Intervju Flashcards

1
Q

Vi ser här att du arbetat som Analytiker på CapSek och NTF, vad exakt fick du gör här?

A

Vara specifik - detaljerad - beskriva hela värderingsprocesssen och utformandet av ramverk

1) jag UTVECKLA PROCESSEN för hur bolagen i portföljen skulle värderas samt vilka bolag vi skulle inkludera i den här värderingen.
2) Innan jag började var jag tvungen att LÄSA IPEV regelverket och lära mig grundprinciperna för en värdering ska gå till.
3) Efter detta så utformade jag, tillsammans med mina chefer, ett slags RAMVERK på vilka typer av bolag att inkludera och vilka modeller som skulle tillämpas
4) sedan samlade jag in RELEVANT data via S&P Capital IQ och press releases om transaktioner.
5) SAMMANSTÄLLNING

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Varför söker du dig till KPMG?

A

1) Bäst i branschen & bra känsla när jag träffat folk från er på Gadden - vill enbart jobba med de bästa
2) Även fast jag sökte treasuy-tjänsten så har jag haft ögonen på Deal Advosiroy tjänsten de senaste åren - vill jobba här - kombinationen av olika analyser i samband med att kunna fakta kunna argumentera utifrån sin sak.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Hur bra kan jag multi-taska?

A

1) Exemplifiera med en story
2) Klargör att jag lyckades med detta också.

Senaste periodens tentaplugg - 6 tentor - pluggade på flera samtidigt - viktigt med srruktur och planering .

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Har jag någonsin jobb med en rapport/projekt som visades för en större grupp människor?

A

1) Hyresgästföreningen - bolagsanalyserna & Know-your adiuence
2) CapSek och NTF - byggde värderingssnurror för att sedan uppskatta portföljens värde.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Beskriv en situation när du behövde ta ett tufft beslut?

A

En gång när jag misslyckades med något i mitt live det var när en vän och jag hade skrivit en lång inlämningsuppgift på universitet och äntligen var klara. Vi hade slitit med inlämningen i en vecka, räknat flera dagar i streck och klurat på formuleringar. När vi äntligen vara klara så skulle vi skiljas åt för helgen, han gick sin väg och jag min.

Jag skulle checka ut rent mentalt genom att stänga ner alla flikarna på datan och så råkade jag stänga ner dokumentet som vi hade skapat… det visade jag att jag heller inte hade sparat allt… Så, antingen kunde jag meddela honom om mitt misstag och kanske till att inte vill arbeta med mig i framtiden på andra uppgifter ELLER så kunde jag göra om hela uppgiften.

Det slutade med att jag satt hela den fredagseftermiddagen och gjorde om arbete, DOCK till punt och pricka men min kompis hade önskat att jag berättat för honom om vad som hände.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

ta oss igenom ditt CV

A

beskriv punkt för punkt

1) Efter studenten - musikservice - första riktiga jobbet - fick ansvara över lagret men intressant att förstå mer hur ett företag kan fungera
2) Göta energi - ville få en insyn i säljbranschen innan jag började på handels - lärde mig hur man grundligt läger uppe en säljpitch och argumenterar utifrån det
3) Systembolaget - Alltid haft ett intresse mat och smak - lärde mig vikten av att sätta kunden i första hand men även hur man hanterar missnöjda eller arga kunder på ett professionellt vis
4) Hyresgästföreninegn - första white-collarjobbet - Lärde mig hur man driver ett projekt i arbetslivet - vikten av kommunikation och know-your audience - workshop
5) CapSek och NTF -

Börja från efter studenten - resan - jobb osv

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

Vi ser här att du studerat på handels i gbg, varför valde du det?

A

1) rykte - bra universitet överlag
2) hört att finansprogrammet ska vara bra - fångade mitt intresse
3) jag har även strävat efter att få ett jobb inom finans i göteborg och ville därför breda mitt nätverk i den här staden med

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

Vi ser här att du har studerat utomlands, kan du berätta lite om din erfarenhet av det?

A

1) valde Solvay pga ryktet till viss del - är den mest framstående handelshögskolan i Belgien
2) Det fanns finanskurser som inte erbjöds här hemma - möjligheten att lära mig det jag verkligen vill lära
3) Bryssel - en otrolig metropol där jag kunde ta vara på chansen att lära känna folk från mängder av olika länder och bättre förstå hur olika kulturer fungerar.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
9
Q

När du inte arbetar, vad gör du då?

A

Syfte: låta intressant, spännande och sund

1) vara med flickvän, vänner och familj
2) Älskar att träna!
3) Resa eller gå på olika typ av events, såsom föreställningar, musikshower eller annat.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
10
Q

Av allt jag här läst, vilka var mina favoritkurser/ämnen?

A

1) Min första rena finanskurs - CORPORATE FINANCE - blev introducerad till finansiell modellering och kassaflödesanalyser - riktigt kul!
2) STATISTIK och EKONOMETRI - upplever att det är här jag blivit utmanad mest men också där jag tvingats att utvecklas mest med - förståelsen för att sätta föremål och siffror i kontext med varandra och man sedan kan arbeta vidare med det.
3) CORPORATE VALUATION & FINANCING - Läste den här kursen i bryssel - handlar om hur man värderar mängder av olika typer av projekt och hur lämpligast bör närma sig de här värderingarna givet den datan man har tillgängligt

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
11
Q

berätta om en händelse när jag misslyckats i mitt liv

A

Ett misslyckande som sved en del det var när jag inte klarade en tenta som var inom ämnen Financial Econometrics på Handelshögskolan.

Jag hade lagt ner enormt mycket tid på den och offrat många roliga kvällar med vänner och annat för att klara den kursen. Trots det så gick det inte vägen på första försöket vilket i stunden var en rätt hopplös känsla eftersom det kändes som att jag försökt med allt.

Så, det var bara att kavla upp ärmarna och göra jobbet. Med det sagt så var först i skolan och sist att lämna, av mina vänner, eftersom vi alla var ett gäng som misslyckats. RESULTATET av detta var att mina vänner frågade mig om hjälp i olika kunskapsfrågor om tentan om eftersom jag spenderade så mycket tid på detta så klarade tentan på andra försöket om mina kompisar likaså, tack vare att jag förklarat mycket för dem.

trots att det sved en del så kom jag STARKARE ur det eftersom jag insåg att om GROVJOBBET måste göras då är jag kapabel till det!

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
12
Q

Vilka är mina svagheter?

A

1) KONFLIKTRÄDD - jag gillar inte att vara illa omtyckt av någon och har tidigare sökt kompensationslösningar i problem eller diskussioner - har jobbat på detta mycket senaste året och motiverar det med att istället vara mer ärlig och argumentera för min sak.
2) KONTROLLBEHOV - jag gillar vara med på alla delar av ett projekt med har även orsakat att jag lagt tid på onödiga justeringar som kanske egentligen inte haft en större effekt på det slutgiltiga resultatet - Försöker bli bättre på detta genom att lita mer på andra människor och att man gör det man ska.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
13
Q

Du är fortfarande i ett tidigt skede i karriären och har du någon större plan eller åtanke om vart du befinner om flera år? Kommer du fortfarande arbeta inom detta?

A

1) Deal Advisory är en tjänst jag haft ögonen på under flera år faktiskt - vad som lockar mig är kombination av flera analyser, att få jobba med människor och hjälpa dem att nå deras mål.
2) För det andra - ändå sedan termin 1 har funderat på vad jag vill arbeta med - jag har skrivit ner egna argumentationer om fördelar & nackdelar med olika jobb eller sektorer - samt pratat mycket med folk som jobbar inom den här branschen - resultat av detta är att just finansbranschen känns mest spännande att arbeta inom och jag tror att de här jag kommer göra bäst nytta för samhället vilket ger mig känslan av att det är det här jag ska hålla på med i livet.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
14
Q

Om jag skulle be någon annan att beskriva dig, vad skulle dem säga då?

A

1) Handlingskraftig - jag är en ambitiös person som gärna tar tag i taktpinnen för att driva på något. Kan annars bli lite otålig om inget händer.
2) Strukturerad - Jag gillar att sätta upp egna mål, bryta ner det i en handlingsplan och arbeta därefter för att uppnå målet.
3) Pålitlig - Jag står för vad jag säger och gör det jag lovat - om jag känner att jag inte han hålla ett löfte så avger jag inte det löftet

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
15
Q

ge exempel på när du tagit initiativ i någon situation eller agerat som ledare?

A

1) Lagkapten i innebandy under flera år
2) Hyresgästföreningen - höll i en utbildande workshop om mitt sommarprojekt samt hur det kan hjälpa organisationen på ett nytt plan i förhandlingarna.
3) tror på att leda genom att agera

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
16
Q

Gå igenom processes av M&A sell-side

A
  1. Meet with company, create initial marketing materials like the Executive Summary and Offering Memorandum (OM), and decide on potential buyers.
  2. Send out Executive Summary to potential buyers to gauge interest.
  3. Send NDAs (Non-Disclosure Agreements) to interested buyers along with more detailed information like the Offering Memorandum, and respond to any follow- up due diligence requests from the buyers.
  4. Set a “bid deadline” and solicit written Indications of Interest (IOIs) from buyers.
  5. Select which buyers advance to the next round.
  6. Continue responding to information requests and setting up due diligence meetings between the company and potential buyers.
  7. Set another bid deadline and pick the “winner.”
  8. Negotiate terms of the Purchase Agreement with the winner and announce the deal.
17
Q

Gå igenom processes av M&A buy-side

A
  1. Spend a lot of time upfront doing research on dozens or hundreds of potential acquisition targets, and go through multiple cycles of selection and filtering with the company you’re representing.
  2. Narrow down the list based on their feedback and decide which ones to approach.
  3. Conduct meetings and gauge the receptivity of each potential seller.
  4. As discussions with the most likely seller become more serious, conduct more in-depth due diligence and figure out your offer price.
  5. Negotiate the price and key terms of the Purchase Agreement and then announce the transaction.
18
Q

Kan du beskriva lite vad du vet om oss på KPMG på avdelningen Deal Advisory?

A

1) vad jag förstår det som så arbetar ni inom 4 områden: M&A, Valuation, Transaction Services och Capital Markets där era klienter är både företag men även aktörer inom PE eller VC-industrin.
2) M&A - Inom M&A så kan ni antingen arbeta från en sälj-sida eller köp-sida och vad jag förstår det som så handlar det om uppköp, avyttring eller sammanslagning av bolag.
3) Valuation - där ni Värderar och optimerar ägande av verksamheter och tillgångar genom finansiell modellering eller företagsvärdering vid transaktionsändamål-
4) Transaction Services - Som kan handla om allt från hur en särskild skapar värde för båda parter genom synergier eller att man tillgodoser så att en typ av deal ligger i riktlinje med bolaget och dess vision eller mål.
5) Capital Markets - Där ny arbetar med börsnoteringar, kapitalanskaffningar, listbyten eller spin-offs t ex.

19
Q

Ge ett exempel på när du uppnått Framgång i ditt liv

A

ett ögonblick när jag sannerligen blev stolt över mig själv det var när jag landade jobbet på CapSek samt det jag lyckades åstdakomma där.

Dem hade ingen tjänst eller behov ute vid det tillfället att jag kontaktade dem men jag lyckades sälja in mig själv och mina färdigheter under ett 1 timmes lång möte som vi hade tidigt på våren.

Dem gav mig sedan stort förtroende och frihet under ett visst ansvar på vilket jag även levererade de resultat som önskades av dem. Jag är även stolt över detta eftersom jag fick vara med och starta upp något som dem själv inte hade implementerat ännu och som dem nu använder idag.

20
Q

vad motiverar mig?

A

1) Att jobba som ett lag - jag tror på vikten av kommunikation och en positiv attityd och känner mig motiverad när andra agerar på det här viset med.
2) En utmaning - jag gillar att bli utmanad och hamna utanför min comfort zone för att de är då jag att jag utvecklas som mest.