working title Flashcards

1
Q

apeiron

A

Antik Yunancada “sınırlı olmayan” anlamına gelir. Sözcüğün başındaki “a” eki olumsuzluk ekidir. Etimolojik olarak “sınırlı olmayan” anlamına gelse de, apeiron ifadesi sadece niceliksel bir anlam taşımaz; aynı zamanda “belirlenemez olan” anlamında da anlaşılmalıdır.[1]https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Apeiron)

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

inuit

A

İnuit – İnuktitut denilen isim, çoğunluğu Kanada’nın kuzey bölgesinde yaşayan aborjin toplulukları tanımlamak için kullanılıyor. Biz ise onları buzdan evler yapan, çekik gözlü, kalın kürklü olarak biliyor ve Eskimo olarak tanıyoruz. https://arkeofili.com/inuitler-eskimolar-gecmisleri-gelenekleri-bugunu/

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

sinik

A

Oscar Wilde’ın sinik tanımı, “her şeyin fiyatını bilen ve hiçbir şeyin değerini bilmeyen kişidir.” Bu tanım, sinizmin temel özelliğinin, insan davranışının ve toplumun temel değerlerinin boş ve anlamsız olduğu inancı olduğunu vurgulamaktadır. Sinik, bu inançtan dolayı, insanların çoğu zaman kendi çıkarları için hareket ettiğini ve ahlaki değerlere önem vermediğini düşünür.
Wilde’ın tanımı, sinizmin genellikle olumsuz bir özellik olarak görülmesine yol açmıştır. Siniklerin, dünyayı küçümsediği ve başkalarına karşı soğuk ve kayıtsız olduğu düşünülür. Ancak, sinizm aynı zamanda bir tür aydınlanma olarak da görülebilir. Sinik, insan davranışının ve toplumun karmaşıklığını ve kusurluluğunu görmeye cesaretlidir. Bu, onu başkalarının göremediği şeyleri görmeye ve daha derin bir düzeyde anlamaya açabilir.
Wilde’ın tanımı, sinizmin doğası hakkında önemli bir içgörü sunar. Sinik, insan davranışının ve toplumun derin bir anlayışını sergileyen, karmaşık ve hatta çelişkili bir kişiliktir

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly