APARELL RESPIRATORI Flashcards

You may prefer our related Brainscape-certified flashcards:
1
Q

FÚNCIO DE L’APARELL RESPIRATORI

A

És l’aparell encarregat de captar l’oxigen (O2) de l’aire i de desprendre el diòxid de carboni (CO2) que es produeix durant la respiració mitocondrial.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

respiració pulmonar

A

INSPIRACIÓ
Els músculs intercostals externs es contrauen i pugen les costelles i l’estérnum avança, i el diafragma descendeix. Això augmenta la capacitat de la caixa toràcica, provocant que els pulmons Les pleures estiren dels pulmons per poder inflar-se i que entri aire ric en O2.

EXPIRACIÓ
Els músculs intercostals es relaxen i les costelles baixen i l’estèrnum torna a la seva posició, i el diafragma ascendeix. Això disminueix la capacitat de la caixa toràcica, provocant que els pulmons es contreguin i, per tant, que surti aire ric en CO2.

Els pulmons tenen una acció pasiva

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

intercanvi de gasos

A

Es produeix en funció de la pressió parcial de cada gas des de on la pressió és més gran fins on la pressió és més petita

1) La sang procedent del cor que arriba als capil·lars sanguinis que recobreixen els alvèols pulmonars està carregada de diòxid de carboni i conté molt poca quantitat d’oxigen.
2) Al alvèols pulmonars arriba aire procedent de l’exterior que és ric en oxigen. També arriba diòxid de carboni procedent dels capil·lars sanguinis. El resultat és una barreja de gasos en que predomina l’oxigen.
3) La distància que hi ha entre els gasos continguts a l’interior dels alvèols pulmonars i els gasos continguts a l’interior dels capil·lars sanguinis és molt petita, i les parets que els separen són permeables a ells. Degut a això els gasos poden passar d’uns als altres. El resultat és que amb dues barreges de gasos acaben tenint una composició molt semblant.
4) La sang que surt dels capil·lars sanguinis que recobreixen els alvèols pulmonars cap al cor és rica en oxigen i molt pobre en diòxid de carboni.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly