Klient Fall Flashcards

1
Q
  1. Praktisk övning:

    Maria har problem med att gå ner i vikt och stressar mycket i sin vardag. Hon äter en Findus lunchlåda, som hon värmer upp snabbt i mikron (finns inte
    något annat sätt att värma maten på jobbet). Hon äter idag en kost mest ba- serat på processad mat, då hon inte orkar eller hinner att laga mat. Maten består mest av snabba kolhydrater, kött och socker. Grönsaker blir det ibland och mest på helgerna. Maria motionerar genom att gå till bussen från hemmet som tar ca 10 minuter. Ingen annan träning hinns med. Hon har svårigheter med eksem i ansiktet. Hon har även svårt att sova och känner att hjärtat hoppar lite till och från och hon får kramper och har myrkryp på nätterna i benen. Hon är deprimerad och har ingen energi och hon är ofta sjuk och har ett nedsatt immunförsvar.
    - Vilken kost skulle du rekommendera?
    - Vilka mineraler, kost och nycklar är extra bra för henne?
    Bolla och dela med dig av dina tankar i Facebookgruppen, med någon annan i gruppen och på Q & A mötena. 

    Använd dig gärna av Nutritiondata.
A
  1. Vi kan hjälpa Maria genom att ge henne vissa näringsämnen och speciellt magnesium, då en brist kan skapa kramp i benen och oregelbunden hjärtrytm. Även Zink kan hjälpa mot kramper i benen och myrkryp, och är också extra bra för ek- sem som hon har i ansiktet. Hon kan även återfukta huden med bra ekologiska hud- vårdsprodukter. Hon bör utesluta sina Findus matlådor som hon värmer i mikron, och se till att ge henne kunskapa om hur hon gör en mättande sallad, eller om hon gå ut och köper en matigare sallad i en bättre salladsbar. Dock behöver hon äta en mer kall lunch eller om hon sätter fram matlådan någon timme innan lunch på jobbet och örter den ljummen. Hon kan enkelt göra en smoothie på morgon som hon sedan delar upp på två och tre med sig som mellanmål på jobbet, för extra näring. Se till att ta bort inflammationsbildande kost och informera om varför det är viktigt och att det också kan minska på hennes eksem och att hon ständigt är trött. Zink hjälper också till med immunförsvaret och den antiinflammatoriska kosten med mer grönsaker (be henne höja upp till minst 50 % grönt på tallriken), kommer att stärka immunförsvaret också. Nycklar som kan vara extra bra här är nyckel 2 och 7 att börja med.
How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly