Amalie - teori Flashcards
Hvordan definerer I begrebet “Attitude-behavior gap” i forbindelse med bæredygtigt forbrug?
Attitude-behavior gap refererer til forskellen mellem forbrugernes positive holdninger til bæredygtighed og deres faktiske købsadfærd. Selv om forbrugerne udtrykker støtte til bæredygtige produkter, vælger de ofte mindre bæredygtige alternativer på grund af faktorer såsom pris, kvalitet eller brand.
Hvordan påvirker social indflydelse forbrugeradfærd ved køb af bæredygtige hårde hvidevarer ifølge jeres fund?
Social indflydelse spiller en væsentlig rolle i forbrugeradfærd ved køb af bæredygtige hårde hvidevarer. Vores fund viser, at forbrugere er mere tilbøjelige til at købe bæredygtige produkter, hvis de oplever socialt pres eller hvis de ser, at andre i deres sociale netværk foretager lignende køb
Diskutér prissensitivitetens rolle i forbrugerbeslutninger om bæredygtige produkter, hvordan sammenlignes den med andre faktorer som produktkvalitet eller brand image?
Vores resultater viser, at mange forbrugere prioriterer pris over både produktkvalitet og brand image, selvom de har positive holdninger til bæredygtighed, men forbrugerne har også et threshold for hvor meget de er villig til at betale for et bæredygtigt produkt. Det indikerer, at for at øge salget af bæredygtige produkter, er det vigtigt at tilbyde dem til konkurrencedygtige priser
Hvordan definerer du miljøhensyn, og hvilken rolle spiller det i din konceptuelle model?
Miljøhensyn defineres som forbrugernes bevidsthed om og bekymring for miljøet og deres ønske om at købe bæredygtige produkter. I vores konceptuelle model fungerer miljøhensyn som en modererende variabel, der påvirker, hvordan andre faktorer som pris og kvalitet påvirker forbrugernes købsbeslutninger. Forbrugere med høj miljøbevidsthed er mere tilbøjelige til at vælge bæredygtige produkter på trods af højere priser.
Hvilke specifikke huller i eksisterende litteratur forsøger din forskning at udfylde?
Vores forskning forsøger at udfylde huller relateret til den praktiske forståelse af, hvordan forskellige faktorer som prissensitivitet, social indflydelse, og miljøhensyn spiller sammen i forbrugernes beslutningsproces ved køb af bæredygtige hårde hvidevarer.
Hvorfor valgte I netop disse teorier til at underbygge jeres forskning, og er der andre teorier, der kunne være relevante?
Vi valgte teorien Theory of Planned Behavior (TPB) da den giver en stærk ramme for at forstå forbrugerens holdninger, værdier og adfærd i forhold til bæredygtighed.
Andre relevante teorier kunne være Diffusion of Innovations Theory, som fokuserer på, hvordan nye ideer og produkter adopteres af forbrugere, og Social Cognitive Theory, som undersøger indlæringsprocesser gennem observation og social påvirkning.