Skaitmeninė reklama Flashcards

1
Q

Atskirti skirtingus apmokėjimo modelius

A

Skaitmeninėje rinkodaroje yra kelios populiariausios apmokėjimo modelių formos. Štai keli iš jų:

CPC (Cost per Click) - tai apmokėjimo modelis, kai reklamos savininkas moka tik tada, kai vartotojas spustelią ant reklamos. Tai yra vienas iš populiariausių modelių, kurie naudojami reklamavimui internete.

CPM (Cost per Mille) - tai apmokėjimo modelis, kai reklamos savininkas moka už reklamos parodymus tūkstančiui žiūrovų. Šis modelis dažnai naudojamas prekiaujant žiniasklaidos reklama.

CPA (Cost per Action) - tai apmokėjimo modelis, kai reklamos savininkas moka tik tada, kai vartotojas atlieka tam tikrą veiksmą, pvz., užpildydamas formą arba atliekant pirkimą.

CPL (Cost per Lead) - tai apmokėjimo modelis, kai reklamos savininkas moka tik tada, kai vartotojas patenka į reklamos savininko generuojamą kontaktų sąrašą ir tampa potencialiu klientu.

CPS (Cost per Sale) - tai apmokėjimo modelis, kai reklamos savininkas moka tik tada, kai vartotojas atlieka pirkimą.

CPO (Cost per Order) - tai apmokėjimo modelis, kai reklamos savininkas moka tik tada, kai vartotojas atlieka užsakymą.

Kiekvienas iš šių modelių gali būti pritaikytas skirtingoms kampanijoms ir reklamos tikslams, priklausomai nuo įmonės poreikių ir strategijos.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Paaiškinti kaip veikia priklausomybės nuo laiko (time decay) modelis

A

Priklausomybės nuo laiko (time decay) modelis yra vienas iš apmokėjimo modelių, kuris remiasi tam tikro veiksmo vertinimu pagal laiką. Šis modelis atsižvelgia į tai, kad ne visi veiksmai turi vienodą vertę, o kai kurie veiksmai turi didesnę vertę tuo labiau, kuo arčiau jie buvo atlikti iki konversijos.

Pagal šį modelį, kiekvienas vartotojo veiksmas (pvz., paspaudimas ant reklamos, atliekant paiešką ar apsilankymas svetainėje) yra svarbus, tačiau kuo arčiau veiksmas buvo atliktas iki konversijos, tuo daugiau jam priskiriama vertės. Tai reiškia, kad vėlesni veiksmai yra vertinami mažiau nei ankstesni, nes jie turėjo mažiau įtakos konversijai.

Pavyzdžiui, jei reklama buvo matoma prieš savaitę ir vartotojas paspaudė ant jos, tačiau atliko konversiją tik šiandien, tai šiam veiksmui bus priskirta mažiau vertės nei reklamai, kurią vartotojas pamatė prieš valandą ir atliko konversiją tuojau pat.

Taigi, pagal šį modelį vartotojo veiksmai yra vertinami pagal laiką, kai kiekvienas veiksmas yra svarbus, tačiau kuo arčiau veiksmas buvo atliktas iki konversijos, tuo daugiau jam priskiriama vertės.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Paaškinti kaip veikia banerinė reklama (display)

A

Banerinė reklama, arba display reklama, yra reklamos forma, kuri yra rodoma internetiniuose puslapiuose, dažniausiai viršuje, apačioje ar šonuose. Reklamos blokas gali būti statinis, animuotas arba interaktyvus. Tai yra vienas iš tradicinių skaitmeninio marketingo kanalų, kuris yra plačiai naudojamas, norint pasiekti didelį interneto auditorijos skaičių.

Banerio reklama yra dažniausiai parduodama pagal CPM (kainą už tūkstantį parodymų) modelį. Kainos gali skirtis priklausomai nuo reklamos vietos svetainėje ir jos reitingo. Reklamos kūrimas dažnai atliekamas dizainerių ar reklamos agentūrų. Banerio reklama gali būti naudinga siekiant didinti prekės ženklų žinomumą, pritraukti naujų lankytojų į svetainę, skatinti pardavimus ir kt.

Norint, kad banerinė reklama būtų sėkminga, reikia atsižvelgti į kelis veiksnius. Pavyzdžiui, reklama turi būti tinkamai nukreipta į tikslinę auditoriją, turėti tinkamą dydį, atitikti reklamos puslapio tematiką ir turėti patrauklią ir aiškią žinutę. Be to, būtina stebėti reklamos efektyvumą ir reguliariai atnaujinti reklamos kūrinius, kad būtų išlaikyta auditorijos dėmesio.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Paaškinti skirtumą tarp smūginės (burst) ir nuosiaklios (dripping) kampanijų

A

Smūginė ir nuosiakli kampanijos yra skirtingi būdai, kaip planuoti ir vykdyti rinkodaros kampanijas.

Smūginė kampanija yra trumpalaikė ir intensyvi, jos tikslas yra sukurti staigų smūgį tarp vartotojų, sukelti didelį susidomėjimą ir padidinti pardavimus per trumpą laiką. Šios kampanijos yra skirtos dažniausiai sezoniniams produktams ar paslaugoms, tokiems kaip Kalėdų dovanos, Vasaros atostogos ir kt. Smūginės kampanijos yra dažniausiai pradedamos ir sustabdomos staigiai, nes jos yra skirtos trumpam laikotarpiui.

Nuosiakli kampanija yra ilgalaikė ir turi ilgalaikį poveikį. Ji yra skirta palaikyti ilgalaikį ryšį su klientais ir sukurti lojalumą prekėms ar paslaugoms. Ši kampanija nėra skirta tiesioginiam pardavimui, bet dažniausiai skirta sukurti vartotojų suvokimą apie prekės ar paslaugos privalumus ir perduoti svarbią informaciją. Nuosiaklė kampanija yra dažniausiai planuojama ilgai laikui, o informacija pateikiama laipsniškai per laiką. Tai padeda palaikyti vartotojų susidomėjimą ilgą laiką ir išlaikyti ryšį su klientais.

Taigi, smūginė kampanija yra trumpalaikė ir intensyvi, siekiant sukurti greitą pardavimų augimą trumpu laikotarpiu, o nuosiaklė kampanija yra ilgalaikė ir turi ilgalaikį poveikį, siekiant sukurti ilgalaikį ryšį su klientais ir sukurti jų lojalumą prekėms ar paslaugoms.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Paaškinti, kaip video reklama veikia?

A

Video reklama yra reklamos forma, kuria naudojama vaizdo turinys. Tai gali būti tiesioginė reklama, pradedant arba baigiant vaizdo įrašą arba reklama, rodoma tiesiogiai viduryje. Video reklama gali būti panaudota tiek skaitmeninėje, tiek tradicinėje rinkodaroje.

Video reklama gali turėti įvairių tikslų, tokių kaip pardavimų didinimas, prekės ženklo žinomumo didinimas, produktų ar paslaugų demonstravimas, naujų produktų pristatymas ir kt. Tai gali būti tiesioginė arba subtili reklama, priklausomai nuo to, kaip yra pateikiama.

Norint, kad video reklama būtų efektyvi, svarbu turėti kokybišką vaizdo turinį, kuriuo būtų galima pritraukti vartotojų dėmesį. Reklamą galima rodyti per žiniatinklio svetaines, socialinius tinklus, mobiliuosius įrenginius, televiziją ar kine. Be to, svarbu pasirinkti tinkamą kampanijos tikslinę auditoriją, kad būtų pasiekti potencialūs klientai, kurie yra susidomėję produktais ar paslaugomis.

Taip pat yra galimybė naudoti skirtingus formatus, pvz., tiesioginę transliaciją, animaciją, gyvų veikėjų filmavimą ir pan. Svarbu atsižvelgti į tai, ką norima pasiekti ir kas yra kampanijos tikslinė auditorija.

Video reklama yra efektyvi reklamos forma, nes vartotojams yra lengviau įsiminti vaizdus ir garso įrašus, o tai gali padidinti produkto ar paslaugų atpažinimą ir prisimintumą.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Kaip veikia praturitntos medijos (rich media) reklama

A

Praturtintos medijos (rich media) reklama yra reklamos forma, kurioje yra papildomų funkcijų ir interaktyvumo elementų, kurie leidžia vartotojams labiau įsitraukti ir išbandyti produktą. Ši reklama gali apimti vaizdus, animacijas, garso efektus, išskleidžiamus langus ir kitus interaktyvius elementus.

Praturtintos medijos reklama veikia taip, kad ją matantys vartotojai gali interaguoti su skelbimu, atlikti veiksmus, pvz., peržiūrėti vaizdo įrašą arba paspausti ant reklamos mygtukų. Taip pat, reklamos gamintojai gali naudoti sekimo kodą, kuris leidžia stebėti vartotojų elgesį ir suskirstyti juos pagal kintamuosius, tokius kaip paspaudimų skaičius, peržiūrų trukmė, elgesys po reklamos matymo ir kt.

Praturtintos medijos reklama yra labai interaktyvi ir gali padėti paskatinti vartotojus veiksmams. Ji taip pat yra efektyvesnė nei paprasta statinė reklama, nes leidžia vartotojams patirti produktą ar paslaugą arba su juo susipažinti išsamiau.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

Paaiškinti, kaip veikia programatinis reklamavimas (kainos siūlymas realiu laiku, vieša prekybvietė, privati prekybvietė, sandorio id, DSP, SSP)

A

Programatinis reklamavimas yra automatizuotas reklamos pirkimo procesas, kuriame skaitmeninės reklamos vietas parduoda ir perka įvairūs reklamos tinklai, platformos ir prekybos vietos. Programatinis reklamavimas pagrįstas kainos siūlymo principu, kur prekybininkas pasiūlo kainą už reklaminę vieta ir automatiškai vykdoma aukciono procedūra, kurioje kainos siūlymai konkuruoja tarpusavyje.

Vieša prekybvietė yra rinkmenų mainų sistema, kurioje reklamos vietos parduodamos daugeliui prekybininkų. Tai yra vieta, kurioje reklamos vietas parduoda daugybė reklamos tinklų, kurie yra integruoti su kitais leidėjais ir platformomis. Privati prekybvietė yra uždara rinkmenų mainų sistema, kurioje reklamos vietas parduoda tik vienas leidėjas arba prekybininkas.

Sandorio ID yra unikalus identifikatorius, kuris suteikiamas kiekvienam reklamos sandoriui. Tai padeda reklamos pardavėjams ir pirkėjams susieti reklaminius rodiklius su reklamos vietomis ir sandoriais.

DSP (angl. Demand-Side Platform) yra platforma, kurią naudoja reklamos pirkėjai, kad įsigytų reklaminių vietų iš skirtingų tiekėjų. Tai yra platforma, kurioje reklamos pirkėjai automatiškai pateikia kainos pasiūlymus, o DSP procesuoja sandorius ir perduoda informaciją į adserverį.

SSP (angl. Supply-Side Platform) yra platforma, kurią naudoja reklamos tiekėjai, kad automatiškai parduotų savo reklaminių vietų reklamos pirkėjams. Tai yra platforma, kurioje reklamos tiekėjai padeda susieti savo reklaminių vietų kainas ir įgalina reklamos pirkėjus patalpinti savo reklamas per kelias platformas.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

Paaiškinti pakartotinos reklamos principus

A

Pakartotinė reklama (remarketing) yra rinkodaros technika, kuria siekiama paskatinti vartotojus, kurie jau susipažinę su preke ar paslauga, tačiau dar nėra atlikę jokių veiksmų, pvz., nepirko ar nepateikė užklausos, pasiekti tą patį arba panašų turinį. Šiai reklamos strategijai yra keliami trys pagrindiniai principai:

Tikslinimas - Remarketing reklamos kampanijos tikslas yra pasiekti žmones, kurie jau susipažinę su jūsų preke ar paslauga. Taigi, remarketing reklama yra orientuota į tą auditoriją, kuri yra jau suinteresuota arba bent jau susipažinusi su jūsų preke ar paslauga.

Personalizavimas - Remarketing reklamos kampanijos turi būti pritaikytos individualiems vartotojams ir jų elgsenai, nes tai leidžia parodyti pritaikytus ir tikslinamus reklaminius skelbimus. Pavyzdžiui, reklaminius skelbimus galima pritaikyti pagal tai, ką vartotojas jau matė arba į ką jis reagavo anksčiau.

Kontrolė ir stebėjimas - Remarketing reklama apima būtinybę nuolat kontroliuoti ir stebėti kampanijos rezultatus. Tai leidžia patikrinti, kokie reklaminiai skelbimai geriausiai veikia ir ką reikia keisti, kad pagerintumėte reklamos efektyvumą. Šiuo tikslu reikia analizuoti kampanijos svarbiausius rodiklius, pvz., konversijų normą, paspaudimų santykį, turinio atsakymo normą ir kt.

Taigi, pakartotinė reklama yra galinga rinkodaros strategija, kuria galite pasiekti daugiau vartotojų ir padidinti jūsų prekių ar paslaugų pardavimus. Svarbu atkreipti dėmesį į personalizavimą ir stebėjimą, kad galėtumėte pritaikyti savo kampaniją ir pasiekti geriausius rezultatus.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
9
Q

Įvardinti auditorijos formavimo (targeting) galimybes

A

Auditorijos formavimas (targeting) yra būdas nukreipti skaitmeninę reklamą tik į tam tikrą auditoriją, kuri yra pati svarbiausia prekės ar paslaugos rinkodaros strategijoje. Štai keli pagrindiniai auditorijos formavimo būdai:

Demografinis targetingas: pagrįstas amžiumi, lytimi, gyvenamosiomis vietomis, šeimyninėmis sąlygomis ir pan.

Elgsenos targetingas: apima vartotojų elgsenos duomenis, pvz., kurias svetaines jie aplanko, kokias žinutes perskaito ir kokias veiklas atlieka.

Interesų targetingas: pagrįstas tam tikrų interesų, hobio ar pomėgių turiniais, kuriuos vartotojai rodo, naršydami internete.

Kontekstinis targetingas: apima reklamų rodymo kontekstą, pavyzdžiui, reklama rodoma svetainėje, kuri yra susijusi su prekės kategorija ar pramone.

Retargetingas: pagrįstas vartotojo veiksmų istorija, pavyzdžiui, kokie produktai buvo peržiūrėti arba patalpinti į krepšelį, bet nebuvo nupirkti.

Lookalike targetingas: remiantis panašiais vartotojais, kurie jau yra pirko produkto arba paslaugos, išplėsti potencialios auditorijos rodymą.

Geotargetingas: nukreipti reklamą į tam tikras geografinės vietovės zonas, pvz., miestus, rajonus ar šalis.

Device targetingas: nukreipti reklamą į konkretų įrenginį ar įrenginių grupę, pvz., mobilųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį.

Socialinis targetingas: remiantis socialinės žiniasklaidos platformų duomenimis, nukreipti reklamą į konkrečius vartotojų profilius arba jų grupes.

Šie targetingo būdai gali būti naudojami atskirai arba derinant keletą iš jų, kad būtų pasiektas tikslinės auditorijos efektyvumas.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
10
Q

Paaiškinkinti, natūraliai atrodančios (native) reklamos idėją

A

Natūraliai atrodančios reklamos yra reklamos forma, kurios dizainas ir turinys yra suderinti su platforma, kurioje jos rodomos, siekiant sukurti natūralų ir nesutrikdytą vartotojų patirtį. Tai yra reklamos, kurios formos, turinys ir funkcionalumas yra integruoti į platformą, kurioje jos rodomos, ir atitinka jos dizaino elementus ir funkcionalumą.

Pavyzdžiui, natūraliai atrodančios reklamos socialinėse medijose gali būti rodomos tarp vartotojų naujienų srautų, atrodydamos kaip paprastos naudotojo turinio dalys. Tokios reklamos gali būti vaizdiniai arba vaizdo formato ir gali turėti paspaudimų arba kitų interakcijos formų. Kitas pavyzdys yra natūraliai atrodančios reklamos internetiniuose tinklalapiuose, kurios gali būti integruotos į puslapio turinį ir panašios į jos aplinką.

Pagrindinis natūraliai atrodančios reklamos tikslas yra suderinti turinį su platformos dizainu ir funkcionalumu, kad vartotojai galėtų jaustis mažiau sutrikdyti ir labiau susitelkę į turinį, o ne į reklamą. Tai taip pat padeda reklamos kūrėjams sukurti efektyvesnes reklamas, kadangi jos yra mažiau pastebimos kaip reklamos ir dažniau sulaukia vartotojų dėmesio.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
11
Q

Paaškinti, kas yra panaši (lookalike) auditorija ir kaip ją galima pritaikyti

A

Panaši (lookalike) auditorija yra rinkodaros strategija, kai naudojami duomenys apie esamą klientų bazę, siekiant identifikuoti ir pasiekti panašius potencialius klientus, kurie dar nėra susipažinę su preke ar paslauga, tačiau yra labai panašūs į esamus klientus.

Norint pritaikyti panašios auditorijos strategiją, reikia turėti duomenis apie savo esamus klientus, pvz., jų demografinius duomenis, elgesio duomenis, interesus, pirkimo istoriją ir pan. Šie duomenys gali būti naudojami, siekiant sukurti profilius arba modelius, kurie apibūdina jūsų esamą auditoriją.

Tada naudojant tokius modelius, galima nukreipti reklamas ar kitus turinio produktus į panašius, dar nesupazinę su jumis klientus, kurie yra labai panašūs į esamus klientus.

Panašios auditorijos strategija yra naudinga, nes ji padeda pasiekti naujus potencialius klientus, kurie turi didelę tikimybę susidomėti jūsų preke ar paslauga. Tai taip pat gali padidinti konversijų rodiklius ir pagerinti bendrą reklamos kampanijos efektyvumą.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
12
Q

Paaiškinti, kaip veikia partnerystės (affiliate) marketingas

A

Partnerystės (affiliate) marketingas yra rinkodaros modelis, kai verslas moka partneriams (affiliates) už konkrečias veiklas, kurios veda prie pardavimo ar kitų nustatytų rezultatų.

Šis modelis veikia taip: verslas pasiekia susitarimą su tam tikru partneriu, kuris turi turinio svetainę, socialinio tinklo puslapį ar kitą internetinį turinį, kuris gali pritraukti klientų dėmesį. Partneris tada pristato produktus ar paslaugas savo auditorijai ir veda juos į verslo svetainę, kur jie gali atlikti pirkimą ar kitą norimą veiksmą.

Kai klientas atlieka nustatytą veiksmą, tokį kaip pirkimas, partneris gauna procentinę dalį ar kitą apmokėjimą už jų indėlį pardavimui ar kitam tikslui pasiekti. Partnerio atlygis priklauso nuo nustatytų sąlygų ir gali būti nustatytas kaip procentinė dalis nuo pardavimo sumos, fiksuota suma už kiekvieną veiksmą ar kita forma.

Ši partnerystė gali būti abipusio naudingumo susitarimas, nes verslas gali pasiekti naują auditoriją, o partneris gali uždirbti pajamų be savo produktų ar paslaugų kūrimo ir pardavimo sąnaudų. Taip pat verslas gali naudoti partnerių rinką, kad galėtų greitai ir efektyviai pasiekti tikslinę auditoriją ir pritraukti naujų klientų.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
13
Q

Paaškinti, kaip partnerystės (afiiliate) marketinge veikia pajamų paskirstymas

A

Partnerystės (affiliate) marketingo modelis yra pagrįstas komisinių mokesčių sistemos principu, kur partneris (affiliates) gauna komisinius už perduotus klientus arba parduotus prekes/ paslaugas. Pajamų paskirstymas tarp partnerių ir prekės/ paslaugų tiekėjo (merchant) vyksta pagal nustatytus susitarimus.

Pajamų paskirstymas gali būti apskaičiuojamas pagal kelis skirtingus metodus, priklausomai nuo susitarimo su prekės/ paslaugų tiekėju.

Vienas iš dažniausiai naudojamų metodų yra CPA (Cost Per Acquisition) modelis, kai partneris gauna komisinius tik už kiekvieną konkretų veiksmą, kurio rezultatas yra sandorio užbaigimas (pvz., pirkimas, užsakymas, registracija ir kt.). Taip pat gali būti naudojamas CPC (Cost Per Click) modelis, kai partneris gauna komisinius už kiekvieną nukreipimą į prekės/ paslaugų tiekėjo svetainę per jo partnerio nuorodą ir kitus susitarimu nustatytus veiksmus, pvz., užklausų formavimą, puslapio peržiūrą ir kt.

Pajamų paskirstymas taip pat gali būti nustatytas pagal nustatytą procentinį dydį nuo prekės/ paslaugų pardavimo sumos. Pavyzdžiui, prekės/ paslaugų tiekėjas gali nustatyti 10% komisinius partneriui už kiekvieną pardavimą, kurį partneris padarė per jo nuorodą.

Galiausiai, pajamų paskirstymas gali būti derinamas su kitais metrikų rodikliais, pvz., CPA ir CPA% (procentinis CPA santykis su prekės/ paslaugų kaina) arba CPL (Cost Per Lead) modeliu, kai partneris gauna komisinius už kiekvieną gautą potencialų klientą, kuris yra susidomėjęs prekės/ paslaugų tiekėjo pasiūlymais ir paliko savo kontaktinius duomenis.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
14
Q

Paaiškinti, kaip reklaminės kampanijos (baneriės arba video) gali padėti pasiekti verslo tikslus

A

Reklaminės kampanijos, tokios kaip banerių arba vaizdo reklamos, yra naudingas įrankis siekiant verslo tikslų, pavyzdžiui, didinti pardavimus arba padidinti prekių žinomumą. Tokios kampanijos leidžia įmonėms pasiekti potencialius klientus per interneto svetaines, socialinius tinklus, mobiliąsias programėles ir kitus kanalus.

Pirma, reklaminės kampanijos gali padėti didinti prekių ar paslaugų pardavimus. Tai gali būti pasiekiama skatindami vartotojus atlikti konkrečius veiksmus, pvz., spustelėti ant reklamos, patekti į svetainę arba įsigyti produktą. Tai gali padėti įmonėms pasiekti savo pardavimo tikslus ir padidinti pelną.

Antra, reklaminės kampanijos gali padėti didinti prekių ar paslaugų žinomumą. Tai gali būti pasiekiama padidinant reklamos matomumą tarp vartotojų. Pvz., didelio masto reklaminė kampanija gali padėti pritraukti naujus vartotojus ir padidinti žinomumą.

Trečia, reklaminės kampanijos gali padėti įmonei pasiekti tikslinę auditoriją. Tai yra galima dėl to, kad reklaminės kampanijos gali būti nukreiptos į specifines vartotojų grupes, naudojant skirtingus auditorijos formavimo metodus, tokiais kaip demografiniai duomenys, naršymo istorija, el. pašto adresai ir kt. Tai leidžia įmonėms pasiekti potencialius klientus, kurie yra suinteresuoti jų paslaugomis ar produktais.

Galiausiai, reklaminės kampanijos gali padėti didinti internetinio turinio peržiūros skaičių. Tai ypač svarbu, jei įmonė siekia didinti savo internetinį turinio žinomumą arba siekia padidinti savo socialinio tinklo sekėjų skaičių. Reklaminės kampanijos gali padėti pritraukti naujus lankytojus į svetainę ir padidinti turinio žinomumą.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
15
Q

Paaškinti, kaip reklaminės kampanijos pritaikomos įvairiems renginiams: nešiojamiems ir stacionariems kompiuteriams, planšetiniams ir išmaniems telefonams)

A

Reklaminės kampanijos gali būti pritaikytos įvairiems renginiams, kad būtų pasiekti skirtingi vartotojų segmentai. Kampanijos turinys ir formatas gali skirtis pagal tai, ar jos rodomos nešiojamuose ir stacionariuose kompiuteriuose, planšetiniuose ar išmaniuose telefonuose.

Kadangi nešiojamieji ir stacionarieji kompiuteriai turi didelius ekranus ir daugiau vietos reklamos atvaizdavimui, dažniausiai naudojamos banerinės reklamos. Tokios reklamos yra atvaizduojamos svetainės viršuje, apačioje arba tarp turinio blokų. Šios reklamos gali būti statinės arba animuotos, taip pat gali turėti skirtingus formatus ir dydžius.

Planšetiniai ir išmanieji telefonai turi mažesnius ekranus, todėl reklaminis turinys turi būti pritaikytas mažesniems ekranams. Tokiose reklamose dažniausiai naudojamos vaizdo reklamos, kurios užima visas ekraną, arba atsakomosios reklamos, kurios automatiškai prisitaiko prie ekrano dydžio. Taip pat gali būti naudojamos ir banerinės reklamos, tačiau jos turėtų būti mažesnio formato ir išlaikyti aiškų vaizdą.

Be to, reklaminės kampanijos gali būti pritaikytos tam tikram operacinei sistemai ar naršyklei, kad būtų pasiekti specifiniai vartotojų segmentai. Pavyzdžiui, reklama gali būti pritaikyta Android operacinei sistemai arba Google Chrome naršyklei. Tai leidžia tiksliau nukreipti reklamą tam tikram vartotojų segmentui ir pasiekti geriausius rezultatus.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
16
Q

Įvardinti kokie yra pagrindiniai gero nukreipiamojo (landing)puslapio faktoriai, kurie leidžia įvykdyti suskaičiuojamas konversijas?

A

Gero nukreipiamojo puslapio faktoriai, kurie leidžia įvykdyti suskaičiuojamas konversijas, apima šiuos elementus:

Aiškus ir patrauklus pavadinimas, kuris apibūdina siūlomą vertę arba pasiūlymą.

Išsamus ir tikslus aprašymas, kuriame aiškiai nurodoma, ką siūlote, kaip tai veikia ir kokia yra vertė klientams.

Atraktivi ir kokybiška vaizdų medžiaga, kuri atspindi jūsų produktus ar paslaugas.

Aiškiai nurodyta veiksmų mygtuko pozicija, kurio pagalba klientai gali įvykdyti norimą veiksmą (pirkti produktą, registruotis, prenumeruoti, atsisiųsti informaciją ir pan.).

Trumpi formulariai, kuriuos klientams reikia užpildyti, kad įvykdytų norimą veiksmą.

Patikimas socialinis įrodymas (atsiliepimai, vertinimai, rekomendacijos), kuris padeda klientams patikėti jūsų produktų ar paslaugų kokybe ir verta.

Palaikymo ir pagalbos pasiruošimas, kuriuo galite užtikrinti, kad klientai gaus visą reikiamą pagalbą ir palaikymą, kad susidūrus su klausimais ar problemomis.

17
Q

Paaškinti skirtumus tarp reklaminės kampanijos, skirtos tik mobiliems įrenginiams ir kitų reklamos formų

A

Reklaminės kampanijos, skirtos tik mobiliems įrenginiams, yra orientuotos į mobilias platforms, tokias kaip išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai. Šios kampanijos dažnai naudoja mobilias reklamos formatus, tokius kaip interaktyvios reklamos, kurios yra pritaikytos būtent mobiliems įrenginiams.

Kita reklamos forma gali būti skirta įvairioms platformoms, įskaitant nešiojamus ir stacionarius kompiuterius, planšetinius ir išmaniuosius telefonus. Šios kampanijos dažnai naudoja tradicines reklamos formas, tokias kaip baneriai ir vaizdo reklamos. Šios kampanijos gali būti kūrybiškesnės ir įvairesnės, nes jos gali naudoti daugiau vietos ir yra orientuotos į didesnę auditoriją.

Svarbiausia yra tai, kad kampanijos turėtų būti pritaikytos jų tikslinėms auditorijoms ir platformoms. Tai užtikrina, kad reklama bus efektyvesnė ir sukels didesnį susidomėjimą produktais ar paslaugomis.

18
Q

Paaškinti, koks yra skaitmeninių kanalų agentūros arba skaitmeninio marketingo departamento vaidmuo skaitmeninio marketingo agentūroje

A

Skaitmeninių kanalų agentūra arba skaitmeninio marketingo departamentas yra svarbi skaitmeninio marketingo agentūros dalis. Jie yra atsakingi už skaitmeninių kanalų valdymą ir jų panaudojimą, kad būtų pasiekti reikalingi verslo tikslai. Pagrindinis jų vaidmuo yra užtikrinti, kad skaitmeniniai kanalai būtų naudojami efektyviai ir optimaliai, kad būtų pasiekti pageidaujami rezultatai.

Skaitmeninių kanalų agentūra arba skaitmeninio marketingo departamentas dažnai atlieka šiuos darbus:

Reklaminės strategijos kūrimas: remiantis tikslais, kurie buvo nustatyti bendradarbiaujant su klientu, skaitmeninių kanalų agentūra arba skaitmeninio marketingo departamentas kurią ir įgyvendina reklaminę strategiją. Tai gali apimti skirtingų kanalų derinimą ir išlaikymą, kad būtų pasiekti geriausi rezultatai.

Reklamos kūrimas: skaitmeninių kanalų agentūra arba skaitmeninio marketingo departamentas gali sukurti reklamą, atsižvelgdami į kliento poreikius ir norimus efektus. Tai gali apimti skirtingas reklamų formatus, tokias kaip baneriai, video, natūraliai atrodančios reklamos ir kt.

Kampanijų valdymas: skaitmeninių kanalų agentūra arba skaitmeninio marketingo departamentas yra atsakingi už reklamos kampanijų valdymą, įskaitant jos vykdymą, analizę ir optimizavimą. Jie reguliariai stebi ir vertina kampanijų veiksmingumą, kad būtų užtikrintas geriausias rezultatas.

Analizė ir ataskaitų rengimas: skaitmeninių kanalų agentūra arba skaitmeninio marketingo departamentas reguliariai analizuoja kampanijų duomenis, kad būtų galima įvertinti jų veiksmingumą. Remiantis šia analize, jie gali rekomenduoti tolesnes veiksmų kryptis ir pateikti klientams ataskaitas apie kampanijų veiksmingumą.

Visais šiais veiksmais siekiama pasiekti aukščiausią reklamos veiksmingumą ir patirti kuo didesnę naudą iš skaitmeninio marketingo.

19
Q

Paaiškinti, kokia technologija sujungiama programuojama reklama, ir kokia šių jungčių funkcija

A

Programuojama reklama yra reklamos rūšis, kuriai naudojama technologija, leidžianti dinamiškai keisti jos turinį pagal naudotojų elgesį ir interesus. Ji yra susijusi su daugeliu skaitmeninių kanalų, tokiais kaip banerinė reklama, video reklama, socialinės žiniasklaidos reklama ir kt. Programuojamos reklamos technologija apima kelias pagrindines dalis, kurias galima integruoti ir sujungti tarpusavyje.

Pirma dalis yra kainų siūlymas realiu laiku (real-time bidding, RTB) technologija, kurioje reklamos vieta per aukcioną parduodama reklamos rinkėjams. RTB technologija naudojama siekiant optimizuoti reklamų pirkimą, kad būtų pasiektas didžiausias pelnas. Tai leidžia reklamos rinkėjams matyti, kokia reklamų vieta yra parduodama ir kokia kaina. Reklamos rinkėjai gali automatiškai siųsti savo kainų siūlymus, kad būtų įsigyta reklama.

Antra dalis yra privati reklamos prekybos vieta (private ad exchange, PAX), kuri suteikia galimybę rinkėjams įsigyti reklamų vietų tiesiogiai iš internetinių svetainių, turinčių reklamos vietų. Tai leidžia rinkėjams efektyviai rinktis reklamos vietas, kurios atitinka jų klientų reikalavimus ir poreikius, ir derinti savo kampanijų turinį atsižvelgiant į skirtingus svetainių turinio kontekstus.

Trečia dalis yra reklamos serverių integracija (ad server integration, ASI), kuri yra technologija, leidžianti rinkėjams valdyti reklamų rodymą skirtingose reklamos vietose. Tai apima reklamų vieta, kurioje bus rodoma reklama, kaip ilgai bus rodoma, kada ji bus rodoma ir kokia yra jos reakcija. Tai padeda reklamos rinkėjams matyti, kaip jų kampanijos veikia skirtingose reklamos vietose, kad būtų galima juos geriau optimizuoti.

Šios technologijos sujungtos, kad būtų pasiektas didesnis reklamos efektyvumas, geriau pasirinkti tikslinę auditoriją ir kiekvienam naudotojui pateikti jų poreikius atitinkančias reklamas.

20
Q

Paaiškinti, kaip veikia skirtingi aukcionų modeliai programuojamoje reklamoje (private Market place, Real Time Bidding)

A

Programuojamoje reklamoje aukcionų modeliai naudojami tam, kad nustatytų kainą, už kurią reklamos vietos parduodamos potencialiems reklamos pirkėjams. Dvi pagrindinės programuojamos reklamos aukcionų modelių formos yra privati prekybos vieta (PMP) ir realaus laiko aukcionas (RTB).

Privati prekybos vieta (PMP) yra aukcionų modelis, kuris leidžia skelbėjams ir reklamos pirkėjams sudaryti sandorius per tam tikrą susitarimo laikotarpį. Reklamos pirkėjai gali nusistatyti pageidaujamą kainą ir susitarimo laikotarpį, o skelbėjai gali pasirinkti reklamų pirkėjus, su kuriais nori sudaryti sandorius. PMP modelis yra labiau nukreiptas į kokybę, o ne į kiekį, nes leidžia skelbėjams pasirinkti reklamos pirkėjus, kurie atitinka jų auditorijos kriterijus.

Realaus laiko aukcionas (RTB) yra aukcionų modelis, kuriame reklamos pirkėjai dalyvauja reklamų vietų aukcione, siekdami nusipirkti reklamos vietą, kai interneto vartotojas lankosi svetainėje. Reklamos pirkėjai per RTB gali pasirinkti, kurias reklamas nori rodyti, atsižvelgdami į savo targetinimo kriterijus, kaip antai vartotojo demografiniai duomenys, buvimo vieta, naršymo istorija ir kiti veiksniai. Kainos nustatymas yra atliekamas realiu laiku, taigi reklamos pirkėjai gali nusistatyti maksimalią kainą, kurią yra pasirengę sumokėti už reklamos vietą, ir gauti ją, jei nugalės kiti dalyviai aukcione. RTB modelis yra labiau nukreiptas į kiekį, nes daug reklamos vietų yra rodomos skirtinguose interneto puslapiuose, o reklamos pirkėjai gali nusipirkti tik tuos reklamos vietas, kurios atitinka jų kriterijus ir jų maksimalią kainą.