Jura Flashcards
Hvad gør sig gældende ift dansk lov, når en dansk forbruger køber noget (sag an)?
Dansk lov gælder, når en dansk forbruger køber noget. En person kan ligge sag an mod en, hvis virksomheden har markedsført sig mod danske forbrugere, eller har kontor i Danmark. Gælder dansk lov ikke, kan den internationale købelov CISG eventuelt gælde. Man kan bede forbrugerombudsmanden undersøge en sag, mod betaling.
Hvilken lov fungere ved indgåelse af aftaler på nettet?
Aftaleloven gælder også ved indgåelse af aftaler på internettet. Når pris og vare er angivet, betragtes det som et tydeligt tilbud. En interaktiv hjemmeside såsom en e-commerce shop som har mulighed for aftaleindgåelse, gør sig gældende som et bindende tilbud. Levere virksomheden ikke produktet, kan køber kræve erstatning. Levering er som senest 30 dage efter aftalens indgåelse. Virksomheden har risikoansvar op til leveringen.
Ifølge hvad, og hvilke punkter skal en virksomhed oplyse om sig selv?
Ved køb, skal virksomheden opfylde deres oplysningspligt. Det vil sige, at informere om kontaktoplysninger, CVR-nummer, samlede pris, aftalevilkår samt fortrydelsesret. Kunden kan ikke fortryde en aftale, medmindre der er sund fornuft inde over. Det kan de dog godt ved e-handel, jævnfør forbrugerkøbsaftaler.
Hvorfor fungere retur for kunden?
Kunden skal dog meddele dette til sælger inden 14 dage fra varens modtagelse eller undlade at modtage den. Varen skal returneres i samme stand, og køberen bærer risikoen for varens beskadigelse indtil den er givet tilbage.
Hvad er gdpr?
GDPR mæssigt, er det lovpligtigt at bede om tilladelse i form af et plugin. Det skal altid være muligt for en forbruger at skrive og bede virksomheden slette ens data. Persondata må ikke videresælges eller opbevares backup. De skal dertil slettes, når de ikke længere er nødvendige.
Man må ikke opkræve gebyr for betalingskort. Kontantreglen gør sig ikke gældende for webshops.