Analitika Flashcards

1
Q

Paaiškinti šiuos terminus: išėjimo rodiklis (bounce rate), unikalus lankytojas, grįžtantis lankytojas, atvedantis puslapis (referral site), išėjimo procentas, pastabos (annotations), puslapių peržiūros, paspaudimų kelias (click path), sesijos, įvykiai (events), nukreipiamieji puslapiai

A

Štai paaiškinimai šių terminų:

Išėjimo rodiklis (bounce rate): Tai procentinis rodiklis, kuris nurodo, kiek procentų lankytojų paliko svetainę po vieno puslapio peržiūros, be jokio sąveikos su kitais puslapiais. Aukštas išėjimo rodiklis gali reikšti, kad lankytojai nebuvo susidomėję arba nepasiekė turinio, kuris juos dominavo.
Unikalus lankytojas: Tai skaičius, kuris nurodo, kiek individualių asmenų (unikalių vartotojų) aplankė jūsų svetainę per nustatytą laikotarpį. Tai matuoja skirtingų lankytojų skaičių, nepriklausomai nuo to, kiek kartų jie apsilankė.
Grįžtantis lankytojas: Tai lankytojas, kuris sugrįžta į svetainę po ankstesnio apsilankymo. Grįžtantis lankytojas gali rodyti lojalumą arba susidomėjimą jūsų turiniu ar paslaugomis.
Atvedantis puslapis (referral site): Tai svetainė arba šaltinis, iš kurio lankytojas pasiekė jūsų svetainę. Tai gali būti kitos svetainės nuoroda, socialinės žiniasklaidos platforma, paieškos variklis ar elektroninio laiško nuoroda.
Išėjimo procentas: Tai procentinis rodiklis, kuris nurodo, kiek procentų lankytojų paliko svetainę iš viso peržiūrėtų puslapių skaičiaus. Aukštas išėjimo procentas gali rodyti, kad lankytojai nepasiliko svetainėje ir paliko ją po vieno ar kelių puslapių peržiūros.
Pastabos (annotations): Tai pažymėjimai, žymės ar komentarai, kuriuos galite pridėti prie tam tikrų metrikų ar duomenų analizės ataskaitų, norint pateikti papildomą informaciją arba paaiškinti tam tikrus reiškinius ar įvykius.
Puslapių peržiūros: Tai skaičius, kuris nurodo, kiek kartų buvo peržiūrėtas konkretus puslapis per nustatytą laikotarpį. Puslapių peržiūros leidžia įvertinti, kokie puslapiai yra populiariausi ir kaip lankytojai sąveikauja su jūsų turiniu.
Paspaudimų kelias (click path): Tai eiga arba sekas, kurią lankytojas seka svetainėje, spusteldamas nuorodas, perėjimams į skirtingus puslapius ar sąveikaujant su turiniu. Paspaudimų kelias padeda suprasti lankytojų naršymo elgesį ir sąveikos su svetaine būdus.
Sesijos: Tai laikotarpis, per kurį lankytojas aktyviai bendrauja su svetaine. Sesija prasideda, kai lankytojas atėjo į svetainę arba atliko tam tikrą veiksmą ir baigiasi, kai praeina tam tikras neaktyvumo laikotarpis arba lankytojas išeina iš svetainės.
Įvykiai (events): Tai yra specifiniai veiksmai, kurie vyksta svetainėje ir yra sekami naudojant analitikos priemones. Tai gali apimti spustelėjimus, vaizdo peržiūras, atsisiuntimus, formos užpildymus ar kitus sąveikos veiksmus su turiniu.
Nukreipiamieji puslapiai: Tai svetainės puslapiai, kurie atveda lankytojus į jūsų svetainę iš kitų šaltinių ar puslapių. Tai gali būti nuorodos iš socialinių žiniasklaidos, paieškos rezultatai, reklamos kampanijos ar kitos svetainės.
Šie terminai yra svarbūs norint suprasti ir analizuoti turinio marketingo veiklą bei lankytojų elgesį svetainėje

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Paaiškinti, kas yra universalioji analitika (Universal Analytics)

A

Universalioji analitika (Universal Analytics) yra interneto analitikos sistema, kuri buvo sukūriama ir plėtojama „Google“. Ji suteikia išsamesnę informaciją apie svetainės lankytojų elgesį ir galimybę giliau analizuoti duomenis.

Universalioji analitika leidžia rinkti ir sekti duomenis iš daugybės šaltinių, įskaitant svetainių lankomumą, naudotojų sąveiką, konversijas ir kitus svarbius rodiklius. Ši analitikos sistema naudoja slapukus ir unikalius identifikatorius, kad galėtų stebėti ir sekti lankytojų elgesį per skirtingas sesijas ir įrenginius.

Universalioji analitika taip pat suteikia galimybę pritaikyti stebėjimo funkcijas, pvz., pridėti papildomus pasitaikančius įvykius, sukonfigūruoti tikslius tikslus ir konversijas bei sujungti duomenis su kitomis „Google“ paslaugomis, tokiais kaip „Google Ads“.

Svarbiausi Universaliosios analitikos privalumai yra:

Platus duomenų stebėjimas: Ji suteikia daugybę informacijos apie lankytojų elgesį ir naudingus rodiklius, kad galėtumėte geriau suprasti, kaip jūsų svetainė veikia.
Daugialypis įrenginių stebėjimas: Galima stebėti lankytojų elgesį ne tik per kompiuterius, bet ir per mobiliuosius įrenginius, planšetinius kompiuterius ir kitus prietaisus.
Prisitaikymas ir praplėtimas: Universalioji analitika suteikia galimybę pritaikyti stebėjimo funkcijas ir įdiegti papildomus įrankius, kad galėtumėte rinkti konkrečią informaciją, kuri yra svarbi jūsų verslui.
Integracija su kitomis „Google“ paslaugomis: Universalioji analitika gali būti integruota su „Google Ads“, „Google Tag Manager“ ir kitomis paslaugomis, kad galėtumėte efektyviau stebėti ir optimizuoti savo reklamines kampanijas.
Universalioji analitika yra galingas įrankis verslui, kuris nori stebėti ir suprasti savo svetainės lankytojų elgesį, o taip pat optimizuoti savo internetinį turinį ir reklamines strategijas.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Paaiškinti, kas yra žymų valdymas (tag management)

A

Žymų valdymas (tag management) yra procesas, skirtas efektyviai ir centralizuotai tvarkyti ir valdyti skirtingas žymes (tags) arba stebėjimo kodų, kurie yra įterpti į svetainės ar programos kodą siekiant rinkti duomenis apie naudotojų veiksmus ir elgesį.

Žymos yra maži kodų fragmentai, kurie naudojami rinkti ir perdavė informaciją apie naudotojų sąveiką su svetaine, reklaminiais kampanijų matavimais, analitika ir kitomis stebėjimo priemonėmis. Pavyzdžiui, žymos gali būti naudojamos sekant naudotojų naršymą, atliekant konversijų stebėjimą, pritaikant reklamas ir kt.

Žymų valdymo sistema suteikia įrankius, kuriuos galima naudoti norint lengvai valdyti ir valdyti skirtingas žymes be poreikio kiekvieną kartą keisti kodą svetainės ar programos šaltinyje. Tai palengvina ir pagreitina žymių diegimą, pakeitimus ir valdymą, nes viskas gali būti atlikta per centralizuotą sąsają arba valdymo skydelį.

Naudojant žymų valdymo sistemą, galima lengvai pridėti arba pašalinti žymes, keisti jų konfigūraciją ir sekimo parametrus, valdyti priklausomybes tarp skirtingų žymių, taip pat atlikti A/B testavimą ir kitas stebėjimo priemones. Tai suteikia didesnį valdymo ir efektyvumo lygį verslui, taip pat sumažina priklausomybę nuo programuotojų ar techninės pagalbos poreikio.

Žymų valdymas suteikia organizacijoms didesnę lankstumą ir efektyvumą stebint ir valdant skirtingus stebėjimo kodus ir žymes. Tai padeda suprasti naudotojų elgesį, gerinti svetainės veikimą, optimizuoti reklamines kampanijas ir priimti geriau pagrįstus verslo sprendimus.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Įvardinti, kokie parametrai naudojami apskaičiuoti išlaidų reklamai grąžą (ROAS) ir kampanijos apyvartą (turnover)

A

Išlaidų reklamai grąža (ROAS - Return on Advertising Spend) ir kampanijos apyvarta (turnover) yra svarbūs rodikliai, kurie padeda įvertinti reklamos veiksmingumą ir verslo pelningumą. Šie rodikliai skaičiuojami remiantis skirtingais parametrais. Štai keli pagrindiniai parametrai, naudojami skaičiuoti ROAS ir kampanijos apyvartą:

ROAS (Return on Advertising Spend):
Pajamos iš reklamos (Advertising Revenue): Tai suma, kurią gaunate tiesiogiai arba netiesiogiai dėl reklamos veiklos. Tai gali būti pardavimai, užsakymai, konversijos ar kitos reikšmingos veiklos rezultatas.
Išlaidos reklamai (Advertising Spend): Tai suma, kurią išleidžiate reklamai, įskaitant reklamos išlaidas, tokią kaip reklaminės kampanijos biudžetas, reklamos platformos mokesčiai arba reklaminių paslaugų kaina.
ROAS = Pajamos iš reklamos / Išlaidos reklamai
Kampanijos apyvarta (Turnover):
Pajamos (Revenue): Tai visų pardavimų, grynųjų pajamų arba įplaukų suma, gauta per tam tikrą laikotarpį arba iš konkrečios reklaminės kampanijos.
Išlaidos (Costs): Tai visos susijusios išlaidos, kurias patiriate, siekdami uždirbti pajamas arba vykdyti tam tikrą kampaniją.
Kampanijos apyvarta = Pajamos - Išlaidos
ROAS ir kampanijos apyvartos skaičiavimas padeda įvertinti reklamos pelningumą ir efektyvumą. Jei ROAS yra aukštas arba kampanijos apyvarta viršija išlaidas, tai rodo, kad reklaminė kampanija yra pelninga. Priešingai, jei ROAS yra žemas arba kampanijos apyvarta negali padengti išlaidų, tai gali reikšti, kad reklaminė kampanija nėra pelninga ir reikalauja peržiūrėti arba optimizuoti strategiją.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad ROAS ir kampanijos apyvarta gali būti skaičiuojami ir interpretuojami skirtingai priklausomai nuo verslo arba reklamos tikslų. Taip pat svarbu atsižvelgti į kitus veiksnius, tokius kaip laikotarpis, konkurencija, sezoniškumas ir kt., kurie gali paveikti rezultatus

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Paaiškinkite, kaip skaičiuojami šie parametrai: CTR, konversijos rodiklis, ROI, ROAS

A

Šie parametrai yra susiję su reklamos ir verslo veiklos rezultatais. Paaiškinsiu, kaip skaičiuojami šie rodikliai:

CTR (Click-Through Rate):
CTR yra rodiklis, kuris parodo procentą naudotojų, kurie paspaudė ant reklamos arba nuorodos, po to, kai ją matė. Šis rodiklis padeda įvertinti reklamos efektyvumą ir pritraukti naudotojus įsvajinėti.
CTR = (Paspaudimų skaičius / Rodymų skaičius) * 100
Pavyzdžiui, jei reklama buvo rodoma 1000 kartų ir gavo 50 paspaudimų, CTR būtų (50/1000) * 100 = 5%.
Konversijos rodiklis (Conversion Rate):
Konversijos rodiklis parodo procentą naudotojų, kurie atliko norimą veiksmą (pvz., pirkimą, užsakymą, užsiregistravimą) iš viso skaičiaus naudotojų, kurie matė reklamą arba turėjo sąveiką su jūsų verslu.
Konversijos rodiklis = (Konversijų skaičius / Rodymų skaičius) * 100
Pavyzdžiui, jei reklamą matė 1000 naudotojų ir 50 iš jų atliko norimą veiksmą, konversijos rodiklis būtų (50/1000) * 100 = 5%.
ROI (Return on Investment):
ROI yra rodiklis, kuris parodo pelną arba nuostolius, gautus iš investicijų, lyginant su investicijų suma. Tai padeda įvertinti verslo pelningumą ir efektyvumą.
ROI = (Pelnas - Investicija) / Investicija * 100
Pavyzdžiui, jei investavote 1000 EUR ir gavote 1500 EUR pelno, ROI būtų ((1500 - 1000) / 1000) * 100 = 50%.
ROAS (Return on Advertising Spend):
ROAS yra rodiklis, kuris parodo pajamų grąžą, gautą iš reklamos investicijų. Tai padeda įvertinti reklamos veiksmingumą ir pelningumą.
ROAS = Pajamos iš reklamos / Išlaidos reklamai
Pavyzdžiui, jei išlaidos reklamai buvo 1000 EUR, o pajamos iš reklamos sudaro 2500 EUR, ROAS būtų 2500 / 1000 = 2.5.
Šie parametrai yra naudingi, siekiant įvertinti reklamos efektyvumą, pelningumą ir veiklos rezultatus. Juos galima pritaikyti skirtingiems reklaminiams kanalams arba kampanijoms, taip pat įvertinti bendrą verslo veiklą

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Atskirti skirtingus srauto šaltinius svetainės lankomumo statistikoje

A

Srauto šaltiniai yra skirtingi kanalai arba šaltiniai, per kuriuos lankytojai pasiekia svetainę. Jie padeda atskirti, iš kur kilo lankytojai ir kaip jie rado jūsų svetainę. Pagal lankomumo statistiką, galima atskirti šiuos skirtingus srauto šaltinius:

Tiesioginis srautas (Direct Traffic):
Tai lankytojai, kurie įvedė jūsų svetainės adresą tiesiogiai į naršyklės adresų juostą arba naudojo pažymėtus (bookmark) nuorodas. Jie tiesiogiai pasiekia svetainę, be jokių peradresavimų arba tarpininkų.
Organinis srautas (Organic Traffic):
Tai lankytojai, kurie rado jūsų svetainę per paieškos variklius, tokius kaip „Google“, „Bing“ ir kt. Jie įvedė tam tikrą paieškos užklausą ir paspaudė į nuorodą iš paieškos rezultatų sąrašo.
Atvedimas (Referral Traffic):
Tai lankytojai, kurie pasiekė jūsų svetainę iš kitų interneto šaltinių. Tai gali būti nuorodos iš kitų svetainių, socialinių tinklų, tinklaraščių, el. laiškų, reklaminių kampanijų ir pan.
Socialiniai tinklai (Social Traffic):
Tai lankytojai, kurie atėjo į jūsų svetainę per socialinius tinklus, tokius kaip „Facebook“, „Twitter“, „Instagram“, „LinkedIn“ ir kt. Jie paspaudė nuorodas, kurias matė per skirtingus socialinius tinklus.
Mokama reklama (Paid Traffic):
Tai lankytojai, kurie pasiekė jūsų svetainę per mokamas reklamines kampanijas, tokias kaip „Google Ads“, „Facebook Ads“, „Display“ reklama ir kt. Jie paspaudė ant reklamų, kurios buvo rodomos per šias platformas.
Šie skirtingi srauto šaltiniai padeda suprasti, iš kur kilo lankytojai ir kaip jie pasiekė jūsų svetainę. Tai svarbu, siekiant įvertinti reklamos veiksmingumą, identifikuoti efektyvius kanalus ir pritaikyti tinkamus strateginius sprendimus, kad būtų padidintas lankomumas ir konversijos

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

Paaiškinti, kaip įvairūs skaitmeninio marketingo įrankiai ir kanalai atvaizduojami web lankomumo statistikoje

A

Skaitmeninio marketingo įrankiai ir kanalai atvaizduojami web lankomumo statistikoje remiantis duomenimis, kurie gaunami iš skirtingų analitinės įrankių arba platformų. Šie įrankiai seka ir registruoja naudotojų veiksmus svetainėje, o gauti duomenys yra pateikiami lankomumo statistikoje, kad būtų galima įvertinti įvairių kanalų ir įrankių veikimą bei efektyvumą. Štai keli įvairūs skaitmeninio marketingo įrankiai ir kanalai, kurie gali būti atvaizduoti web lankomumo statistikoje:

Tiesioginis srautas (Direct Traffic):
Tiesioginio srauto šaltinis dažnai rodo, kiek lankytojų pasiekė svetainę, įvedę jos adresą tiesiogiai į naršyklės adresų juostą arba naudoję pažymėtas nuorodas.
Organinis srautas (Organic Traffic):
Organinio srauto šaltinis rodo, kiek lankytojų pasiekė svetainę per paieškos variklius, tokiais kaip „Google“, „Bing“ ir kt. Čia gali būti pateikti duomenys apie paieškos užklausas, kurias naudotojai naudojo, ir kurie rezultatai patraukė jų dėmesį.
Atvedimas (Referral Traffic):
Atvedimo srautas rodo, kiek lankytojų pasiekė svetainę iš kitų interneto šaltinių, tokių kaip nuorodos iš kitų svetainių, tinklaraščių, socialinių tinklų ir kt. Čia gali būti pateikti duomenys apie konkretų šaltinį arba nuorodą, iš kurios naudotojai pasiekė svetainę.
Socialiniai tinklai (Social Traffic):
Socialinio srauto šaltinis rodo, kiek lankytojų atėjo į svetainę per socialinius tinklus, pvz., „Facebook“, „Twitter“, „Instagram“, „LinkedIn“ ir kt. Tai gali apimti informaciją apie konkretų socialinį tinklą, kuris lėmė lankytojų srautą.
Mokama reklama (Paid Traffic):
Mokamos reklamos srautas rodo, kiek lankytojų pasiekė svetainę per mokamas reklamines kampanijas. Tai gali būti duomenys apie skirtingas reklamines platformas arba kampanijas, pvz., „Google Ads“, „Facebook Ads“, „Display“ reklama ir kt.
Be šių kanalų, web lankomumo statistikoje taip pat gali būti pateikiami duomenys apie kitus įrankius ir kanalus, tokius kaip elektroninio pašto kampanijos, vaizdo turinys, reklaminiai baneriai, tinklaraščio įrašai ir kt. Svarbu turėti tinkamus analitikos įrankius, kurie gali stebėti šiuos kanalus ir įvertinti jų efektyvumą bei rezultatus svetainėje.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

Skirti skirtingus srauto į svetainę šaltinius

A

Svetainės srautas gali būti kilęs iš įvairių šaltinių, kurie gali būti atskirti remiantis informacija iš lankomumo statistikos. Štai keletas būdų, kaip atskirti skirtingus srauto į svetainę šaltinius:

Tiesioginis srautas:
Tiesioginis srautas atsiranda, kai lankytojai tiesiogiai įveda svetainės adresą į naršyklės adresų juostą arba naudoja pažymėtą nuorodą. Tai gali būti atpažįstama kaip srautas be peradresavimų arba nuorodos iš kitų šaltinių.
Organinis srautas:
Organinis srautas kilęs iš paieškos variklių, kai lankytojai naudoja tam tikrą paieškos užklausą ir pasiekia svetainę per paieškos rezultatų puslapius. Tai gali būti atpažįstama kaip srautas iš paieškos variklio šaltinio, pvz., „Google“, „Bing“ ir kt.
Atvedimas:
Atvedimas atsiranda, kai lankytojai pasiekia svetainę per nuorodas iš kitų interneto šaltinių, tokių kaip kitos svetainės, socialiniai tinklai, tinklaraščiai ir kt. Tai gali būti atpažįstama pagal nuorodą arba šaltinio informaciją, kuri nurodoma lankomumo statistikoje.
Mokama reklama:
Mokama reklama sukelia srautą į svetainę per reklamines kampanijas, kurias užsakė verslas arba organizacija. Tai gali būti atpažįstama pagal reklamos platformos informaciją, pvz., „Google Ads“, „Facebook Ads“, „Display“ reklama ir kt.
Socialiniai tinklai:
Socialiniai tinklai gali generuoti srautą į svetainę, kai lankytojai pasiekia ją per nuorodas arba turinį, kurį matė socialiniame tinkle, pvz., „Facebook“, „Twitter“, „Instagram“, „LinkedIn“ ir kt. Tai gali būti atpažįstama pagal šaltinio informaciją ir nuorodą.
Tai tik keletas pagrindinių srauto į svetainę šaltinių, ir jų identifikavimas gali skirtis priklausomai nuo naudojamos analitikos platformos ir jos galimybių. Svarbu naudoti tinkamus analitikos įrankius ir stebėti lankomumo statistiką, kad būtų galima atskirti skirtingus srauto šaltinius ir suprasti, kaip lankytojai pasiekia jūsų svetainę.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
9
Q

Paaiškinti, kaip konversija priskiriama
įvairiems kanalams

A

Konversija gali būti priskiriama įvairiems kanalams naudojant skirtingas konversijų atribucijos metodus. Įvairios atribucijos modeliai leidžia nustatyti, kuris kanalas ar veiksmas prisideda prie konversijų įvykio ir kaip priskirti pelną arba vertę konkrečiam kanalui. Štai keletas dažniausiai naudojamų atribucijos modelių:

Paskutinioji tiesioginė atribucija (Last Click Attribution):
Ši atribucijos forma priskiria visą konversijos vertę paskutiniam kanalui arba veiksmui, kurį atliko lankytojas prieš atliekant konversiją. Tai reiškia, kad paskutinis kanalas, kurį lankytojas naudojo prieš konversiją, gauna visą kreditą.
Pirmoji tiesioginė atribucija (First Click Attribution):
Pirmoji atribucijos forma priskiria visą konversijos vertę pirmajam kanalui arba veiksmui, kurį atliko lankytojas, pradėjęs kelionę link konversijos. Tai reiškia, kad pradinis kanalas gauna visą kreditą.
Linijinė atribucija (Linear Attribution):
Linijinė atribucijos forma priskiria vienodą konversijos vertę visiems kanalams arba veiksmams, kurie prisidėjo prie kelionės link konversijos. Kiekvienas kanalas gauna vienodą dalį kredito.
Išlyginimo atribucija (Evenly Distributed Attribution):
Šis atribucijos metodas taip pat suteikia vienodą konversijos vertę visiems kanalams arba veiksmams, bet taip, kad konversijos vertė būtų lygiai paskirstyta tarp visų prisidėjusių kanalų arba veiksmų.
Daugkartinio atribucijos modelis (Multi-Touch Attribution Model):
Daugkartinis atribucijos modelis apima skirtingus atribucijos metodus ir priskiria konversijos vertę įvairiems kanalams pagal jų įnašą per visą kelionę link konversijos. Tai gali apimti paskutiniojo tiesioginio, pirmojo tiesioginio, linijinio ir kitus atribucijos metodus.
Svarbu suprasti, kad skirtingi atribucijos modeliai gali duoti skirtingus rezultatus ir įvertinti kanalus skirtingai. Pasirinkus atribucijos modelį, reikia atsižvelgti į verslo tikslus, kelionės link konversijos ypatumus ir kanalų indėlį. Taip pat galima naudoti analitikos įrankius arba platformas, kurios leidžia nustatyti ir keisti atribucijos modelius pagal individualius poreikius.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
10
Q

Paaiškinti konversijų priskyrimo (conversion
attribute) modelius: pirmojo paspaudimo, linijinis, laiko slinkimo (time decay), konkrečių kanalų pirmumo, paskutinio paspaudimo

A

Konversijų priskyrimo modeliai yra naudojami tam, kad nustatytų, kaip priskirti konversijas skirtingiems kanalams arba veiksmams per kelionę link konversijos. Štai keletas dažniausiai naudojamų konversijų priskyrimo modelių:

Pirmojo paspaudimo atribucija (First Click Attribution):
Pirmojo paspaudimo atribucija priskiria visas konversijos vertes pirmam kanalui arba veiksmui, kurį atliko lankytojas pradžioje kelionės link konversijos. Tai reiškia, kad pradinis kanalas gauna visą kreditą, o likę kanalai yra ignoruojami.
Linijinis atribucija (Linear Attribution):
Linijinis atribucijos modelis suteikia vienodą konversijos vertę visiems kanalams arba veiksmams, kurie prisidėjo prie kelionės link konversijos. Kiekvienas kanalas gauna vienodą dalį kredito, nepriklausomai nuo to, ar jis buvo pradinis, vidurinis arba paskutinis kanalas.
Laiko slinkimo atribucija (Time Decay Attribution):
Laiko slinkimo atribucijos modelis teikia daugiau kredito kanalams arba veiksmams, kurie įvyko arba artėjo prie konversijos momento. Kuo arčiau konversijos momento įvyko veiksmas, tuo daugiau kredito gauna tas kanalas. Tai atspindi idėją, kad veiksmai arba kanalai, artėjantys prie konversijos, turi didesnį įnašą.
Konkrečių kanalų pirmumo atribucija (Attribution of Specific Channels):
Šis modelis priskiria visas konversijos vertes tik tam tikriems kanalams, kurie yra nustatyti iš anksto ir gali būti svarbūs verslui. Kiti kanalai yra ignoruojami, o visas kreditas skiriamas tik šiems konkrečių kanalų veiksmams.
Paskutinio paspaudimo atribucija (Last Click Attribution):
Paskutinio paspaudimo atribucija priskiria visą konversijos vertę paskutiniam kanalui arba veiksmui, kurį atliko lankytojas prieš atliekant konversiją. Tai reiškia, kad paskutinis kanalas, kurį lankytojas naudojo prieš konversiją, gauna visą kreditą, o ankstesni kanalai yra ignoruojami.
Šie konversijų priskyrimo modeliai gali būti pritaikomi priklausomai nuo verslo tikslų, strategijos ir kelionės link konversijos ypatumų. Pasirinkus tinkamą modelį, galima gauti aiškesnį įvaizdį apie tai, kaip skirtingi kanalai prisideda prie konversijų ir vertės generavimo

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
11
Q

Išvardinti pagrindinius skaitmeninio marketingo rodiklius, kuriuos privalo turėti socialinių tinklų marketingo stebėjimo programa

A

Pagrindiniai skaitmeninio marketingo rodikliai, kurie yra svarbūs stebint socialinių tinklų marketingą, apima šiuos aspektus:

Pasiekimas (Reach): Rodiklis, nurodantis, kiek unikalių vartotojų matė ar buvo pasiekta per tam tikrą laikotarpį.
Įsitraukimas (Engagement): Matavimai, kurie parodo, kaip vartotojai sąveikauja su jūsų turiniu. Tai gali apimti komentarus, dalinimus, patinka ar kitas veiklas, kurias vartotojai atlieka jūsų socialinio tinklo puslapyje.
Peržiūros (Impressions): Rodiklis, nurodantis, kiek kartų jūsų turinys buvo matomas vartotojams.
Paspaudimai (Clicks): Skaičius, nurodantis, kiek kartų vartotojai paspaudė ant jūsų turinio arba nuorodų, kurias jūs teikiate.
Konversijos (Conversions): Tai yra tiksliniai veiksmai, kurie atitinka jūsų verslo tikslus, pavyzdžiui, prekių pirkimas, užklausų pildymas arba prisijungimas prie naujienlaiškio.
Konversijų rodiklis (Conversion Rate): Tai procentinis rodiklis, kuris nurodo, kiek procentų lankytojų atliko konversiją iš viso pasiekusių jūsų turinį arba puslapį.
Vidutinė kainos už konversiją (Cost per Conversion): Rodiklis, nurodantis, kiek vidutiniškai kainuoja gauti vieną konversiją.
Socialinio tinklo sekėjų skaičius (Follower Count): Rodiklis, nurodantis, kiek žmonių seka jūsų socialinį tinklą arba puslapį.
Angažuotų vartotojų skaičius (Active Users): Skaičius, nurodantis, kiek vartotojų aktyviai sąveikauja su jūsų turiniu per tam tikrą laikotarpį.
Socialinės medijos dalijimosi rodiklis (Social Sharing): Rodiklis, kuris nurodo, kiek kartų jūsų turinys buvo dalijamasi socialinėse medijose.
Šie rodikliai yra tik keletas iš daugelio, kurie gali būti stebimi socialinių tinklų marketingo stebėjimo programose. Pasirinkus tinkamas programas, galima gauti išsamią informaciją apie socialinio tinklo veiklą, veiklos rezultatus ir galimybę įvertinti marketingo kampanijų efektyvumą.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
12
Q

Interpretuoti svetainės statistikas, atpažinti ir
įvardinti butelio kakliukus, pasiūlyti efektyvius
būdus tobulinti kampanijas

A

Norėdami interpretuoti svetainės statistikas ir atpažinti butelio kakliukus, turite atkreipti dėmesį į šiuos pagrindinius rodiklius ir tendencijas:

Lankomumo skaičiai: Peržiūrėkite bendrą lankytojų skaičių, unikalių lankytojų skaičių ir puslapių peržiūrų skaičių. Jei pastebite staigų lankomumo sumažėjimą arba kilimą, tai gali reikšti problemą arba sėkmingą veiksmą.
Konversijų rodikliai: Stebėkite konversijų rodiklius, pvz., konversijų skaičių, konversijų rodiklį ir vidutinį užsakymo vertę. Jei pastebite silpnus konversijų rezultatus arba staigų pagerėjimą, tai gali rodyti efektyvumo trūkumus arba sėkmingą kampaniją.
Srauto šaltiniai: Analizuokite, iš kur kilo lankytojai, naudodami srauto šaltinių statistiką. Įvertinkite, kurie kanalai arba šaltiniai generuoja daugiausia lankomumo ir konversijų. Tai padės jums suvokti, kurios kampanijos arba kanalai veikia geriausiai.
Elgesio srautas: Sekite vartotojų elgesį svetainėje, žiūrėdami į įvykius ir paspaudimų kelią. Tai padės jums suprasti, kaip vartotojai sąveikauja su svetaine, kokie puslapiai arba veiksmai yra populiariausi, ir ar yra keliose etapuose dėl kurių atsiranda butelio kakliukų.
Kai atpažinsite butelio kakliukus, galite pradėti ieškoti būdų tobulinti kampanijas. Čia yra keli efektyvūs būdai:

Optimizuokite svetainės našumą: Patikrinkite, ar svetainė greitai įkelia, ar ji yra mobiliojo draugiška ir ar naršymas yra patogus. Geresnas našumas gali padidinti lankytojų patirtį ir konversijas.
Testuokite skirtingus turinio ir reklamos variantus: Eksperimentuokite su skirtingais turinio ir reklamos elementais, pvz., antraščiomis, nuotraukomis ar CTA mygtukais. Tai padės nustatyti, kurie variantai veikia geriau ir generuoja daugiau konversijų.
Optimizuokite konversijos kelionę: Išanalizuokite konversijos kelią nuo pradinio sąlyčio su svetaine iki galutinės konversijos. Identifikuokite galimus trūkumus arba sudėtingus etapus ir stenkitės supaprastinti vartotojų kelionę.
Skirkite dėmesį kanalams su geromis konversijomis: Jei pastebėjote, kad tam tikri kanalai generuoja aukštesnę konversijų normą, sutelkite daugiau pastangų ir išteklių šiems kanalams. Taip pat galite eksperimentuoti su naujais kanalais, kurie galėtų būti efektyvesni jūsų tikslinės auditorijos pasiekimui.
Sekite kampanijų efektyvumą: Stenkitės įdiegti geresnę analitikos sistemą arba stebėjimo įrankį, kad galėtumėte nuolat matuoti ir stebėti kampanijų rezultatus. Tai padės jums įvertinti, kas veikia geriausiai ir kaip tobulinti savo marketingo pastangas.
Rengdami tobulinimo strategiją, svarbu atsižvelgti į savo verslo tikslus, tikslinę auditoriją ir turimus išteklius. Analizės rezultatai ir pastebėti butelio kakliukai gali būti puiki pradžia siekiant pagerinti jūsų skaitmeninio marketingo kampanijas

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
13
Q

Įvardinti analitikos tikslą

A

Analitikos tikslas yra surinkti, analizuoti ir interpretuoti duomenis siekiant gauti informaciją ir įžvalgas apie veiklą, rezultatus ir srautus tam, kad galėtų būti priimti efektyvesni sprendimai ir tobulinamos strategijos. Šie tikslai gali apimti:

Veiklos efektyvumo matavimas: Analitika padeda įvertinti, kaip veikia skaitmeninės kampanijos, reklama, turinys ir kitos veiklos iniciatyvos. Tai apima lankomumo, konversijų ir kitų veiklos rodiklių stebėjimą, kad būtų galima nustatyti, kokia veikla yra sėkminga ir kuri reikalauja tobulinimo.
Auditorijos supratimas: Analitika padeda suvokti, kas yra jūsų auditorija, kaip jie sąveikauja su jūsų svetaine, kurie kanalai arba šaltiniai yra efektyviausi. Tai padeda geriau įsivesti į vartotojų elgseną ir poreikius, taip galint tobulinti turinį ir rinkodaros strategiją.
Kampanijų optimizavimas: Analitika suteikia informaciją apie tai, kokie reklamos ir rinkodaros veiksmai veikia geriau ir generuoja rezultatus. Tai leidžia reguliariai optimizuoti kampanijas, eksperimentuoti su skirtingais variantais ir tobulinti strategijas pagal gautus duomenis.
Verslo rezultatų matavimas: Analitika padeda įvertinti skaitmeninio marketingo įtaką verslo rezultatams, pvz., pardavimams, pelnui arba klientų lojalumui. Tai suteikia galimybę stebėti ir vertinti investicijų grąžą ir nustatyti, kiek pelno arba vertės yra generuojama iš skaitmeninio marketingo pastangų.
Prognozavimas ir ateities planavimas: Analitika gali padėti prognozuoti ateities tendencijas, nuspėti vartotojų elgesio pokyčius ir pasiūlyti veiksmingas strategijas ateinančioms kampanijoms. Tai leidžia būti proaktyviems ir priimti pagrįstus sprendimus, siekiant ilgalaikių verslo tikslų.
Analitikos tikslas yra suteikti faktinį pagrindą sprendimams ir veiklai, pagrįstam duomenimis ir įžvalgomis. Tai svarbus įrankis skaitmeninio marketingo strategijos kūrime ir efektyvumo užtikrinime

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
14
Q

Paaiškinti, kaip analitikos programos
naudoja terminą „lankytojas“ (visitor)

A

Analitikos programos naudoja terminą “lankytojas” (visitor) norėdamos apibrėžti unikalų vartotoją, kuris pasiekia ir sąveikauja su svetaine per tam tikrą laikotarpį. Šis terminas leidžia atskirti ir identifikuoti skirtingus individus, kurie lanko svetainę.

Analitikos programa dažnai naudoja unikalaus lankytojo identifikatorių, pvz., slapukų, norėdama atskirti ir sekti, kaip skirtingi vartotojai elgiasi ir sąveikauja su svetaine. Tai padeda analitikos programai stebėti lankytojų skaičių, jų elgesį, patekimą į svetainę iš skirtingų šaltinių ir kitus statistinius duomenis.

Be to, analitikos programos gali naudoti daugybę kitų metrikų ir duomenų, norėdamos giliau suprasti lankytojus. Tai gali apimti informaciją apie jų sesijų trukmę, peržiūrėtus puslapius, konversijas ir kitus veiklos rodiklius.

Analitikos programos svarbu sugebėti tiksliai identifikuoti lankytojus ir stebėti jų veiklą, kad būtų galima teikti tikslius duomenis ir analizes. Tai leidžia verslui gauti įžvalgų apie savo auditoriją, gerinti svetainės našumą ir efektyviai valdyti skaitmeninio marketingo kampanijas

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
15
Q

Paaiškinti, kas yra pagrindinis veiklos rodiklis
(angl. Key Performance Indicator)

A

Pagrindinis veiklos rodiklis (Key Performance Indicator, KPI) yra matavimo ir vertinimo priemonė, naudojama įvertinti organizacijos arba veiklos efektyvumą tam tikrais tikslais arba rezultatais. Tai yra konkrečios metrikos arba dydžiai, kurie yra išreikšti skaičiais ir leidžia stebėti pažangą siekiant tikslų.

Pagrindiniai veiklos rodikliai yra naudingi, nes jie padeda organizacijai matuoti ir įvertinti, ar ji pasiekia savo tikslus ir atitinka numatytus rezultatus. KPI gali būti skirtingi pagal organizacijos sritis, tikslus ir strategiją, tačiau jie turėtų būti:

Susiję su pagrindiniais tikslais: Pagrindiniai veiklos rodikliai turėtų būti tiesiogiai susiję su organizacijos pagrindiniais tikslais ir strategija. Jie turėtų padėti įvertinti, ar organizacija pasiekia norimus rezultatus ir ar vyksta pažanga siekiant strateginių tikslų.
Matuojami ir matomi: KPI turėtų būti matuojami pagal objektyvius ir patikimus duomenis. Tai gali būti skaičiai, procentai, sumažinimo ar padidinimo rodikliai ir kt. Taip pat svarbu, kad KPI būtų lengvai matomi ir prieinami organizacijos vadovybei ir personalui.
Sutelkti dėmesį į svarbius veiksnius: Pagrindiniai veiklos rodikliai turėtų atspindėti svarbius veiksnius, kurie tiesiogiai įtakoja organizacijos efektyvumą ir rezultatus. Jie turėtų apimti svarbius procesus, rezultatus, veiklos sritis arba svarbius veiklos aspektus, kurie yra kritiniai organizacijos sėkmei.
Tiksliai nustatyti ir apibrėžti: KPI turi būti aiškiai apibrėžti ir nustatyti su konkrečiomis metrikomis ir matavimo laiko rėžiu. Jie turėtų būti nuspėjami, tiksli ir realistiški, kad organizacija galėtų juos vertinti ir naudoti kaip vadovą veiklos tobulinimui.
Pagrindiniai veiklos rodikliai padeda organizacijoms stebėti savo pažangą, identifikuoti problemas ir galimybes, bei priimti informuotus sprendimus siekiant pagerinti

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
16
Q

Paaiškinti, kaip apskaičiuojamas diapazonas
(range)

A

Diapazonas (range) yra statistikos dydis, kuris apibūdina skirtumą tarp didžiausios ir mažiausios reikšmės. Tai paprastas būdas matuoti duomenų aibės išsklaidą.

Norint apskaičiuoti diapazoną, reikia rasti didžiausią ir mažiausią reikšmes duomenų rinkinyje ir skirtumą tarp jų. Formulė diapazonui skaičiuoti yra:

Diapazonas = Didžiausia reikšmė - Mažiausia reikšmė

Pavyzdžiui, turint duomenų rinkinį {2, 4, 6, 8, 10}, didžiausia reikšmė yra 10, o mažiausia reikšmė yra 2. Skirtumas tarp jų yra:

Diapazonas = 10 - 2 = 8

Taigi, šiame pavyzdyje diapazonas yra 8. Tai reiškia, kad duomenų rinkinyje reikšmės išsidėstę nuo mažiausios (2) iki didžiausios (10) per 8 vienetus.

Diapazonas suteikia informaciją apie duomenų išskaidymą ir platumą. Kuo didesnis diapazonas, tuo didesnis skirtumas tarp reikšmių, o tai gali rodyti didesnį išskaidymą arba platumą duomenų rinkinyje. Diapazono analizė padeda suvokti duomenų rinkinio ekstremalias reikšmes ir nustatyti, ar duomenys yra labai išsibarsčiusi arba arti vienos reikšmės.

17
Q

Paaiškinti, kaip apskaičiuojamas
paspaudimo procentas

A

Paspaudimo procentas (Click-Through Rate, CTR) yra metrika, kuri matuoja reklamos arba turinio efektyvumą ir rodo, kiek kartų vartotojai paspaudė ant reklamos, nuorodos arba elemento dalijimosi. Tai yra svarbi metrika skaitmeninio marketingo kampanijose, tinklalapių spaudimo reklamose, el. laiškuose ir kitose situacijose, kur norima įvertinti, kiek dažnai žmonės paspaudžia ant turinio arba reklamos.

Paspaudimo procentą galima apskaičiuoti naudojant šią formulę:

CTR = (Paspaudimų skaičius / Parodymų skaičius) * 100

Paspaudimų skaičius yra skaičius, kiek kartų buvo paspausta ant reklamos arba turinio elemento. Parodymų skaičius yra skaičius, kiek kartų reklama arba turinio elementas buvo parodytas vartotojams. Rezultatas dauginamas iš 100, kad pasiektų procentų reikšmę.

Pavyzdžiui, jei reklama buvo parodyta 100 kartų ir surinko 10 paspaudimų, paspaudimo procentas būtų:

CTR = (10 / 100) * 100 = 10%

Tai reiškia, kad reklama pasiekė 10% parodytų kartų paspaudimus.

Paspaudimo procentas yra svarbi metrika, nes ji leidžia įvertinti reklamos arba turinio efektyvumą ir įsipareigojimą (angl. engagement) su vartotojais. Kuo didesnis CTR, tuo daugiau vartotojų yra aktyviai susidomėję ir paspaudžia ant reklamos arba turinio. Tai gali rodyti, kad reklama yra patraukli, įdomi arba efektyvi pritraukiant lankytojus. Be to, CTR taip pat naudojamas skaitmeninio marketingo kampanijų optimizavimui ir palyginimui, siekiant nustatyti, kuri reklama arba turinio strategija veikia geriausiai.

18
Q

Paaiškinti, kokie yra grįžtamumo indikatoriai

A

Grįžtamumo indikatoriai yra metrikos, kurios padeda įvertinti, kaip lankytojai elgiasi ir sąveikauja su svetaine, turiniu arba tam tikra funkcija. Šie indikatoriai teikia informaciją apie tai, kiek ilgai lankytojai lieka svetainėje, ar jie iškart palieka svetainę po tam tikros veiksmo, ar grįžta į svetainę ir t.t. Grįžtamumo indikatoriai gali suteikti naudingą įžvalgą apie tai, kaip efektyviai svetainė patraukia ir išlaiko lankytojus bei kaip ji atitinka jų poreikius.

Štai keletas pagrindinių grįžtamumo indikatorių:

Išėjimo rodiklis (Bounce Rate): Tai procentinė lankytojų dalis, kurie po vieno puslapio peržiūros iškart palieka svetainę, nepakankamai sąveikaudami su kitais puslapiais. Aukštas išėjimo rodiklis gali rodyti, kad turinys arba svetainės patirtis nepatraukli, ir vartotojai netenkina savo lūkesčių arba rasti informacijos, kurią ieškojo.
Grįžtantis lankytojas (Returning Visitor): Tai lankytojas, kuris grįžta į svetainę daugiau nei vieną kartą per tam tikrą laikotarpį. Grįžtamieji lankytojai rodo, kad svetainė yra pritraukianti ir verta pakartotinio apsilankymo, o tai gali reikšti, kad jie yra suinteresuoti turiniu arba paslaugomis ir turi teigiamą patirtį su svetaine.
Puslapių peržiūros (Page Views): Tai skaičius, kiek kartų konkretus puslapis ar turinio elementas buvo peržiūrėtas. Didelis puslapių peržiūrų skaičius rodo didelį lankytojų įsitraukimą ir aktyvumą svetainėje.
Paspaudimų kelias (Click Path): Tai seka arba maršrutas, kurį lankytojai seka svetainėje, spustelėdami skirtingus puslapius ar nuorodas. Paspaudimų kelias padeda suprasti lankytojų elgseną ir tai, kaip jie peržiūri svetainę, galint rodyti, kuriuos puslapius jie dažniausiai lanko arba kuriuos veiksmus atlieka.
Grįžtamumo indikatoriai suteikia įžvalgas apie tai, kaip efektyviai svetainė ir jos turinys patraukia ir išlaiko lankytojus. Remiantis šiais indikatoriais, galima optimizuoti svetainės turinį, patirtį ir funkcionalumą siekiant pagerinti lankytojų sąveiką, padidinti grįžtamumą ir siekti ilgalaikės sėkmės

19
Q

Apskaičiuoti krepšelio palikimo procentą

A

Krepšelio palikimo procentas (Cart Abandonment Rate) yra metrika, kuri apibūdina procentinį lankytojų dalį, kurie pridėjo prekes į pirkimo krepšelį, bet nepasibaigė pirkimu. Tai svarbus rodiklis elektroninės prekybos svetainėse, kur jis padeda įvertinti pirkimo proceso efektyvumą ir nustatyti, kiek dažnai vartotojai palieka krepšelį be pirkimo.

Krepšelio palikimo procentą galima apskaičiuoti naudojant šią formulę:

Krepšelio palikimo procentas = (Krepšelio palikusių lankytojų skaičius / Pridėjusių prekes į krepšelį lankytojų skaičius) * 100

Krepšelio palikusių lankytojų skaičius yra skaičius vartotojų, kurie pridėjo prekes į krepšelį, bet nepasibaigė pirkimu. Pridėjusių prekes į krepšelį lankytojų skaičius yra skaičius vartotojų, kurie pridėjo prekes į krepšelį. Rezultatas dauginamas iš 100, kad gautume procentų reikšmę.

Pavyzdžiui, jei 100 lankytojų pridėjo prekes į krepšelį, o tik 60 iš jų pasibaigė pirkimu, krepšelio palikimo procentas būtų:

Krepšelio palikimo procentas = (40 / 100) * 100 = 40%

Tai reiškia, kad 40% lankytojų paliko krepšelį be pirkimo.

Krepšelio palikimo procentas suteikia informaciją apie tai, kiek dažnai vartotojai nesibaigia pirkimo proceso, nors jie jau pridėjo prekes į krepšelį. Tai gali rodyti, kad svetainės pirkimo procesas yra nepatogus, kainos yra per aukštos, pristatymo sąlygos yra nepalankios arba kitos priežastys, kurios vartotojus atbaido nuo pirkimo. Ši metrika gali padėti identifikuoti problemas ir optimizuoti pirkimo procesą siekiant sumažinti krepšelio palikimo procentą ir padidinti konversijas.

20
Q

Paaiškinti, kaip apskaičiuoti vieno pardavimo kaštus (angl. Costs per sale, CPS)

A

Vieno pardavimo kaštai (Cost per Sale, CPS) yra metrika, kuri apskaičiuoja vidutinį išlaidų kiekį, susijusį su vienu pardavimu. Ši metrika padeda įvertinti efektyvumą ir pelningumą, nustatant, kiek vidutiniškai reikia išlaidų, kad būtų atliktas vienas pardavimas.

Norėdami apskaičiuoti vieno pardavimo kaštus, turite suskaičiuoti visus pardavimui skirtus išteklius ir išlaidas bei padalinti juos iš bendro pardavimų skaičiaus. Formulė būtų tokia:

CPS = Išlaidos pardavimui / Pardavimų skaičius

Išlaidos pardavimui apima visas išlaidas, kurias reikėjo padaryti tam, kad būtų atliktas vienas pardavimas. Tai gali apimti šias išlaidas:

Reklamos ir rinkodaros išlaidos
Gamybos ar tiekimo išlaidos
Pardavimo personalo išlaidos
Logistikos ir pristatymo išlaidos
Klientų aptarnavimo išlaidos
Kitos tiesioginės ir netiesioginės išlaidos, susijusios su pardavimu
Pardavimų skaičius yra visų pardavimų skaičius per tam tikrą laikotarpį.

Pavyzdžiui, jei pardavimui skirtos išlaidos per mėnesį siekia 10 000 EUR, o per tą patį laikotarpį buvo atlikta 100 pardavimų, vieno pardavimo kaštai būtų:

CPS = 10 000 EUR / 100 = 100 EUR

Tai reiškia, kad vidutinai reikia 100 EUR išlaidų, kad būtų atliktas vienas pardavimas.

Vieno pardavimo kaštų metrika padeda įvertinti, kiek išteklių ir išlaidų reikia, kad būtų atliktas vienas pardavimas. Tai svarbi metrika verslo efektyvumo vertinimui, leidžianti įvertinti pardavimo procesą ir identifikuoti galimus tobulinimo punktus siekiant sumažinti išlaidas ir padidinti pelningumą.

21
Q

Paaiškinti, kas yra skirtingi srauto šaltiniai analitikoje

A

Srauto šaltiniai analitikoje nurodo skirtingas kanalus ar šaltinius, per kuriuos lankytojai pasiekia jūsų svetainę arba kitą internetinį turinį. Tai svarbi informacija, kuri padeda suprasti, iš kur ateina jūsų lankytojai, kaip jie randa jūsų svetainę ir kokius kanalus naudoja.

Skirtingi srauto šaltiniai analitikoje gali apimti:

Tiesioginius lankytojus: Tai lankytojai, kurie tiesiogiai įvedė jūsų svetainės adresą naršyklės adresų juostoje arba jie paspaudė ant nuorodos, kurią gavo tiesiogiai iš jūsų, pavyzdžiui, per el. laišką ar socialinio tinklo pranešimą.
Organinį srautą: Tai lankytojai, kurie atėjo į jūsų svetainę per paieškos variklių rezultatus. Jie naudojo paieškos terminus ar frazes ir rado jūsų svetainę per organinius paieškos rezultatus.
Mokamą srautą: Tai lankytojai, kurie pasiekė jūsų svetainę per mokamus reklamos kanalus. Tai gali apimti pay-per-click (PPC) reklamas, reklaminius tinklus, socialinius tinklus ar kitus mokamus reklamos būdus.
Perkeltas srautas: Tai lankytojai, kurie buvo nukreipti į jūsų svetainę iš kitos svetainės ar šaltinio. Tai gali būti nuorodos iš partnerių svetainių, nuorodos iš socialinių tinklų, nuorodos iš straipsnių ar blogų ir tt.
Socialinį srautą: Tai lankytojai, kurie atėjo į jūsų svetainę per socialinius tinklus, tokius kaip Facebook, Twitter, Instagram ir kt. Jie paspaudė nuorodą, kurią matė jūsų socialinio tinklo įraše ar skiltyje.
El. pašto srautą: Tai lankytojai, kurie pasiekė jūsų svetainę per nuorodą arba reklamą, kurią gavo el. pašto kampanijos metu. Jie paspaudė nuorodą el. laiške ir buvo nukreipti į jūsų svetainę.
Šie skirtingi srauto šaltiniai analitikoje padeda atskleisti, kaip jūsų lankytojai randa ir pasiekia jūsų svetainę bei kitą internetinį turinį. Ši informacija yra vertinga norint suprasti, kurie kanalai veikia geriausiai ir kurie reikalauja daugiau dėmesio ir optimizavimo, siekiant padidinti srautą ir konversijas

22
Q

Paaiškinti, kas yra skaitmeninės analitikos brandos modelis (angl. Online Analytics Maturity Model)

A

Skaitmeninės analitikos brandos modelis (Online Analytics Maturity Model) yra struktūruotas ir hierarchiškas modelis, skirtas įvertinti organizacijos lygį ir brandą skaitmeninės analitikos srityje. Šis modelis padeda organizacijoms suprasti, kurioje stadijoje jos yra skaitmeninės analitikos srityje ir ką reikia daryti norint pasiekti aukštesnį lygį ir tobulinti savo analitinę veiklą.

Skaitmeninės analitikos brandos modelis dažnai apima kelias stadijas ar lygius, kurie rodo organizacijos analitinės brandos progresą. Šie lygiai gali būti įvardinti skirtingais terminais arba aprašomi skirtingais aspektais, tačiau bendra idėja yra panaši. Pavyzdžiui, galima išskirti tokius lygius:

Pradinis lygis: Organizacija neturi išplėsto skaitmeninio analitikos proceso arba naudoja tik pagrindinius analitinės informacijos rinkimo įrankius. Analitika daugiausia apibrėžiama pagal standartinius metrikų rodiklius ir raportus.
Vidutinio lygio lygis: Organizacija pradeda naudoti pažangesnius analitinės veiklos įrankius ir gilinasi į skaitmeninių duomenų analizę. Analitinė veikla tampa struktūruotesnė ir kontroliuojama, o analitiniai sprendimai remiasi duomenų analize ir gilesniu supratimu apie lankytojų elgesį.
Aukšto lygio lygis: Organizacija pasiekia aukščiausią skaitmeninės analitikos brandą. Analitinė veikla yra integruota į organizacijos strategiją ir priimant sprendimus pagrįsta analitine informacija. Naudojami pažangūs analitikos įrankiai ir technologijos, o analitiniai procesai yra nuolat tobulinami ir optimizuojami.
Skaitmeninės analitikos brandos modelis padeda organizacijoms suprasti jų analitinės veiklos lygį, identifikuoti tobulinimo galimybes ir nustatyti prioritetus ateities plėtrai. Tai gali apimti investicijas į technologijas, personalo mokymus, procesų ir strategijos tobulinimą bei bendrą kultūros pokyčių skatinimą, kad analitiniai duomenys taptų svarbiu veiksniu sprendimų priėmimo procese.