Carr (1939): The Limitations of Realism. Flashcards

1
Q

Hvorfor skriver Carr om realismen (hans hovedpointe)?

A

Carr skriver sig op imod idealismen/utopismen, som han mente, fyldte for meget i mellemkrigstiden. Det er vigtigt at balancere denne med realisme! Magtpolitik dominerer staters relationer i det internationale system: Fred sikres ikke – konflikt er et grundvilkår, og det er statsmandens opgave at sikre egen overlevelse. Det sker kun ved magtpolitik og ved ikke at følge utopiske idealer.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Hvilke fire ingredienser kritiserer Carr realismen for at mangle for at være effektiv politisk tænkning?

A

1) Et endeligt mål: Det er en forudsætning for politisk filosofi, at der skal være et slags endemål, en vision. Realismen mangler altså et idealistisk/utopisk mål og er ikke et endelig mål i sig selv.
2) En følelsesmæssig side: Man kan ikke se bort fra moral, altså at historien er drevet af ”bør”. I hver tid ser vi skabelsen af værdier, som bliver brugt til at fordømme. ”Bør” er altså ikke meningsløst, som realismen antager.
3) En grund til at handle meningsfuldt: Mennesket ses i realismen som uforanderlig og passiv, ude af stand til at tænke og handle selvstændigt.
4) Realisme OG utopisme: Politik bør være drevet af realisme men også ideen om et utopia men i passende balance!

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Hvad menes med ”have and have-not”?

A

På trods af det principielle ønske om fred, eksisterede der efter 1. Verdenskrig forsat utilfredse stater – the have-nots nationer, fx Tyskland som en have-not nation efter Versailles freden. Carr mener at stater, som er ’Haves’, har et ønske om status quo, mens stater, som er ’Have Not’, er revisionister. ”The Haves” skal ikke undertrykke ”the Have Nots”, fordi resultatet vil være værre, hvis de gør det. Balance er altså et nøgleord.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly