הרשות המבצעת Flashcards
1
Q
מה היא סמכות שיורית?
A
לממשלה יש סמכות לפעול בנושאים הקשורים לענייני המדינה כולל בנושאים בהם לאף רשות אחרת אין סמכות לפעול. כל אירוע הקשור לענייני המדינה שאינו בסמכות אף רשות אחרת אוטומטית בסמכות הממשלה.
2
Q
מה הם תפקידי הממשלה?
A
- קביעת מדיניות וביצועה- הממשלה היא זו שמנהלת את המדינה , קובעת את המדיניות שלה בנייני פנים ובענייני חוץ ןאמורה לבצע את אותה מדיניות.
- חקיקה- תפקיד החקירה של הממשלה היא חקיקת משנה- שפירושה הוא לדייק ולהלשים את החקיקה עשית שנעשית בכנסת. חקיקת המשנה מתבצעת על ידי תקנות וצווים ועל ידי המשרד הממשלתי הרלוונטי.
- קביעת חוקים לשעת חירום- הממשלה יכולה לקבוע שיש מצב חירום במדינה ולאחר שהמדינה עברה למצב חירום הממשלה יכולה להקים תקנות לשעת חירום שבניגוד לתקנות שאינן יכולות לסתור חוק ראשי , תקנות לשעת חירום יכולות לסתור חוק ראשי ולפגוע בזכויות.
3
Q
מה הם אחריות הממשלה?
A
- אחריות משותפת - כאשר הממשלה מקבלת החלטה והיא מאושרת באופן רשמי היא הופכת להחלטת ממשלה. כל חברי הממשלה אחראים להחלטה הזו גם אם הם באופן אישי הביאו התנגדות , מהרגע שההחלטה התקבלה, גם המתנגדים לה ,שהם חלק מהממשלה חייבים לקבל את ההחלטה , לא לפתוח עליה ביקורת בפומבי ולא להצביע נגדה בכנסת.
- אחריות מינסטריאלית- כל שר אחראי על תחום משרדו , למשל אם יש בעיות או הצלחות בתחום החינוך אז האחריות המיניסטריאלחת היא של שר/ת החינוך.
נגזרות שתי אחראויות מהאחריות המינינסטריאלית:
אחריות כוללת- השר אחראי על כל מה שקורה במשרד שלו גם אם הדברים נעשו לא הסכמתי ולא בידיעתו.
אחריות אישית- השר אחראי על תחום משרדו , רק על דברים שנעשו בהסכמתו ובידיעתו.
(תלוי במה מאמינים)