senátu v konaní pred súdom za predpokladu existencie dôvodov vazby, ak osoby nemoze byt predvolaná, predvedená alebo inak zabezpečiť jej prítomnosť na úkone / výsluchu

na žiadosť obviného kt. je zadržaný / zatknutý má právo požadovať vyrozumenie svojho rodinného príslušníka / inú osobu o tejto skutočnosti (zadržania, zatknutia). Vyrozumenie sa nevykoná ak by došlo k zmareniu objasnenia / vyšetrovenia. Ak ja zadržaným / zatknutým mladistvý vyrozumie sa zákonný zástupca. Ak je zadržaným zatknutým cudzinec, vyrozumie sa konzulárny úrad štátu, kt. je prislušníkom.

Právo obvineného kt. je zadržaný / zatknutý byť poučený o svojich právach a disponovať touto informáciou v písomnej forme.

Práva a povinnosti obvineného v rámci výsluchu

Povinnosť obvineného na začiatku prvého výsluchu uviesť adresu kam mu budú doručované písomnosti.

Právo obvineného byť oboznámnený so skutkom kt. sa mu kladie za vinu a s jeho právnou kvalifikáciou vyjadriť sa k obvinenou a súvisle opísať skutočnosti, ktoré obvinenie zoslabujú vyvracajú.

Povinnosť konajúceho orgánu pokladať otázky zrozumiteľne (nie kapciózne, navádzajúce na odpoveď) rešpektujúc osobnosť a súkromie osoby.

Práva obvineného počas a po skončení vyšetrovania / skráteného vyšetrovania

Právo obvineného preštudovať výsledky vyšetrovania a podať návrh na doplnenie vyšetrovania.

Ak policajt považuje výsledky vyšetrovania, skráteného vyšetrovaná postačujúce na podanie návrhu na obžalobu. Obvinený, obhájca, poškodený má právo preštudovať spis a podať návrh na doplnenie vyšetrovania

Právo obvineného, poškodeného a zúčastnenej osoby podať návrh prokurátorovi na preskúmanie postupu policajta, najmä aby boli odstránené prieťahy, iné nedostatky vyšetrovania.

obžaloba - ak výsledky vyšetrovania, skráteného vyšetrovania dostatočne odôvodňujú postavenie obvineného pred súd, prokurátor podá obžalobu na príslušný súd (pripojí spisy, prílohy a dôkazy). Obžalobu sa môže podať len za skutok pre ktoré sa vznieslo obvinenie. Môže nastať situácia, ked prokurátor bude posudzovať skutok ako iný trestný čin ako ho posudzoval policajt (v obvinení), vtedy musím upozorniť obvineného, obhajcu, poškodeného a zistí či navrhujú doplniť vyšetrovanie (návrh na doplnenie vyšetrovania), ak ho prokurátor vyhodnotí ako nepotrebný návrh na doplnenie vyšetrovania odmietne.

  1. Práva obvineného v rámci konania na súde

Právo vypočúvať svedkov
Právo uplatňovať dôkazy
Právo na včasné oznámenie svedkov a znalcov navrhnutých prokurátorom
Právo na dorčenie obžaloby
Právo na dostatočnú prípravu na hlavné pojednávanie
Právo byť prítomný na hlavnom pojednávaní
Právo byť prítomný na verejnom zasadnutí
Právo byť vypočutý svojim obhájcom
Právo namietať spôsob vedenia výsluchu svedka
Právo vyjadriť sa k dôkazom
Právo na záverečnú reč
Právo posledného slova

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Otázka č.6
Poškodený v trestnom konaní

postavenie poškodeného, jeho práva a povinnosti, nárok na náhradu škody, jeho uplatnenie a rozhodovanie o ňom na hlavnom pojednávaní a v prípravnom konaní, súhlas poškodeného podľa trestného poriadku a trestného zákona – porovnanie

A

A. postavenie poškodeného

B.jeho práva a povinnosti

C.nárok na náhradu škody

D.uplatnenie nároku náhrady škody

E.rozhodovanie o ňom na hlavnom pojednávaní a v prípravnom konaní

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

7. Otázka
Splnomocnenec poškodeného a zúčastnenej osoby

postavenie splnomocnenca, jeho práva a povinnosti, definícia zúčastnenej osoby, jej práva a povinnosti, porovnanie s nezúčastnenou osobou podľa trestného poriadku

A

A. postavenie splnomocnenca

B. jeho práva a povinnosti

C.porovnanie s nezúčastnenou osobou podľa trestného poriadku

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

Otázka č. 8
Úkony trestného konania

Zápisnica, podanie, doručovanie a jeho druhy, nazeranie do spisov

A

A.Zápisnica

B. Podanie

C. doručovanie a jeho druhy

D. nazeranie do spisov

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

Otázka č. 9
Väzba

dôvody väzby, ich po rovnanie , trvanie väzby, možnosti obhajoby

A

A. dôvody väzby

B. porovnanie dôvodov väzby

C. trvanie väzby

D. možnosti obhajoby

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
9
Q

10. Otázka
Väzba, Príkaz na zatknutie, Európsky zatýkací rozkaz

Rozhodovanie o väzbe, nahradenie väzby, možnosti obhajoby

A

A. Rozhodovanie o väzbe,
B. nahradenie väzby
C.možnosti obhajoby

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
10
Q
A
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
11
Q

19. Otázka
Prípravné konanie

začatie, vznesenie obvinenia, vyšetrovanie a skrátené vyšetrovanie práva a povinnosti obvineného a obhajcu, skončenie vyšetrovania, rozhodnutia

A

A.začatie prípravného konania

dozor nad zákonosťou v prípravnm konaní vykonáva PROKURÁTOR

začatím trestného stíhania začína prípravné konanie. Ak nie sú dôvody na na odloženie, odmientutie alebo odovzdanie veci, trestné stíhanie začína

1.do 30 dní od prijatia trestného oznámenia vydaním uznesenia o trestnom stíhaní.
2.vykonaním zaisťovacieho úkonu

Uznesenie o začatí trestného stíhania obsahuje:

*opis skutku *(uvedenie miesta, času, iných okolností, a o aký trestný čin sa jedná)

B. vyšetrovanie, skrátené vyšetrovanie, superrýchle konanie

v rámci vyšetrovania policajt zadovažuje dôkazy bez ohľadnu na to, či svedčia v prospech alebo neprospech obvineného

spory o príslušnosť v rámci vyšetrovania OČTK rozhoduje najbližší spoločne nadriadený orgán alebo dozorujúci prokurátor

**policajt (vyšetrovateľ) vykonáva vyšetrovanie **o zločinoch a prečinoch (ak je obvinený vo väzbe, náhle umrie vo väzbe,nariadi to prokurátor, trestné činy extrémizmu, konanie sa vedie proti právnickej osobe)

policajt (poverený príslušník) vykoná skrátené vyšetrovanie ak ide o prečin s hornou hranicou max 3 roky a (vyšetrovateľ) vykoná skrátené vyšetrovanie o všetkých ostatných prečinoch. skrátené vyšetrovanie musí ukončiť do 2 mesiacov od vznesenia obvinenia.

Odchýlky skráteného vyšetrovania

vyžiadanie vysvetlenia svedka - výsluch svedka nariadi len ak bol svedok osobne prítomný pri spáchaní skutku
vyhľadanie a zabezpečenie dôkazov - tak aby dôkazy mohli byť vykonané v ďaľšom konaní

superrýchle konanie
ak je páchateľ zadržaný bezprostredne pri spáchaní a trestný čin jeprečinom, ktorého horna’hranica neprevyšuje 5 rokov, odovzdá najviac do 24 hod po spáchaní prečinu odovzdá ju najneskôr do 48 hod súdu spolu so spisom.

C. Práva a povinnosti obvineného a obhájcu

vyjadrova’t sa / nevyjadrovať sa ku všetkým okolnostiam a skutočnostiam, kt. sa mu kladú za vinu.

zvoliť si obhájcu, vykonávať svoje práva prostredníctovm obhájcu, v prípade ak to pomery obvineného nedovoľujú požiadať o bezplatnú obhajobu alebo obhajovu za zníženú odmenu.

vypočúvať svedkov, a byťvypočúvaný za účasti svojho obhajcu

ak je obvinený vo väzbe komunikovať so svojím ohájcom bez prítomnosti tretej osoby

Práva a povinnosti obhájcu

právo poskytovať obivinénu PRÁVNU POMOC (využívať efektívne spôsoby obhajoby, tak aby obhajovanie jeho záujmov, účelné využívanie prostriedkov a spôsobov obhaoby, viedli k včasnému objasneniu skutočností, ktoré by zmierňovali alebo zbavovali jeho viny.)

aj v prípravnom konaní, má obhájca právo robiť návrh, podávať žiadosti, nazerať do spisov, zúčastňovať sa úkonov. Ak je obvinený pozbavený spôsobilosti na právne úkony, spôsobilosť na právne úkony je obmedzena, má právo aj proti vôli obvineného.

Pri zániku splnomocnenia, má obhájca právo podať žiadosť o milosť, žiadosť o odklad výkonu trestu

obhájca má **právo vyžiadať si kópiu rovnopisu zápisnice o všetkých úkonoch ** (v ktoromkoľvek štádiu konania)

právo obstarávať dôkazy na nákaldy obajoby.

**právo na doručovanie písomností, **ak má obvinený viacero obhájcov a obhájca bol zvolený ako obhájca kt. sa doručuje, alebo bol zvolený ako prvý.

D. skončenie vyšetrovania

ak policajt považuje vyšetrovanie, skrátené vyšetrovanie za skončené a jeho výsledky postačujú na podanie návrhu na obžalobu, umožní obvienémi, poškodenému, zúčastnenej osobe preštudovať spis a podať návrhy na doplnenie vyšetrovania
* týchto práv sa môžu osoby vzdať
* policajt môže odmietnuť návrh na doplnenie vyšetrovania, ak ho nepovažuje za potrebný

E. rozhodnutia

Rozhodnutia v prípravnom konaní
1. postúpenie trestného stíhania
2. zastavenie trestného stíhania
3. podmienečné zastavenie trestného stíhania
4. podmienečné zastavenie trestného stíhania spolupracujúceho obivneného
5. prerušenie trestného stíhania
6. zmier

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
12
Q

Otázka č. 5
Obhajca v trestnom konaní

postavenie obhajcu v konaní, jeho práva a povinnosti, možnosti ich uplatnenia v štádiách trestného konania , povinná obhajoba, jej dôvody, povinnosti obhajcu, ustanovený obhajca, náhradný obhajca

A

A. postavenie obhajcu v konaní

B. práva a povinnosti obhajcu

C. možnosti ich uplatnenia v štádiách trestného konania

D. povinná obhajoba, jej dôvody

E. ustanovený obhajca, náhradný obhajca

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly