øve Flashcards

1
Q

HVAD ER KARMA, TILFÆLDIGHED OG SKÆBNE I ISLAM?

A

Allah har fastlagt nogle regler for menneskelivet, men mennesket er ansvarligt for sine handlinger inden for disse regler på dommens dag.
Der er mange helt almindelige muslimer, der mener, at Allah har forudsagt og bestemt hver eneste af menneskets handlinger. Det medfører dog et paradoks.
At Allah skulle have givet mennesket frihed til at handle, men at alle handlinger samtidig skulle være forudbestemt af Allah. At Allah skulle straffe mennesket for onde handlinger, som det ikke har haft indflydelse på.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

HVAD ER INSHALLAH

A

‘Inshallah’ betyder ‘om Gud vil’, og det bruges, når man har planlagt noget i fremtiden. Betydningen af inshallah er, at man søger Allahs tilladelse til, at noget skal ske i fremtiden.
Men det betyder altså ikke, at man spørger om lov til, at noget måtte ske. Det sker, hvis Allah vil, at det sker. Et eksempel kunne være “Inshallah, det går godt til eksamen.”.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

BØN

A

Den anden søjle af de fem søjler i islam er bønnen. For mange muslimer er det den vigtigste søjle. Fem gange i døgnet skal en muslim bede. Det kan ske næsten hvor som helst, bare det er et rent sted. Man skal også selv være ren. så før bønnen vasker man sig efter et vist ritual.
Billede

  1. Renselse: Man skal udføre en rituel renselse, kendt som wudu, ved at vaske ansigtet, hænderne, arme, fødderne og tørre hovedet. Dette sikrer fysisk og åndelig renhed.
  2. Korrekt påklædning: Det er vigtigt at være klædt passende til bøn. For mænd indebærer det at dække kroppen fra navlen til knæene, og for kvinder indebærer det at dække hele kroppen undtagen ansigtet og hænderne.
  3. Retning mod Mekka: Under bønnen skal man vende sig mod Mekka, den hellige by i islam.
  4. Tid: Bøn skal udføres på de fastsatte tidspunkter i henhold til den islamiske kalender.

Det er nogle af de vigtigste krav for at udføre bøn i islam. Det er en tid for hengivenhed, refleksion og kommunikation med Allah.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

HVORNÅR MAN BEDER

A

Ved daggry, før solopgang.

Ved middagstid, når solen har passeret sit højeste punkt.

Om eftermiddagen, midt mellem middag og solnedgang.

Umiddelbart efter solnedgang.

Om aftenen, når den sidste rest af dagslys er forsvundet.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

ramadan

A

Den fjerde søjle er fasten. I den måned, der hedder Ramadan, skal muslimer faste fra solopgang til solnedgang. Man spiser eller drikker ikke, så længe solen er oppe. Når solen går ned, begynder man at lave mad. Om morgenen står man tidligt op for at nå at spise eller drikke i løbet af dagen i en hel måned. I lande, hvor det er varmt, er fasten svær at gennemføre. Fasten har til formål, at man prøver, hvordan det er at være fattig og ikke kunne spise sig mæt. At man viser sin respekt for Gud og takker for livet. At man takker for Koranen, som blev sendt ned i løbet af denne måned.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

HVORDAN KAN TILFÆLDIGHED OG GUDS PLAN EKSISTERE SAMTIDIGT?

A

i islam tror man på, at Gud har en plan for alt, der sker i verden. Selvom ting kan virke tilfældige for os, tror muslimer, at det er en del af Guds overordnede plan.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

PRÆSENTATION AF KORTFILM N

A

PRÆSENTATION AF KORTFILM N
Karma, tilfældighed og skæbne er at i islam tror man på skæbne (Qadar), som er Allah forudbestemmelse af alt, der sker i universet. Troen på skæbne i islam understreger vigtigheden af at have tillid til Allah og acceptere det, der sker, som en del af Allah plan.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly