Cadle Og Yeates Flashcards

1
Q

Hvad er vandfaldsmodellens primære fokus og anvendelsesområde?

A

En vandfaldsmodel er primært anvendt som udviklingsmetode når man har et system, som ikke er dynamisk og derved er det samme efter man har udviklet programmet, og kravende til programmet er klare og tydelige.

Det primære fokus i vandfaldsmodellen er:
Vandfaldsmodellen er en lineær og sekventiel procesmodel, der har fokus på at planlægge og udføre softwareudviklingsprojekter i en række faser, der følger en fastlagt rækkefølge. Det primære fokus for vandfaldsmodellen er at opdele projektet i faser, hvor hver fase repræsenterer en bestemt type aktivitet, og hvor arbejdet i én fase skal være færdigt, før man går videre til den næste fase.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Hvad er B-modellens primære fokus og anvendelsesområde?

A

B-modellens primære fokus er vedligeholdelse. Den tager udgangspunkt i svaghederne præsenteret i vandfaldsmodellen angående dette. Den er derfor primært anvendt til software hvor de initielle krav er tydelige, men der er indbygget vedligeholdelse i modellen.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Hvad er V-modellens primære fokus og anvendelsesområde?

A

Den venstre side af V’et vises fremskridtet fra analyse til design af programmet. Den højre side viser en samling af programmet og testing af dett til det afleverede produkt. Det vigtige i V-modellen er sammenspillet mellem stadierne i projektet. Det primære fokus for V-modellen er QA (Quality Assurance).

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Hvad er incremental modellens primære fokus og anvendelsesområde?

A

Denne model er primært anvendt hvor total funktionalitet af systemet kan leveres i faser. Den tillader derfor at man kan lave en initiel fase af programmet, og tilpasse senere faser til responsen derfra. Samtidig er det primære fokus at man kan levere systemet i faser. Derudover har det en ekstra fordel, at brugerne får lov til at føle at de er med til at designe programmet og det kan give fordele ift at implementere programmet i deres hverdage.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Hvad er spiral modellens primære fokus og anvendelsesområde?

A

Spiralmodellen er meget anderledes i forhold til vandfaldsmodellen. Den introducerer et evolutionært systemudvikling. Den er primært anvendt hvor kravspecifikationerne ikke er velformuleret og forstået af brugerne, eller hvor det kan være svært, at formulere dem. Dets primære fokus er, at udføre samme aktiviteter flere gange, og derved forstå kravende bedre. Dette gøres eksempelvis ved at have evaluere hver gang efter man har afgjort målene og alternative krav.

Den er opdelt i 4 kvadranter.
Øverst til venstre: Determine objectives, alternatives, constraints
Øverst til højre: Evaluate alternatives, identify, resolve risk
Nederst til højre: Develop, verify next-level product
Nederst til venstre: Plan the next phase.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Hvad adskiller vandfalds, B, V og- incrementalmodellen fra Beyeres agile model?

A

Vandfaldsmodellen og Beyers Agile model er modsætninger. Vandfaldsmodellen er meget linæer og man går ikke tilbage til tidligere stadier, dette gør man ofte i Beyers sprintmodel for at evaluere fremskridtet. Vandfaldsmodellen er hverken itererende eller agil.

B-modellen er agil som den sidste del af programmet, hvor fokus er på vedligeholdelse, i dette stadie er B-modellen iterererende og iterer gennem forskellige stadier af programmet.

V-modellen fokuserer på QA og den iterer mindre end B-modellen, da det færdige program er færdig og derved ikke tilpasser sig. Dog er den mere iterativ end vandfaldsmodellen da den kan springe fra nogle forskellige stadier til hinanden, for at sikre QA.

Incrementalmodellen udgiver produktet i faser. Dette vil sige at der er iterationer i processudviklingen af det initielle program. Dog er den ikke agil eftersom man aldrig ændrer kravsdefinitionen for programmet. I stedet er denne fase et stadie som ankommer før den itererne del.

Spiralmodellen er agil i det den går igennem alle stadier flere gange, for at sikre sig, at løsningen der bliver udviklet passer til problematikken.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly