AI - Frågor Flashcards

1
Q

Fråga om LCC (Life Cycle Cost):
a. Vad är Life Cycle Cost (LCC) och hur används det i beslutsfattande processer?
b. Ge ett praktiskt exempel där LCC skulle vara en värdefull analysmetod.

A

a. Svar: Life Cycle Cost (LCC) är en metod för att bedöma kostnaderna som är förknippade med en produkt eller system under dess hela livscykel. Det inkluderar inte bara initiala kostnader utan även drift-, underhålls- och avyttringskostnader. LCC används för att fatta beslut genom att bedöma kostnader över hela livscykeln snarare än enbart de initiala investeringskostnaderna.
b. Svar: Ett exempel på användningen av LCC är vid valet av belysning för ett företag. Även om LED-lampor initialt kan vara dyrare än traditionella glödlampor, kan de lägre drift- och underhållskostnaderna under livscykeln göra LED-lampor mer kostnadseffektiva på lång sikt.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Fråga om kapitalkostnader:
a. Förklara begreppet kapitalkostnad och hur det påverkar ekonomiska beslut.
b. Varför är diskonteringsräntan viktig när man beräknar nuvärdet av framtida kostnader?

A

Fråga om kapitalkostnader:
a. Svar: Kapitalkostnader är kostnader för kapitalanskaffning, inklusive räntor för lån och utdelning för aktieägare. Dessa kostnader påverkar företagets ekonomiska beslut eftersom de representerar kostnaden för att finansiera investeringar.
b. Svar: Diskonteringsräntan är avgörande för att beräkna nuvärdet av framtida kostnader. Det används för att justera värden från framtiden till dess nutida värde, vilket är viktigt vid ekonomiska analyser och investeringsbedömningar.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Fråga om olika kostnadskategorier:
a. Definiera “sunk costs” och varför de inte bör beaktas i en LCC-analys.
b. Hur skiljer sig “use-phase cost” från “disposal cost” i en LCC-analys?

A

a. Svar: “Sunk costs” är kostnader som redan har uppstått och inte kan återvinnas. I en LCC-analys bör de inte beaktas eftersom de inte påverkar framtida kostnader eller beslut.
b. Svar: “Use-phase cost” inkluderar kostnader under användningsfasen av en produkt, såsom drifts- och underhållskostnader, medan “disposal cost” representerar kostnader för att avyttra produkten eller systemet när dess livscykel är slut.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Fråga om beslutsfattande och LCC:
a. Hur kan LCC användas för att besluta mellan olika tekniska alternativ för en ny produktutveckling?
b. Vilken typ av investeringsprojekt skulle dra nytta av en LCC-analys, och varför?

A

a. Svar: LCC kan användas för att jämföra olika tekniska alternativ genom att bedöma deras totala livscykelkostnader. Det kan hjälpa till att välja den mest kostnadseffektiva och hållbara lösningen.
b. Svar: Investeringar i större infrastrukturprojekt, produktionsutrustning eller byggnader kan dra nytta av LCC-analys för att avgöra vilket alternativ som genererar de lägsta livscykelkostnaderna.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

Fråga om ränta och diskontering:
a. Vad är skillnaden mellan “räntesats” och “diskonteringsränta” och hur används de i ekonomiska analyser?
b. Varför är det viktigt att använda en diskonteringsränta när man beräknar nuvärdet av framtida kostnader?

A

Fråga om ränta och diskontering:
a. Svar: “Räntesats” är den procentuella kostnaden för att låna eller avkastningen på investeringar, medan “diskonteringsränta” används för att beräkna nuvärdet av framtida kassaflöden vid ekonomiska analyser.
b. Svar: Diskonteringsräntan är viktig eftersom den omvandlar framtida kostnader till deras nutida värde, vilket hjälper till att fatta beslut om investeringar och projekt.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

Fråga om intressenter och social hållbarhet:
a. Definiera begreppet “stakeholders” (intressenter) och förklara varför deras roll är viktig för att främja social hållbarhet inom en värdekedja.
b. Ge exempel på två olika intressentgrupper och förklara deras potentiella påverkan på

A

a. Svar: Intressenter, eller stakeholders, är olika grupper eller individer som påverkas av eller har möjlighet att påverka verksamheten inom en värdekedja. Deras roll är central för att främja social hållbarhet eftersom de representerar olika aspekter av samhället och har intresse av och påverkan på hur en verksamhet bedrivs. Exempel på intressenter inkluderar anställda, lokalbefolkning, konsumenter, leverantörer och regeringar.

b. Svar: Två olika intressentgrupper är “Värdekedjeaktörer” och “Lokalsamhället”. Värdekedjeaktörer, som inkluderar både konkurrenter och arbetskraften inom värdekedjan, kan påverka social hållbarhet genom att främja rättvis konkurrens och uppmuntra socialt ansvarstagande. Lokalsamhället, som är det område där anläggningen är verksam och där arbetarna bor, påverkas av sociala faktorer som hälsa och säkerhet, tillgång till tillgångar och miljöpåverkan från anläggningen.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

Fråga om dimensioner av social hållbarhet:
a. Förklara betydelsen av social hållbarhet i samband med arbetares välbefinnande och arbetsvillkor inom en global värdekedja.
b. Ge exempel på två olika sociala hållbarhetsdimensioner och förklara hur de påverkar intressenterna inom värdekedjan.

A

a. Svar: Social hållbarhet inom en värdekedja fokuserar på att säkerställa arbetares välbefinnande, rättvisa arbetsvillkor och socialt ansvarstagande över hela produktionskedjan. Det handlar om att främja människors rättigheter, skapa en säker arbetsmiljö och bidra till lokalsamhällets utveckling.

b. Svar: Exempel på sociala hållbarhetsdimensioner inkluderar “Arbetare” där frågor som barnarbete, rättvis lön och arbetsmiljö hanteras, och “Lokalsamhället” där samhällsengagemang, tillgång till tillgångar och miljöpåverkan beaktas.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

Fråga om mätvärden för social hållbarhet:
a. Beskriv skillnaderna mellan kvalitativa, semi-kvantitativa och kvantitativa mätvärden när det gäller att bedöma social hållbarhet inom en värdekedja.
b. Ge ett exempel på ett mätvärde för social hållbarhet som kan vara kvalitativt, och förklara dess relevans för en specifik intressentgrupp inom värdekedjan.

A

a. Svar: Kvalitativa mätvärden baseras på observationer och beskrivningar, semi-kvantitativa mätvärden kan vara en skala från 1 till 10 eller 1 till 5, medan kvantitativa mätvärden är numeriska värden som kan uttryckas i procent eller specifika antal enheter.

b. Svar: Ett exempel på ett kvalitativt mätvärde för social hållbarhet kan vara “Andelen arbetare som är lokalbor”. Detta mätvärde relaterar till “Lokalsamhället” och visar graden av lokal anställning, vilket kan vara ett positivt bidrag till lokalsamhällets ekonomi och sociala välbefinnande.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
9
Q

Fråga om kopplingen mellan intressenter och mätvärden:
a. Förklara varför det är viktigt att koppla specifika mätvärden för social hållbarhet till olika intressentgrupper inom en värdekedja.
b. Diskutera hur ett mätvärde som är kvalitativt, såsom andelen lokalanställda, kan påverka och relatera till intressenterna inom värdekedjan.

A

a. Svar: Att koppla mätvärden för social hållbarhet till olika intressentgrupper är avgörande eftersom varje grupp har olika intressen och påverkas olika. Genom att välja relevanta mätvärden som relaterar till varje intressentgrupps behov kan en mer precis bedömning göras av verksamhetens påverkan och prestation i termer av social hållbarhet.

b. Svar: Ett kvalitativt mätvärde som “Andelen arbetare som är lokalbor” relaterat till “Lokalsamhället” kan ge insikt i graden av integration mellan anläggningen och det lokala samhället. Det visar huruvida anläggningen bidrar till det lokala samhället genom att skapa sysselsättning och ekonomiskt stöd. Detta kan stärka lokalsamhällets sociala hållbarhet och samarbete.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
10
Q

Fråga om LCA-processen:
a. Beskriv vad som avses med “livscykelanalys” eller Life Cycle Assessment (LCA) och varför det är viktigt för företag och miljö.

A

a. Svar: Life Cycle Assessment (LCA) är en metod som ger en omfattande bild av en produkts eller tjänsts totala miljöpåverkan genom att analysera dess livscykel från råvaruutvinning till avfallshantering. Det är viktigt för företag och miljö eftersom det hjälper till att identifiera de mest miljöpåverkande stegen i produktionskedjan, vilket möjliggör fokuserade insatser för att minska denna påverkan och främja hållbarhet.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
11
Q

Fråga om livscykelkedjan:
a. Förklara de fyra huvudstegen i en produkts livscykelkedja enligt LCA och varför varje steg är relevant för att bedöma den totala miljöpåverkan.

A

a. Svar: De fyra stegen i en produkts livscykelkedja enligt LCA inkluderar: input flows (energi, råmaterial, arbetskraft), process (råmaterialanvändning, tillverkning, användning, avfallshantering), output (användbara produkter, huvudprodukter, biprodukter) och emissions (luft, mark, vatten). Varje steg bidrar till att bedöma den totala miljöpåverkan och därigenom hjälper företag att rikta sina miljöinsatser.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
12
Q

Fråga om main- och co-produkter:
a. Ge exempel på en huvudprodukt och en biprodukt inom LCA-ramverket och förklara deras betydelse inom livscykelanalysen.

A

a. Svar: Ett exempel på en huvudprodukt inom LCA kan vara “Mjölk”, medan en biprodukt kan vara “Kött” eller “Gödsel”. Mjölk betraktas som huvudprodukt medan kött och gödsel anses vara biprodukter inom mjölkproduktionens livscykel.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
13
Q

Fråga om LCA-stegen:
a. Beskriv kortfattat varje steg i LCA-processen, inklusive dess syfte och betydelsen för att bedöma miljöpåverkan.

A

Svar: De fyra stegen inom LCA-processen inkluderar:

Mål och omfattning (Goal and Scope Definition): Där syftet och omfattningen av LCA fastställs.

Livscykelinventering (Life Cycle Inventory, LCI): Samlande av data om resurser, utsläpp och avfall under produkters livscykel.

Påverkansbedömning (Impact Assessment): Analys och utvärdering av de insamlade data för att kvantifiera miljöpåverkan.

Tolkning (Interpretation): Slutsatser dras och rekommendationer förbättringsområden identifieras.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
14
Q

Fråga om LCA och miljöpåverkan:
a. Diskutera Venkatesh Spittar’s påstående: “Produkter förorenar inte. Det är deras användning, produktion och när de slängs som de förorenar.” Hur relaterar detta påstående till syftet med LCA?

A

a. Svar: Venkatesh Spittar’s påstående betonar att produkter i sig inte förorenar, men deras produktion, användning och avfallshantering leder till miljöpåverkan. Detta relaterar till LCA eftersom LCA fokuserar på att bedöma och minska dessa miljöpåverkande steg i en produkts livscykel för att främja hållbarhet. LCA hjälper att identifiera vilka steg i livscykeln som är mest betydande för miljöpåverkan, vilket möjliggör riktade åtgärder för att minska denna påverkan.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
15
Q

Fråga om MFA och dess syfte:
a. Vad är Material Flow Analysis (MFA) och vilket syfte tjänar det i sammanhanget med miljö och resursanvändning? Diskutera dess roll i förhållande till Life Cycle Assessment (LCA).

A

a. Svar: Material Flow Analysis (MFA) är en metod för att analysera flödet av material och dess roll inom olika processer och system. Det syftar till att kvantifiera och kartlägga materialflöden genom olika faser av produktion, användning och avfallshantering för att förstå och minska miljöpåverkan. Inom sammanhanget av Life Cycle Assessment (LCA) är MFA en grundläggande del eftersom det erbjuder information om materialflöden, vilket sedan kan användas för att bedöma den totala miljöpåverkan under en produkts eller tjänsts livscykel.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
16
Q

Fråga om material och process inom MFA:
a. Definiera begreppet “material” i sammanhanget av Material Flow Analysis. Diskutera dess roll och betydelse inom MFA-processen.
b. Beskriv de olika typerna av processer som kan beaktas inom MFA och hur de påverkar materialflödena.

A

a. Svar: Inom MFA avser “material” ett eller flera ämnen med ekonomiskt värde som genomgår olika processer, från naturlig förekomst till skapade produkter. Dessa material har olika roller inom MFA, där deras flöden spåras och kvantifieras för att bedöma deras påverkan på miljön och resursanvändningen.
b. Svar: Processer inom MFA kan inkludera olika stadier såsom transformering, användning, export, lagring och transport. Dessa processer påverkar materialflöden genom att hantera dess rörelse och dess miljöpåverkan.

17
Q

Fråga om flöden och perspektiv inom MFA:
a. Förklara betydelsen av “Imports” och “Exports” i Material Flow Analysis och hur dessa flöden påverkar en systems totala materialflöde.
b. Jämför och kontrastera “Black box perspective” och “White box perspective” inom MFA och diskutera deras användning för att analysera materialflöden.

A

a. Svar: “Imports” representerar inkommande materialflöden till ett system, medan “Exports” är utgående flöden från systemet. Dessa flöden påverkar och kvantifierar totalen av materialflöden i ett system.
b. Svar: “Black box perspective” i MFA fokuserar enbart på in- och utflöden utan att undersöka själva systemets interna processer. Å andra sidan tar “White box perspective” hänsyn till både in- och utflöden samt subflöden inuti systemet, vilket ger en mer detaljerad och djupgående analys av materialflöden.

18
Q

Fråga om systemgränser och 3D-perspektiv:
a. Förklara konceptet “Systemgränser” inom MFA och dess relevans för att förstå materialflöden. Hur kan systemgränserna utökas till att inkludera en tredimensionell syn på materialflöden?

A

a. Svar: Systemgränser i MFA definierar avgränsningarna för vilka flöden och processer som ska inkluderas i analysen. Att inkludera 3D-perspektiv i systemgränserna möjliggör en mer omfattande förståelse av materialflöden, med inbegripande av rörelsen längs markytan, i jordskorpan och i atmosfären för att förstå flöden och deras miljöpåverkan på ett mer detaljerat sätt.

19
Q

Fråga om de tre P:en:
a. Redogör för de tre P:en - People, Planet, Profit. Hur samverkar dessa aspekter inom hållbarhetskonceptet och vilken roll spelar varje P?

A

a. Svar: De tre P:en - People, Planet, Profit - representerar olika dimensioner inom hållbarhetsbegreppet. “People” involverar sociala aspekter såsom kultur, välfärd och samhälleliga frågor. “Planet” fokuserar på miljörelaterade frågor som vatten, luft och ekosystem. “Profit” inkluderar ekonomiska aspekter som primära, sekundära och tertiära sektorer - exempelvis jordbruk, livsmedelsförädling och detaljhandel.

20
Q

Fråga om ekonomisk hållbarhet:
a. Definiera begreppet ekonomisk hållbarhet och förklara hur det kan bidra till minskad fattigdom och förbättrad välfärd.

A

a. Svar: Ekonomisk hållbarhet strävar efter att minska fattigdom, skapa social rättvisa och generera välfärd genom ekonomiska åtgärder. Det innebär att minska klyftan mellan rika och fattiga, skapa sysselsättning och främja en stabil ekonomi för att stödja samhället.

21
Q

Fråga om balans mellan profit (primär, sekundär, tertiär):
a. Förklara vikten av att upprätthålla balansen mellan de olika typerna av profit (primär, sekundär, tertiär) inom hållbarhetsperspektivet och hur överanvändning av en form kan påverka andra områden.

A

a. Svar: Att upprätthålla balansen mellan olika former av profit är nödvändigt för hållbarhet. Exempelvis, om primär profit (till exempel naturtillgångar) överanvänds, kan det resultera i en utarmning av resurserna och påverka andra sektorer negativt.

22
Q

Fråga om investeringsnivåer:
a. Diskutera de olika nivåerna av investeringar - Makro, Meso, Micro - och deras roll inom hållbarhetsstrategier.

A

Fråga om investeringsnivåer:
a. Svar: Investeringar sker på olika nivåer - Makro (nationellt), Meso (inom sektorer) och Micro (individuellt). Dessa nivåer representerar olika skalor av ekonomiska beslut och strategier för att främja hållbarhet.

23
Q

Fråga om Life Cycle Costing (LCC) och hållbarhet:
a. Förklara hur Life Cycle Costing (LCC) kan kopplas till hållbarhetsstrategier och hur det bidrar till att generera vinst för att stödja hållbarhetsåtgärder.

A

a. Svar: Life Cycle Costing (LCC) är en metod för att kartlägga inkomster och utgifter under en produkts eller projekts livstid. Genom att generera vinst kan denna metod stödja hållbarhetsåtgärder genom att tillhandahålla resurser för investeringar i hållbarhetsarbete.

24
Q

Fråga om kopplingen mellan social och ekonomisk hållbarhet:
a. Diskutera hur social hållbarhet kan kopplas till ekonomisk hållbarhet genom att ge exempel på hur förbättrad hälsa hos arbetare kan påverka produktiviteten och därmed ekonomisk vinning.

A

a. Svar: Förbättrad hälsa hos arbetare kan leda till minskad frånvaro och därmed ökad produktivitet, vilket i sin tur kan gynna ekonomin och den sociala hållbarheten.

25
Q

Fråga om utbildning och hållbarhet:
a. Förklara hur utbildning kan ligga till grund för hållbarhet och hur dess tillgänglighet kan påverka samhällets ekonomi och balansen mellan olika sektorer.

A

a. Svar: Utbildning är grundläggande för att skapa medvetenhet och färdigheter för hållbarhet. Det är viktigt att ha en balanserad tillgänglighet av utbildning för att säkerställa att människor söker sig till olika sektorer och bidrar till samhällets balans.

26
Q

Fråga om Design for RE:
a. Definiera principen “Design for RE” och ge exempel på hur dessa åtgärder främjar hållbarhetsprinciper.

A

Fråga om Design for RE:
a. Svar: Principen “Design for RE” främjar åtgärder såsom återanvändning, reparerbarhet, återanvändning, renovering, återförsäljning, kompostering och omvandling. Dessa åtgärder främjar hållbarhet genom att minska avfall och främja resurseffektivitet.

27
Q

Fråga om ledning och hållbarhet:
a. Förklara varför en stark och effektiv ledning är avgörande för att implementera och driva hållbarhetsinitiativ i organisationer.

A

a. Svar: En stark och effektiv ledning är avgörande för att implementera och driva hållbarhetsinitiativ i organisationer. Genom en bra ledning kan hållbarhetsstrategier effektivt integreras och genomföras på olika nivåer inom organisationen.