1917: La revolució en 2 fases. Flashcards

1
Q

23 i 25 de febrer:

A

L’absolutisme del tsar, la perdúa de l’exèrcit rus i la crisi econòmica va fer que el 23 de febrer, San Petersburg demanes aliments i la sortida de Rússia de la guerra. El 25 de febrer es va organitzar una vaga obrera i part de l’exèrcit es va possar en contra del tsar; negant-se a disparar als civils. Nicolau II es veu obligat a abdicar.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

27 de febrer:

A

El 27 de febrer es va formar un govern provisional liberal, dirigit per Lvov i format per liberals i menxevics. Paral·lelament, els obrers, els pagessos i els soldats van organitzar soviets del país i milícies armades (Guàrdia Roja). Estaven sota el control dels bolxevics, els quals demanaven la sortida de Rússia de la guerra, repartiment de terres i el reconeixement de les minories nacionals. Això va provocar una dualitat i inestabilitat política.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Insurrecció:

A

La permanència de Rússia a la I GM va provocar una insurrecció del juliol del 1917. El govern provisional va acusar els bolxevis d’haver organitzat la sublevació i Lenin es va acabar exiliant. Alhora hi ha un cop d’esta fallit per part de l’exèrcit. Els bolxevis duen a terme una insurrecció armada per apoderar-se de les ciutats russe i establir la dictadura del proletariat.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

25 de octubre.

A

El 25 de octubre els soviets assalten el Palau d’Hivern i aturen al govern provisional. Es formà un govern bolxevic liderat per Lenin; la revolució bolxevica ha triomfat. Les primeres mesures varen ser: la sortida de Rússia de la Guerra, el decret sobre la propietat de la terra, el control de les fàbriques dels obrers i els soviets i la jornada laboral de 8 hores.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly