FCS - G. Urbana - LLEI 16/1991, de 10 de juliol, de les policies locals Flashcards

1
Q

Pel que fa al contingut de la Llei, com a aspecte a destacar, cal constatar que, juntament amb les policies locals, es regulen que cinc altres tipus de serveis? Com ens anomenan estes genèricament?

A

els serveis de guàrdies, vigilants, agents, algutzirs o similars, els quals són anomenats genèricament “vigilants”.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Que fà la Comissió de Coordinació de les Policies Locals? Quin tipus de òrgan es?

A

La participació dels municipis en les tasques de coordinació d’aquests cossos s’articula per mitjà de la Comissió de Coordinació de les Policies Locals, màxim òrgan consultiu en aquesta matèria.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

L’existència de la policia local es determina obligatòria per quins municipis?

A

No es determina com a obligatòria per a cap municipi.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Aquesta Llei s’aplica a quins els cossos de policia que depenen dels municipis de Catalunya? Com es denominen genèricament?

A

Aquesta Llei s’aplica a tots els cossos de policia, denominats genèricament “policies locals”.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

En els municipis de menys de deu mil habitants per que tinguen policíes locals, qui a de acordar-ho? Qui autorizar-ho? Amb l´informe previ de qui?

A

En els municipis de menys de deu mil habitants hi pot haver policia local si n’acorda la creació la majoria absoluta del nombre legal de membres de la corporació local corresponent i ho autoritza el Conseller de Governació, amb informe previ de la Comissió de Coordinació de les Policies Locals

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Els cossos de policía local també es poden denominar polica municipal o guàrdia urbana per que tipus de raons? Qui ha de acordar-lo?

A

Per raons de tradició històrica i sempre que ho acordi la corporació local respectiva

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

Les policies locals només poden actuar fora de llur àmbit territorial en situacions d’emergència i amb l’autorització prèvia de les autoritats competents. S’ha de donar compte d’aquestes actuacions a qui?

A

al Departament de Governació.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

Els vigilants poden dur armes de foc en quins situacions?

A

No poden

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
9
Q

Abans de prendre possessió del càrrec, els policies locals han de jurar o prometre acatar que dos normes?

A

la Constitució, com a norma fonamental de l’Estat, i respectar i observar l’Estatut d’Autonomia, com a norma institucional bàsica de Catalunya.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
10
Q

Cinc principis bàsics d’actuació dels policies locals Pel que fa a l’adequació a l’ordenament jurídic?

A

a) Exercir llurs funcions amb respecte absolut a la Constitució, a l’Estatut d’Autonomia i a la resta de l’ordenament jurídic.
b) Actuar, en el compliment de llurs funcions, amb absoluta neutralitat política i imparcialitat i, en conseqüència, sense fer cap discriminació per raó de naixença, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.
c) Actuar amb integritat i dignitat i, en particular, abstenir-se de participar en qualsevol acte de corrupció i oposar-s’hi amb fermesa.
d) Atenir-se, en llur actuació professional, als principis de jerarquia i de subordinació; en cap cas, però, l’obediència deguda no pot emparar ordres que comportin l’execució d’actes que constitueixin manifestament delicte o que siguin contraris a la Constitució, a l’Estatut o a les lleis.
e) Col·laborar amb l’Administració de Justícia i auxiliar-la en els termes establerts per la llei.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
11
Q

Quatre principis bàsics d’actuació dels policies locals Pel que fa a les relacions amb la comunitat?

A

a) Impedir, en l’exercici de llur actuació professional, qualsevol pràctica abusiva, arbitrària o discriminatòria que comporti violència física o moral.
b) Tenir en tot moment un tracte correcte i acurat amb els ciutadans, als quals han de procurar auxiliar i protegir sempre que les circumstàncies ho aconsellin o hi siguin requerits, i proporcionar-los informació completa i tan àmplia com sigui possible sobre les causes i la finalitat de totes les intervencions.
c) Actuar, en l’exercici de llurs funcions, amb la decisió necessària i sense retard, quan d’això depengui evitar un mal greu, immediat i irreparable, i regir-se, en fer-ho, pels principis de congruència, d’oportunitat i de proporcionalitat en la utilització dels mitjans a llur abast.
d) Utilitzar les armes només en les situacions en què hi hagi un risc racionalment greu per a la vida o la integritat física d’ells mateixos o de terceres persones i en les circumstàncies que puguin comportar un risc greu per a la seguretat ciutadana, i han de regir-se, en fer-ho, pels principis a què es refereix la lletra c).

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
12
Q

Tres principis bàsics d’actuació dels policies locals Pel que fa al tractament de detinguts?

A

a) Identificar-se degudament com a agents en el moment d’efectuar una detenció.
b) Vetllar per la vida i la integritat física de les persones que estiguin detingudes o sota llur custòdia i respectar-ne els drets, l’honor i la dignitat.
c) Complir i observar amb la diligència deguda els tràmits, els terminis i els requisits exigits per l’ordenament jurídic en la detenció d’una persona

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
13
Q

Un principi bàsics d’actuació dels policies locals Pel que fa a la dedicació professional i un altre Pel que fa al secret professional?

A

Pel que fa a la dedicació professional, els policies locals han de portar a terme llurs funcions amb dedicació total, i han d’intervenir sempre, en tot moment i en tot lloc, estiguin o no estiguin de servei, en defensa de la llei i de la seguretat ciutadana

Pel que fa al secret professional, els policies locals han de guardar secret rigorós respecte a totes les informacions que coneguin per raó o en ocasió del compliment de llurs funcions; no estan obligats a revelar les fonts d’informació, llevat que els ho imposin el compliment de llurs funcions o les disposicions legals.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
14
Q

Corresponen a les policies locals, en llur àmbit d’actuació, les funcions següents: LLEGIR dues vegades?

A

a) Protegir les autoritats de les corporacions locals i vigilar i custodiar els edificis, les instal·lacions i les dependències d’aquestes corporacions.
b) Ordenar, senyalitzar i dirigir el trànsit en el nucli urbà, d’acord amb el que estableixen les normes de circulació.
c) Instruir atestats per accidents de circulació esdevinguts dins el nucli urbà, en el qual cas han de comunicar les actuacions dutes a terme a les forces o els cossos de seguretat competents.
d) Exercir de policia administrativa, a fi d’assegurar el compliment dels reglaments, de les ordenances, dels bans, de les resolucions i de les altres disposicions i actes municipals, d’acord amb la normativa vigent.
e) Exercir de policia judicial, d’acord amb l’article 12 i amb la normativa vigent.
f) Dur a terme diligències de prevenció i actuacions destinades a evitar la comissió d’actes delictuosos, en el qual cas han de comunicar les actuacions dutes a terme a les forces o els cossos de seguretat competents.
g) Col·laborar amb les forces o els cossos de seguretat de l’Estat i amb la Policia Autonòmica en la protecció de les manifestacions i en el manteniment de l’ordre en grans concentracions humanes quan siguin requerides a fer-ho.
h) Cooperar en la resolució dels conflictes privats, quan siguin requerides a fer-ho.
i) Vigilar els espais públics.
j) Prestar auxili en accidents, catàstrofes i calamitats públiques, participant, d’acord amb el que disposen les lleis, en l’execució dels plans de protecció civil.
k) Vetllar pel compliment de la normativa vigent en matèria de medi ambient i de protecció de l’entorn.
l) Dur a terme les actuacions destinades a garantir la seguretat viària en el municipi.
m) Qualsevol altra funció de policia i de seguretat que, d’acord amb la legislació vigent, els sigui encomanada.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
15
Q

Quals son Les dos funcions de policia judicial de les policies locals?

A

a) Auxiliar els jutges, els tribunals i el ministeri fiscal en la investigació dels delictes i en el descobriment i la detenció dels delinqüents, quan siguin requerides a fer-ho.
b) Practicar, per iniciativa pròpia o a requeriment de l’autoritat judicial, del ministeri fiscal o dels superiors jeràrquics, les primeres diligències de prevenció i de custòdia de detinguts i la prevenció i la custòdia dels objectes provinents d’un delicte o relacionats amb l’execució d’aquest, de les quals actuacions s’ha de donar compte, en els terminis establerts legalment, a l’autoritat judicial o al ministeri fiscal, d’acord amb la normativa vigent.

Les funcions assenyalades s’han de complir d’acord amb els principis de cooperació mútua i de col·laboració recíproca amb la resta de forces i cossos de seguretat.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
16
Q

Els vigilants poden únicament acomplir que tres actuacions?

A

a) Custodiar i vigilar béns, serveis, instal·lacions i dependències municipals.
b) Ordenar i regular el trànsit dins el nucli urbà, d’acord amb les normes de circulació.
c) Participar en les tasques d’auxili al ciutadà i de protecció civil, d’acord amb el que disposen les lleis.
d) Vetllar pel compliment dels reglaments, de les ordenances, dels bans, de les resolucions i de les altres disposicions i actes municipals.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
17
Q

La participació de representants del Departament de Governació en la Junta Local de Seguretat és preceptiva en quins municipis?

A

en els municipis en què hi ha una presència operativa de la Policia Autonòmica.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
18
Q

Qui i amb l´acord de quin altre ha d’establir les característiques comunes dels uniformes, les insígnies, els distintius, l’equip, els vehicles i els altres complements de les policies locals que puguin ésser uniformats?

A

El Departament de Governació, amb l’acord previ de la Comissió de Coordinació de les Policies Locals

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
19
Q

A l’objecte d’assolir el màxim nivell de coordinació, totes les corporacions locals que disposen de policia local o de vigilants han de trametre al Departament de Governació i fer pública, dins, d’acord amb els criteris d’elaboració determinats per reglament, quina documentació (dos items) i en que moment?

A

a) La memòria dels serveis prestats l’any anterior.
b) La dotació de recursos humans i materials.

Dins el primer trimestre de cada any

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
20
Q

El Departament de Governació ha de crear serveis comuns d’utilització supramunicipal per al conjunt de les policies locals, entre els quals han d´estar quins dos?

A

a) Una xarxa de transmissions que enllaci totes les policies locals.
b) Un banc de dades relatiu a les policies locals al qual puguin accedir, mitjançant sistemes informàtics, tots els ajuntaments.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
21
Q

Si els serveis prestats per la Policia Autonòmica afecten funcions pròpies de la policia local, el responsable de la Policia Autonòmica n’ha d’informar obligatòriament a qui?

A

A l’alcalde del municipi afectat.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
22
Q

Dins la escala superior quines categories hi ha?

A

a) Escala superior, que comprèn les categories de superintendent, d’intendent major i d’intendent.

23
Q

Els cossos de policia local s’estructuren en que quatre escales? Quins grups corresponen a cada ú?

A

a) Escala superior - A
b) Escala executiva - B
c) Escala intermèdia - C
d) Escala bàsica - D

24
Q

Dins la escala executiva quines categories hi ha?

A

Escala executiva, que comprèn la categoria d’inspector.

25
Q

Dins la escala intermèdia quines categories hi ha?

A

Escala intermèdia, que comprèn les categories de sots-inspector i de sergent.

26
Q

Dins la escala bàsica quines categories hi ha?

A

Escala bàsica, que comprèn les categories de caporal i d’agent.

27
Q

Qui ha d’establir per reglament, amb l’informe previ de quin altre, els criteris per a determinar la categoria i el nombre dels càrrecs de comandament que, han d’integrar les plantilles corresponents de les policies locals? Ho faran en funció de quins coses?

A

El Departament de Governació ha d’establir per reglament, amb l’informe previ de la Comissió de Coordinació de les Policies Locals, els criteris per a determinar la categoria i el nombre dels càrrecs de comandament que, en funció del nombre d’agents o d’habitants o de les característiques del municipi, han d’integrar les plantilles corresponents de les policies locals,

28
Q

La categoria de superintendent només es pot crear en els municipis que tenen més quants habitants?

A

de dos-cents mil habitants

29
Q

Les categories d’intendent major i d’intendent només es poden crear en els municipis que tenen més de quants habitants?

A

De cent mil habitants

30
Q

En cas de que el municipi no tinga el minim de habitants requerit per tinde les categories d’intendent major i d’intendent, es poden crear igualment si tenen més de quants agents en ambos casos?

A

si el nombre d’agents hi excedeix de dos-cents cinquanta (intendent major) o de cent (intendent), respectivament, i les característiques especials del municipi ho aconsellen

31
Q

Qui será el cap del cos de la policia local? I com es designa el substitut?

A

És cap del cos el membre de la plantilla de major graduació; en cas d’igualtat, correspon a l’alcalde de fer el nomenament, d’acord amb els principis d’objectivitat, de mèrit, de capacitat i d’igualtat.
L’alcalde ha de designar entre els membres de major graduació la persona que ha de substituir el cap del cos en els casos d’absència d’aquest.

32
Q

Correspon al cap del cos: Llegir

A

a) Dirigir, coordinar i supervisar les operacions del cos, i també les activitats administratives, per assegurar-ne l’eficàcia.
b) Avaluar les necessitats de recursos humans i materials i formular les propostes pertinents.
c) Transformar en ordres concretes les directrius dels objectius a assolir, rebudes de l’alcalde o del càrrec en qui aquest delegui.
d) Informar l’alcalde, o el càrrec en qui aquest delegui, del funcionament del servei.
e) Complir qualsevol altra funció que li atribueixi la reglamentació municipal del cos

33
Q

L’accés a les categories de caporal, de sergent i de sots-inspector es fa per quin procés?

A

es fa per promoció interna, mitjançant concurs-oposició,

34
Q

Per l’accés a les categories de caporal, de sergent i de sots-inspector els agents han de tindre quina antiguitat? En quina categoria?

A

entre els membres del cos que tinguin un mínim de dos anys d’antiguitat en la categoria immediatament inferior respectiva, que tinguin la titulació adequada i que hagin superat, o superin en el procés de selecció, el curs específic impartit per l’Escola de Policia de Catalunya.

35
Q

L’accés a les categories d’inspector, d’intendent, d’intendent major i de superintendent es fa per quin procés?

A

concurs-oposició lliure

36
Q

L’accés a les categories d’inspector, d’intendent, d’intendent major i de superintendent es pot reservar places per promoció interna fins a quin percentatge?

A

Es pot reservar fins a un cinquanta per cent de les places de cada convocatòria per a la promoció interna dels membres del cos que tinguin un mínim de dos anys d’antiguitat en la categoria immediatament inferior respectiva, que tinguin la titulació adequada i que hagin superat, o superin en el procés de selecció, el curs específic impartit per l’Escola de Policia de Catalunya.

37
Q

L´acces a quines quatre categoríes es fa per oposició lliure i a quines altres tres per promoció interna?

A

d’inspector, d’intendent, d’intendent major i de superintendent per concurs-oposició lliure
caporal, de sergent i de sots-inspector per promoció interna

38
Q

Els membres dels tribunals d’oposició i dels òrgans similars de policia local, han de estar integrats per quins membres dividides en tercis?

A

a) Un terç ha d’ésser integrat per membres o funcionaris de la mateixa corporació.
b) Un altre terç ha d’ésser integrat per personal tècnic especialitzat en aquesta matèria.
c) El terç restant ha d’ésser integrat per representants del Departament de Governació, entre els quals hi ha d’haver com a mínim un representant

39
Q

qui participen en els cursos de selecció per a l’accés a la categoria d’agent que cobren com mínim? Cotitzen a la seguretat social?

A

Mínim els ingressos econòmics corresponents als funcionaris en pràctiques i, quan accedeixin a l’Escola de Policia de Catalunya, mitjançant els processos selectius corresponents, la cotització a la Seguretat Social

40
Q

Mínim de edat per passar a segona activitat?

A

57 anys

41
Q

Són faltes molt greus: llegir

A

a) L’incompliment del deure de fidelitat a la Constitució o a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya en l’exercici de les funcions.
b) Tota actuació que signifiqui discriminació per raó de raça, sexe, religió, llengua, opinió, lloc de naixement, veïnatge o qualsevol altra condició o circumstància personal o social.
c) L’obstaculització de l’exercici de les llibertats públiques i dels drets sindicals.
d) La inflicció de tortures, maltractaments o penes cruels, inhumanes o degradants, la instigació a cometre aquests actes o el fet de tolerar-los o col·laborar-hi, i també qualsevol actuació abusiva, arbitrària o discriminatòria que impliqui violència física o moral.
e) Qualsevol conducta o actuació constitutiva de delicte dolós.
f) Qualsevol acte de prevaricació o suborn i el fet de no evitar-lo o no denunciar-lo.
g) L’abandonament del servei.
h) La insubordinació individual o col·lectiva envers les autoritats o els comandaments de qui es depèn, i la desobediència a les instruccions legítimes donades per aquests.
i) La denegació d’auxili i la manca d’intervenció urgent en qualsevol fet en què l’actuació sigui obligada o convenient.
j) La pèrdua de les armes i el fet de permetre’n la sostracció per negligència inexcusable.
k) La participació en vagues, en accions substitutives d’aquestes o en actuacions concertades amb la finalitat d’alterar el funcionament normal dels serveis.
l) La publicació o la utilització indeguda de secrets declarats oficials per llei o qualificats com a tals, i la violació del secret professional.
m) La manca notòria de rendiment que comporti inhibició en el compliment de les tasques encomanades.
n) L’incompliment de les normes sobre incompatibilitats.
o) El fet de causar, per negligència o per mala fe, danys molt greus en el patrimoni i els béns de la corporació.
p) L’ocultació o l’alteració d’una prova amb la finalitat de perjudicar o d’ajudar l’encausat.
q) La falsificació, la sostracció, la simulació o la destrucció de documents del servei sota custòdia pròpia o de qualsevol altre funcionari.
r) El fet d’embriagar-se o de consumir drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicòtropes durant el servei o habitualment i el fet de negar-se, en situació d’anormalitat física o psíquica evident, a les comprovacions tècniques pertinents.
s) La conculcació dels drets dels detinguts o els presos custodiats i el fet de subministrar-los drogues tòxiques, estupefaents, substàncies psicòtropes o begudes alcohòliques.
t) L’exhibició de l’arma reglamentària o dels distintius del càrrec sense cap causa que ho justifiqui i el fet de fer-ne un mal ús.
u) La reincidència en la comissió de faltes greus.
v) La manca de col·laboració manifesta amb els altres membres de les Forces o Cossos de Seguretat, en aquells casos en què s’hagi de prestar de conformitat amb la legislació vigent

42
Q

Són faltes greus: Llegir

A

a) La desobediència als superiors en l’exercici de les funcions i l’incompliment de les ordres rebudes.
b) Les faltes de respecte o consideració greus i manifestes envers els superiors, els companys, els subordinats o els ciutadans.
c) Els actes i les conductes que atempten contra el decor i la dignitat dels funcionaris, contra la imatge del cos i contra el prestigi i la consideració deguts a la corporació.

d) El fet de causar, per negligència o per mala fe, danys greus en el patrimoni i els béns de la
corporació.

e) El fet d’originar enfrontaments en el servei o en el lloc de treball i el fet de prendre-hi part.
f) L’incompliment de l’obligació de donar compte als superiors dels assumptes que aquests hagin de conèixer.
g) L’incompliment del deure de reserva professional pel que fa als assumptes coneguts per raó de l’exercici de les funcions.
h) La intervenció en un procediment administratiu si hi ha establerts legalment motius d’abstenció.
i) L’actuació amb abús d’atribucions en perjudici dels ciutadans, si no constitueix una falta molt greu.

j) El consum de begudes alcohòliques durant el servei i el fet de negar-se a les comprovacions
tècniques pertinents.

k) La pèrdua de les credencials i el fet de permetre’n la sostracció per negligència inexcusable.
l) La manca d’assistència sense causa justificada.
m) La reincidència en la comissió de faltes lleus.
n) La pèrdua de les armes i el fet de permetre’n la sostracció per negligència simple.
o) L’incompliment per negligència greu dels deures derivats de la pròpia funció

43
Q

Són faltes lleus: Llegir

A

a) La incorrecció envers els superiors, els companys, els subordinats o els ciutadans.
b) El retard, la negligència i el descuit en el compliment de les funcions o de les ordres rebudes.
c) La descurança en la presentació personal.
d) La descurança en la conservació dels locals, del material i dels documents del servei, si no
produeix perjudicis greus.
e) L’incompliment de la jornada de treball sense causa justificada.
f) La sol·licitud o la consecució de permuta de destinació o de canvi de serveis amb afany de lucre o amb falsedat de les condicions per a tramitar-la.
g) El fet de prescindir del conducte reglamentari en formular qualsevol sol·licitud o reclamació, excepte en cas d’urgència o d’impossibilitat física.
h) Les faltes repetides de puntualitat dins un mateix mes sense causa justificada

44
Q

Els policies locals que n’indueixin altres a fer actes o tenir conductes constitutius de falta disciplinària incorren en una falta? I els comandaments que les toleren?

A

Els policies locals que n’indueixin altres a fer actes o tenir conductes constitutius de falta disciplinària incorren en la mateixa responsabilitat; també hi incorren els comandaments que les toleren.

45
Q

Els policies locals que encobreixin les faltes molt greus i greus consumades incorren en que tipus de falta?

A

una falta d’un grau inferior.

46
Q

Per a graduar les sancions, a més de les faltes objectivament comeses, cal tenir en compte, d’acord amb el principi de proporcionalitat: Llegir

A

a) La intencionalitat.
b) La pertorbació dels serveis.
c) Els danys i els perjudicis produïts a l’Administració o als administrats.
d) La reincidència en la comissió de faltes.
e) El grau de participació en la comissió o l’omissió.
f) La transcendència per a la seguretat pública.

47
Q

A qui correspon en el procés sancionador la incoació de l’expedient disciplinari i el nomenament de l’instructor i, si escau, del secretari.?

A

Corresponen a l’alcalde, o a la persona en qui aquest delegui

48
Q

La imposició de les sancions per faltes molt greus a qui correspon? I separació del servei? I faltes greus i lleus?

A

La imposició de les sancions per faltes molt greus correspon a l’alcalde , excepte en el cas de la separació del servei, que és competència del ple de la corporació; la imposició de les sancions per faltes greus i lleus correspon també a l’alcalde, o a la persona en qui aquest delegui

49
Q

l’inici de la tramitació. llegir

A

A l’inici de la tramitació d’un procediment judicial o disciplinari instruït als policies locals, o durant aquesta, l’òrgan competent per a incoar-lo en la via administrativa pot acordar com a mesures preventives la suspensió provisional, el trasllat o l’adscripció a un lloc de treball intern, sense uniforme, sense arma ni credencial, del policia expedientat o processat. La resolució en què s’acordi d’imposar o de prorrogar les mesures preventives ha d’ésser motivada.

50
Q

La suspensió provisional només es pot acordar inicialment per quin termini? Prorrogable fins a quant?

A

Per un termini d’un mes, finit el qual es pot prorrogar per un altre mes, i així successivament fins a un termini màxim de sis mesos, excepte que l’expedient, per causa imputable a l’expedientat, duri més de sis mesos i fins que no es dicti una resolució definitiva com a conseqüència d’un procediment judicial penal

51
Q

La suspensió provisional comporta, mentre dura, la pèrdua quins retribucions?

A

Les corresponents al complement específic i a les gratificacions per serveis extraordinaris.

52
Q

En que temps prescriben les faltes i les sancions?

A

Les faltes molt greus prescriuen al cap de sis anys, les greus al cap de dos anys i les lleus al cap d’un mes, a comptar de la data de comissió de la falta.
Les sancions imposades per faltes molt greus prescriuen al cap de sis anys, les imposades per faltes greus al cap de dos anys i les imposades per faltes lleus al cap d’un mes, a comptar de la data de notificació de les sancions.

53
Q

Els ajuntaments que per llurs circumstàncies especials vegin augmentada l’afluència de visitants durant l’època turística poden convocar places de policia en règim de funcionari interí, per un període màxim de quant? Poden portar armes?

A

de sis mesos, no poden portar armes.