Logistisk regresjon Flashcards

1
Q

Når bruker vi logistisk regresjon?

A

Vi bruker log.reg når AV er kategorisk, dikotom. Log.reg er regresjon der andelen observasjoner med en gitt verdi på y regnes om til logits for å gi en enkel matematisk beskrivelse av sammenhengen mellom x og y, som tar hensyn til at y er kategorisk.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Hva forteller Homser-Lemeshow testen oss?

Hvordan tolke Pseudo R2?

A

HL-testen er en goodness of fit-test, og indikerer hvorvidt en modell med uavhengige verdier er bedre enn en modell uten. Nullhypotesen er at modellen passer data. Signifikante avvik mellom predikerte og observerte frekvenser på AV. Indikerer en lite tilfredstillende modell. Er ikke HL-testen signifikant passer modellen data og nullhypotesen forkastes ikke. Utganganspunkt i p-verdi.

Pseudo R2: hvorvidt modellen forklarer/predikerer en del av variasjonen i AV. Men kan ikke tolkes direkte som % av variansen i AV. Varierer mellom 0 og 1, men når aldri 1. Nærmere 0 enn 1: forklarer en del av variasjonen - men ikke all variasjonen.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Hva er Maximum likelihood?

A

Maximum likelihood er en metode for å finne den kombinasjonen av konstantledd og koeffisienter som har høyest sannsynlighet for å gi det datasettet vi har fått.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly