Agent Rural Flashcards

1
Q

Quan es va aprovar la Constitució espanyola per les Corts Generals en sessions plenáries del Congrés dels Diputats i del Senat?

A

El 31 d’Octubre de 1977

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
2
Q

Quan va ser ratificada la Constitució española per la ciutadania per referèndum popular?

A

El 6 de Desembre de 1978

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
3
Q

Quan va ser sancionada la Constitució espanyola pel Rei davant les Corts?

A

El 27 de desembre de 1978

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
4
Q

Quan va entrar en vigor la Constitució espanyola en publicar-se en el Bulletí Oficial de l’Estat?

A

El 29 de desembre de 1978

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
5
Q

D’acord amb la llei 4/1997, 20 de maig, de protecció civil de catalunya, els plans de protecció civil son eines de planificació que estableixen el funcionament i l’organització del recursos humans i materials per millorar la resposta davat d’emergències o risc greu. Els plans de proteccio civil es classifiquen en:

A

Territorials, especials i d’autoprotecció

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
6
Q

El impacte que les poblacions de conill de bosc causen ala conreus i les infraestructures agràries, es prohibeixen l’alliberament i les repoblacions d’aquesta espècie a les comarques de:

A

Lleida, Tarragona i les Terres de l’Ebre

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
7
Q

Als espais naturals inclosos al Pla d’Espais d’Interes Natural, d’acord amb el que disposa la normativa sobre navegació aèria, a quants metres com a minim per sobre del terra està permès volar?

A

A 300 metres.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
8
Q

Dins de l’àmbit de la pesca, s’entén com a translocació:

A

L’actuació consistent a capturar en el medi natural qualsevol exemplar d’espècie de peix, de crustaci o de mol•lusc, en qualsevol estadi biològic, i posteriorment alliberar-lo en un tram diferent al de captura, fins al qual l’espècie no podria arribar per si mateixa.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
9
Q

Una unitat d’Agents rurals fa una inspecció en un terreny on el propietari ha talat, sense autorització, diversos arbres situats en una via pecuària que passa per la seva propietat. Segons la Llei 3/1995, de 23 de març, de vies pecuàries, quina ha de ser l’actuació correcta per part dels agents rurals?

A

Cal denunciar-lo per una infracció greu

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
10
Q

D’acord amb l’article 355 de la Llei orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi penal, els jutges o tribunals poden decidir que la qualificació del sòl a les zones afectades per un incendi forestal no es pugui modificar en un termini de:

A

Fins a trenta anys.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
11
Q

D’acord amb RDL 1/2001, de 20 de juliol, pel qual s’aprova el text refós de la Llei d’aigües, tothom pot fer servir les aigües superficials mentre discorrin per les seves vies naturals, sense necessitat d’autorització administrativa i de conformitat amb el que disposin les lleis i reglaments, per:

A

Beure, banyar-se i altres usos domèstics, aixi com per abeurar el bestiar.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
12
Q

Una unitat del Cos d’Agents Rurals inspecciona un pescador que acaba de capturar un silur (Silurus glanis) viu amb una longitud de 45 cm al pantà de Riba-roja. A requeriment dels agents, mostra la llicència de pesca pertinent en vigor. Quina ha de ser l’actuació correcta per part dels agents rurals?

A

Cal verificar que el pescador sacrifica l’exemplar capturat de forma inmediata, atès que és una espècie declarada exòtica invasora.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
13
Q

Els gossos que es fan servir en les modalitats de caça són de diferents tipologies. Els gossos que, en trobar la peça, queden paralitzats fins que la peça marxa o arriba la persona caçadora i li mana guiar cap on hi ha la peça son del tipis:

A

Gossos de mostra.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
14
Q

D’acord amb el decret 153/2019, de 3 de juliol, de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes i d’aprovació del programa d’actuació a les zones vulnerables en relació amb la contaminació de nitrats que procedeixen de fonta agràries, què és el compostatge?

A

Un procés de transformació biològica controlada de dejeccions ramaderes sòlides, en condicions aeròbies, de manera que s’assoleixen temperatures termòfiles com a resultat de la generació d’energia calorífica d’origen biològic.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
15
Q

Les sigles CEEEI signifiquen:

A

Catàleg espanyol d’espècies exòtiques invasores.

How well did you know this?
1
Not at all
2
3
4
5
Perfectly
16
Q

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici té una superficie de 40.852 hectàrees dividides en 14.119 haectàrees de Parc Nacional estricte i 26.733 hectàrees de zona perifèrica de protecció. La seva superfície cau dins d’aquestes comarques:

A

Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Val d’Aran.

17
Q

Tenint en compte les seves caracteristiques, grau de perillositat ibdestí o utilització, les armes reglamentades s’enumeren i classifiquen en categories. Quines d’aquestes armes són dins de la tercera categoria d’acord amb el RD 137/1993 de 29 de gener, pel qual s’aprova el Reglament d’armes?

A

Les armes accionades per aire o un altre gas comprimit, siguin llises o ratllades, sempre que l’energia cinètica del projectil a la boca excedeixo els 24, 2 J.

18
Q

Les mesures de prevenció d’incendis forestals en l’àmbit de les carreteres es troben regulades en el Decret 130/1998, de 12 de maig, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals en les àrees d’influència de carreteres. Dintre d’aquest marc, es defineix com a zona de protecció:

A

La franja de terrenys formada per una massa arbrada i/o arbustiva aclarida, que evita la continuïtat vertical i horizontal entre els estrats arbustiu i arbori.

19
Q

Quan la caça i el tir esportiu es realitzin en zones humides incloses al llistat del Conveni relatiu a zones humides d’importància internacional, a lesnincloses dins la Xarxa Natura 2000 i a les incloses en espais naturals protegits,bes prohibeix la tinença ibla utilització de munició que contingui:

A

Plom.

20
Q

La resolució ACC/626/2022, de 7 de març, per la qual s’ordena la pesca a les aigües continentals de Catalunya durant la temporada 2022 estableix que cada zona de pesca controlada disposa d’una matrícula. L’aparició de la lletra A en aquesta matrícula indicaria:

A

Que el tram és amb mort.

21
Q

D’acord amb la Llei estatal 42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i de la biodiversitat, en funció dels bens i valors que s’han de protegir, i dela objectius de gestió que s’han de complir, els espais naturals protegits, ja siguin terrestres o marins, es classifiquen, almenys, en alguna de les categories següents:

A

Parcs, reserves naturals, àrees marines protegides, monuments naturals i paisatges protegits.

22
Q

El Cos d’Agents Rurals s’estructura en una línia jeràrquica ascendent, segons les escales i les categories següents:

A

Escala bàsica, que comprèn les categories d’agent, agent major i oficial o oficiala. Escala executiva, que comprèn la categoria de sotsinspector o sotsinspectora. Escala superior, que comprèn la categoria d’inspector o inspectora.

23
Q

El Pla Alfa és:

A

El procediment operatiu que té establert el Cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis forestals desplegats sobre el territori, davant les situacions de perill d’incendi que es produeixin.

24
Q

Una unitat del Cos d’Agents Rurals inspecciona un ciutadà que ha capturat 10 kg de crancs blaus americans (Callinectes sapidus) en una cala de la Costa Daurada, que manté vius. A requeriment dels agents, mostra com a única documentació la llicència de oesca marítima recreativa en vigor. Quina ha de ser l’actuació correcta per part dels agents rurals?

A

Cal denunciar-lo per mariscar il•legalment i comissar tots els exemplars capturats i els estris emprats.

25
Q

Una unitat del Cos d’Agents Rural inspecciona un habigatge residencial en sòl no urbanitzable inclòs en un Espai d’Interès Natural. La persona propietària del terreny va contractar una arquitecta per dirigir les obres de construcció. El constructor va executar les obres seguint les instruccions de l’arquitecta. Les obres disposaven de la llicència urbanística corresponent per a la construcció d’un magatzem agrícola, amb l’informe favorable del tècnic municipal, i d’acord amb la sol•licotud presentada per la persona propietària del terreny. Quina és l’actuació correcta per part dels agents rurals?

A

Cal tramitar un atestat per presumpte delicte urbanístic d’acord amb l’article 319.1 del Codi Penal, amb la persona propietària del terrent, l’arquitecta i el constructor com a únics responsables.