digital marketingas Flashcards

1
Q

Kas yra skaitmeninio marketingo komunikacija

A

Skaitmeninio marketingo komunikacija gali būti labai įvairi ir apimti daug skirtingų elementų. Pavyzdžiui, tai gali būti internetinė reklama, socialinių tinklų reklama, elektroninio laiško kampanijos, SEO (paieškos variklio optimizacija), turinio marketingas, mobiliųjų programėlių reklama ir kitos formos. Skaitmeninis marketingas yra rinkodaros technika, kuri naudoja skaitmeninius kanalus ir įrankius siekiant pritraukti, įsitraukti ir skatinti vartotojų veiksmus.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

kas yra skaitmeninis marketingas

A

Skaitmeninis marketingas yra marketingo forma, kuri naudoja skaitmeninius kanalus, tokius kaip internetas, mobilieji įrenginiai, socialiniai tinklai ir kitos technologijos, kad pasiektų potencialius klientus ir skatintų vartotojų veiksmus. Skaitmeninis marketingas apima įvairias veiklas, tokių kaip SEO, PPC reklama, elektroninio pašto marketingas, socialinių tinklų marketingas, turinio marketingas, rekomendacijų marketingas ir kt. Šių veiklų tikslas yra padidinti prekių ar paslaugų pardavimų skaičių ir išlaikyti gerą santykį su klientais.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Paaiškinti sąvoka: plotis (range), apsilankyas (visits), konversija (kontaktine informacija arba pardavimas) , išlaikymas (retention)

A

Plotis (angl. range) – tai indikatorius, kuris parodo, kiek skirtingų žmonių apsilankė jūsų svetainėje per tam tikrą laikotarpį. Tai yra unikalių lankytojų skaičius, kurie pasiekė jūsų svetainę. Plotis leidžia įvertinti, kaip sėkmingai pavyko pritraukti naują auditoriją ir didinti žinomumą.

Apsilankymas (angl. visit) – tai vienas apsilankymas svetainėje. Kai lankytojas pirmą kartą patenka į svetainę ir atlikęs kelias peržiūras išeina iš jos, tai yra laikoma vienu apsilankymu. Taigi, apsilankymas rodo, kiek kartų žmonės apsilankė jūsų svetainėje.

Konversija (angl. conversion) – tai procesas, kai lankytojas atlieka norimą veiksmą jūsų svetainėje, tokią kaip pirkimas, užsiregistravimas arba kontaktinės informacijos palikimas. Konversija gali būti matuojama kaip santykis tarp visų apsilankymų ir konkrečių veiksmų atlikimo. Tai yra svarbus indikatorius, kuris rodo, kiek sėkmingai pavyko pasiekti verslo tikslus.

Išlaikymas (angl. retention) – tai rodiklis, kuris parodo, kiek lankytojų grįžo į jūsų svetainę po pirmojo apsilankymo. Tai yra svarbu, kadangi grįžę lankytojai yra linkę atlikti daugiau konversijų ir tapti lojaliais klientais. Išlaikymas gali būti vertinamas per tam tikrą laikotarpį arba per visą laikotarpį, kai svetainė buvo aktyvi.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

atskirti skirtingus svetainių tipus: pardavimų, kontaktų rinkimo, įvaizdinis, informacinis, paslaugų

A

Pardavimų svetainės: Pardavimų svetainės yra skirtos tiesioginei prekių ar paslaugų pardavimui. Jų tikslas yra sukurti patrauklią aplinką, kuri skatintų vartotojus pirkti ir atlikti sandorius. Įprasti pardavimų svetainių elementai yra produktų katalogas, krepšelis, prekių palyginimas, apžvalgos ir pirkimo proceso seka.

Kontaktų rinkimo svetainės: Kontaktų rinkimo svetainės yra skirtos lankytojų kontaktinei informacijai rinkti. Tai gali būti naujienlaiškių prenumerata, nemokamos konsultacijos, nemokami pristatymai ir kt. Tokio tipo svetainių tikslas yra užtikrinti, kad vartotojas paliktų savo kontaktinius duomenis ir taptų potencialiu klientu ateityje.

Įvaizdžio svetainės: Įvaizdžio svetainės skirtos pristatyti įmonę, jos paslaugas ir prekes. Jos tikslas yra sukurti įspūdį apie įmonę ir paskatinti vartotojus tapti jos klientais. Įprasti įvaizdžio svetainių elementai yra apie mus, paslaugos ir prekės, klientų atsiliepimai, įmonės istorija ir kt.

Informacinės svetainės: Informacinės svetainės skirtos suteikti naudingą informaciją apie tam tikrą temą ar sritį. Jos tikslas yra suteikti vartotojams vertingą informaciją ir padėti jiems sprendžiant problemas ar priimant sprendimus. Įprasti informacinės svetainių elementai yra straipsniai, vaizdo įrašai, infografikos ir kt.

Paslaugų svetainės: Paslaugų svetainės yra skirtos teikti tam tikras paslaugas internetu. Jos tikslas yra palengvinti vartotojams paslaugų prieinamumą ir padidinti jos našumą. Įprasti paslaugų svetainių elementai yra paslaugų katalogas, registracija, paslaugų pateik

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

paaškinti, kas yra sužaidybinimas (gamification)

A

Sužaidybinimas (gamification) yra procesas, kurio metu nesunkiai įgyvendinamas užsiėmimas yra paverčiamas žaidimu arba turiniu, kuris yra pritaikytas tam tikrai tikslinės auditorijos grupės interesams ar pageidavimams. Tai yra būdas padidinti vartotojų aktyvumą, skatinti jų dalyvavimą ir pasitenkinimą patirtimi.

Sužaidybinimo elementai gali būti įtraukti į įvairius procesus, tokius kaip mokymasis, darbo aplinkos tobulinimas, socialinis tinklaraštis ar netgi sveikatos priežiūra. Dažnai naudojami žaidimo elementai yra taškų sistema, lygis, pasiekimai, varžybų elementai, žaidimų mechanika ir t.t.

Sužaidybinimo nauda yra tokia, kad žaidimai gali būti linkę skatinti žmones dalyvauti tam tikroje veikloje ilgiau, pagerinti vartotojų patirtį ir padidinti jų pasitenkinimą. Tai taip pat gali padėti pritraukti naujus vartotojus ir palaikyti esamus klientus, kurie yra linkę dalyvauti ir pasidalinti savo patirtimi su kitais.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Paaškinti kas yra kliento kelionė

A

Kliento kelionė (angl. customer journey) yra procesas, per kurį potencialus klientas vysto savo santykį su preke ar paslauga nuo pirmojo sąlyčio iki galutinio sprendimo pirkti ar ne. Tai yra kelionė, kurią klientas patiria per visas sąveikas su prekės ar paslaugos tiekėju.

Kliento kelionė yra daugiau nei tiesiog pardavimo proceso dalis - ji apima visą kelionę, pradedant nuo informacijos paieškos apie produktą ar paslaugą, per apsipirkimą ir pasirinkimą, ir galiausiai - pasitenkinimo ar nusivylimu po pirkimo. Tai yra procesas, kuris gali būti sudėtingas, nes klientai gali turėti daugybę skirtingų sąlyčių su preke ar paslauga, pavyzdžiui, skaitant apžvalgas, kreipiantis į klientų aptarnavimo centrą, lankantis internetiniame puslapyje ar fizinėje parduotuvėje, naudojantis paslauga arba produkto demoversija ir t.t.

Sėkminga kliento kelionė yra svarbi bet kokio tipo verslui, nes ji padeda suprasti klientų poreikius, pageidavimus ir elgseną, kad būtų galima geriau pritaikyti savo produktą ar paslaugą bei pasiruošti konkrečioms klientų reakcijoms.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

Paaškinti kas yra pardavimų piltuvėlis: dėmesys, svarstymas, veiksmas, lojalumas.

A

Pardavimų piltuvėlis (angl. sales funnel) yra įrankis, kuris padeda vizualiai pavaizduoti potencialių klientų kelionę nuo pirmo susidomėjimo jūsų produktu ar paslauga iki galutinio pardavimo. Pardavimų piltuvėlis susideda iš keturių etapų: dėmesio, svarstymo, veiksmo ir lojalumo.

Dėmesio etapas - potencialus klientas susipažįsta su jūsų preke ar paslauga. Šio etapo tikslas yra pritraukti dėmesį ir sukelti susidomėjimą, pavyzdžiui, per reklamą arba socialinius tinklus. Šiuo etapu stengiamasi pritraukti kuo daugiau lankytojų į svetainę ir jų susidomėjimą.

Svarstymo etapas - klientas pradeda ieškoti informacijos apie jūsų produktą ar paslaugą ir svarsto, ar jie atitinka jo poreikius. Šiuo etapu būtina užtikrinti, kad klientas turėtų pakankamai informacijos apie prekę ar paslaugą, pavyzdžiui, per tinklalapio turinį arba atsiliepimus.

Veiksmo etapas - klientas priima sprendimą ir atlieka norimą veiksmą, pavyzdžiui, įsigyja produktą ar paslaugą. Šiuo etapu būtina palengvinti kliento sprendimą ir užtikrinti paprastą ir greitą pirkimo procesą.

Lojalumo etapas - klientas tampa jūsų lojaliu klientu, grįžta ir daro pakartotinę pirkimą arba rekomenduoja jūsų produktus kitiems. Šiuo etapu būtina užtikrinti aukštą klientų patirtį ir ilgalaikį santykį su klientais.

Pardavimų piltuvėlis padeda suprasti klientų elgseną ir nustatyti galimus problemų šaltinius, kurie gali trukdyti klientams pasiekti paskutinį etapą - lojalumo etapą. Tai svarbu norint užtikrinti, kad klientai taptų ilgalaikiais lojaliais klientais ir toliau pirktų jūsų prekes ar paslaugas.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

Įvardinti, kurie kanalai naudojame kurioje pardavimų piltuvėlio stadijoje

A

Pardavimų piltuvėlis yra procesas, kuriame potencialus klientas eina per kelias stadijas nuo susipažinimo su preke ar paslauga iki jos pirkimo ir taptimo lojaliu klientu. Kanalai, kuriuos naudojame kiekvienoje stadijoje, gali skirtis, priklausomai nuo konkrečios įmonės pardavimo strategijos ir klientų elgsenos.

Dėmesio stadija - šioje stadijoje naudojami įvairūs kanalai, kad būtų pritraukti potencialūs klientai. Tai gali būti reklamos kampanijos socialinėje medijoje, Google paieškos reklamos, influencerių reklama ir kt.

Svarstymo stadija - šioje stadijoje kanalai dažniausiai apima turinio marketingą, elektroninio pašto kampanijas ir reklamą socialinėje medijoje. Šie kanalai leidžia potencialiems klientams gauti daugiau informacijos apie prekę ar paslaugą ir padėti jiems priimti sprendimą dėl pirkimo.

Veiksmo stadija - šioje stadijoje kanalai gali apimti puslapio optimizavimą, gerą naudotojo patirtį, išankstinę registraciją, konkretaus produkto ar paslaugos pardavimą internetu ir kt.

Lojalumo stadija - šioje stadijoje dažniausiai naudojami elektroninio pašto kampanijos, specialūs pasiūlymai, programas lojalumo klientams ir socialinės medijos. Šie kanalai padeda palaikyti klientų lojalumą ir skatina juos grįžti ir kartoti pirkimą.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
9
Q

Paaiškinti skirtumą tarp stūmino ir traukimo

A

Stūminis marketingas (angl. push marketing) ir traukinis marketingas (angl. pull marketing) yra du skirtingi būdai, kaip pritraukti ir skatinti klientus pirkti produktus ar paslaugas.

Stūminis marketingas apima visus tuos reklaminius veiksmus, kurie yra tiesiogiai siunčiami klientams per tradicines reklamos priemones, tokias kaip radijas, televizija, laikraščiai, reklaminių leidinių išsiuntimas ir kt. Šis marketingo būdas pasižymi tuo, kad vartotojui yra pasiūloma informacija apie prekes ar paslaugas tiesiogiai, o jo pasirinkimai yra riboti. Šių veiksmų tikslas yra skatinti klientą nedelsiant pirkti produktą ar paslaugą, pavyzdžiui, per pop-up langus arba akcijas.

Traukinio marketingo tikslas yra pritraukti klientus į savo prekių ar paslaugų teikimo vietą, naudojant turinio kūrimą, SEO optimizavimą, socialinius tinklus ir kitas priemones. Šis marketingo būdas yra orientuotas į vartotojo poreikius ir norus, o ne į tiesioginę reklamą. Traukinio marketingo tikslas yra pritraukti vartotoją prie savo prekių ar paslaugų, suteikiant informaciją apie jų savybes, privalumus ir naudą.

Pagrindinis skirtumas tarp stūminio ir traukinio marketingo yra tai, kad stūminis marketingas yra orientuotas į prekės ar paslaugos tiesioginį pardavimą, o traukinis marketingas yra orientuotas į klientų pritraukimą ir informavimą apie prekes ar paslaugas, kurios jų domina. Šie du marketingo būdai gali būti naudojami kartu, kad būtų pasiekti geriausi pardavimo rezultatai.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
10
Q

Paaiškinti kas yra kolektyvinis finansavimas (crowdsourcng)

A

Kolektyvinis finansavimas, arba crowdsourcing, yra praktika, kai organizacija arba asmenys naudoja interneto platformas, kad surenkų finansavimą arba kitą naudingą informaciją iš didelio skaičiaus žmonių. Tai yra kaip skirtumas nuo tradicinio finansavimo, kai organizacija kreipiasi į bankus arba investuotojus, kad gautų reikiamą finansavimą.

Kolektyvinis finansavimas gali būti naudojamas finansuoti įvairius projektus, tokius kaip mokslo tyrimai, meno kūriniai, socialiniai projektai ir verslo idėjos. Tai taip pat gali būti naudojama gauti informaciją iš žmonių, pavyzdžiui, vartotojų patarimus produktų kūrimui arba bendruomenės pagalbą rengiant įvairius projektus.

Crowdsourcing yra populiarus būdas, kaip organizacijos gali pritraukti finansavimą ar informaciją, taip pat padidinti savo įsitraukimą ir bendravimą su vartotojais arba klientais. Tai taip pat gali padėti organizacijoms išvengti didelių išlaidų, susijusių su tradiciniu finansavimu ar rinkos tyrimais.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
11
Q

Paaiškinti kas yra kolektyvinis kūrimas?

A

Kolektyvinis kūrimas (angl. co-creation) yra procesas, kai vartotojai ir verslo subjektai aktyviai dalyvauja kūrybinėje veikloje, kartu kuriant produktus, paslaugas ar idėjas. Tai yra naujas požiūris į produktų ir paslaugų kūrimą, kuriame vartotojai yra integruojami į visą kūrybos procesą. Šis procesas apima glaudžią bendradarbiavimą tarp vartotojų, verslo subjektų, kūrėjų ir kitų susijusių šalių.

Kolektyvinis kūrimas yra pagrįstas tuo, kad vartotojai yra geriausi savo poreikių ir problemų ekspertai, todėl jų nuomonės ir idėjos gali būti naudingos kuriant produktus ir paslaugas, kurie geriausiai atitinka jų lūkesčius. Tai taip pat padeda didinti vartotojų lojalumą ir pagerinti jų patirtį su prekėmis ar paslaugomis, taip pat leidžia verslo subjektams kurti produktyvesnes ir pelningesnes prekes ir paslaugas.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
12
Q

Paaiškinti kas yra ilgoji uodega (longtail)

A

Ilgoji uodega (angl. long tail) yra terminas, kuris apibūdina pardavimų arba populiarumo pasiskirstymą tarp prekių ar paslaugų. Tai reiškia, kad didžioji dalis pardavimų ar populiarumo koncentruojasi apie kelias populiariausias prekes ar paslaugas, o likusi dalis, mažiau populiarūs produktai, sudaro ilgoją uodegą.

Pavyzdžiui, elektroninėje parduotuvėje didžioji dalis pardavimų gali būti sudaroma iš kelias populiariausių produktų, pvz., išmanieji telefonai ar kompiuteriai, o ilgoji uodega gali sudaryti daugybė kitų produktų, pvz., įvairių laidų, adapterių arba retesnių technologijų produktų.

Šis terminas gali būti naudingas verslui, nes tai leidžia sukurti ilgalaikę strategiją, skirtą mažiau populiarūs produktams, kadangi jų pardavimo kiekis gali būti nedidelis, bet jų daugybė sudaro didelę dalį bendro pelno. Taip pat ilgoji uodega gali būti naudinga ir vartotojams, nes jie gali rasti rečiau parduodamų, bet jiems reikalingų produktų pasirinkimą.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
13
Q

Paaiškinti kas yra daiktų internetas?

A

Daiktų internetas (IoT - Internet of Things) yra sąvoka, apibūdinanti įrenginių ir objektų tinkle susijungimą ir bendravimą tarpusavyje. Tai yra savotiška tinklo architektūra, kuri leidžia įvairiems prietaisams, jutikliams, mašinoms, įrenginiams, buitinėms priemonėms ir kt. tarpusavyje bendrauti ir keisti duomenis be žmogaus dalyvavimo.

Kolektyvinės priemonės ir protokolai, kurie naudojami daiktų interneto tinkluose, leidžia prietaisams gauti, saugoti ir siųsti duomenis, kad jie galėtų vykdyti savo funkcijas ir padėti spręsti uždavinius. Pavyzdžiui, išmaniosios namų automatinės sistemos, kurių funkcijos valdomos per mobilųjį telefoną, automobilių telematikos sistemos, kurios siunčia duomenis apie automobilio būseną ir veikimą gamintojui, kad jis galėtų diagnozuoti galimas problemas arba vartotojams siūlomas įvairius paslaugas.

Daiktų internetas siūlo daugybę galimybių, taip pat kelia tam tikrus saugumo ir privatumo iššūkius, susijusius su duomenų apsauga ir valdymu, kadangi didelė dalis asmeninių duomenų gali būti rinkta, saugoma ir naudojama be žmogaus dalyvavimo.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
14
Q

Paaiškinti kas yra virtuali, papildyta (augmented) ir mišrioji realybė

A

Virtuali realybė (VR) yra technologija, kuri leidžia naudotojams patirti ir sąveikauti su kompiuteriu sugeneruotu pasauliu. Tai reiškia, kad VR naudotojams yra suteikiama galimybė pamatyti ir patirti kompiuteriu sugeneruotą erdvę, kurioje jie gali judėti, bendrauti su objektais ir net kelti savo kūno judesių.

Papildyta realybė (AR) yra technologija, kuri praturtina realų pasaulį virtualiais objektais, informacija ar vaizdais. AR leidžia naudotojams naudoti savo įrenginius, kad per jų kameras būtų matomi papildomi virtualūs elementai, pridėti prie realaus vaizdo.

Mišrioji realybė (MR) yra technologija, kuri apjungia tiek virtualią, tiek ir papildytą realybę, kad naudotojai galėtų patirti abu pasaulius tuo pačiu metu. MR praturtina virtualų pasaulį realiais objektais, leidžia naudotojams interaktyviai dalyvauti ir valdyti aplinką. MR tampa vis populiaresnė su žaidimų, pramogų, medicinos ir kitų sričių pritaikymais.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
15
Q

Paaiškinti kas yra QR kodas.

A

QR kodas (angl. Quick Response code) yra dvimačio barcod’o tipas, kuris buvo sukurtas japonų įmonės Denso Wave 1994 metais. Tai yra speciali matmenų kreivė, kuria koduojama informacija, kuri gali būti perskaityta naudojant mobilųjį įrenginį su QR kodų skaitymo programine įranga.

QR kodas gali būti naudojamas tam, kad išspausdinti ant prekės etiketės ar kitų reklaminių medijų ir per QR kodo skenavimą mobiliojo įrenginio kamera, vartotojas gautų papildomos informacijos apie prekę ar paslaugą, patenkant tiesiai į tinklalapį, vaizdo įrašą ar dokumentą.

QR kodai gali būti naudojami įvairiems tikslams, tokiems kaip prekių žymėjimas, mobili mokėjimo sistemos, internetinė registracija, vartotojų atsiliepimai, konkursai ir kita. QR kodai yra lengvai skaitytini, užima mažai vietos ir gali būti naudojami bet kuriame kontekste, kur yra reikalinga papildoma informacija ar interaktyvumas.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
16
Q

Paaiškinti, kas yra nuosava, apmokėta, ir uždirbta medija?

A

Nuosava, apmokėta ir uždirbta medija yra trys skirtingos medijos formos, kurių naudojimas yra svarbus skaitmeninio marketingo strategijose.

Nuosava medija yra turinys ir turinio kanalai, kurie priklauso paties verslo ar organizacijos nuosavybei. Tai gali būti tokie kanalai kaip svetainė, blogas, el. laiškų sąrašas, socialinių tinklų puslapiai, mobiliosios programos ir pan. Šios medijos formos privalumas yra didesnis kontrolės ir savarankiškumo lygis, kadangi organizacija gali tiesiogiai juo valdyti.

Apmokėta medija yra turinys ir turinio kanalai, kurie yra sumokėti tam, kad jie būtų naudojami. Tai gali būti reklama socialiniuose tinkluose, Google reklama, reklaminiai skelbimai, spaudos reklama, televizijos reklama ir kt. Šios medijos formos privalumas yra didesnis pasiekimo ir matomumo lygis, kadangi reklamos gali būti nukreiptos į didesnius auditorijos segmentus, o organizacija moka tik už peržiūras arba paspaudimus.

Uždirbta medija yra turinys ir turinio kanalai, kurie yra uždirbti dėl organizacijos reputacijos, viešumo ar kitų veiksmų. Tai gali būti žurnalistų straipsniai, blogų autoritetingų nuorodos į organizacijos turinį, socialinių tinklų dalinimasis ir pan. Šios medijos formos privalumas yra didesnis pasitikėjimo lygis ir patikimumas, kadangi turinys yra gautas iš nešališkos arba autoritetingos trečiosios šalies.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad efektyviausia skaitmeninio marketingo strategija naudoja visas tris medijos formas ir integruoja jas, kad būtų pasiektas didesnis pasiekimo, patikimumo ir kontrolės lygis.

17
Q

Paaiškinti CPM, CPL, CPS, CPC, CPO, CPA, atsisiuntimo kaina

A

CPM, CPL, CPS, CPC, CPO, CPA ir atsisiuntimo kaina yra skaitiniai rodikliai, kurie apibūdina reklamos efektyvumą ir apmokestinimo modelius. Šie rodikliai dažnai naudojami skaitmeninio marketingo kampanijose ir reklamos modelių kūrimo procese.

CPM (Cost Per Mille) yra apmokestinimo modelis, kai reklamos vietos savininkas gauna mokėjimą už 1 000 reklamos parodymų. Tai yra labiausiai paplitęs ir seniausias skaitmeninės reklamos apmokestinimo modelis.

CPL (Cost Per Lead) yra apmokestinimo modelis, kai reklamos savininkas gauna mokėjimą už kontaktinę informaciją, pvz., vardą, el. pašto adresą, telefono numerį ir t. t., kurie yra surinkti per reklamos kampaniją.

CPS (Cost Per Sale) yra apmokestinimo modelis, kai reklamos savininkas gauna mokėjimą tik tada, kai yra padarytas pardavimas.

CPC (Cost Per Click) yra apmokestinimo modelis, kai reklamos savininkas gauna mokėjimą tik už kiekvieną paspaudimą ant reklamos. Tai yra labai populiari reklamos apmokestinimo strategija, daugiausia naudojama paieškos reklamoje.

CPO (Cost Per Order) yra apmokestinimo modelis, kai reklamos savininkas gauna mokėjimą tik tada, kai užsakymas yra patvirtintas.

CPA (Cost Per Action) yra apmokestinimo modelis, kai reklamos savininkas gauna mokėjimą už tam tikrą veiksmą, kurį atlieka lankytojas, pvz., registraciją, prekės pirkimą arba kitą pageidaujamą veiksmą.

Atsisiuntimo kaina yra apmokestinimo modelis, kai reklamos savininkas gauna mokėjimą tik tada, kai yra atsisiųsta kažkokia informacija ar aplikacija.

Visi šie apmokestinimo modeliai yra naudojami skaitmeninėje reklamoje, ir jų naudojimas priklauso nuo kampanijos tikslų ir reklamos savininko strategijos.

18
Q

Paaiškinti, kas yra vartotojų sukurtas turinys

A

Vartotojų sukurtas turinys yra turinys, kuris yra sukurtas ne profesionalių rašytojų, redaktorių ar kūrėjų, bet tiesiog paprastų vartotojų. Tai gali būti bet koks turinys, kurį vartotojai sukuria ir dalijasi internete, tokiuose platformose kaip socialiniai tinklai, forumai, blogai, vaizdo įrašų dalijimosi svetainės ir pan.

Vartotojų sukurtas turinys gali būti garsus dėl to, kad jis gali būti labai autentiškas ir natūralus, nes jis atspindi vartotojų tikruosius interesus ir nuomonę. Jis gali būti taip pat labai reikalingas verslui, nes jis gali padėti sukurti arba palaikyti ryšius su klientais ir pagerinti bendrą prekės ar paslaugos patirtį.

Vartotojų sukurtas turinys gali būti įvairus, tai gali būti nuotraukos, vaizdo įrašai, atsiliepimai, rekomendacijos, diskusijos, įžvalgos, patarimai, idėjos ir kiti kūriniai, kurie yra sukurti vartotojų, o ne profesionalių kūrėjų.

19
Q

Paaiškinti kas yra marketingo automatizavimas

A

Marketingo automatizavimas yra procesas, kai naudojamos technologijos ir programinės įrangos priemonės, kad būtų automatizuoti ir optimizuoti įvairius marketingo procesus ir užduotis. Tai leidžia įmonėms efektyviau valdyti savo marketingo kampanijas, o taip pat sutaupyti laiką ir resursus.

Marketingo automatizavimas apima daugybę funkcijų, įskaitant el. laiškų ir socialinių tinklų kampanijų valdymą, tinklaraščių ir turinio kūrimą, svetainių lankomumo stebėjimą, vartotojų elgsenos analizę, vartotojų duomenų tvarkymą ir kt. Be to, marketingo automatizavimo įrankiai leidžia kurti ir vykdyti personalizuotas kampanijas, kurių pagrindu galima generuoti kokybiškesnius potencialių klientų srautus, didinti pardavimus, stiprinti santykius su klientais ir padidinti bendrą pelną.

20
Q

Paaškinti ryšių su vartotojais valdymo vaidmenį skaitmeninėje rinkodaroje.

A

Ryšių su vartotojais valdymas yra svarbus vaidmuo skaitmeninėje rinkodaroje, nes jis padeda valdyti ir palaikyti santykius su dabartiniais ir potencialiais klientais. Šiuo procesu siekiama užtikrinti, kad klientai būtų patenkinti, jų poreikiai būtų suprasti, o jų informaciniai ir pirkimo poreikiai būtų sėkmingai patenkinami.

Ryšių su vartotojais valdymas apima daugybę veiksmų, pradedant vartotojų poreikių ir elgsenos analize, segmentavimu, asmenine komunikacija, vertinimo ir konsultacijų teikimu, lojalumo programų ir kitų rinkodaros priemonių kūrimu ir įgyvendinimu. Ryšių su vartotojais valdymas taip pat apima prekės ar paslaugos teikimo po pardavimo rūpestį, kad būtų užtikrintas ilgalaikis santykis su klientais ir ilgalaikės vertės kūrimas.

Skaitmeninės rinkodaros įrankiai leidžia atlikti automatizuotą vartotojų ryšių valdymą, naudojant duomenų analizę, CRM sistemas, el. pašto kampanijas ir kitus komunikacijos kanalus. Šių įrankių naudojimas padeda efektyviai valdyti vartotojų duomenis, užtikrinti personalizuotą vartotojų patirtį ir padidinti jų lojalumą bei pirkimo dažnumą.

21
Q

Paaiškinti, kaip naudoti neuromarketingą etiškai

A

Neuromarketingas yra rinkodaros sritis, kurią naudoja kompanijos siekdamos suprasti vartotojų elgseną ir reakcijas į skirtingus reklamos ir prekių pristatymo būdus. Kadangi neuromarketingo metodai apima smegenų aktyvumo, fiziologinių reakcijų ir kitų biometrikos duomenų surinkimą, kyla klausimas, kaip juos galima naudoti etiškai.

Pirma ir svarbiausia, neuromarketingas turėtų būti naudojamas laikantis visų atitinkamų taisyklių ir teisės aktų. Pavyzdžiui, duomenų apsaugos įstatymų reikalavimų laikymasis, vartotojų sutikimo gavimas ir jų privatumo apsauga turėtų būti pagrindiniai kriterijai, kurie turėtų būti laikomasi.

Antra, kompanijos turėtų atsižvelgti į vartotojų poreikius ir gerbti jų privatumą. Neuromarketingo metodai negali būti naudojami siekiant manipuliuoti vartotojais arba jų asmens duomenimis be jų žinios ir sutikimo. Taigi, reikia užtikrinti, kad visi duomenys surinkti pagal teisės aktus ir etiškus principus.

Be to, svarbu, kad duomenys surinkti neuromarketingo tyrimų metu būtų tikslūs ir patikimi. Norint užtikrinti tikslumą, reikia pasinaudoti patikimais prietaisais ir įrangomis bei užtikrinti, kad duomenų analizė būtų atlikta atitinkamai kvalifikuotų specialistų.

Galiausiai, svarbu atsižvelgti į viešumo ir reputacijos aspektus. Neuromarketingo tyrimų rezultatai gali būti kontroversiški ar netgi sukelti neigiamą viešumą. Todėl svarbu, kad kompanijos suprastų rizikas ir galėtų gerai apgalvotai priimti sprendimus dėl savo skaitmeninės rinkodaros strategijos, kad vartotojai nejaustų, jog jie yra manipuliuojami ar netinkamai naudojami.