Jehovas vitner Flashcards

1
Q

Hvordan begynte Jehovas vitne?

A

Jehovas vitner ble først stiftet som en bibelstudiegruppe i 1870-årene av Charles T. Russell. Russell var særlig opptatt av det som sto i Bibelen om verdens ende, og at Jesus skulle komme tilbake. I 1880-årene opprettet gruppa Vakttårnets bibelselskap, men det var mye uenighet i selskapet, spesielt etter Russell døde i 1916. Da var det Joseph Rutherford som ble den nye lederen og han fikk slutt på uenigheten. Etter Rutherford døde ble det opprettet et slags styre, eller råd, som tok avgjørelsene i Jehovas vitner. Det var først i 1931 trossamfunnet tok navnet Jehovas vitner etter Guds hebraiske navn som inneholder de fire konsonantene JHVH. Jehovas vitner har flere ganger satt et bestemt tidspunkt på dommedag, verdens siste dag da Gud skal dømme menneskene. Et av disse tidspunktene var i 1914, og i dag er Jehovas vitners syn at endetiden tok til i 1914. I dag er det aktive medlemmer av Jehovas vitner i nesten hele verden.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Hva tror Jehovas vitner på?

A

Jehovas vitner tror på Bibelen, og at verden er preget av kampen mellom to krefter eller organisasjoner: Jehovas himmelske organisasjon og Satans organisasjon. De tror også at verden skal ta slutt en dag, og da den gjør det skal 144000 utvalgte personer komme til himmelen og styre jorda derfra sammen med Jesus.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Hva gjør Jehovas vitner?

A

De fleste Jehovas vitner studerer Bibelen ofte og nøye på grunn av at de har et sterkt ønske om å la seg lede av Guds ord. Mange av de som lever som Jehovas vitner er forkynnere som oppsøker folk i hjemmene og gater for å snakke med folk om det de tror på. Målet med forkynningen er som all misjon å oppmuntre andre til å konvertere til deres religion. Jehovas vitner har bare en minnehøytid, og det er det kveldsmåltidet Jesus hadde med disiplene før han ble henrettet. Denne minnehøytiden skjer bare en gang i året, og de har heller ingen andre feiringer som jul, påske eller bursdagsfeiringer. Jehovas vitner er imot å ta blod inn i kroppen, både i kjøtt og ved bruk av blodoverføring, uansett tilfeller. Jehovas vitner skal også være nøytrale i verden og nekter derfor militærtjeneste. De blander seg heller ikke inn i politikk.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Hvordan har Jehova vitner spredt seg?

A

I dag er det omtrent 8,6 millioner Jehovas vitner spredd rundt i hele verden. I Norge er det rundt 12000 Jehovas vitner i dag fordelt på 167 menigheter.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly