Analyse Flashcards
Hvad viser jeres ridge plots præcis i analysen?
Ridge-plotsne viser fordelingen i andel point per år dels per bedømmer og i alt.
Det er et udtryk for en test af om der er uobservérbar endogenitet i form af en “sløse”-effekt, fordi bedømmerne kunne være tilbøjelige til at “sløse” efter en studerende er nået over den omtrentelige bestå-grænse i de år, hvor der ikke gives karakterer
Hvordan vurderer I størrelsen af effekten, når I opsummerer resultatet af jeres hypotesetest? Kunne I have gjort det på andre måder?
Samlet vurdering af betakoefficient og forklaringskraft. Vi vurderer interaktionen mellem stress og bedømmelse som svag/moderat, fordi det øger forklaringskraften signifikant, og at stress har en større effekt på præstation ved karakter fremfor BIB tilsvarende næsten 5 pct.point.
vi vurderer også højtuddannet*karakterbedømmelse som svag/moderat, fordi den betyder en effekt på 6,4/6,6 (i SEM/OLS) hvilket er tæt på gennemsnitsforskellen i karakter mellem 4 og 7.
Jeres SEM’ers fit er ikke sååå gode (kriterierne for gode CFI-, SRMR- og RMSEA-værdier er sjældent opfyldte). Hvordan kan det være, og hvad kunne I have gjort for at styrke det?
Hvorfor antager I at intrinsisk motivation fører til stress, og at mestringstro fører til stress (og ikke omvendt)?
Vi er klar over at det i virkeligheden nok mere er gensidige effekter mellem variablene.
Dels teoretisk interesse i at undersøge faktorer der påvirker trivsel (i form af stress) og vi derfor havde det som y.
De studier, vi har undersøgt, arbejder forskelligt med retningen for denne korrelation. Dels ligger det i teorierne, at mestringstro afhænger af emotionelt stadie( dvs. også stress), og at intrinsisk motivation også kan mindskes hvis man er stresset omkring negative konsekvenser ved at klare sig dårligt. Det taler imod vores måde at gøre det på.
Men vi har fundet studier, der undersøger effekten af motivationsform for fx angst og depression.
+ når vi kigger på de indikatorer, vi måler det med, synes vi godt, at vi kan argumentere for, at især mestringstro (at man kan løse de fleste opgaver osv) kommer forud for at vurdere arbejdsbyrden som for stor.